Arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum

Ben eşlerin ayrı ayrı tatile gitmesini hoş bulmuyorum.
Yani ben gitmem eşimin de bensiz gitmesini istemem, böyle bir talebi olmaz da.

Ama tabi eşiniz ayrı gitmenizi istemiyorsa o zaman beraber gitmeyi kabul etmeli diye düşünüyorum.

Ne yaparsan yap demiş, ben olsam giderdim. Hiçte huzursuz olmazdım. Evlilik dipdibe herşeyi beraber yapmak değil ki. Eşinizin tutumu yanlış hem gel diyorsunuz gelmiyor, hemde sizi engelliyor. O hoşlanmıyor diye, siz sevdiğiniz şeylerden neden feragat edecekmişsiniz ki? Mutsuz olacaksınız bu durumda da, ve de bu durum ileride herhangi bir tartışmada "sen beni göndermedin ben de çok istemiştim" gibi cümlelerle hep gündemde kalacak. En azından bizde öyle olurdu. Gidin ve keyfini çıkartın,eşinize de oralardan hoşlanacağı bir kaç hediye alın. Mutlu mutlu dönün evinize. Sizin mutlu olduğunuzu gördüğünde o da mutlu olacaktır eminim.

Giitmelisin bence.

Evli olmak 7/24 dip dibe mıç mıç yaşamak olmamalı bence. Tabi ki farklı zevkleriniz olacak, mesela adam bu şekil çanta sırtta gezmeyi sevmiyor ama sen seviyorsun. Birbirinizden bağımsız geçirdiğiniz kişisel hobi zamanlarınız zaten olmalı ,ilişkiye iyi gelir,siyam ikizi değilsiniz.

İnsan sosyal bir varlık, eşten başka insanlarla da, arkadaşlarla da vakit geçirmeye ihtiyacı var insanın. Hep eş, sadece eş bir noktadan sonra bıkkınlık getirir. Eş başka, arkadaş başka insanın hayatında ikisine de yer olmalı bence. Hele kız kıza geçirilen vakit paha biçilemez :KK50:

Ehh sen de gel diyince gelmiyor, neden istemiyorsun diyince sebep vermiyor istemiyorum işte şeklinde mızlanıyorsa gitmek vaciptir bence :KK19:

Pek uyumlu değilsiniz galiba eşinizle...bişey sorayım bekar biri olarak ,sevgiliyken bunları hiç konuşmadınız mı..bende gezmeyi cok severim

Eğer karadeniz turunda gitmeyi teklif ederseniz belki yumuşar
Ama siz çantayla keşif yapmak istiyorsunuz bilmediğiniz yerlerde
Dünya hali başınıza ne gelip gelmeyeceği belli değil, hergün kötü şeyler okuyoruz
Belki de eşiniz de böyle düşünmüş olabilir, Allah korusun ömür boyu kendinizi affetmezsiniz.
Hiçbirşey eskisi kadar masum ve güzel değil, özellikle de bayanlara karşı

Pek uyumlu değilsiniz galiba eşinizle...bişey sorayım bekar biri olarak ,sevgiliyken bunları hiç konuşmadınız mı..bende gezmeyi cok severim
Aslında evlenmeden önce ,sen gezmeyi seviyorsun ben çok sevmıyorum ama birbirimize anlayış göstererek ,ben senın için daha fazla gezerek sen benim için az gezerek uyum sağlayacağız demişti.evlenince öyle olmadı maalesef...bazı şeyler birlikte yaşayınca anlaşılıyor.o zamanlar birbirine daha çok uyum sağlayabileceğine inanıyor insan.

merhabalar,
15 yıllık çok samimi olduğum iki kız arkadaşım var.biri evli biri bekar.geçenlerde konuşurken karadenize gitme hayalleri kurduk,sonra gerçeğe dönüştürmek istedik 6 günlük sırt çantamızla karadenizi keşfetmek istiyoruz fakat eşim istemiyor.
Eşimle gidelim diyorum onu da istemiyor,başka yere gidelim diyorum ben merak etmiyorum bir yeri,zaten öyle gezmeyi sevmiyorum asla gitmem diyor.çok zora gelmeyi ve gezmeyi sevmiyor -tatil anlayışı herşey dahil oteller-oysa ben keşfetmeyi gezmeyi çok seviyorum.O sevmiyor tamam zorlayamam gitmesin ama hem gitmeyi sevmiyor hem gitmemi sevmiyor.
Diğer evli arkadaşımın eşi sıkıntı yapmadı fakt benim eşim gitmemi istemiyor,ben de giderim diyor ki zaten git diyorum çok sık boğaz etmeyi de edilmeyi de seven biri değilim.
Sebebini sorguladıkça ne yaparsan yap aşamasına geldik.ben bu tatile gitmeyi çok istiyorum,gidemezsem sanki onun hayatını yaşıyormuş gibi hissedeceğim fakat üzerek gidersem ben de orada mutsuz olacağım...Ne yapmalı dersiniz?
valla bence git bende senin gibiyim ama benim arkadaslar evlenince kocasının sözündne cıkmayan tipler ldugu icin bulamıyorum öyle kız kıza gezicek arkadaslar

Dünya hali başınıza ne gelip gelmeyeceği belli değil, hergün kötü şeyler okuyoruz
Belki de eşiniz de böyle düşünmüş olabilir, Allah korusun ömür boyu kendinizi affetmezsiniz.
valla olmadı en azındna aklıma geldi kuru sıkı alsın yanına herkeze karsı hayvan olur insna olur korkutur bariii

Yok çantalı kaşif olma fikrinde ısrarcı değilim,o dese tamam gidelim arabamızla gezelim belli yerde kalalım dese ona da uyarım sonucta amaç yeni yerler görmek,tanımak.Eşim onu da istemiyor hepten görmek istemiyorum diyor.Karadeniz de de ısrarcı değilim kapadokyayı gorelım karadeniz istemiyorum dese ama onu da istemiyor.ikna olabileceği tek tatil daha önce 3 kez gittiğimiz Antalya.onda da gezmek değil otelde kalmak.
Ben istiyorum ki evde pineklemeyelim yaşayalım görelim ama onun boyle bir isteği içinde yok.eşim yazları çalışıyor.yani tüm yıl çalışsa tek iznini benım ısteğime göre planlamak istemese onu da anlarım fakat o da söz konusu değil.
Yanlız gitmemi istemiyor o da kendince haklı ama benimde yaşayacak bir hayatım var ben de haklıyım arada kalmış durumdayım işte,tamam bu tatile gitmeyeyim ama hep böyle olacak gibi görünüyor,buna üzülüyorum

valla bence git bende senin gibiyim ama benim arkadaslar evlenince kocasının sözündne cıkmayan tipler ldugu icin bulamıyorum öyle kız kıza gezicek arkadaslar
Kocasının sözünden çıkmayan bir tip değilim de vicdanım peşimi bırakmıyor işte:)

Şimdi egri oturalım doğru konusalim.sahsen ben soyle dusunuyorum.aileme akrabama arkadasima gitmek isterim olumsuz konusur gitme falan derse bende tepkimi veririm ancak bu olay farkli uzun bir yola cikacaksin yaninda yok aklı kalir. onun rizasini ve gönlünü almadan gitmek doğru değil..sonuçta bizden sorumlu bi erkek var hayatımızda..rest çekip nereye gidebilirsinki.. eğer ikna olmuyor gitmen taraftarı degilse sende soyle de.. seni dinliyorum ondan gitmiyorum diye degil zaten sen olmadan gitmek icime sinmiyor deki havalara girmesin esin.Ben giderim dinlemem diyenler eşiniz size yapsa hoşunuza gitmez.o zaman evliliğin ne anlamı kalır birbirimizi dinlemeyip saygı duymayacaksak..

Beraber gidelim dese eşinizle gidin derim ama hem siz gitmeyin hem o gitmesin, sırf kendi merak etmiyor diye, büyük bencillik bana göre.
Bence gidin.

Sacmalama tabiki git...ondada hic aklin kalmasin,oda evde keyfine bakacaktir nasil olsa...hayatini yasaa..eminim renk gelecektir mutlu olacaksin gidip geldiginde..hep hayatimi zi mahvedecek yada burnumuzdan getirecek birsey bulurlar muhakkak...

Bu tercih meselesi ama eşim olmadan yaptığım tatile tatil demem. Zorunluluk olmadıkça her yere birlikte gideriz.

Bence turla gidin. Eşinizin kafası daha rahat olur hem de ilk defa gidecekseniz siz de rahat edersiniz

Back
X