• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi arkadaşlar yardımınıza çok ihtiyacım var

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

SeherUtku

İki gülüm var
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.078
67
163
21 aylık dünya tatlısı oğlumla tuvalet eğitimine başladık. üç gün oldu başlayalı ama hala söylemiyor. ben tuttukça bazen tuvalete yapıyor ama tamamını yapmıyor çıkınca 5-10 dk sonra biraz daha yapıyor yine tamamını yapmıyor az sonra yeniden yapıyor. iki gündür sabahları kuru kalkıyor mesela bugün sabah 9 da kalktı hemen tuvalete götürdüm birazını yaptı ardından banyoya gittik birazını da orda yaptı sonra üç defa da üstüne yaptı ve bunların tamamını 1,5 saatte yaptı. alışma süraci böyle mi oluyor yoksa daha tutamıyor mu anlayamadım. ama yaptıktan sonra bana bakıyor yaptım der gibi ben de kızmadan sakince hadi temizleyelim diyorum. bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var devam etmelimiyim yoksa biraz daha beklemelimiyim.

böyle az az yapması normal mi sizce. alışma süraci böyle mi oluyor.

21 ay wc eğitimi için biraz erken. Özellikle de erkek bebekler için.
1.5 saat içinde bu sıklıkla yapması henüz bağırsak faaliyetinin tam olmadığını gösteriyor.
Doktorunuza danışın bence.

21 ay wc eğitimi için biraz erken. Özellikle de erkek bebekler için.
1.5 saat içinde bu sıklıkla yapması henüz bağırsak faaliyetinin tam olmadığını gösteriyor.
Doktorunuza danışın bence.

kakasını bu sıklıkla yapmıyor daha doğrusu kakasını hiç tuvalete yapmıyor idrarını böyle yapıyor niye böyle yaptığını tam anlamış değilim sanki biraz yapınca korkup kesiyormuş gibi geldi bana tam boşaltmadığı için de az sonra yine yapıyor. şimdi de 2 saatte üç kere tuvalete yaptı uyudu.

Çocuklar korkar. Çünkü vücutlarından bir parça gidiyor sanırlar.
Size önerim babası wc ye girdiğinde oğlunuzun izlemesine izin verin.
Baba yaptıktan sonra sifonu çekerken by by yapsın.
Oğlunuza beni alkışlar mısın bak wc ye yaptım falan desin.
Sizde wc den çıkınca ona anlatın şöyle yaptım böyle yaptım.

Bunlar işe yarayacak yöntemlerdir.

Çocuklar korkar. Çünkü vücutlarından bir parça gidiyor sanırlar.
Size önerim babası wc ye girdiğinde oğlunuzun izlemesine izin verin.
Baba yaptıktan sonra sifonu çekerken by by yapsın.
Oğlunuza beni alkışlar mısın bak wc ye yaptım falan desin.
Sizde wc den çıkınca ona anlatın şöyle yaptım böyle yaptım.

Bunlar işe yarayacak yöntemlerdir.

ben anlatıyorum tuvalette neler yaıtığımı hatta sifonu birlikte çekiyoruz. bir de kızkardeşimin oğlu var o da yeni öğrendi o yaparken gösteriyoruz çiş çiş diye peşinde koşuyor ama iş kendine gelince korkuyor galiba.

sizin önerdiğiniz yöntemleri de deneyeceğim teşekkür ederim. şu çişe by by olayını sevecektir eminim.

Son düzenleme:
Aşacaktır merak etmeyin. Her çocuğun gelişimi farklı.
Sizin ki belki de daha aktif bir çocuk olduğundan dolayı çişe vakit harcamak istemiyordur.
Birgün bi bakarsınız tamamen wc ye alışmış.
Belki de şu an kafasında daha önemli şeyler var öğrenmek için.
Bir süre sonra tekrar denersiniz olmazsa.

Merhaba,benim oğlum 10 temmuzda 2 yaşını bitirdi.Mayıs ayında tuvalete alıştırma çalışmalarına başladım,işe başlayacağım için başlamadan önce tuvalete alıştırayım dedim.Ancak oğlu tuvaletten korkuyodu ve tuvalete oturmdı,lazımlık aldım önce otursun oynasın alışsın diye düşündüm ondan da korktu oturmadı ,kucağımda tutarak alıştırayım dedim onu da istemedi ne yaptıysam ağladı.Aynı gün hiç sarmadım ve 5 dafa kendini ıslattı,üzerini devamlı değiştirdim.Sonra internette araştırdım ve daha erken olabileceğini,zorlamnın ters etki yapabileceğini okudum.Ben de şu anda biraz daha büyümesini bekliyorum,babaannesi bakıyor ama o da ileride nasıl alıştıracak bilmiyorum.Bazı arkadaşlarım başlayınca bi daha sarmadan devam ettirmek en iyisi dedi ama tuvalete gitmeyen ve korkan bi çocuğun altını devamlı açık tutmak da anlamlı gelmedi.Bir de gündüz altını açınca gece de sarmadan alıştırmak en iyisi diyorlar.Ama ailede çoğu kişiden gördüğüm 2,5 yaşında önce erken ve korkuyorsa zorlamamak,doğru zamanı beklemek.Bir de ilk önce gündüz alıştırmak,ilk zamanlar gece sarmak,belli bir süre sonra gece de yapmamaya başladığında altını gece de açmak.Bu bana en mantıklı gelen doğrusu.Şu tuvalet evresini de bi atlatsaydık.:emir_bebek:

benim kızım da 25 aylık oldu bugün.4 gündür bezsiz dolaşıyor çoğunlukla.gerçi 1 ay önce yine böyle bir denememiz oldu ama hastalanınca devam etmedim.
tamamen kendi tercihi tuvalet eğitimine başlamak.4 gün önce bezini çıkardı ve tuvalete koştu oturttum yaptı.daha önce korkmuştu.ama poty e yapmak istemedi o gün.şimdide oturuyor ama poty'e pek yapmıyor.
aslında bence erken çünki çok sık gidiyoruz tuvalete bazaen yanlış alarm oluyor.sırf bugün 4 kere dealtına yaptı.ben gece bağladım ama gündüz uykusunda bezsizdi yatağına yapmış uyandı.yatmadan önce bezli olmasına rağmen açtırıp tuvalete yapmak istedi gene.yani mantığını çözdü.ve orası cazip geliyor.ama hala tam olarak tutamıyor bazen kaçırıyor.birşeylere dalıp unutuyor.biraz zaman alıcak.
sizin çocuğunuzunda altına kaçırması çok normal endişe etmeyin.bu zor bir süreç.ve her çocuk da farklı işliyor.çocuğunuzun isteklerine kulak verin asla zorlamayın.bir süre fazla çamnaşır yıkamaktan zarar gelmez:))))sonuçta onlar için büyük bir adım.üstelik benim kızım aynı anda memeyide bıraktı(sonunda)
demekki onun için doğru zaman bu zamanmış:))))kolay gelsin

en zor şey çocuğumuza tuvaleti alıştırmak galiba. ben tam 3 haftadır uğraşıyorum canım 10 gün boyunca sürekli altına yaptı. ne kolazete ne oturağa nede kucağımda tutturuyordu. ama 10 gün sonra ben tutunca yapmaya başladı. ama hala söylemiyor. benim kızım 22 aylık çatır çatır konuşuyor herşeyi söylüyor otur yanına seninle muhabbet eder. ama çişi neden hala gelmeden önce söylemiyor anlamadım. ayrıca uykusunda hiç yapmıyor artık geceleride bez bağlamıyorum ama bide söylemeye başlasa çok rahatlıcam heralde.Allah bu konuda annelere sabır versin valla çok zor

benim kızım da 25 aylık oldu bugün.4 gündür bezsiz dolaşıyor çoğunlukla.gerçi 1 ay önce yine böyle bir denememiz oldu ama hastalanınca devam etmedim.
tamamen kendi tercihi tuvalet eğitimine başlamak.4 gün önce bezini çıkardı ve tuvalete koştu oturttum yaptı.daha önce korkmuştu.ama poty e yapmak istemedi o gün.şimdide oturuyor ama poty'e pek yapmıyor.
aslında bence erken çünki çok sık gidiyoruz tuvalete bazaen yanlış alarm oluyor.sırf bugün 4 kere dealtına yaptı.ben gece bağladım ama gündüz uykusunda bezsizdi yatağına yapmış uyandı.yatmadan önce bezli olmasına rağmen açtırıp tuvalete yapmak istedi gene.yani mantığını çözdü.ve orası cazip geliyor.ama hala tam olarak tutamıyor bazen kaçırıyor.birşeylere dalıp unutuyor.biraz zaman alıcak.
sizin çocuğunuzunda altına kaçırması çok normal endişe etmeyin.bu zor bir süreç.ve her çocuk da farklı işliyor.çocuğunuzun isteklerine kulak verin asla zorlamayın.bir süre fazla çamnaşır yıkamaktan zarar gelmez:))))sonuçta onlar için büyük bir adım.üstelik benim kızım aynı anda memeyide bıraktı(sonunda)
demekki onun için doğru zaman bu zamanmış:))))kolay gelsin

canım ilk günler bu sıkıntıları yaşamıştık gerçekten hazır olmadan mı başladım diye çok düşünmüştüm ama pes etmeden bir hafta uğraştım hiç zorlamadım da nereye isterse oraya yaptı.

en zor şey çocuğumuza tuvaleti alıştırmak galiba. ben tam 3 haftadır uğraşıyorum canım 10 gün boyunca sürekli altına yaptı. ne kolazete ne oturağa nede kucağımda tutturuyordu. ama 10 gün sonra ben tutunca yapmaya başladı. ama hala söylemiyor. benim kızım 22 aylık çatır çatır konuşuyor herşeyi söylüyor otur yanına seninle muhabbet eder. ama çişi neden hala gelmeden önce söylemiyor anlamadım. ayrıca uykusunda hiç yapmıyor artık geceleride bez bağlamıyorum ama bide söylemeye başlasa çok rahatlıcam heralde.Allah bu konuda annelere sabır versin valla çok zor

Tam anlattığın gibi 22 aylık pıncırık bi kızım var,herşeyi söylüyor çişi de söylüyor ama
tuvalete yapmıyor,oraya götürünce daha oturur oturmaz sıkılıp kalşkmaya çalışıyor,yazlıktayız alıştırmaya çalışıyorum ama ortalığı sidik,..k götürüyor,
ben beze geri döndüm gene de tuvalete tutmaya devam ediyorum zaman zaman.
Benim kzım da uykusunda yapmıyor bezi hep kuru kalkıyor zaten yapacağı saatleri de biliyorum ama tuvalete yapmıyor.:sinifsinif:

Şimdi annemle bişey deniyoruz annem kız kardeşlerimle beni hep tuvalete götürüp çiş yaptırıyor.Çişin var mı kızım diyor bana var diyorum elimi tutuyor tuvalete götürüyor ben yapıp sifonu çekiyorum sonra beni alkışlıyolar,bakalım bu işe yarayacak mı.:kedi:

olumunekankayizsmile

canım hepsinin alışma süreci farklı benim oğlum da 7. gün yapmadan önce söylemeye başladı.

ilk bir hafta duştan başka bir yere yapmıyordu sonra ona da tuvalet terliği aldık terliklerin hatrına tuvaleti kullanmaya başladı şimdi de klozeti sevdirmeye çalışıyorum yapıyo ama çok da tercih etmiyo klozeti.

ben de artık gece bağlamayı bıraktım oğlum genelde kuru kalkıyo maşallah :nazar: diyimde sabaha ıslak kalkmayalım kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Tam anlattığın gibi 22 aylık pıncırık bi kızım var,herşeyi söylüyor çişi de söylüyor ama
tuvalete yapmıyor,oraya götürünce daha oturur oturmaz sıkılıp kalşkmaya çalışıyor,yazlıktayız alıştırmaya çalışıyorum ama ortalığı sidik,..k götürüyor,
ben beze geri döndüm gene de tuvalete tutmaya devam ediyorum zaman zaman.
Benim kzım da uykusunda yapmıyor bezi hep kuru kalkıyor zaten yapacağı saatleri de biliyorum ama tuvalete yapmıyor.:sinifsinif:

Şimdi annemle bişey deniyoruz annem kız kardeşlerimle beni hep tuvalete götürüp çiş yaptırıyor.Çişin var mı kızım diyor bana var diyorum elimi tutuyor tuvalete götürüyor ben yapıp sifonu çekiyorum sonra beni alkışlıyolar,bakalım bu işe yarayacak mı.:kedi:

olumunekankayizsmile

gülüm ya her yöntemi denetiyolar bu sıpalar. utkuda çişine su dökerken by by yapmak işe yaradı hem de öpücüklü by yapmaya başladı kaydirigubbakcemile3

Utkuyaalkisalkisalkis

teşekkürler teyzesi. :1hug:

ben de bir hafta önce başladım benim kızımda da aynen sizin bahsettiğiniz olay var gece tutuyor ama gündüz hep üstüne yapıyor tuvaletten hiç hoşlanmıyor girmek bile istemiyor aslında herşeyin farkında ve çok güzel konuşuyor umarım en kısa zamanda alışır çok zormuş gerçekten iyiki hazır bezler varmış:))

gerçekten müthiş sabır gerektiren bişey senin daha bir hafta olmuş benim 1 ay oldu inanki şimdi bile isterse söylüyor. o altına yapınca vallahi sinir krizi geçiriyorum. çünkü bir ay oldu artık söylemesi lazım ama her çocuk bir olmuyor işte. bize sabır ver Allahım

gerçekten müthiş sabır gerektiren bişey senin daha bir hafta olmuş benim 1 ay oldu inanki şimdi bile isterse söylüyor. o altına yapınca vallahi sinir krizi geçiriyorum. çünkü bir ay oldu artık söylemesi lazım ama her çocuk bir olmuyor işte. bize sabır ver Allahım

Canım biraz daha sabır ben tebrik ediyorum valla daha kızın 22 aylık ve tuvalete büyük ölçüde alıştırmışsın.Oğlum o aylarda 10 dakika bile tutamıyodu çişini.Biz 31 aylık olduk 1 aydır uğraşıyoruz ve anca anca öğrenmeye başladı.tekrar tebrik ediyorum

Canım biraz daha sabır ben tebrik ediyorum valla daha kızın 22 aylık ve tuvalete büyük ölçüde alıştırmışsın.Oğlum o aylarda 10 dakika bile tutamıyodu çişini.Biz 31 aylık olduk 1 aydır uğraşıyoruz ve anca anca öğrenmeye başladı.tekrar tebrik ediyorum

çok sağol canım. sanada kolay gelsin biran önce tamamen alışsalarda bizde rahatlasak.
feci dikkat istiyor oyuna dalınca söylemiyor benim kızım 1 aydır evimde halısız duruyoruz kaldırdım bütün halıları çünkü. sürekli peşinde koşuyorum kızım çiş varmı yapalımmı diye. heder oldum valla. sanada tekrar kolay gelsin canım.

Back
X