Gebeliğe Hazırlık Arkadaşlar tomografi gebeliğin ilk haftaların da bebeğe zararı olur mu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Esmtml

Hayeller cesaret ister..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
121
93
13
İlk öncelikle merhaba ben yeni üye oldum
Arkadaşlar ben hamileliğimi öğrenmeden 2 hafta önce tomografiye girdim ve 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim tabi korku sardı beni tomografinin ve hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra düşük yaşadım doktor kürtaj ve ilaç la düşürmeye gerek yok dedi kendi düştü zaten acaba bunun nedeni radyasyon mu?

Radyasyon olma ihtimali çok yüksek tabii Allah bilir ama... zaten gebeliğin ilk haftalarında radyasyona maruz kalırsa ya hep ya hiç der drlar ya sağlıklı devam eder ya da etkilenir ve düşer.. tomografinin dozu çok yüksek hele de karın bölgesi vs ise...

Geçmiş olsun

Radyasyon olma ihtimali çok yüksek tabii Allah bilir ama... zaten gebeliğin ilk haftalarında radyasyona maruz kalırsa ya hep ya hiç der drlar ya sağlıklı devam eder ya da etkilenir ve düşer.. tomografinin dozu çok yüksek hele de karın bölgesi vs ise...

Geçmiş olsun
Evet karından çekildi malesef
Teşekkür ederim.

Arkadaşlar bilgisi olan yok mu:KK64:

Merhaba ben hamileliğimi bilmeden emar çekilmiştim hatta ilaçlı emardı. Dr bana regl den önce olduğu için bir şey olmayacağını söylemişti ve öyle de oldu. Çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu şimdi 2 yaşında.inşallah seninde sağlıklı bir bebeğin olur

Merhaba ben hamileliğimi bilmeden emar çekilmiştim hatta ilaçlı emardı. Dr bana regl den önce olduğu için bir şey olmayacağını söylemişti ve öyle de oldu. Çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu şimdi 2 yaşında.inşallah seninde sağlıklı bir bebeğin olur
Tomografi de radyasyon çok daha fazla olduğu için onun bebeğe zararlı olduğunu duydum.
Çok sağol canım.

Mrda radyasyon yok ki zaten.. manyetik rezonans yöntemiyle çekiliyor

Back
X