Arkadaslarıma hafif kırıldım

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.100
30.472
798
35
Merhaba hayırlı Ramazan'lar ,
Ben ofis Tarzı bir işyerinde çalışıyorum . Muhasebe yapıyorum . Küçük bir şirket kurumsal değil Yanımda da iki arkadas daha var . Hafta sonları da dönüşümlü çalışırız ama genelde insanları idare eden hep ben olurum . Onlar gelemiyorum diye rica ettiğinde Gelirim bs . Patron bugün yoktu . Dışarı işleri elemanımızı da evrak almak için uzak bir yere gönderdi . Bugun de ayın son günü olduğu için Ödemeler var malım . SSK , banka vergi dairesi ne gidilmesi gerekiyordu . Ofisboy dışarda olduğu için bu işler bana kaldı .
Patronda hepsine tek yetişemezsin diğer kişilerle bölüşün öyle gidin dedi .
Yanımdaki arkadas nette tv izliyordu dedim ki SSK ödemesi yapmaya gidebilir misin bende diğerlerine gideceğim çabuk biter dedim . Kız bana " patron benim maaşıma zam yapmıyor o Yüzden gitmek istemiyorum . Hem ben Oruç tutuyorum "dedi . ( ama kendisi her hafta sonu bu hafta benim yerime sen gelir misln diye ricada bulunan biri ) Diğer arkadaşta ben gidemem dedi . Patronda bugun bunların bitmesi gerekiyor bölüşün dedi diğerleri bahane buldular ben sorumluluk hissettim yetişebildim kadar gitmeye çalıştım .
Sonuç gun bitti ama hafif kırıldım . Haksız mıyım ?

Zam yapmıyorsa başka iş baksın kendine. Sizin özel işinizi yapmadı ya, çalıştığı işte herkes üzerine düşeni yapacak. Ben orucum, benim maaşım şu deyip o işi yapmıyorsa kendine farklı bi iş baksın. Elbette haklısınız, bundan sonra da sadece kırılmakla kalmayın herkes kendi üzerine düşeni yapsın

Zam yapmıyorsa başka iş baksın kendine. Sizin özel işinizi yapmadı ya, çalıştığı işte herkes üzerine düşeni yapacak. Ben orucum, benim maaşım şu deyip o işi yapmıyorsa kendine farklı bi iş baksın. Elbette haklısınız, bundan sonra da sadece kırılmakla kalmayın herkes kendi üzerine düşeni yapsın
Normalde iş onun işi değil ama patron bugun bitmesi gerekiyor ve tek kişi bitiremez bölüşün dedi . O da bana dedi işte " ben zam alamıyorum , gecen ay avans istedim vermedi gidemem hiçbir yere demeye başladı ve ofiste de iş falan yapmadı tv izliyordu

haklısın da sonuçta patron bölüşün demiş. patrona durumu açıklayın. ya da mail atın, patronu bilgiye ekleyin. böyle saçmalık olmaz.
Patron sonra beni aradı ben durumu Anlattım . Arkadaşlar gidemeyiz dediler dedim . Patron da bozuldu ama bşy de demedi Tamsm dedi .

haklısın, patronun zam yapmaması onun işini yapmamasını gerektirmez. siz de fedakarlık yapmazsınız onun için bundan sonra

idare etmeyin sizde... ben olsam bu iş benim tek başıma yüklendiğim bir iş değil hepimizin işi o yüzden patronun talebi üzerine görev paylaşımı yapmamız gerekiyor. gidemem diyenler patrona bildirsin der çıkardım işin içinden...

Haklısın..
Kendini ezdirme ,İşvereniniz işi paylaşmanızı söylemiş nafile diğerleri hiç umursamamış bu konuyu mutlaka işvereninizin bilmesini sağlayın..
Sizde çok elzem bir durum olmadığı müddetçe hafta sonlarıda o kişilerin yerine nöbeti tutmayın ben böyle yapardım..
Oruç tutunca iş yapılmazmıymış ,ofiste yan gelip yatılıyomuymuş bunada bir türlü anlam veremiyorum zaten:kahve:

Tabiki de haksizsin. Orasi babanin isyerimi de sorumluluk hissediyorsun sen kendini ezdirmissin bi kere. Ayrica kirildim ne ya orda o işleri yapmak icin ordasiniz gitmem dediyse git patrona soyle is yerindeki arkadaslik o isyerinde calistigin muddetce var sonrasi zaten yok.

Ben ofis Tarzı bir işyerinde çalışıyorum . Muhasebe yapıyorum . Küçük bir şirket kurumsal değil Yanımda da iki arkadas daha var . Hafta sonları da dönüşümlü çalışırız ama genelde insanları idare eden hep ben olurum . Onlar gelemiyorum diye rica ettiğinde Gelirim bs . Patron bugün yoktu . Dışarı işleri elemanımızı da evrak almak için uzak bir yere gönderdi . Bugun de ayın son günü olduğu için Ödemeler var malım . SSK , banka vergi dairesi ne gidilmesi gerekiyordu . Ofisboy dışarda olduğu için bu işler bana kaldı .
Yanımdaki arkadas nette tv izliyordu dedim ki SSK ödemesi yapmaya gidebilir misin bende diğerlerine gideceğim çabuk biter dedim . Kız bana " patron benim maaşıma zam yapmıyor o Yüzden gitmek istemiyorum . Hem ben Oruç tutuyorum "dedi . ( ama kendisi her hafta sonu bu hafta benim yerime sen gelir misln diye ricada bulunan biri ) Diğer arkadaşta ben gidemem dedi . Patronda bugun bunların bitmesi gerekiyor bölüşün dedi diğerleri bahane buldular ben sorumluluk hissettim yetişebildim kadar gitmeye çalıştım .

bu nasıl bir sistem. Patron nasıl söz geçiremez yanınızda çalışanlar nasıl bu kadar laubali davranabilir?

Valla sözünü dinletemeyen patron. Siz niye kırılıyorsunuz? Patron da umursamıyor boşverin.
Siz de kişisel iyilikler yapmaktan vazgeçin.
Yapıyorsanız da bu insanlardan takdir beklemeyin.

Hafif kırıldın mı?
Güzelim iş yapıyorsunuz plajda kumdan kale değil.Kim zam almıyorsa ne derdi varsa gitsin patronla konuşsun.Oruçluyken çalışamıyosa o onun sorunu.çözümü kendi bulacakçSen kendini baya bayağı kullandırıyorsun.Niye senin sorumluluğunda sedece.Ve niye milletin arkasını topluyorsun.Niye onların yerine geliyorsun.Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem.

bundan sonra patron size böyle birşey söylediğinde patronu da cc'ye koyarak arkadaşlar bu bu işler var ben buna buna gideceğim X bey'in talimatıyla sizlerden şu şu işlerde yardımınızı bekliyorum
sıkıysa hayır yazsınlar

Back
X