Arkadaslariniza ne kadar vakit ayiriyorsunuz?

Mondschein

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2025
8
1
1
35
Merhabalar, arkadaslarimla onlara yeterince vakit ayirmadigim ya da telefonla konusmadigim icin sorun yasiyorum. Her gün ya da iki günde bir telefonla uzun uzun konusmak ya da sık mesajlasmak istiyorlar. Cevap yazmayinca dedikleriyle strese sokuyorlar beni. Haftaici yogun calisiyorum. Yaziyorlar napiyorsun diye moladayim deyince ariyorlar en az yarim saat kapatmiyorlar, ben de konusmayi cok seven biri olmadigim icin ya acmiyorm ya da bir bahaneyle kapatiyorm. Sonra triplerini cekiyorum. Isten sonra cok yoruluyorum kendimle vakit gecirmek istiyorum. Tek yasiyorum her seye tek basima kosturuyorum ve cok yoruluyorum. Konusmaya gücüm kalmiyor. Telefonda zaten is yeri grubu, aile grubu falan da var, aktif olarak yaziliyor. Sürekli yetisemiyorm herkese. Baska arkadasliklarim da var onlarla ayda bir görüssek bile yetiyor, kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Bunu nasil cözebilirim?

En sevdiklerim dahil herkese sesleniyorum beni aramayın sadece mesaj ve reels ldldlsldpdş.

Şaka bi yana neredeyse kimseyle yarım saat telefonda konuşmam. (Buluşup kahve içersem saatlerce vakit ayırırım, hem dinler hem konuşurum ama telefonda hayır. Veya arkadaşlarıma yalnız kalmak istiyorum/ kafamı dinlemem lazım/kendime vakit ayıracağım/ yorgunum/şuan buluşma modunda değilim vs diyebilirim hiçbiri de bozulmaz.) Arkadaşlarımla genelde mesajlaşırım ki bu mesajlaşma bazen anlık olur ve bir akış olur. Bazen ise onlar yazar ben birkaç saate görürüm, ben yazarım onlar sonra görür. Yazmaya üşenirsem ses kaydı atarım ki çok kısa da olmaz genelde, onlar müsait olunca dinler dönerler. Veya onlar bana uzun ses kaydı atarlar ben müsait olunca podcast gibi dinlerim ve dönerim. Yazdıklarınız çok yorucu

Whatsapp ses kaydına yönlendirin bu gibi durumlarda. Biz de gün içinde böyle haberleşiyoruz herkes çalışıyor çünkü kimse denk getiremez. Hem evde de bir şey yaparken ben de oyalanıyorum

En sevdiklerim dahil herkese sesleniyorum beni aramayın sadece mesaj ve reels ldldlsldpdş.
Bilmem mi

Yazmaya üşenirsem ses kaydı atarım ki çok kısa da olmaz genelde, onlar müsait olunca dinler dönerler. Veya onlar bana uzun ses kaydı atarlar ben müsait olunca podcast gibi dinlerim ve dönerim.
Ses kayitlarinin başına düşülen "acil degil" notunu da unutma ahshdh

Valla ben arkadaslarimla yazismayi etmeyi cok severim, yakin arkadaslarimla da her gun yazisiriz ama sizin anlattiginiz hem cok yorucu hem gorev gibi.
Yani boyle her gun konuşmaliyiz, yazismaliyiz diye bir beklenti, bunun iş haline gelmesi ve olmayınca triplenmek cok gereksiz ve cocukca.

Hicbirimizin herkese tek tek uzun vakit ayiracak kadar zamani yok. Yarim saat telefonda konusmak önemli bir mevzu yoksa sıkıcı. Yani ararsin, naptin nettin iyi hadi gorusuruz der kapatirsin.

Dun aksam en yakin arkadasim aradi, anlatacaklarımız vardi, 30 dk 58 sn konusmusuz. Ama onun disinda o gun icinde yoğun calistigi icin gunduz ben onu asla aramam, ararsam cok acil bir sey diyecegimi bilir, açar, 20 saniyede diyecegimi der kapatirim.

Yazisma konusu biraz daha farkli. Yani whatsappta arada iki goygoy cevirmek veya kısaca yazismak zor degil ama dedigim gibi bunu beklenti haline getirip ustune trip atmak cok cocukca. Herkesin iletisim tarzi ve sıklığı farkli. Biz kizlarla birimiz bir gun yazmasa "noldu, kesin bir sey oldu" diye meraklaniriz ama diger arkadasim mesajima iki gun yanit vermesin merak etmem cunku onun tarzi oyle

Bence arkadaşlariniz sizden, size ve hayatiniza uygun olmayan beklentideler. Bunu acikca söyleyip akisina bırakın sonra. Anlayis gostermeliler.

Ben en iyi arkadaşımla neredeyse bir aydır konuşmadım, o çalışıyor, ben bebeyle uğraşıyorum, arayıp trip yapan da yok şükür, şimdi arasam sohbet kaldığı yerden akar, ikimizde uzun uzun konuşacak tipler değiliz, hic problem yaşamadık on senedir

Arkadaşım olmadığı için trip yemiyorum.Annecim tek dostum ve sırdaşımdır.Birkaç saat konuşmasak arar “Kız sen niye beni aramıyorsun .”der.Trip yediğim kişi annem olsun

Tripnazlarla iliskiyi kesiyor ve ferahliyorsun, tavsiye ederim bu kadar mi farkeder?

Annem ablam ve eşim dışında biriyle telefonda konuşmaktan nefret ediyorum.sesli mesaj var o şekilde konuşuyorum sevdiğim arkadaşlarımla.boyle trip atanlar vardı hepsine mesafe koydum.kimsenin tribini cekemem

trip atan arkadaşım olamaz. çünkü hayat bunun için çok yorucu ve kısa. çok sevdiğim bir dostum var mesela, mesafelerden dolayı görüşemiyoruz ama sık sık birbirimize sesli mesaj atıyoruz. hemen anında dinleyemiyoruz da, ilk müsaitlikte dinleyip cevaplıyoruz. bazen hemen, bazen bir iki gün sonra da olabiliyor çünkü ikimiz de yoğun çalışıyoruz. küçük çocuklarımız var. ama ikimiz de cevapsız bırskmıyoruz. neden geç döndün diye de asla sitem etmeyiz birbirimize. ha önemli bir şey varsa ararız ya da mesaj atarız ama sesli mesajlar daha rahat zaman diliminde atıldığı için uzun olabiliyor, anında dönüş de beklemiyoruz. arkadaşlık dediiğin budur zaten, birbirinin dilinden anlamaktır. işin içine sitem girdiği anda bu tatsız bir şey oluyor ve bence o kişiyi arkadaş kategorisinden çıkarmak gerekiyıor. o yüzden de çok arkadaşım yok olanlar yetiyor.

Telefonda konusmam. Wp den yazışırız ya da ses atarız. Cok sık bulusunca patavatsızlıklar artıyor o yüzden en yakın arkadasımda haftada bır bulusuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…