4)Sperm DNA Hasarı Belirlemede Kullanılan Yöntemler
TUNEL (Terminal deoxynucleotidyl Transferase Biotin-dUTP Nick End label)
COMET (Cluster Of Motifs E-value Tool)
SCSA (Sperm Chromatin Structure Assay)
5)Canım işte olay burada önemli bir hal alıyor yani bizim araştırdığımız ejakulat spermi ve tese ile elde edilen sperm arasında başarıdaki fark.
Sperm DNA Hasarı ve ICSI
Ejekulat spermi
DNA hasarı %23
Döllenme%70.8
Gebelik %5,6
Tetiküler Sperm
DNA hasarı %4.8 Testisten elde edilen spermde dna hasar oranı büyük oranda düşüyor
Döllenme%74.9 Döllenmede anlamlı bir fark gözlenmiyor. Canım bende hep buna takılmıştım işte madem kötü sperm nasıl blastosist oldu diye. Yani hasarlı sperm kullanıldığında döllenme ve blastosist oluşumunda hiç fark olmuyor.Hatta blastosist döneminde eğer embriyo tutmuyorsa burada dna hasarının o hastada yüksek olduğu düşünülebiliniyor
Gebelik%44.4 Sanırım en anlamlı farkta bizim için bu yani gebelik oranı acayip bir şekilde artıyor.Sonunda sorumuzun yanıtını bulmuş olduk:)
Sonuç

NA hasarı yüksek olan erkekler için ejakülat spermi ile başarısız ICSI sonrasında testiküler sperm ile ICSI uygulanması düşünülebilir.
Yani canım eğer bizde DNA hasarı yukarıdaki tablodaki gibi yüksekse ki benim kendi hakkımdaki düşüncem yüksek olduğu şansımız ejakulat sperm ile sadece %5 ama testiküler spermle %44
Ben bu konuyu emre bakircioğlunun spermde kromatin dna hasarı olabilir tese yapalım önerisi sonucunda ve aynı durumdan muzdarip başka bir forumda bir arkadaşta sayı 360 bin hareket ve morfoloji 0olması dolayısıyla tese denediğini tesede sadece 40 bin spermle çocuğunu kucağına aldığını görünce araştırdım.
Eğer sende bizimle ilgili yeni bir kaç şey bulur ve paylaşırsan çok mutlu olurum.
sevgiler