Arkadaşlar açıköğretim öğrencilerinin /mezunlarının özellikle iş hayatlarında özel sektörde,arkadaş ,akraba ortamında sürekli o da üniversite mi gibi küçük görülmesi artık beni rahatsız etmeye başladı.Bu sistem yurt dışındaki bir çok üniversitede var.Ayrica kişinin bir meslekte yeterli olması sadece filen okula gidip gelerek olmaz.Bazı arkadaşlar isime o kadar takilmislar kı. Tamam ben de herkesin emek göstermeden üniversite mezunu olmasına karşıyım ama karşımızdaki kişinin gerek mesleki açıdan gerekse entellektüel anlamda yeterliliğini sadece okulun isminin belirlediğini düşünmüyorum.Tabı ki okula gidilmeden doktor olunabilinecegini de savunmuyorum. Bugun yaşadığım bir olay beni o kadar üzdü ki. Bir onceki konumda bahsetmistim.Zaten hayatı zorluklarla dolu bir insanım.Bir yandan kendimi.geliştirmeye bir yandan sorunlarımı çözmeye uğraşıyorum.Bugün de ilk is günümdu.Aynı pozisyanda çalıştığım iş arkadasim iyi bir üniversiteden örgünden mezun olmuş.Benim ise alınmama şaşırmış çünkü açıköğretim yazıyormus cvmde. Daha mezun bile olmadan ise alınmam bence benim başarısızlığimi değil başarımı gösterir.Ama bu.kadar hassas donemimdeyken ve okumak içimde uhde kalmışken bu arkadas beni üzdü sanirim