arkadaşlarınız sizi zorlarsa ne yapardınız???

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
merhaba arkadaşlar benim sorunum biraz arkadaşlarımla ilgili.derdim ise ben üniversite öğrencisiyim aynı sınıfta 5 arkadaş takılıyoruz.onlar genelde öyle her yere giden tip değil ama bazı konularda beni zor durumda bırakıyorlar.benim ailem yanımda onların değil.haftasonları bi hocanın evine giderler arada bir okuldan asistan hocamız.ama ben aileme söylesem izin vermiceklerini bilirim benimde gitmeye pek gönlüm olmuyo bi kere gittim erkenden kalkıp geldim.sonra 2.kez daha gttiler ben gidemem diyorum ama onlar hadi ya ne olur gelsen bide akşamüstü gidiolar genelde yemeğe falan içimdende gelmiyo.gitmeyince niye gelmedin diolar bende aileme yalan söylemek istemiyorum da yani bişi olsa duyulsa ne bilim sonra yalancı olcam bana güvenmeyecekler bazen arkadaşlarıda kıramıorum ailemi de siz olsanız napardınız?sonra sen gelseydin daha güzel olacaktı nie böyle yapıyordsun yani gitsem bile huzursuz oluyorum.yalan söylemekte istemiyorum. :(

yardımınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
lütfen yorum yapın şimdiden teşekkürler.

Bunu dert etmenin gereği yok canım.Ben de üniversitede aynı durumu yaşadım.Arkadaşlarına uygun bir dille anlatırsın durumu.Ben sizin gibi ailemden uzakta yaşamıyorum,ailem okul dışında dışarıda çok vakit geçirmemi istemiyor dersin.Böyle bir konu için de yalan söylemeyi ve aileni üzmek istemediğini,dışarıda bu şekilde vakit geçirmekten hoşlanmadığını söylersin.Bu kadar açık konuştuktan sonra da ısrar edeceklerini sanmıyorum...Tabi işin şu boyutu da var,bir süre sonra onlar daha fazla vakit geçirdikleri için sen biraz dışlanmış gibi olursun ya da öyle hissedersin.Bu durumda onlara ayak uydurmaya çalışmak yerine,kendine göre arkadaşlar bulmayı denemelisin

sanırım sen de onlarla bırlıkte olmak ıstıyorsun.. aılenden hemen ızın alma .. once aılenı kıvama getır... anne arkadaslar toplanıyormus su saatte ben de gıdebılır mıyım de.. yok derse ıkna etmeye calıs ama usteleme.. sonra aılenle otur gez aklın baska yere gıtsın annen sorunca neyın var keske ark. olsaydım dıye dsnyrm hem ızın versen neolur kı gıttıgın yerı belırt adresını tlfonunu ver.. hatta sen de gel de ıstersen (yok dıcektır ben gelemem) boyle boyle guven kazanmaya basla.. msla her hafta bıyere cıkma ılk baslarda ... 2 haftada bır ılerleyen zamnlarda ennler ızın verınce arttırmaya basla ... ilk ızın aldın dıyelım tam sen soyledıgın saatte gelıcem de anne... yok dıcegnı sanmam... sanırım aılen o sehırde dıe yazmıssın, ben de aynı sehırde okudum unv yi.. boyle boyle alıstılar.. nyse daha fazla kalmak ıstıyorsan da mutlaka tlfon ver adres ver kımlerle gttıgını belırt hatta annenlerle tanıstır tanıstırırsan onlar da sorabılır msla ... bızımle gelsın dıye yabancıya yok demezler heralde... boyle boyle alısırlar. kızlarının guvenlı bıyere gttıgını goren aıle aramaz da zaman gectıkçe içleri rahat olur...geç kaldın dıyelım ara evı de kı annecım yoldayı mrk etmeyın gelıyorum de kı kızmasınlar bıdaha ızın vermeyebılırler... oncelerı boyle davran alısırlar zamanla....

...........................

Son düzenleyen: Moderatör:
ya aslında onlarla bazen güzel vakit geçiriyoruz annem bi hocanın evine gitmemi istemez açıkcası tanımıoz etmiyoruz diye bu konuda anlaşacağımı sanmıyorum ama bende pek gönüllü değilim açıkcası ama sadece arkadaşlarım olsa o zaman ısrar ederim tabi ona bişi demezler hoca erkek olunca haliyle aile izin vermez ve bende gizli gizli de gtmek te istemiyorum o yüzden birazda.yorumlarınız için teşekkürler.

Bunu dert etmenin gereği yok canım.Ben de üniversitede aynı durumu yaşadım.Arkadaşlarına uygun bir dille anlatırsın durumu.Ben sizin gibi ailemden uzakta yaşamıyorum,ailem okul dışında dışarıda çok vakit geçirmemi istemiyor dersin.Böyle bir konu için de yalan söylemeyi ve aileni üzmek istemediğini,dışarıda bu şekilde vakit geçirmekten hoşlanmadığını söylersin.Bu kadar açık konuştuktan sonra da ısrar edeceklerini sanmıyorum...Tabi işin şu boyutu da var,bir süre sonra onlar daha fazla vakit geçirdikleri için sen biraz dışlanmış gibi olursun ya da öyle hissedersin.Bu durumda onlara ayak uydurmaya çalışmak yerine,kendine göre arkadaşlar bulmayı denemelisin[/QUO

teşekkürler çok fazla dert etmiyorum zaten sadece fikirlerinizi almak istedim.

Eğer bir yere gitmek istiyorsan ve ailenin izin vermeyeceğini düşünüyorsan mecbur yalan söyleyeceksin. Neden mi? Eğer sen de ailenden ayrı olsaydın zaten kafana göre takılacaktın. Dakika dakika hesap vermeyecektin, akşamları, geceleri dışarı çıkabilecektin. Yani aile seni engellemesin bence üniversite hayatın için. Benim de ailem yanımda ama mecburen yalan söylüyorum bazen napiim. O kadar insan ailelerinden ayrı gönüllerince çıkıp geziyorlar e ben evde mi oturayım? Üniversite etrafı, yeni yeni ortamları, yeni yeni insanları keşfetmek için büyük bir fırsattır. Bunu değerlendir. Bir de çok katılım göstermezsen arkadaşlarına aranıza soğukluk da girebilir. Ha ama hiç içinden gelmiyorsa gitmek 1 kez gidersin 2.sinde gitmezsin arkadaşların anlar herhalde.

Benim anlamadığım bir erkek hocanın evine kızlar niye gider? Bizde üniversite okuduk ilk defa bunu duydum. Bir yerde buluşurlar anlarımda eve gitmek garip geldi. Bence sen arkadaş çevrini değiştirmeye bak, bu kızların yolu pek temiz değil.

sen arkadaşlarına uyma onlar sana uysun ..arkadaşların seni gerçekten seviyorsa seni anlayacaklar ,seni olduğun gibi kabul edeceklerdir..yok seni anlamaya çalışmıyor ,baskı yapıyor ,seni zor durumda bırakıyorlarsa ben o insanların gerçek arkadaş olduklarını düşünmem ..arkdaşlık böyle olmaz çünkü ..ben önce arkadaşamın iiliğini düşünürüm ,onu zora sokacak bir duruma girmem ve böyle bir durumu varsa anlayış gösteririm..insanlara zorla birşey yaptırmaya çalışan insanlara da ayrıca gıcık olurum ..bence sen seni olduğun gibi kabul eden ,sana anlayış gösteren insanlarla arkadaşlık et ..sonuçta senin de bir kişiliğin var ve sırf arkadaşların yüzünden kişiliğini zedeleme ,kendinden ödün verme ..

Benim anlamadığım bir erkek hocanın evine kızlar niye gider? Bizde üniversite okuduk ilk defa bunu duydum. Bir yerde buluşurlar anlarımda eve gitmek garip geldi. Bence sen arkadaş çevrini değiştirmeye bak, bu kızların yolu pek temiz değil.

Aynen katılıyorum, ne işleri varmış ikide bir erkek hocanın evinde??? Bence sen bu kızlardan uzak dur, daha uygun arkadaşlar bul kendine :20:

bütün yazan arkadaşlara teşekkürler.

Back
X