Arkadaşlar vicdan azabı çekmelimiyim??

zaten namazlarımızda dualarımızı ediyoruz ..hayırlısı ise zaten olur zaten allah vermiyorsa hayırlı oldugundandır..belki bende eklsiklik var yada zamanım gelmemiştir.tek dileğim ah almamak..çünkü fazlasıylan iyimser olduğumu dusunuyorum..

Peki birşey soracağım "ben bir kandil günü oruclu gidip o zatın ruhuna dua edip ve ellerimi acıp rabbım şu mubarek insan hurmetine senden hayırlı bır omur diliyorum demek..ve ayrıca bu zat üstüne burada okudugum yasını olmuslerimize armagan ediyorum demekkk günahmı oluyorrr!!

Tabiki de günah oluyor. Siz sadece o zata bir Fatiha okuyabilirsiniz. Müşrikler de Allaha inanıyorlardi hatta Ebû Cehil müthiş derecede dini bilgiye sahipti ve Allahi inkar etmiyordu kabul etmediği tek şey olmuşlerin ruhu yerine yaptıkları putlarin inkariydi. Onlar putlar aracılığıyla Allaha dua ediyorlardı. Iste Islam her Peygamberin devrinde bununla savaştı. Allah her yerde hanımefendi. Sizin evinizde edeceğiniz saf ve kimsenin karistirilmadigi dua en büyük ve en güzel duadir. Selametle...

Selam arkadaşlarım,,

uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..

Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..

Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...

Ve dualarımda allahıma inançlı çalışkan temiz bir insan istedim..

şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...

vicdan azabına gerek yok
mantık lı düşünmek kendini düşünmek geleceğini düşünmek elbetteki herkesin hakkı
sırf iyi bir insan diye evleneilmez
ayrıca sanıyorum çokda mükemmel biri değil
:19:

ama evlenmiceğimi beyan ettimm..bu sekılde olmaz dedim artık nesi kaldı...yeni biriside beklemez ki..şimdiden görüşmedim diye istemediğimi düşünerek zaten uzaklaştı...

e o halde vicdan yapacak ne var..benim mantığımda ayrılmak ayrı şey evlenmeyeceğini beyan etmek ayrı şey..siz ayrıldım diyorsanız (ki bence ayrılmakta haklısınız) o zaman ah filan almazsınız...ben bi yandan adamla görüşüp bi yandan da başkalarını düşünüyorsanız diye söylemiştim.

mesela tanığım kadarıylan bu bir senede yaptıgı işlerden 7 milyara sağlıga harcadı..kartlarını odedi..ve su an kart borclarının askerisini ödüyor.bu ay sonuda bir organızasyon ısıne girecek..10 bin alırım diyor..ya kazanıyor..peki ya kazanamazssa..asla emekli olamıyacak...bu işler ne kadar guvenilirki..

Ya düzgün bütçe planlamasıyla halledilirdi aslında onlar, düzgün bir sağlık sigortası, emeklilik planı vs. yeterli geliri varsa masabaşı çalışmayan insanların da sahip olabileceği şeyler bunlar, ama sanırım asıl problem erkek arkadaşınızın geleceğe dönük planlar yapmayı becerememesi. Böyle bir adamla aile kurmaya tabiki sıcak bakmazsınız. ANladığım kadarıyla büyük bir aşk vs. yok zaten ortada. Bence biran önce ayrılıp diğer adayı tanımaya başlayın. Böylelikle hem içinizde şüphe kalmaz diğer adaya karşı tanıdıktan sonra evlenirsiniz hem de biraz zaman geçmiş olur uzun ilişkiden ayrılmayla yeni birisiyle evlenme arasında, sağlam dal bulana kadar öbürünü elden bırakmamış imajı çizmezsiniz.

sadece kirada deil öle olacakki o evde oturacak herşeyi sen karşılayacan birde üstüne işden gelip onun arkasını toplayacan sonra o bi iş çıkacak gidecek gece gündüzü belli deil sana milyarlar getirse nafile şöyle bişey var insan oğlu herşeye alışıyo ama düzenlizliğe alışamaz mesela benim eşim emekli şuan evde beni öle bi alıştırdıki hep evde adam yılda bir dışarı çıksın sinirlerim bozuluyor alışmışım evde oturmasına benimle yanlış olduğunu biliyorum ses etmiyorum ama yaşadığım bu

anneler vs der bekler al karşına konuş baskı yapmasınlar birde kendini şartlama kendinle hayatının şekliyle barışık ol akrabalarada eşinle gitme bi süre daha canım nolacak benim kuzenim 46 yaşında hala evlenmedi çevrede alıştı ailede baskı yapmıyor onunda öle evlenmedim aman bu yaş oldu arkadaşlarım evlendi derdi yok kendi haline bırak benim eltim 37 yaşında iken kaynımla evlendi ilk birde karanizli çok küçük bi kasabada yaşıyodu sorun etme bunları düzgün olmayan yanlış bir evlilik yapıp kocanla kavga edip zaten o akrabalarına eşinle katılamayacan

canım güldürdün beni..eşin çıkınca üzülüyorsun olayınaa...off keske benimde oyle olsada hıc salmasamm..bunun adı sevgi işteeee...kaç yıllık evlisiniz..

Selam arkadaşlarım,,

uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..

Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..

Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...

Ve dualarımda allahıma inançlı çalışkan temiz bir insan istedim..

şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...
Daha çok hangisi seviyorsa onunla evlenin. Bugün parası olan yarın iflas eder, bugünün fakirnin başına yarın talih kuşu konabilir. Hiç belli olmaz.

Vicdan azabı çekmene gerek yok,
yalnış anlamada yaşın 34 bu saatten sonra
kendini düşünmek zorundasın..
Oyuzden onun rahatını beklemeye dewam etme...

ya düzgün bütçe planlamasıyla halledilirdi aslında onlar, düzgün bir sağlık sigortası, emeklilik planı vs. Yeterli geliri varsa masabaşı çalışmayan insanların da sahip olabileceği şeyler bunlar, ama sanırım asıl problem erkek arkadaşınızın geleceğe dönük planlar yapmayı becerememesi. Böyle bir adamla aile kurmaya tabiki sıcak bakmazsınız. Anladığım kadarıyla büyük bir aşk vs. Yok zaten ortada. Bence biran önce ayrılıp diğer adayı tanımaya başlayın. Böylelikle hem içinizde şüphe kalmaz diğer adaya karşı tanıdıktan sonra evlenirsiniz hem de biraz zaman geçmiş olur uzun ilişkiden ayrılmayla yeni birisiyle evlenme arasında, sağlam dal bulana kadar öbürünü elden bırakmamış imajı çizmezsiniz.

ondan ayrılma fikride o kadar uzuyor kı beni..şimdi ben böyleydim demeye başladı..oysa cok ıyı anlaşıyorduk..ama birşey daha farkketim bri ark dedi.çalışşansın borcunu odeyensin..tabı bana ıyı davrancak dımı??sıkışınca borçlarını odeyen ben...nıke kıyafet alan ben bisiklet alan ben..yanı kartımdan..bakalım bu ay verecekk..verıyorda..ama br kerede o benimkini ödesin..hiçmi kazanmadım beraber yedik içtik diyor bu seferde..

e o halde vicdan yapacak ne var..benim mantığımda ayrılmak ayrı şey evlenmeyeceğini beyan etmek ayrı şey..siz ayrıldım diyorsanız (ki bence ayrılmakta haklısınız) o zaman ah filan almazsınız...ben bi yandan adamla görüşüp bi yandan da başkalarını düşünüyorsanız diye söylemiştim.

artık hayırlısını bulup evlenmek..olmuyor işte olmuyor napıyımm içim kan aglıyor..şimdi bunlan devam edeyim dicemm..ona kalsa bu ay sonu kazancagı paraylan dugun yapcak..ev duzecek ya sonrası pekii..

ya konmazssa artık 5 sene sonra buraya yazarmısım..çocugum var ona bakamıyorz..eşim bakmıyor...annenden git borc al diyor diye yazarım artıkkk:25::25:

Kusura bakmayında ben buna gülerim...
Cnm artık mutsuzsan dewam etme :ssz:

Bencede vicdan yapıcak bir durum yok vicdan yapması gereken kişi sevgiliniz yaşınız olmuş 34 o hala süreklilik getiricek bir işe girmemiş oyalamanın dibine kendi vurmuş bekle düzelicek laflarıyla hiçbirşey düzelmez şuan yapılan analizlere göre ayrılmaların en büyük kısmını geçim sıkıntısı kaplıyor şuan karaketeri çok iyi gelir ama evlendikten sonra geçim sıkıntısı yüzünden başlar bütün sorunlar mülayim adam gider yerini bir canavar alır. Yaşınızda mantıklı düşünücek duruma müsait bu saatten sonra sırf seviyorsunuz diye hatalı bir evlilik yapmaya macera yaşamaya müsait değil bana göre

tabiki de günah oluyor. Siz sadece o zata bir fatiha okuyabilirsiniz. Müşrikler de allaha inanıyorlardi hatta ebû cehil müthiş derecede dini bilgiye sahipti ve allahi inkar etmiyordu kabul etmediği tek şey olmuşlerin ruhu yerine yaptıkları putlarin inkariydi. Onlar putlar aracılığıyla allaha dua ediyorlardı. ıste ıslam her peygamberin devrinde bununla savaştı. Allah her yerde hanımefendi. Sizin evinizde edeceğiniz saf ve kimsenin karistirilmadigi dua en büyük ve en güzel duadir. Selametle...

tamam sağolun bir daha etmem dua...

var varda vicdan azabı..adamlan kopamıyrz..uyanmış yazıyor napıon die

Sen kopmak istersen koparsın aslında.
Ay ne bilim ben katıyım bu konuda ya,
gelecek göremediğimle dewam edemem ..
Birde rahat biriyse bu kadarr ...

Bir kere siz zaten bu insanı sevmiyorsunuz belli. Maddi sorunları var diye demiyorum yazdıklarınızdan belli durumu iyi de olsa sevmediğiniz bir adamla sırf yaşım geldi diye evlenecektiniz. Kaldı ki sevdikten sonra alırsın karşına konuşursun düzene sok yoksa ben yokum diye. İşi ne peki herhalde biliyorsunuzdur bazı işler böyledir bazen çok para gelir bazen para olmaz bana bir işyerinde ortak gibi bir şey geldi hayır mesleği neyse ona göre konuşucam bir yerden para geldiğine göre işi var ve illa sigortası olmasına gerek yok onu dışardan kendi de yatırabilir. Zaten devlette ya da özelde olsa illa sigorta yaparlar çünkü suç sigorta yapmamak denetlemeye geliyorlar. Demek ki ortak bir dükkan filan var ortada. Şimdi başka biri var beni istiyor demişsiniz zaten meyiliniz var belli zaten bu kişiyle iş bitmiş artık ayrılacaksınız bu kadar basit evlenmeyeceğim seninle deyip hala neden görüşüyorsuuz bitti bu kadar diyeceksiniz, gerekirse hattınızı değiştireceksiniz rahatsız ederse ailenize söyleyeceksiniz ama 34 yaşındayım evde kaldım diye de öbür kişiyle evlenmeyin doğru zaman doğru kişiyi sevdiğinize emin olduğunuz kişiyi bulduğunuz zamandır isterseniz 40 yaşında olun.

ya konmazssa artık 5 sene sonra buraya yazarmısım..çocugum var ona bakamıyorz..eşim bakmıyor...annenden git borc al diyor diye yazarım artıkkk:25::25:
Ama şöyle de olabilir, eşinizin geliri yüksek olur, her ihtiyacınız karşılanır, ama mesela, hiç ilgilenmez, işinden dolayı vakit ayıramaz, aldatır, döver, kötü alışkanlıkları olur, 5 sene sonra da buraya yazarsınız boşanayım mı diye =) Evlilik kumar işi biraz da, ne çıkarsa bahtına gibisinden. Ben aşkı seçerdim.

Back
X