• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarınıza dertlerinizi sorunlarınızı açıyor musunuz ben sürekli bu hatayı yapıyorum

hayriyezeynep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2022
9
10
1
39
sonra da anlattığıma pişman oluyorum.bir kız arkadaşıma anlattım kocasına anlatmış.anlatmaması gereken şeyleri bile anlatmış.sürekli sorar gözlerini kısar süzer dinlerken hatta.diğerleri de öyle değişen bir şey yok ki.Dertleşsem gidip bir başkasına anlatırlar vs.ben öyle değilim işte ben yapamıyorum da başkasının derdini sıkıntısını 3.kişiye anlatmayı.Anlatma huyumdan nefret ediyorum.Nasıl aşabilirim bu konuyu?

Anlatma misal..
Anlatinca daha kotu oluyor..
Ders al iste..
Kocasina baska bir kadinla konustuklarini en ince detayina kadar anlatan da ne bileyim..
o an dayanamıyorum konuşuyorum ama dikkat ediyorum insanlar çok temkinli herkes ben gibi her şeyini dökmüyor hemen ortaya.

sonra da anlattığıma pişman oluyorum.bir kız arkadaşıma anlattım kocasına anlatmış.anlatmaması gereken şeyleri bile anlatmış.sürekli sorar gözlerini kısar süzer dinlerken hatta.diğerleri de öyle değişen bir şey yok ki.Dertleşsem gidip bir başkasına anlatırlar vs.ben öyle değilim işte ben yapamıyorum da başkasının derdini sıkıntısını 3.kişiye anlatmayı.Anlatma huyumdan nefret ediyorum.Nasıl aşabilirim bu konuyu?
Özellikle moralim bozukken kimseyi aramamaya çalışıyorum 🙄 bazen istemsiz dökülüveriyor hüznüm ağzımdan

Sevgilisi, eşi olana anlatmamak lazım çok rastladım, duydukları her şeyi onlara da anlatıyorlar. Hatta bir arkadaşım açık açık demişti ben her şeyi sevgilime anlatırım diye. Konuşacak başka konuları yok, o kadar sıkıcı bir ilişki demek ki. Onun dışında, mesela bende hiç tanımadığım insanların sırları var. Şu bu derken bana kadar gelmiş. Muhtemelen ilk olarak en yakın arkadaşına anlatmıştır. Ben sır tutabilen insanların tahmin edildiğinden çok çok daha az olduğunu düşünüyorum. Dert vs. anlatmaya da çok gerek yok. Herkesin vereceği tavsiye az buçuk aynı.

Beni ailemi etkileyecek hiç birşeyi anlatmam.
Onun dışında herkese herşeyi anlatırım. 🙃
Fakat geçenlerde bende şöyle birşey yaşadim. Bir arkadaş bosanacagim diye boşanma süreci ile ilgili birşey sordu. Normalde konuşmam ama sıkıntıda diye cevap verdim ve o arkadaşında dahil olduğu bir grupla otururken benim söylediğim (kendi hayatımla ilgili gizli değil ama özel bir konu) başka bir arkadaş söyledi. Çok kızdım.
Bende dönüp söyledim. "Canım sen böyle sorduğun için ben kendimle ilgili bu konuyu sadece seninle paylaşmıştım" diye.
Anlatmamakta fayda var.

Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızı değil de bu zamana kadar zararı dokunmamış eskileri tercih edin. Aranızda yaşanmışlık olanları ve kendini ispatlamışları…Kimseye derdini açmayan insan da ne bileyim… sağlıklı gelmiyor o kadarı.

Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızı değil de bu zamana kadar zararı dokunmamış eskileri tercih edin. Aranızda yaşanmışlık olanları ve kendini ispatlamışları…Kimseye derdini açmayan insan da ne bileyim… sağlıklı gelmiyor o kadarı.
çok mantıklı teşekkürler.

Önceden anlatırdım yalan yok şimdi ise ketum gibiyim. Burada tanıdığım can dostlarım var bi onlar yani yüzyüze olmamanın verdiği rahatlık benimkisi. Siz de anlatmayın kimseye gidin aynanın karşısına geçin kendinize anlatin daha iyi.

Anlatılır tabii ki
Ama siz bence anlatacağınız kişileri seçemiyorsunuz sorun burda.
O yuzden her yüzünüze gulene anlatmayın .

Asla anlatmam .Sadece anneme anlatırım.Bazi şeyleri de kardeşlerime.Es dost arkadaş asla o tongaya düşmem

Sevgilisi, eşi olana anlatmamak lazım çok rastladım, duydukları her şeyi onlara da anlatıyorlar. Hatta bir arkadaşım açık açık demişti ben her şeyi sevgilime anlatırım
Aslinda benim anlayamadigim su..
Normal sartlarda bir erkek esini bile cok nadir dinlerken nasil oluyorda bir baskasinin iliskisini bu kadar hevesle dinleyebiliyor.
Sıkılması gerekmez mi.? Cok ilginc..

çok mantıklı teşekkürler.
Çok samimi olmadığım insanların bile bende çok sırları vardır. Bir kere biri anlattı mesela. “Benden laf çıkmaz merak etme” dedim. “Onu anladım zaten” dedi. Başka biri “bunu bana sürekli hatırlatıp derdimi deşmeyeceğini, anlattığıma pişman etmeyeceğini ve aramızda kalacağını bildiğimden sana anlatmak istedim” dedi. Bekleyip tanıyın insanları, arkadaş olduk diye açılmayın.

Genel olarak kimseye derdimi açamam ben. Laf taşınacağından değil ama herkesin zaten dertleri var. Bir de benim yükümü mü çeksinler. Tabi siz hariç kk kadınları :D siz benim dert ortaklarımsınız :D

Siz anlatmıyor anlatamıyorsunuz diye karşı tarafta anlatmayacak diye bir kaide yok. Anlatacağı varsa anlatır, anlatmayacağı varsa anlatmaz. Bu onun kişiliği. Kişiliğini bildiğiniz, çözdüğünüz insana tekrar zaten bir şeyler anlatılmaz.

Gelin buraya dökün içinizi.

Bir defter alin ona yazin rahatlarsıniz,başkasına anlatma ihtiyacınız geçer

bende çok anlatırım , anlatıncada rahatlarım . kafamın takıldığı yerleri anlatırım . ama çok özelse kocasına anlatma durumu varsa anlatamam . yada bazen şu kafada oluyorum anlatsa ne olurki .
anlatmadığım , kayınvalide görümce akarabalar ... arkadaşlar gelip geçiyor .. ben çok taşınana biriyi m

Back
X