Arkadaşları tarafından sevilen sayılanlar tavsiye yazarsa çok sevinirim.

Tavsiye ve senin davranışlarından ziyade karsina cikan insanlar onemli bence..
Evet bende bu fikre katılıyorum karşımıza çıkan insanlar önemli biraz şans sanırım. Mesela komsumla çok yakınız ama daha ilk tanıltığımızda hissetmiştşm samimi olacağımızı karsılık bulacagımı nitekimde öyle oldu. Ama dediğim gibi uzun süredir tüm denemelerime rağmen olmadı. Bazen kaderim bu sanırım diyırum herkesşn bir eksiği var hayatında huzur bulamıyor. Benimki de bu. Herkes hayatında ne eksikse onu önemli buluyor haliyle. Anlatsan ne dertler var denir ama empati yok insanlarda. Kendi sorununu önemli görüyor.Anası babası olmayan bir çocuk için hasret duyduğu sıcak bir yuva olurken çocuğu olmayan bir kadın için hasret bir bebek yeterince parası olmayan için hasret duyduğu güzel herseye sahip olfuğunir ciddibir rahatsızlığı olan içinse sağlık evlenmek yuva kurmak isteyen ama doğru düzgün biriyşe karsılasmayan için bir eş kayınvalideyle görümce vs ile sorun yasayanlar içinse takdir edilmek kabul edilmek sevilmek sanırım. Benim gibi kendşni yanlız hissedenler içinse değer veren bir arkadaş

Arkadaşlıklar da spontan gelişiyor ve belli yaştan sonra bu zor oluyor artık herkes kendi dünyasında çünkü ve boş zaman daha az. Arkadaş aramaktan ziyade kendinle mutlu olmayı denemeni öneririm çünkü ilk durumda hayal kırıklığına uğraman olası. Ben mesela yakın olacağım birinde özgüven, güvenilirlik, fesatlık hinlik düşünmeme, riyakar olmama, senin de iyiliğini isteme, eğlenceli olma gibi hasletler ararım ve böyle insan haliyle çok az :KK45: bu saydığım özellikleri ben insanlara verdiğimi düşünüyorum ve haliyle karşılığını bekliyorum. Bunlar yoksa yalnızlık daha makbul diyorum.

Günaydın arkadaşlar. Çok uzun bir süredir kendimi yanlız hissediyorum. Ama bu yanlızlık öyle duygusal yanlızlık değil fiziksel yanlızlık yani çevremde kimsem yok. Sadece çok yakın olduğum samimi bir komsum var.onunla karşılıklı görülüyorum. Çalışan bir insanım. Çevremde çok insan var ama ben onlara yaklaşsamda karşılık bulamıyorum. Çok denedim kusır döngü gibi. Olmuyor. Yeni birisiyle tanıştığımda güleryüzlüyümdür kibar bir insanım sevdirmeye çalışırım kendimi sözde çok değerli iyi bir insanım onların deyimiyle ama karşılık bulamıyorum. Çok sıradan mı bulunuyorum bilmiyorum. istanbulda yaşıyorum yasadığım yer hep yüksek katlı binaların olduğu selamlaşmanın komsuluğun olmadığı bir yer. Sadece Elazığlı bir komsum var gercekten çok iyi bir insan. Ama 8 yıldır o kadar denememe rapmen başka arkadaşbulamadım.Ailem başka memlekette.Akraba namına ne benim ne de eşim tarafından kimse yok sayılır.Eşimdede durum aynı.Acaba benmi farkında olmadan birseyleri yanlıs yapıyorum yoksa heryerde durumlar böyle mi? Bakıyorum çarçabuk yeni bir ortama gidip arkadaş edinip çevre oluşturan aranılıp sorulan karşılık bulanlarda var. Neyi nasıl yapmam lazım çok mu safım iyi niyetliyim acaba. Bundan mı olmuyor? Benim şartlarıma sahip yani yaşdığı şehirde aile akraba arkadaşı olmadan bir şehre yerleşenlerden sosyal olanlar bu tarz sıkıntı çok çekmeden arkadaş edinen ve karşılık bulan arkadaşlardan tavsiyeler fikirler almak istiyorum. Neler yapıyorsunuz nasıl yaklaşıyırsunuz nasıl sürdürüyorsunuz?

Evet sizi fazla iyi buldukları için olabilir. Çünkü fazla iyi insanlar karşıda sahteymiş, rol yapıyormuş, yapmacık bir sevgi kelebeğiymiş algısı yaratabiliyor. İnsanlar yeri geldiğinde agresiflik veya insani kabul edilen başka duygular görmek istiyor. Çünkü bu onlara kendilerinden tanıdık geliyor. Öteki türlüsünü kendini sevdirmeye çalışan kişiliksiz bireyler olarak algılayabiliyorlar.

Örneğin, İstanbullu Gelin dizisinde Süreyya karakteri veya O Hayat Benim dizisinde Bahar karakteri. Ekşi’yi açıp bakın bu karakterlere nasıl öfke kusulmuş. Güya dizideki en saf, en iyi niyetli karakterler.

İşyerinde bir daha (onlarla ve işle ilgili olmayan) bir şeye kızdığınızda, “off ya bunaldım! Bu ne ya, yeter!” vs diyerek sinirinizi belli edin. Arayan satıcıya “numaramı nereden aldınız? Benim iznim yok. Bir daha beni aramayın” ve deyin veya bir haberin içeriğine sinirlenin.

Zorla sinirliymiş gibi davranmayın tabii de bazen duygularınızı iyi olmak için bastırmayın. İyilik dışında başka insani özelliklerinizi de görsünler.

Son düzenleme:
Evet sizi fazla iyi buldukları için olabilir. Çünkü fazla iyi insanlar karşıda sahteymiş, rol yapıyormuş, yapmacık bir sevgi kelebeğiymiş algısı yaratabiliyor. İnsanlar yeri geldiğinde agresiflik veya insani kabul edilen başka duygular görmek istiyor. Çünkü bu onlara kendilerinden tanıdık geliyor. Öteki türlüsünü kendini sevdirmeye çalışan kişiliksiz bireyler olarak algılayabiliyorlar.

Örneğin, İstanbullu Gelin dizisinde Süreyya karakteri veya O Hayat Benim dizisinde Bahar karakteri. Ekşi’yi açıp bakın bu karakterlere nasıl öfke kusulmuş. Güya dizideki en saf, en iyi niyetli karakterler.

İşyerinde bir daha (onlarla ve işle ilgili olmayan) bir şeye kızdığınızda, “off ya bunaldım! Bu ne ya, yeter!” vs diyerek sinirinizi belli edin. Arayan satıcıya “numaramı nereden aldınız? Benim iznim yok. Bir daha beni aramayın” ve deyin veya bir haberin içeriğine sinirlenin.

Zorla sinirliymiş gibi davranmayın tabii de bazen duygularınızı iyi olmak için bastırmayın. İyilik dışında başka insani özelliklerinizi de görsünler.
Dikkate alıcam teşekür ederm tavsiyen için dediğin gibi iyi biri oldugumu görsünler bilsinler kşmseyle kırgın dargın olmayayım diye böyle sivri kişilkleretavrımı koymıyorum dopru diyorsun. Sanırum ondan dolayı önemsenmiyorum yada istedikleri gbi bana kötü davranacaklarını hissediyolar. Bu yastan sonra nasıl edinilir bu özellik içimden gelmiyor insanarı terslemek agrrsif tavırlar sergilemek inan. bir arkadasım vardı bi ara dısarda yemek yiyelim dedik gittik bir mekana. Arkadasım Niye pecete koymamıs diye gencecik acemi oldugu belli olan bir garsonu o kadar azarladı ki ben utandım resmen kendimi kötü hissettim ben yapamıyorum mesela bu tarz seyleri empati yapıyorum karsı tarafın üzüleceğinü biliyorum cok yasadığım için bu duyguyu biliyorum çünkü

Dikkate alıcam teşekür ederm tavsiyen için dediğin gibi iyi biri oldugumu görsünler bilsinler kşmseyle kırgın dargın olmayayım diye böyle sivri kişilkleretavrımı koymıyorum dopru diyorsun. Sanırum ondan dolayı önemsenmiyorum yada istedikleri gbi bana kötü davranacaklarını hissediyolar. Bu yastan sonra nasıl edinilir bu özellik içimden gelmiyor insanarı terslemek agrrsif tavırlar sergilemek inan. bir arkadasım vardı bi ara dısarda yemek yiyelim dedik gittik bir mekana. Arkadasım Niye pecete koymamıs diye gencecik acemi oldugu belli olan bir garsonu o kadar azarladı ki ben utandım resmen kendimi kötü hissettim ben yapamıyorum mesela bu tarz seyleri empati yapıyorum karsı tarafın üzüleceğinü biliyorum cok yasadığım için bu duyguyu biliyorum çünkü

Hayır tabii ki negatif insani duyguları göstermek illa birilerini kırmayı gerektirmez. Verdiğim örneklerde de kimse kırılmıyor zaten. Telefonda satış elemanına “ürünlerinizle ilgilenmiyorum, beni aramanızı istemiyorum. Numaramı listenizden çıkartın” deyip, telefonu kapatınca biraz söylenmekle veya haberlerde geçen bir kişiye kızıp söylenmekle kimse kırılmaz.

Hayır tabii ki negatif insani duyguları göstermek illa birilerini kırmayı gerektirmez. Verdiğim örneklerde de kimse kırılmıyor zaten. Telefonda satış elemanına “ürünlerinizle ilgilenmiyorum, beni aramanızı istemiyorum. Numaramı listenizden çıkartın” deyip, telefonu kapatınca biraz söylenmekle veya haberlerde geçen bir kişiye kızıp söylenmekle kimse kırılmaz.

Sonra da benim yorumuma tepki geliyor al işte. İnsani duygularini goster zaman zaman deniliyor. Kalkmiş, arkadaşi garsonu rencide etmişte ben oyle olamiyorum gibi sacma bir uç ornek vermiş. Sanki milleti yerin dibine sok marifet diyen oldu. Aslinda kendide biliyor ne demek istediginizi ama yine "ben cok iyiyim tavirlari" :D ciddi manada gicik çekiyor boyle insanlar.

Oturdugum yerden ben bile sinir oldum 😂 arkadas nasil olsun

Sonra da benim yorumuma tepki geliyor al işte. İnsani duygularini goster zaman zaman deniliyor. Kalkmiş, arkadaşi garsonu rencide etmişte ben oyle olamiyorum gibi sacma bir uç ornek vermiş. Sanki milleti yerin dibine sok marifet diyen oldu. Aslinda kendide biliyor ne demek istediginizi ama yine "ben cok iyiyim tavirlari" :KK70: ciddi manada gicik çekiyor boyle insanlar.

Oturdugum yerden ben bile sinir oldum 😂 arkadas nasil olsun

Aynen, ben de onu diyorum. Böyle “ben çok iyiyim” tavırları insanı sinir edebiliyor. Bazıları steril ve sıkıcı bulup sinir oluyor, bazıları yapmacık bulup sinir oluyor.

Komik olup hic dert anlatmican ve mutsuz gorunmicen. Hep ayni konuları da konusmicaksin. Beni insanlar ya cok severler ya nefret ederler. Yakin dostlarim coktur. Ama uzun zamandır cogu kisiye gicik oluyorum ama onlarsız da canım sikilio :D o yuzden formül belli en basta yazdigim sey. Unutma gülersen tüm dünya seninle güler ağlarsan yalnız aglarsin.

Back
X