Arkadaşlar yine geldim dertleşmeye?

İyi bi üniversiteden örgğn olarak mezun olmuş biri olarak söylüyorum ev hanımıyım :) ayrıca o arkadaşa da 'bak senle aynı yerde çalışıyıruz sen atom falan parçalamıyosun' dersin

Arkadaşlar açıköğretim öğrencilerinin /mezunlarının özellikle iş hayatlarında özel sektörde,arkadaş ,akraba ortamında sürekli o da üniversite mi gibi küçük görülmesi artık beni rahatsız etmeye başladı.Bu sistem yurt dışındaki bir çok üniversitede var.Ayrica kişinin bir meslekte yeterli olması sadece filen okula gidip gelerek olmaz.Bazı arkadaşlar isime o kadar takilmislar kı. Tamam ben de herkesin emek göstermeden üniversite mezunu olmasına karşıyım ama karşımızdaki kişinin gerek mesleki açıdan gerekse entellektüel anlamda yeterliliğini sadece okulun isminin belirlediğini düşünmüyorum.Tabı ki okula gidilmeden doktor olunabilinecegini de savunmuyorum. Bugun yaşadığım bir olay beni o kadar üzdü ki. Bir onceki konumda bahsetmistim.Zaten hayatı zorluklarla dolu bir insanım.Bir yandan kendimi.geliştirmeye bir yandan sorunlarımı çözmeye uğraşıyorum.Bugün de ilk is günümdu.Aynı pozisyanda çalıştığım iş arkadasim iyi bir üniversiteden örgünden mezun olmuş.Benim ise alınmama şaşırmış çünkü açıköğretim yazıyormus cvmde. Daha mezun bile olmadan ise alınmam bence benim başarısızlığimi değil başarımı gösterir.Ama bu.kadar hassas donemimdeyken ve okumak içimde uhde kalmışken bu arkadas beni üzdü sanirim

şu açık öğretim mezunlarının kendilerini oxford bitirmiş saymaları da beni bitiriyor yahu. herhangi bir puan veya ön koşul gerekmeden herkesin girip okuyabileceği ve çok büyük çoğunluğunun son gün çalışarak komik notlarla geçip üniversite diplomasına sahip olması bu bi bunun farkına varın önce. olay sadece açık öğretim de değil komik derecede düşük puanlarla girilen mühendislik ve eğitim fakültelerinden mezunların da üniversite okumuş sayılması bana saçma geliyor. Birçok kurum fazlaca alım yapıyor bu ara kalite gözetmeden. İyi pozisyonlara çoğunlukla kendi dayılarının çocuklarını şoförlerini getirdikleri için birçok kalifiye üniversite mezunu da açıkta kalıyor düşük profilli işlerde çalışıyor girdiğiniz departmanı falan bilmiyorum farazi konuşuyorum da arkadaşınız da belki böyle düşünüyordur. Bunları sizin özelinizde söylemiyorum kesinlikle ama herkes açık öğretim mezunu şuan cidden eğitimli gibi duruyorlar mı bi siz bakın değerlendirin çevrenizdekileri de. Ha örgün eğitim alanların da ne kadar eğitimli bilgili görgülü oldukları tartışılır kesinlikle ama istatistiki verilerle düşünün. Kendinizi cidden başarılı görüyorsanız öyle devam edin. Başka seçeneğiniz olmadığı için açıktan okumuş olabilirsiniz öyleyse takılmayın söylediklerine kendinizi geliştirmeye devam edin siz.

şu açık öğretim mezunlarının kendilerini oxford bitirmiş saymaları da beni bitiriyor yahu. herhangi bir puan veya ön koşul gerekmeden herkesin girip okuyabileceği ve çok büyük çoğunluğunun son gün çalışarak komik notlarla geçip üniversite diplomasına sahip olması bu bi bunun farkına varın önce. olay sadece açık öğretim de değil komik derecede düşük puanlarla girilen mühendislik ve eğitim fakültelerinden mezunların da üniversite okumuş sayılması bana saçma geliyor. Birçok kurum fazlaca alım yapıyor bu ara kalite gözetmeden. İyi pozisyonlara çoğunlukla kendi dayılarının çocuklarını şoförlerini getirdikleri için birçok kalifiye üniversite mezunu da açıkta kalıyor düşük profilli işlerde çalışıyor girdiğiniz departmanı falan bilmiyorum farazi konuşuyorum da arkadaşınız da belki böyle düşünüyordur. Bunları sizin özelinizde söylemiyorum kesinlikle ama herkes açık öğretim mezunu şuan cidden eğitimli gibi duruyorlar mı bi siz bakın değerlendirin çevrenizdekileri de. Ha örgün eğitim alanların da ne kadar eğitimli bilgili görgülü oldukları tartışılır kesinlikle ama istatistiki verilerle düşünün. Kendinizi cidden başarılı görüyorsanız öyle devam edin. Başka seçeneğiniz olmadığı için açıktan okumuş olabilirsiniz öyleyse takılmayın söylediklerine kendinizi geliştirmeye devam edin siz.
Evet kısmen haklısınız ama eğitim sisteminin bu kadar berbat olduğu ülkemizde sadece açıköğretim mezunu olanların elestirilmesı komik geliyor.400 e yakın bir puan alarak açıköğretim yazmak zorunda kaldım.Ve üniversite okuyamamak içimde uhde kaldı.Ayrica bir çok örgün mezunu arkadatan daha çok emek harcıyorum kendimi geliştirmek adına.Sistemi elestirecegimize kişileri elestirmek yanlış çünkü ne olduğunu bilmiyoruz kültürünü emeğini caliskanligini bilmiyoruz.o arkadaşın yaptığı da oydu.

şaşrırmana gerek yok arkadaşım, diploma değil, yetenekler önemli deseydin...oğlum önemli bir kurumda satış danışmanı ve lise terk....diğer çalışma arkadaşları hepsi güzel üniversitelerden mezun gençler...fakat oğlum işe başladığından beri, her ay satış birincisi...
Aynen durumda böyle ulkemizde

Back
X