Bebek Beslenmesi Arkadaslar yardim edin!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

semizotu_

Kızımız geliyorrr
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
1.406
846
73
Merhaba kızlar. 2.5 aylik bi kizim var malesef sütüm iyice azaldi.bebegim mama almiyor ciglik cigliga agliyor mama agzina deyince biberonu ittiriyor.
Buzlukta sütüm vardi onu eritip koydum ayni sekilde onuda almadi dün. Bugün kucagima aldim emzirme pozisyonunda verdim sütümü aldi. Oh dedim sorun bitti sanirim butun biberonu icti cuk cuk.
Simdi yine verdim yine agliyor almiyor karni ac agliyor cildirmak uzereyim. Beni emmedende uyumuyor napabilirim akil verin.

Emzirmeye devam edin uyusun biraz, uykusunda verin biberonu.

Malt içicekler için o çok artırıyor, bide sütün artması çok emzirmeyle doğru orantılı.

Biberonu alıyor ama mamayı reddediyorsa başka mama dene, belki tadını sevmemiştir. Aç kalacak değil ya, en nihayetinde içer diye düşünüyorum.

Azıcık sabır, kolay gelsin :)

Biberonu alıyor ama mamayı reddediyorsa başka mama dene, belki tadını sevmemiştir. Aç kalacak değil ya, en nihayetinde içer diye düşünüyorum.

Azıcık sabır, kolay gelsin :)
Mamayi degistiriyoruz kac mama cope gitti. Malesef biberonu almiyor. Tesekkur ederim

Emzirmeye devam edin uyusun biraz, uykusunda verin biberonu.

Malt içicekler için o çok artırıyor, bide sütün artması çok emzirmeyle doğru orantılı.
İciyorum ama olmuyor olmuyor gelmyor malesef. İlk zamanlar gögsum o kadar dolardiki sagmak zorunda kalirdim.Sürekli emdiriyorum sütsüz emdigi icinde gogus uclarim yara oluyor:( cok zor sütun olmamasi

Mamayi degistiriyoruz kac mama cope gitti. Malesef biberonu almiyor. Tesekkur ederim
Yukarda bi arkadaş yazmış, bebek uykudayken veya uykudan yeni kalkmışken denemen de faydalı olabilir. O mahmurlukla direnecek güçleri olmuyor genelde.

Benim kızım da memeyi 2,5 aylıkken reddetti. Hala daha uykusu açılmadan koşa koşa gidip emziriyorum.

Merhaba kızlar. 2.5 aylik bi kizim var malesef sütüm iyice azaldi.bebegim mama almiyor ciglik cigliga agliyor mama agzina deyince biberonu ittiriyor.
Buzlukta sütüm vardi onu eritip koydum ayni sekilde onuda almadi dün. Bugün kucagima aldim emzirme pozisyonunda verdim sütümü aldi. Oh dedim sorun bitti sanirim butun biberonu icti cuk cuk.
Simdi yine verdim yine agliyor almiyor karni ac agliyor cildirmak uzereyim. Beni emmedende uyumuyor napabilirim akil verin.

allah yardimciniz olsun, ben de uyumayan ve doymayan bir bebek annesiyim. cok zor.

vita malt klasik bende sut yapiyor(du). tavsiye ederim.

Biberonu da değiştirmenin tavsiye ederim.mesela emzik emerdi benim oğlum belli emzikleri alırken bazılarını ağzına almazdı.biberon da böyle oluyor.biberon ucu alin birkaç çeşit hepsini deneyin.kaucuk olanlar olabilir,sonra damaklı ,damla şeklinde olan hepsini deneyin

Ac oldugunu nereden anladiniz? Gaz ya da baska rahatsizlik olmasin?

Saginca hic mi sutun çıkmıyor? 2 3 saat emzirmesen sende siskinlik falan olmuyor mu?

Daha cok kucuk, emzir sık sık sutun cogalir. Bol bol su ic. En az 2.5 litre sivi hergun.

Sıkıntı yapma, gelecektir sutun.

Biberonu da değiştirmenin tavsiye ederim.mesela emzik emerdi benim oğlum belli emzikleri alırken bazılarını ağzına almazdı.biberon da böyle oluyor.biberon ucu alin birkaç çeşit hepsini deneyin.kaucuk olanlar olabilir,sonra damaklı ,damla şeklinde olan hepsini deneyin
Dogru damakli emzik aliyor damakli uc alabilirim teşekkürler

Ac oldugunu nereden anladiniz? Gaz ya da baska rahatsizlik olmasin?

Saginca hic mi sutun çıkmıyor? 2 3 saat emzirmesen sende siskinlik falan olmuyor mu?

Daha cok kucuk, emzir sık sık sutun cogalir. Bol bol su ic. En az 2.5 litre sivi hergun.

Sıkıntı yapma, gelecektir sutun.
Malesef cikmiyor noldu bilmiyorum dolup tasan sütum nerdeyse bitti

İciyorum ama olmuyor olmuyor gelmyor malesef. İlk zamanlar gögsum o kadar dolardiki sagmak zorunda kalirdim.Sürekli emdiriyorum sütsüz emdigi icinde gogus uclarim yara oluyor:KK43: cok zor sütun olmamasi
3. Çocuğum sonuncu 1buçuk yaşında nerdeyse. Hepsinde aynı korkuyu yaşadım,annelik işte :) sonuncuda 17.gününde sol kulağında hafif enfeksiyon vardı sağ tarafı ememediğinden(o tarafa yatınca çok ağlyodu öyle farkettm zaten) sütüm gitti. Tek tarafla 6 ayı çıkarsam dedm, snra bir yıl derken hala emiyo. Azda olsa tadını alıyo:)

Stres yapmayın ve iyi uyku ve dinlenme artırıyor.

3. Çocuğum sonuncu 1buçuk yaşında nerdeyse. Hepsinde aynı korkuyu yaşadım,annelik işte :) sonuncuda 17.gününde sol kulağında hafif enfeksiyon vardı sağ tarafı ememediğinden(o tarafa yatınca çok ağlyodu öyle farkettm zaten) sütüm gitti. Tek tarafla 6 ayı çıkarsam dedm, snra bir yıl derken hala emiyo. Azda olsa tadını alıyo:)

Stres yapmayın ve iyi uyku ve dinlenme artırıyor.
Evet geceleri artiyor sütüm ama gunduz ozlelikle aksam saatleri kalmyor hic

Yine ayni pozisyonda biberonda mamayi denediniz mi

Sütünün olmaması diye birşey yok bi kere bunu çıkar aklından emzirmeye devam sık sık emzir yok iki saatteymis yok göğsün dolsunmus ben verdikçe doldu gogsum hurma acve hurması al günde iki kez tek sayılarla ye ister 3 ister beş üzerine iki bardak su hem sürü arttırıyor hde tek sayılarla yersen kilo verdiriyor

Benim kızımda 4 aylık ve maalesef sütüm çok az. Biberonu tutsun diye yaptıklarımı anlatayım (şuan alışmış durumda)
- kesinlikle tek biberon ucunda ısrar etmeyin, benim kızım üçüncü biberon ucunu tuttu, göğüs ucuma en yakın olandı, göğüs ucunuza en çok benzeyen biberon ucunu temin edin ve mutlaka yumuşak olsun.
- biberona verirken banyoya girin ve musluğu açarak su sesi eşliğinde biberonu ağzına verin. ilk başlarda diliyle iter vs ama sonunda tutar.
Alışana kadar önce emzirip sonra biberon vermeyin, biberonu açken verin. Biberona alıştıktan sonra önce emzirip ardından biberon verirsiniz.
sürekli düzenli denerseniz en zor çocuğun alışma süreci bir hafta on gündür, olmuyor diye pes etmeden denemeye devam edin.

sevgiler,

Ben de emzirmeyle doğru orantılı biliyorum ama dinlenme ve moral çok farkettiriyor. Bir de bir aksam canım çok bozar istedi. Eşim aldı ve 1 bardak içtim. Sabah gördüğüm şey beni şok etti. Birkaç gözenekten dışarı süt fiskiriyordu. Bunu da değerlendirebilirsin

Back
X