- 3 Kasım 2015
- 1.000
- 1.021
- 83
- Konu Sahibi depresif polyanna
-
işi kılıfına uydurur onlar.vardır bir bildikleri.bana söylenen sebep dalgın çalışıyormuşum.haksız yere ısten cıkarıldıgınız ıcın ıs mahkemesıne gıderek dava acın
sonucunda tazmınat alırsınız
hıc bı sebep yokken bı anda ısten cıkarılmanız onların maddı müeyyıdeyle karsılasmalarını saglar
kıdem tazminatı ihbar tazminatı alabilir miyim acaba?????
ama bana 15 gün önceden söylemeleri gerekirdi.ihbar tazminatı hakkım doğmuyor mu ???malesef alamazsın
bı anda bu sekılde ısten cıkaran kısı ıhbarını vermezama bana 15 gün önceden söylemeleri gerekirdi.ihbar tazminatı hakkım doğmuyor mu ???
10 aydır çalıştığım şirket bu sabah bana işten çıkarıldığımı ve son günüm olduğunu söyledi.ne gibi haklarım var ??? kandırılmak istemiyorum.bana yardım edin.neler yapmam ne talep etmem gerekiyor????
merhabalar. işten çıkarılma sebebinizi söylemediler anladığım kadarıyla. iş yerinde çalışan işçi sayısı vs. göre talep edebilecekleriniz değişecektir. özelden yazabilirisiniz.10 aydır çalıştığım şirket bu sabah bana işten çıkarıldığımı ve son günüm olduğunu söyledi.ne gibi haklarım var ??? kandırılmak istemiyorum.bana yardım edin.neler yapmam ne talep etmem gerekiyor????
10 aydır çalıştığım şirket bu sabah bana işten çıkarıldığımı ve son günüm olduğunu söyledi.ne gibi haklarım var ??? kandırılmak istemiyorum.bana yardım edin.neler yapmam ne talep etmem gerekiyor????
tabi ki alabilirsin. git direkt dava aç. seni işten çıkarmışlar; üstelik ihbar süresi de tanımamışlar anladığım kadarıyla. Dava açarsan geriye dönük varsa fazla mesai genel tatil ve yıllık izin ücreti gibi tüm alacaklarını da alabilirsin. Hatta işverenliğin ülke genelinde 30dan fazla işçisi varsa, işe iade davası açıp işe iade bile edilebilirsin. İşveren seni işe almasa bile sana sağlam bi iş güvencesi tazminatı öder. Yok eğer işverenliğin 30dan az işçisi varsa bence bu noktada 3 aylık ücret tutarındaki kötü niyet tazminatını da talep edebilirsin. Kötü niyet tazminatı, iş güvencesine tabi olmayan işçilerin iş ilişkilerinin işverenlik tarafından iyi niyet kurallarına aykırı olarak feshedildiğinin tespiti halinde işçiye ödenen kıdem ve ihbar haricindeki tazminattır.kıdem tazminatı ihbar tazminatı alabilir miyim acaba?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?