Arkadaslarım kpss yi nasıl kazandınız?

Ben kendi yaptığımı söyliyim, sözelim zaten iyiydi zaten iyi olanı mükemmelleştirme yoluna gitmeyi amaçladım, matematikten de yarısını yapsam yeter dedim bölümümün puanlarına göre yaptım tabi bu planı, kimine yetmez yarı matematik, çalışma masam duvara dayalıydı duvarı komple tarih ve coğrafya notlarıyla doldurdum her gece yatmadan bir kez okudum o özet notları, güncel olayları sıkı takip ettim, anayasa kitapçığını ezberledim resmen, nitekim sözelin genelinde 1 yanlış bir boş muydu neydi öyle birşey yapmıştım,matematikte 15 soru cevaplamışim 14 doğru 1 yanlış

puanın kaçtı?

Ben tamamen bilmedigim konulara odaklandim. Sozel derslerde de bol bol konu tekrar ettim.

Her ikisinden hem A hem B

Hem a hem b ise 1 yıl yeterli değil. Hele ki değişen sistem sorularıyla. Günceli takip etmek inanılmaz önemli. Ha bir de bunun yds si var, yds olmadığı zaman çoğu puan türü hesaplanmıyor. iibf mezunuysan gk-gy çok kasman lazım. a dan hazırlanacaksan diğer dersleri de öyle. Bu sene olmadı diyip pes etmek yok en az 2 yıl anca bilgiler oturuyor.

Hem a hem b ise 1 yıl yeterli değil. Hele ki değişen sistem sorularıyla. Günceli takip etmek inanılmaz önemli. Ha bir de bunun yds si var, yds olmadığı zaman çoğu puan türü hesaplanmıyor. iibf mezunuysan gk-gy çok kasman lazım. a dan hazırlanacaksan diğer dersleri de öyle. Bu sene olmadı diyip pes etmek yok en az 2 yıl anca bilgiler oturuyor.

Oyle yapıcam zaten kpss a için sadece soruları görmek ıcın gırıyorum pes etmeyı düşünmüyorum allahın ıznıyle taktım kafayı:)

Evet cnm atandik insallah siz de atanirsiniz ama calismadan kimse atanamaz kendini sık atanmayi hayal ederek

Amin inşallah ben insan kaynakları mezunuyum ama ataması az oluyor 3001den deneyeceğim şansımı ben de bu aralar başlayacağım çalışmaya son 3 ay zor olur benim için

Lakin ben 2010 kpss ile atandım beklediğim puan 88 di, kopya çekenler yüzünden standart sapma değişince 83 oldu,hakkımı helal etmiyorum
Ay ben de 2010 mağduruyum. 85 beklerken 81 geldi.

Ben mayısta sınava gitmeye karar verdim başvurdum ve çalışmaya başladım. 2 ay sürem vardı. Matematik türkçe çalışmadım onlar iyiydi. 52 doğru 6 yanlış yaptım orada.

Tarih bir kere okudum çok zordu 22 d 8 y yaptım. Coğrafya çalıştım 16d 2 y geldi. Anayasa biraz baktım 6d 6y rezil sonucum.

Günde 1 saat ancak bakabildim. Çalışıyordum serviste falan baktım hep. 2012de atandım. Ben de işletme mezunuyum ve şu an nüfus memuruyum.

Bu sene kızım sayesinde ücretsiz izindeyim. A grubu çalışıyorum. Muhasebe çalıştım diğer derslere bakıcam artık. Yine kız uyurken 1 saat çalışsam şanslıyım

Arkadaslar işletme mezunuyum kpss taktım öte yandanda çalışıyorum bu kpss yıllardır gırıyorum olmuyo simdi baya baya çalışıyorum bır yandanda işte çalışıyorum bu kpss işletme zormu? Özel şirketler zor ben muğla ünivertsitesi mezunuyum ama bazı ozel sirketler iyi üniversitelerden mezun istiyor ben artık bıktım öte yandanda ögretmenlık okuyorum arkadaşlar calısıp kazananız varmı? Nasıl calıstınız? Özel sırketlerden bıktım malum yas ta ılerlıyor sızce nasıl hareket etmelımıyım? kpss kazanmak hayalmı ne dersınız?

Merhaba,
Moralini bozmak istemem ama işletmeden formasyon alarak öğretmenliğe çalışıyorsan o kapı 5 yıl kadar kapalı (tahmini).
Bilmiyorum haberin var mı? talim terbiye kurulu kararı ile işletme, iktisat, maliye, muhasebe mezunları formasyon alsada önce eğitim fakülteliler atanıyor.
Düz memur olmak istemiyorum hiç kpss ye girmedim, bilemeyeceğim. Lakin öyle bir hedefim olsa kütüphane ortamında hergün işe gider gibi ders çalışmaya giderim. Düzenli, anlayarak öğrenmek bence bunun anahtarı :KK68:

Merhaba,
Moralini bozmak istemem ama işletmeden formasyon alarak öğretmenliğe çalışıyorsan o kapı 5 yıl kadar kapalı (tahmini).
Bilmiyorum haberin var mı? talim terbiye kurulu kararı ile işletme, iktisat, maliye, muhasebe mezunları formasyon alsada önce eğitim fakülteliler atanıyor.
Düz memur olmak istemiyorum hiç kpss ye girmedim, bilemeyeceğim. Lakin öyle bir hedefim olsa kütüphane ortamında hergün işe gider gibi ders çalışmaya giderim. Düzenli, anlayarak öğrenmek bence bunun anahtarı :KK68:

ögretmenlık ayrı okuyorum çocuk gelısımı

Canim kac kisi aliyolar oncelikle o onemli sen ogretmenlikten mi yoksa isletmeden mi atanacaksin? Keainlikle zor degil ama onu basta soyliym zor olan tek sey CALISMAK maalesef ben de hazirlaniyorum kpssye ve calismakta cok zorlaniyorum millet konulari bitirdi 2 kere hatim etti ben daha vatandasligi bitirwmedim canim cok skliyo bu duruma kendime cok kiziyorum calismadigim icin daha fazla ama iste hele bu zamanlar inanilmaz onemli herkesin koyverdigi zamanlar sikilmalar basliyo cunku. O kadar okuyup bi de ustune kpss beni cok yoruyo :/ gunde kac saat calisiyosun

Ben duz memurluk icin girmistim gk gy konu anlatimi test cozumu dahil abimde son 3 ayda calisip 90 aldi ama son ana sikistirmadan yana degilim hergun bu saati doldurcam diye soz verdim krndime bahanr olmamasi lazim ama ben uzun sure calistim 3 ay degil

Ya nasi 3 ayda 90 olur suan abimiz benim idolum olmus durumda :KK50: ay ben a grubundan giricem turkceden genelde ful yapiyorum cografyadan da 2 3 yanlisim cikiyo ama tarihi dusununce oturup aglamak iatiyorum ama yaparim di mi yeter ki calisayim di mi? :cry:birinin beni desteklemesine cok ihtiyacim var:((

Ya nasi 3 ayda 90 olur suan abimiz benim idolum olmus durumda :KK50: ay ben a grubundan giricem turkceden genelde ful yapiyorum cografyadan da 2 3 yanlisim cikiyo ama tarihi dusununce oturup aglamak iatiyorum ama yaparim di mi yeter ki calisayim di mi? :cry:birinin beni desteklemesine cok ihtiyacim var:KK43:(
Abim b grubu ve egitim bilimlerinden girdi yaparsin cnm tarihten full cikartmam lazim diye kasma zaten digerlerinde iyiymissin zamnda var gozun korkmasin onemli olan duzenli calisma tekrar

ben liseden girdim bölüm avantajım vardı harita teknısyenıyım özel sektörde çalışırken hem işe gıttım hem evlı oldugum ıcın evı ıdare ettım hemde ders çalıştım sınava sn üç ay kala işle ilgili problemım oldu ayrıldım üç ay dersaneye gıttım 76,98 ile van'a atandım ümidim pek yoktu açıkçası puanım çok düşük gelmişti alım son yıllarda çok azdı ama şansıma 67 kişilik alım oldu bende 75. sıradaydım atandım sen çalış gerisini allaha bırak ınsallah atanrsın özel sektör çok zor.

ben liseden girdim bölüm avantajım vardı harita teknısyenıyım özel sektörde çalışırken hem işe gıttım hem evlı oldugum ıcın evı ıdare ettım hemde ders çalıştım sınava sn üç ay kala işle ilgili problemım oldu ayrıldım üç ay dersaneye gıttım 76,98 ile van'a atandım ümidim pek yoktu açıkçası puanım çok düşük gelmişti alım son yıllarda çok azdı ama şansıma 67 kişilik alım oldu bende 75. sıradaydım atandım sen çalış gerisini allaha bırak ınsallah atanrsın özel sektör çok zor.

Bende harita mühendisiyim,yeni mezun olcam.Tarih ve vatandaşlıktan korkuyorum. :(
Sürekli unutuyormuşum gibi geliyor..

Bende harita mühendisiyim,yeni mezun olcam.Tarih ve vatandaşlıktan korkuyorum. :KK43:
Sürekli unutuyormuşum gibi geliyor..
Benim cografya vatandaslkk ve tarih icin aldigim ders notlari vardi harika birsey onu tavsiye ederim x yayinciligin surekli tekrar yapıyordum ben bu defterle belki sende de vardir ama tekrar çok önemli ben sinava kadar kac kere konuları baştan bitirdim bilmiyorum birde tarih icin bir hocanin videolarini izliyordum çok guzel anlatiyordu yarin bakinca atarim onuda istersen

Benim cografya vatandaslkk ve tarih icin aldigim ders notlari vardi harika birsey onu tavsiye ederim x yayinciligin surekli tekrar yapıyordum ben bu defterle belki sende de vardir ama tekrar çok önemli ben sinava kadar kac kere konuları baştan bitirdim bilmiyorum birde tarih icin bir hocanin videolarini izliyordum çok guzel anlatiyordu yarin bakinca atarim onuda istersen

Ramazan Yetgin mi? Herkes onu izliyorda.Ben çok sıkılıyorum ama kendim yazarak çalışmayı daha çok seviyorum.Ama konuların henüz yarısındayım ve bitmeyecek diye korkuyorum :(

Back
X