Arkadaşları tarafından sevilen sayılanlar tavsiye yazarsa çok sevinirim.

Whiteword

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
53
44
88
İstanbul
Günaydın arkadaşlar. Çok uzun bir süredir kendimi yanlız hissediyorum. Ama bu yanlızlık öyle duygusal yanlızlık değil fiziksel yanlızlık yani çevremde kimsem yok. Sadece çok yakın olduğum samimi bir komsum var.onunla karşılıklı görülüyorum. Çalışan bir insanım. Çevremde çok insan var ama ben onlara yaklaşsamda karşılık bulamıyorum. Çok denedim kusır döngü gibi. Olmuyor. Yeni birisiyle tanıştığımda güleryüzlüyümdür kibar bir insanım sevdirmeye çalışırım kendimi sözde çok değerli iyi bir insanım onların deyimiyle ama karşılık bulamıyorum. Çok sıradan mı bulunuyorum bilmiyorum. istanbulda yaşıyorum yasadığım yer hep yüksek katlı binaların olduğu selamlaşmanın komsuluğun olmadığı bir yer. Sadece Elazığlı bir komsum var gercekten çok iyi bir insan. Ama 8 yıldır o kadar denememe rapmen başka arkadaşbulamadım.Ailem başka memlekette.Akraba namına ne benim ne de eşim tarafından kimse yok sayılır.Eşimdede durum aynı.Acaba benmi farkında olmadan birseyleri yanlıs yapıyorum yoksa heryerde durumlar böyle mi? Bakıyorum çarçabuk yeni bir ortama gidip arkadaş edinip çevre oluşturan aranılıp sorulan karşılık bulanlarda var. Neyi nasıl yapmam lazım çok mu safım iyi niyetliyim acaba. Bundan mı olmuyor? Benim şartlarıma sahip yani yaşdığı şehirde aile akraba arkadaşı olmadan bir şehre yerleşenlerden sosyal olanlar bu tarz sıkıntı çok çekmeden arkadaş edinen ve karşılık bulan arkadaşlardan tavsiyeler fikirler almak istiyorum. Neler yapıyorsunuz nasıl yaklaşıyırsunuz nasıl sürdürüyorsunuz?

Aynı konuları konuşacağıniz kişileri diz cagirsaniz. Eviniz olabilir, dışarı da bir kahve içmek olabilir. Ayrıca insanların söylediklerini onemseyin. Ne bileyim çocuk hasta dediyse sonra ki gün çocuğunu bı sorun. Gerçekten sevdiğiniz birileri varsa içinizden de geliyorsa bı hediye alın. İş yerine bir pasta yapın götürün. Hatta ara ara götürün. İş yerinde herkesle muhatap olmanızı sağlayacak görevler edinebilirsiniz. Bunlar iletişimleri benim gördüğüm kadarıyla arttırıyor.

Ya şu her yalnizim, kazik yedim, evlenemedim konularinda hep bir "çok mu safim, iyi niyetliyim" cumlesini gormekten sıkıldım. Herkes asiri iyi niyetli, saf zaten daha kotuyum diyeni gormedim.

Arkadas bulan, evlenen, sevilen herkes kötü niyetli mendebur insanlar degil sonuçta siz de melaike degilsiniz. Nerede nasil konusup, davranacaginizi bilmek başka şey iyi niyetlilikle saflikla alakali degil.

Konu sahibi kendinden bahsederken çok mu sıradanım diye de eklemiş onu niye görmüyosun ? işine geleni alıyorsun,kendini yeterince eleştirmiş aynı zamanda kulp takmak için yer arama.

ben de adanada yaşıyorum büyük şehirlerde hele ki çalışan insanlar hayat koşturmacasından ya çocukları için ya da doğumgünü vs gibi etkinlerde biraraya gelebiliyorlar.öncesinde sivasta yaşadım ve arkadaş çevrem çoktu
suçu kendinizde aramayın büyük şehirlerde insanlar hayat şartlarından dolayı daha bir koşturmaca içinde.Benim örneğin görüşmek isteyip de yüzyüze vakit ayıramadığım kaç arkadaşım var çünkü iş yorgunluğu eve bazen zor atıyorum kendimi

Bence gönüllü kuruluşlara katılabilirsiniz. Gönüllü vakıf, dernek veya meb in ismek in çeşitli kursları da olabilir. Bu tarz yerlere herkes arkadaş edinmek için gelir ve gönüllü yapılan işler olduğu için ego ya da soğuk davranma dışlama olmuyor pek. Genelde de irtibat kopmuyor. Orda tanışıp telefon numaralarını alırsınız. Sonraki etkinliklere beraber gidelim dersiniz. Ben öyle yaptım çok insan tanıdım.

Valla ben kapımı kapattığımda evimdeki huzura bakarım
Herkes bir yere kadar seninle
Zamanında çok arkadaş dost kazığı yedim kendimle mutlu olmayı öğrendim
Ha şu an da var dostum ama bi elin parmağını geçmez severler sayarlar özledim buluşalım derler
Arada konuşur buluşuruz yeterli bana
Sürekli telefonlarım çalsın istemem ben zaten bunalırım boş muhabbetten
Hayırsız olacaksa hiç olmasın daha iyi kafasında olmalısın bence

Ben bi sureden sonra akraba cekemiyorum gercekten.akraba esittir akrep ya da bizinkiler oyle hep jusur bulsunlar laf soksunlar.

Arkadaşlar çok mu iyi niyetliyim safmıyım kibar bir insanımdır ama sıradan mı bulunuyorum vs dememin hepsinin bir açıklaması var. Bunlar benden ziyade çevremden duyduklarım yani bizzat görenler ve onların yorumları yoksa kendi kendime iyiniyetliyim ama olmuyor demem. Mesela iyiniyet konusunda komsuma anlatıyorum bir problem olunca arkadaslık manasında. Çok iyiniyetlisin ben olsam bu kadar yapmam değmez bosver sende umursama diyor ama ben hadi insanız bi sans bi sans diye diye devam ediyorum bu iyiniyetten kaynaklı diye düşünüyorum. Hemen silip atamıyorum cok caba gösteriyorum ama olmayınca olmuyor. Kibarlık konusundada tanıdığım insanlar mesela işyerimdekiler çok kibar ve nazik bir insansın tarzın çok hoş diyolar ama gelgelelim yakınlık samimiyet kurmuyılar benimle.Anca ben yanlarına gidip sohbet edince konusuyolar yoksa yanlız oldugumu görseler dahi yanasmıyolar hep birbirleriyle gruplasmıskar sonradan katıldım aralarına ama almıyolar gruplarına. Sıradanlık konusundada söyle bir bayan arkadas var işyerinde bana göre biraz daha baskın bir karakter.önceki çalışan sekiz sene orda calısmıs. Hem astrologmus danısmanlık yapıyormus hem salsa danskarına gidiyormus bu bahsettiğim baskın karakterdeki arkadaş birgün renkli bir kazak giymiştim gökkusagı gibi. sohbet sırasında laf soktu tabiri caizse. Senin kazagın renkli ama senden önceki çalışan arkadaşın karakteriçok renkliydi dedi. benimde çok renkli bir karakterim var beni henüz yeni tanıyorsunuz dedim. Çok sinir oldum durup duruken bozdu beni. Halbuki hiç bir ters bindurumunuz yoktu. Ondan dedim insanlara dısardan sıradanmı gözüküyorum acaba dedim

O kim oluyor da oyle bi laf edebiliyor ya? Nerden buluyor, durup dururken bi de, boyle bi laf carpma cesaretini? Sen de neden aciklama yapiyorsun? Renkli, eglenceli olmak, onlari eglendirmek gibi bi vazife ile mi girdin o isyerine de boyle salak sacma sekilde trip atar gibi konusabiliyor?
Ben sinirlendim burdan..

Bende inanki çok sinirlendim ama sert konusup kavga etsek daha kötü olacaktı. Giden arkadası faceten takip ediyormus orda birsey gördü sanırım onunla ilgili. Yanındaki arkadslarına gösterdi bendevsohbete katılmak için sordum kimden bahsediyolar diye. Onun üstüne zaten bu lafları söyledi. Dediğim gibi uzun süredir orda çalışan orda kendini kabul ettirmiş biri. Patavatsız ve baskın bi insan olduguniçin insanlar çekiniyor onun huyuna gidiyor birbirlerine kollama var yani. Eğer ben birsey deseydim kavgaya dönüşseydi. Hepsi birden üstüme gelirlerdi. Bir ara bir arkads varmıs kısa süre calısmıs orda yine sana iyi davranıyolar biri vardı kızın o kadar üstüne geldilerki kızı ağlattılar kızda birsüre sonra ayrıldı dedibi arkadaş. Zaten aylar sonra bu arkadsla baska bi baskın karketrdeki arkadas nerdeyse sac basa kavga ettiler diyebilirim.Bunu yapanlar öğretmen ağzım açık kaldı. İlk kez bu kadar kötü bir yere denk geldim. Konuda Ramazan ayında oruc tutanlardan dolayı rahat olamıyolarmıs rahat yiyip içemiyolarmıs bizler oruc tutuyoruz diye saygı duymak istemiyoşarmıs halbuki kimsenin kimseye birseyi dediği yoktu. Öyle bir kavga olduki bir saat bağrışlı çığrışlı bir saat sürdü.

Aman bize bulasmasin diye diye edepsizi tepeye cikarmislar demek.. O da iyice yuz bulmus..
Sac bas kavga ne ya? Nasil orda calismaya devam edebiliyorlar? Ust must bi sey yok mu orda?

aynen

Neyse her zamanki gibi konu baska yerlere kayacak gözüküyor dediğim gibi ben ilişkilerini güzel yürüten yeni arkadaşlıklarını samimiyetle sürdürebilen geliştiren arkadaşladab tavsiye almak için açmıştım konuyu. Bana haddimi bildirmeye çalışacak mesajlardan ziyade daha yapıcı ve baslığa uyacak tavsiyeleri olan arkadslar yazarsa sevinirim

Tavsiye ve senin davranışlarından ziyade karsina cikan insanlar onemli bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…