Arkadaşlar yine geldim dertleşmeye?

Ayparcamm59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2018
259
132
23
Arkadaşlar açıköğretim öğrencilerinin /mezunlarının özellikle iş hayatlarında özel sektörde,arkadaş ,akraba ortamında sürekli o da üniversite mi gibi küçük görülmesi artık beni rahatsız etmeye başladı.Bu sistem yurt dışındaki bir çok üniversitede var.Ayrica kişinin bir meslekte yeterli olması sadece filen okula gidip gelerek olmaz.Bazı arkadaşlar isime o kadar takilmislar kı. Tamam ben de herkesin emek göstermeden üniversite mezunu olmasına karşıyım ama karşımızdaki kişinin gerek mesleki açıdan gerekse entellektüel anlamda yeterliliğini sadece okulun isminin belirlediğini düşünmüyorum.Tabı ki okula gidilmeden doktor olunabilinecegini de savunmuyorum. Bugun yaşadığım bir olay beni o kadar üzdü ki. Bir onceki konumda bahsetmistim.Zaten hayatı zorluklarla dolu bir insanım.Bir yandan kendimi.geliştirmeye bir yandan sorunlarımı çözmeye uğraşıyorum.Bugün de ilk is günümdu.Aynı pozisyanda çalıştığım iş arkadasim iyi bir üniversiteden örgünden mezun olmuş.Benim ise alınmama şaşırmış çünkü açıköğretim yazıyormus cvmde. Daha mezun bile olmadan ise alınmam bence benim başarısızlığimi değil başarımı gösterir.Ama bu.kadar hassas donemimdeyken ve okumak içimde uhde kalmışken bu arkadas beni üzdü sanirim

Arkadaşınız otursun, kendine yansın.
Aynen dediğiniz gibi bu sizin başarı ve donanımınızı gösterir.
Zaten bu ülkede okumaya takılıp kaldık, her yer üni mezunu ama istihdam mı var?
Sistem baştan saçma, söylenecek çok şey var da neyse.
Siz canınızı sıkacağınıza gururlanın bence, çünkü durum tam olarak budur.

Malesef öyle sistem baştan bozuk.Bana böyle bir hak verilmiş ise tabi ki değerlendirip okuyacağım.

Sadece başarı değil, başarı+şansı gösterir.
Ne başarılı insanlar başvurulara sonuç alamıyor maalesef.
Ama takılmayın bunlara, herkes kendi nasibini Yaşar :)

Açıköğretim okumak daha zor aslında ama şöyle bir gerçek varki örgün öğretim çok daha farklı üniversiteye gitmek o havayı solumak evet entellektüel açıdan farklilik kazandırır insana.bunu kompleks haline getirmeyin iş hayatında başarı göstererek kendinizi kanıtlayın.

Sadece başarı değil, başarı+şansı gösterir.
Ne başarılı insanlar başvurulara sonuç alamıyor maalesef.
Ama takılmayın bunlara, herkes kendi nasibini Yaşar :)
Açıköğretim okumak daha zor aslında ama şöyle bir gerçek varki örgün öğretim çok daha farklı üniversiteye gitmek o havayı solumak evet entellektüel açıdan farklilik kazandırır insana.bunu kompleks haline getirmeyin iş hayatında başarı göstererek kendinizi kanıtlayın.
Evet

Bende aöf kamu yönetimi okudum şu an bebeklerinden birini sallıyorum o ayrı iş hayatına atılamadım :) acikdan okumak da zor ders yok hoca yok anlatan yok bence

Bende aöf kamu yönetimi okudum şu an bebeklerinden birini sallıyorum o ayrı iş hayatına atılamadım :) acikdan okumak da zor ders yok hoca yok anlatan yok bence
Oy Oy kıyamam bana da nasip olsun bebeğimi sallamak.Hiç bir kariyere degismezdim.NOT ;nişanlıyım

O zaman önce bu kompleksten sıyrılacaksın kendinden emin olacaksın o kadar emin olacaksınki karşındaki zaafını anlamasın seni bu noktadan vuramasın yoksa baştan kaybedersin bunu unutma
Kesinlikle ✋Benim bu anlamda bir kompleksim var sanırım.Ve ben şunu sizin şu cevabinizla farkettim.Tesekkur ederim

Arkadaşlar açıköğretim öğrencilerinin /mezunlarının özellikle iş hayatlarında özel sektörde,arkadaş ,akraba ortamında sürekli o da üniversite mi gibi küçük görülmesi artık beni rahatsız etmeye başladı.Bu sistem yurt dışındaki bir çok üniversitede var.Ayrica kişinin bir meslekte yeterli olması sadece filen okula gidip gelerek olmaz.Bazı arkadaşlar isime o kadar takilmislar kı. Tamam ben de herkesin emek göstermeden üniversite mezunu olmasına karşıyım ama karşımızdaki kişinin gerek mesleki açıdan gerekse entellektüel anlamda yeterliliğini sadece okulun isminin belirlediğini düşünmüyorum.Tabı ki okula gidilmeden doktor olunabilinecegini de savunmuyorum. Bugun yaşadığım bir olay beni o kadar üzdü ki. Bir onceki konumda bahsetmistim.Zaten hayatı zorluklarla dolu bir insanım.Bir yandan kendimi.geliştirmeye bir yandan sorunlarımı çözmeye uğraşıyorum.Bugün de ilk is günümdu.Aynı pozisyanda çalıştığım iş arkadasim iyi bir üniversiteden örgünden mezun olmuş.Benim ise alınmama şaşırmış çünkü açıköğretim yazıyormus cvmde. Daha mezun bile olmadan ise alınmam bence benim başarısızlığimi değil başarımı gösterir.Ama bu.kadar hassas donemimdeyken ve okumak içimde uhde kalmışken bu arkadas beni üzdü sanirim
şaşrırmana gerek yok arkadaşım, diploma değil, yetenekler önemli deseydin...oğlum önemli bir kurumda satış danışmanı ve lise terk....diğer çalışma arkadaşları hepsi güzel üniversitelerden mezun gençler...fakat oğlum işe başladığından beri, her ay satış birincisi...

açık öğretim mezunuyum 11 yıllık meslek ruhsatlı mali müşavirim. Örgün öğretim kazandım yarım dönem sonra tam zamanlı çalışmam gerektiği için okula devam edemedim. O şekilde okulu 8-10 yılda bitirseydim belki şu an bu kadar saygın bi meslek sahibi olamayabilirdim ya da çok geç olurdum. Sonra açıköğretime kaydolup 4 yılda bitirdim.. Stajımı yaptım yeterlilik sınavlarını geçtim ve ruhsatımı çok daha erken aldım ;) Kafana bunları takma da kendini işine okuluna ver bence ;) Senin için daha faydalı olur ;)

açık öğretim mezunuyum 11 yıllık meslek ruhsatlı mali müşavirim. Örgün öğretim kazandım yarım dönem sonra tam zamanlı çalışmam gerektiği için okula devam edemedim. O şekilde okulu 8-10 yılda bitirseydim belki şu an bu kadar saygın bi meslek sahibi olamayabilirdim ya da çok geç olurdum. Sonra açıköğretime kaydolup 4 yılda bitirdim.. Stajımı yaptım yeterlilik sınavlarını geçtim ve ruhsatımı çok daha erken aldım :KK66: Kafana bunları takma da kendini işine okuluna ver bence :KK66: Senin için daha faydalı olur :KK66:
Ya süpersiniz.Bunca derdin arasında bir de bu konuyu ciddi ciddi kafama takıyordum.Çünkü hep bir üniversite ortamına girme hayalim vardı.Ama aciköğretim diye boslamadim hiç bir zaman.Alanımla ilgili çok iyi hocaların üniversitelerdeki seminer,sempozyum vb etkinliklerine katıldım.Alanımla ilgili okuyorum çiziyorum yazıyorum.Ve zaten sevdiğim bir alan olduğu için yine bu alanda yüksek lisans yapmak istiyorum.Ama önce bu aöf örgün aşağılık kompleksinden kurtulmam lazjm sanirim.Yazınız çok faydalı oldu çok teşekkür ederim

Ya süpersiniz.Bunca derdin arasında bir de bu konuyu ciddi ciddi kafama takıyordum.Çünkü hep bir üniversite ortamına girme hayalim vardı.Ama aciköğretim diye boslamadim hiç bir zaman.Alanımla ilgili çok iyi hocaların üniversitelerdeki seminer,sempozyum vb etkinliklerine katıldım.Alanımla ilgili okuyorum çiziyorum yazıyorum.Ve zaten sevdiğim bir alan olduğu için yine bu alanda yüksek lisans yapmak istiyorum.Ama önce bu aöf örgün aşağılık kompleksinden kurtulmam lazjm sanirim.Yazınız çok faydalı oldu çok teşekkür ederim
Yolunuz açık olsun inşallah ;)

Back
X