Arkadaşlar vicdan azabı çekmelimiyim??

evet canım.net!
Kirayı sen ödersin evi ben geçindireyim filan bile demişsin ! Sonra ne oluyor sana söyleyeyim.kirayı da sana yıkıyor!
Bi bakmışsın tüm evin yükü sırtında.bir de çocuğun oldu ise onun yükü, ee o zaman kocayı ne yapacaksın ki?
Ben benimkini evde pet gibi beslediğimi farkettim, işin içine başka faktörlerde girdi, ailemde destek olunca vurdum tekmeyi poposuna..
Sen şanslısın, uyaranların var. Hemen bitir, ardına bakma!

hani 20 li yaşlarda olsa tamam derim ..daha erken adam 36 yaşında...gücüme gidiyor öğleden sonra günaydın diyişlerinee...

Aslında aklıma bakın ne geldi..bu ilişkide hatalı benım yuzunede dedim bu olayı ..düşün daha tanışmamız arkadaş şeklinde idi...iş yerine gitmiştim o zamanlar vardı iş yeri..ve 2.günü benden 20 tl sigara parası istedi..ulan mal banu salak banuu bu kadar mı acizsinn..arkana bakmadan çekip gitcektimm...mantıklı olarak ne acıklama getirdim 20 tl yi 2 gün sonra geri verdi...

hani 20 li yaşlarda olsa tamam derim ..daha erken adam 36 yaşında...gücüme gidiyor öğleden sonra günaydın diyişlerinee...

Ne demek bu şimdi ya? Ben de 31 yaşında evlendim, şimdi düşünüyorum da belki de bende bu son şansımdır diye düşünmüşümdür. Emin değilimn, malum yaş geçiyordu. Şimdiki aklım olsa, ahh ah ! Nişanlı iken kendilerini belli ediyorlar çünkü. Aman seviyorum düzelir diyorsun ama asla düzelmiyor daha da kötü oluyor!
şimdi 36 yaşında boşanmış bir kadınım,maddi manevi zarar gördüm. Böylesi daha mı iyi olur?
Demedi deme:51:

Son düzenleme:
Selam arkadaşlarım,,

uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..

Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..

Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...

Ve dualarımda allahıma inançlı çalışkan temiz bir insan istedim..

şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...

kalbini dinlersen çok üzülürsün aklınla hareket etmelisin bence aşkta kalmamış baksana kaderin senin elinde ve ap açık ortada tercih senin ya kalbini dinleyip üzülürsün yada aklınla hareket edersen mutlu olursun

Demek ki halinden memnun. Çünkü dile getirdiğiniz halde hiç bi gayreti olmamış
Sonuçta istese düzgün bir iş bulup çalışabilir
İnsanlar evine ekmek götürebilmek için madenlerde üç kuruşa köle oluyor
Adam rahat belli ki
Size de psikolojik şiddet uyguluyor Allah seni cezalandıracak diyerek
Afedersiniz de adam evliya mı, ermiş mi de kendi dini vecibelerini yerine bile getirmezken kendini bir şey sanıyor
Hiç vicdanlık bir durum yok
Yaşınız ilerliyor. Sizi bekleterek oyalayarak asıl hakka o giriyor

demek ki halinden memnun. çünkü dile getirdiğiniz halde hiç bi gayreti olmamış
sonuçta istese düzgün bir iş bulup çalışabilir
insanlar evine ekmek götürebilmek için madenlerde üç kuruşa köle oluyor
adam rahat belli ki
size de psikolojik şiddet uyguluyor allah seni cezalandıracak diyerek
afedersiniz de adam evliya mı, ermiş mi de kendi dini vecibelerini yerine bile getirmezken kendini bir şey sanıyor
hiç vicdanlık bir durum yok
yaşınız ilerliyor. Sizi bekleterek oyalayarak asıl hakka o giriyor

badecimm o kadar güzel konuşmusunuz ki...

Dusunun dayım işten çıkarıldı iyi bir işi vardı ailesi için süpürgecilik yaptı...eşşek gibi çalıştı...tamam organizsayon ısı ıyı ..ama yarın ya iş olmazssa ne olacak...gun geliyor sıgara alacak parası olmuyor..ve su an bana 3000 borcu var...

Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...

Karşınızdaki her anlamda mükemmel bir adam olsaydı bile bu kısım onu hayatınızdan çıkarmaya yeter...

Psikolojik baskı kurarak sizden faydalanmak üzere hayatında tutuyor sizi... Üstelik "en büyük müslüman" tespitiniz de harika... Ne çektik bu dinle imanla alakası olmayıp Allahı asılsız usulsüz işlerine alet edebileceğini zanneden sivri zekalardan...
:ssz:

ayni bnm durumumdasin.. gerci biz ikimizde 22 yasndayiz ama bn calisip ailemin eline bakmayan biriyim o ise bn sanatciyim bn yazar olcam cart curt diye haftasonlari yan gelip uyurdu gittikce sogudum daha 3 ay olmstu bizimki ayrildik 2 hafta oluyr. o da agladi filan kmse bnm.kadar sevmz die psikolojik baski yapti sackiran oldum kafamdan igne yapildi adet duzenm.bozuldu stres mahvetti bni sizinkinn yasi da var balik bastan.kokar bnce.

Bir erkek tüm gücüyle çalışır ama kazancı az olur ona sözüm yok ama yan yattı çamura battı, aman bana bulaşmasın kimse kafasindaysa iki kere düşünmek lazım.
Bir süre önce bir beyle tanıştım. Gercekten ahlaklı ve ibadetlerini yerine getiren biriydi ki benim en büyük arzum da bu.
Gelin görün ki ne iş yaptığı belli değil ben haftada en fazla 4 gün çalışırım 5. Gün kimse beni calistiramaz diyordu.
E kazancına bakıyorum çok düşük e keyfine bakıyorum diyecek yok.
Sabit iş düşünmez misin dedim bilmem belki pedagojik formasyon alırım (fen edebiyat mezunu) öğretmen filan olurum. Belki kpps çalışırım gerci ales de calisabilirim ama rektörü sevmiyorum hiç gibi antin kuntin bahanelerle cevap verdi bana sonrasında dakikam yok çağrı atayim sen beni ara deyince bende kayış koptu ve gorusmeyi sonlandırdim. 2 haftalik bir sohbet gerci bu sizin iliskiniz oldukca uzun ama yine bu insan suclu yıllardır kendine çeki düzen vemeliydi.
Erkek dediğin biraz planlı programli olur gelecek kaygisi taşır.
Bu rahatlıkla nereye kadar ömür geciyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam arkadaşlarım,,

uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..

Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..

Ve dualarımda allahıma inançlı çalışkan temiz bir insan istedim..

şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...

Resmen psikolojik baskı yapıyor. Belli bir yaşa gelmişsiniz ve düşünceleriniz değişmiş. Hayatınızı yoluna koymuşsunuz. Bence vicdan azabı çekecek bir durum yok bunda. Siz ona şans vermişsiniz. Fakat o değerlendirememiş. Sizin gibi birini buldu kaybetmekte istemiyor. Yapınızda duygusal belli oda bundan faydalanıyor bence. Sonuçta bu kişi sorumluluk sahibi değil. Sizde buna inanıyorsunuz. Siz zaten kafanızda her şeyi planlamışsınız rayına oturtmuşsunuz geleceğinizi düşünmeye başlamışsınız. Bence arkanıza bakmayıp hayatınıza kaldığınız yerden devam etmelisiniz.

Resmen psikolojik baskı yapıyor. Belli bir yaşa gelmişsiniz ve düşünceleriniz değişmiş. Hayatınızı yoluna koymuşsunuz. Bence vicdan azabı çekecek bir durum yok bunda. Siz ona şans vermişsiniz. Fakat o değerlendirememiş. Sizin gibi birini buldu kaybetmekte istemiyor. Yapınızda duygusal belli oda bundan faydalanıyor bence. Sonuçta bu kişi sorumluluk sahibi değil. Sizde buna inanıyorsunuz. Siz zaten kafanızda her şeyi planlamışsınız rayına oturtmuşsunuz geleceğinizi düşünmeye başlamışsınız. Bence arkanıza bakmayıp hayatınıza kaldığınız yerden devam etmelisiniz.

beni sevdiğini biliyorum..ama tembel usengec...en kotusu tanıyrm huyunu suyunu..zamana bırakcm uc ay daha vecem olmadı cekıp gıtcem.

Off Allahım çok bahtsızım ben ya...düşün sigortasıda yok..inanın ben inşaatta çalışan o insanlara daha çok hayranımmm....

evlenmeden önce sizi rahatsız eden bir durum varsa bu durum evlendikten sonra daha fazla rahatsız ediyor. bence arkadaşınıza karşı vicdan azabı duymanızı gerektiren birşey yok, üniversite çağlarında da değilsiniz arkadaşınız 36 yaşında bir erkek olarak zaten şimdiye kadar iş hayatını düzenli bir hale getirmiş olmalıydı yapmamış bundan sonra da yapmaz ve vicdan yapıp evlenirseniz evliliğin tüm yükü sadece sizin omuzlarınıza yüklenecek gün gibi ortada, zaten siz de istemiyorsunuz çok da haklısınız. bir arkadaşın yorumu sevgiliniz varken yeni birini tanımak doğru değil şeklinde olmuş evet haklı ama bi taraftan da düşününce insanın karşısına da her zaman fırsatlar çıkmıyor lise çağlarında olsanız hadi tamam ama artık vakit kaybedecek durumda değilsiniz

evlenmeden önce sizi rahatsız eden bir durum varsa bu durum evlendikten sonra daha fazla rahatsız ediyor. bence arkadaşınıza karşı vicdan azabı duymanızı gerektiren birşey yok, üniversite çağlarında da değilsiniz arkadaşınız 36 yaşında bir erkek olarak zaten şimdiye kadar iş hayatını düzenli bir hale getirmiş olmalıydı yapmamış bundan sonra da yapmaz ve vicdan yapıp evlenirseniz evliliğin tüm yükü sadece sizin omuzlarınıza yüklenecek gün gibi ortada, zaten siz de istemiyorsunuz çok da haklısınız. bir arkadaşın yorumu sevgiliniz varken yeni birini tanımak doğru değil şeklinde olmuş evet haklı ama bi taraftan da düşününce insanın karşısına da her zaman fırsatlar çıkmıyor lise çağlarında olsanız hadi tamam ama artık vakit kaybedecek durumda değilsiniz

Evet çok doğru dediniz..Birde öyle bir şey varki zaman o kadar kötü ki şimdiki erkeklerinin çoğu belden aşağı karşılık göremeyince cekıp gidiyorlar..sanırım biraz daha zaman vericem eğer bir işe girip düzen oturtmazsaa bitecek..Hiç iş yapmıyor değil bazen yapıyor gerçekten bizim 6 ay aldığımızı alabililiyor..Ama ne oluyor eski borçlarını oduyor..ona buna gidiyor..ve elde sıfır..

Evet çok doğru dediniz..Birde öyle bir şey varki zaman o kadar kötü ki şimdiki erkeklerinin çoğu belden aşağı karşılık göremeyince cekıp gidiyorlar..sanırım biraz daha zaman vericem eğer bir işe girip düzen oturtmazsaa bitecek..Hiç iş yapmıyor değil bazen yapıyor gerçekten bizim 6 ay aldığımızı alabililiyor..Ama ne oluyor eski borçlarını oduyor..ona buna gidiyor..ve elde sıfır..

evet erkeklerin biçoğu maalesef öyle... hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ona verdiğiniz süre içerisinde sizi ikna etmek için duzenli çalışmaya başladı diyelim ki,ya evlendikten sonra eski haline dönerse,bence başıniza bela almadan bırakın,gidişat öyle görünüyor bence..

Ona verdiğiniz süre içerisinde sizi ikna etmek için duzenli çalışmaya başladı diyelim ki,ya evlendikten sonra eski haline dönerse,bence başıniza bela almadan bırakın,gidişat öyle görünüyor bence..

işte diğer huyları güzel olunca...ama evlilikte en önemli şeyde sorumluluk sahıbı olmak değilmidir.mesela ben işte ayrılıyorum ...o zaman eve kım bakıcak...

Back
X