arkadaşlar yardım edin çok acillll... işten çıkarılma hakları neler ????

depresif polyanna

Canım kızım Defne'm ❤
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.000
1.021
83
10 aydır çalıştığım şirket bu sabah bana işten çıkarıldığımı ve son günüm olduğunu söyledi.ne gibi haklarım var ??? kandırılmak istemiyorum.bana yardım edin.neler yapmam ne talep etmem gerekiyor????

haksız yere ısten cıkarıldıgınız ıcın ıs mahkemesıne gıderek dava acın
sonucunda tazmınat alırsınız
hıc bı sebep yokken bı anda ısten cıkarılmanız onların maddı müeyyıdeyle karsılasmalarını saglar

haksız yere ısten cıkarıldıgınız ıcın ıs mahkemesıne gıderek dava acın
sonucunda tazmınat alırsınız
hıc bı sebep yokken bı anda ısten cıkarılmanız onların maddı müeyyıdeyle karsılasmalarını saglar
işi kılıfına uydurur onlar.vardır bir bildikleri.bana söylenen sebep dalgın çalışıyormuşum.

uyarı almamıssınız uyarı vermelerı gerekır bı sıkayetlerı varsa en once
eger sızın yuzunuzden zararları aksatılan ıslerı varsa bıle once sozlu sonra yazılı uyarının ardından ısten cıkarıldıgını soyleyebılırler

ama bana 15 gün önceden söylemeleri gerekirdi.ihbar tazminatı hakkım doğmuyor mu ???
bı anda bu sekılde ısten cıkaran kısı ıhbarını vermez
zaten yılını doldurmanı ıstememıs bellıkı...
bence sıkayet etmelısın
senı magdur ettı ne olursa olsun hangı hakla olursa olsun cıkaracagı zaman 15 gun oncesınden soylemesı gerek

canım tam bilmiyorum ama Alo 153 var beyaz masa. ara bir sor bu konuyla ilgileniyorlar mı. yoksa sgk yı felan ararsın.

10 aydır çalıştığım şirket bu sabah bana işten çıkarıldığımı ve son günüm olduğunu söyledi.ne gibi haklarım var ??? kandırılmak istemiyorum.bana yardım edin.neler yapmam ne talep etmem gerekiyor????

-Öncelikle 6 aydan uzun çalıştığınız için işe iade davası açabilirsiniz, tabi bununda belli şartlar var. Çalıştığınız iş yerinde en az 30 çalışan olmalı.

-Ne kadar süreden beri çalıştığınızın bir önemi olmaksızın ,size haber verilmeden yani aniden işte çıkartılma durumlarda ihbar tazminat davası açabilirsiniz.

-İş veren sözleşme fesih sebeplerini yazılı olarak net bir şekilde belirtmek durumundadır.

-Sözleşme fesih şartlarına uygun hareket edilmediği için işçiye bildirim süresinin 3 katı oranında tazminat ödenmelidir. Kısacası kötü niyet tazminatı alabilirsiniz.

-Mutlaka SGK'dan ödenen prim günlerinize bakın. Eksiklikler var ise hizmet davası açabilirsiniz.

Size imzalatacakları evraklar olursa mutlaka okuyun veya her kağıdın altına "tüm haklarım saklıdır" diyerek kendi el yazınız ile yazın.

Uzmanlığım iş hukuku değil,kabataslak bildiklerim bunlar. Dava açarak elde edeceğiniz hakların detaylarını bu konuda uzman avukat arkadaşlarım verecektir. Ancak kesinlikle peşini bırakmayın.

merhabalar. işten çıkarılma sebebinizi söylemediler anladığım kadarıyla. iş yerinde çalışan işçi sayısı vs. göre talep edebilecekleriniz değişecektir. özelden yazabilirisiniz.

Umarim dava acacaksaniz acmissinizdir, ise iade davalarinda zaman asimi 30 gun diye biliyorum.kendi tazminat davami arastirirken cok rastladim 30 gun icinde acmadigi icin hakkini kaybedenleri.

kıdem tazminatı ihbar tazminatı alabilir miyim acaba?????
tabi ki alabilirsin. git direkt dava aç. seni işten çıkarmışlar; üstelik ihbar süresi de tanımamışlar anladığım kadarıyla. Dava açarsan geriye dönük varsa fazla mesai genel tatil ve yıllık izin ücreti gibi tüm alacaklarını da alabilirsin. Hatta işverenliğin ülke genelinde 30dan fazla işçisi varsa, işe iade davası açıp işe iade bile edilebilirsin. İşveren seni işe almasa bile sana sağlam bi iş güvencesi tazminatı öder. Yok eğer işverenliğin 30dan az işçisi varsa bence bu noktada 3 aylık ücret tutarındaki kötü niyet tazminatını da talep edebilirsin. Kötü niyet tazminatı, iş güvencesine tabi olmayan işçilerin iş ilişkilerinin işverenlik tarafından iyi niyet kurallarına aykırı olarak feshedildiğinin tespiti halinde işçiye ödenen kıdem ve ihbar haricindeki tazminattır.

Back
X