Arkadaşlığa ve de dosluğa inancım kalmadı

merhaba_hayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
67
0
86
İstanbul
merhaba öncelikle hoş geldiniz duyarlılığınız için.Evet ben arkadaşlığa ve dosluğa olan inancımı yitirdim ben her zaman hayatda şu felsefeye inandım dost dediğin iyi yada kötü gününde yanında olur sıkıntılı ve zor zamanlarında ona destek verir zorlukları vede mücadeleyi birlikte aşar yeri gelir ağladığın zaman omzuna yaslandıgın da bir cınar olur menfaatsiz ve cıkarsız karşılık beklemeden aynı havayı birlikte solumakdır saate bakmaksızın onu aramakdır birlikde gülmek birlikde ağlamakdır yürekden sevmekdir...ben hep bu felsefeye inandım ama mağlasef bu hayatda böyle dost bulmak cok zor insanlar ilşkilerini hep cıkar üzerine kurmuşlar ilişkiler arasında nerde o hoş görü vede alcak gönüllülük ....ben buldum sanmışdım ama malisef dost dediğim insanlar dost bile deyilmiş.Eger bir gün böyle bir dost bulursam belki bu yitirdiğim değerleri tekrar kazanırım......Kim bilir....

Şu saydıklarınızı bulmak zor değil imkansız, hayat koşuşturmacasında artık kimse kimseyi bu kadar düşünmüyor düşünemiyor, zaten dost ararsanız bulamıyorsunuz o sizi gelip buluyor, beklentileri yüksek de tutmamak lazım, insanoğlu çiğ süt emmiştir bir gün size çok büyük bir iyilik yapar dost kefesine koyarsaınız, ama gün gelir hiç beklemediğiniz kötü bir davranış sergiler aynı insan

ben gerçek dostluklarınn warlığına inanıorumm.ewet bulmak zordurr ama imkansızz deildirr

Babam 65 yasinda ve ne zaman böyle dostluk arkadaslik sohbeti gecse hep sunu söyler:

Kizim benim dostum akrabam cebimdir...paran varsa dostunda olur arkadasin akrabanda ama birde görki parasiz olasin, ne dostun kalir nede akraban...

Bir bakima gercektende öyle, iyi gününde her tarafin dostlarinla dolu olur, ama kötü gününde kimseyi bulamazsin yaninda.

Bencede senin saydigin kriterlere göre bir dost bulmak imkansiz, o yüzden hicte böyle bir beklentide olmamak lazim

gerçek dost bulmak çok zor herkes menfatince dostun oluyor, en iyi dost senin canın ciğerindir diye düşünüyorum ailem benim en iyi dostum,
Babam benim dostum olmaz merhaba mı, merhaba sadece ne kadar doğru söylermiş.
Çok yıprandım çok zarar gördüm dost bildiklerimden, sırrrını söyleme dostuna oda söyler dostuna artık bir adım geride durmayı öğrendim.

Şansızmışsınız maalesef..
Nasıl problemler yaşadığınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum..
Sadece ben inanıyorum şu dünyada 3,5 dostum var.:nazar:
Uzaklarda bile olsalar canlarımdır,ciğerlerimdir..
Eminim ki onlar da benim için aynısını düşünürler..:1hug:

Babam 65 yasinda ve ne zaman böyle dostluk arkadaslik sohbeti gecse hep sunu söyler:

Kizim benim dostum akrabam cebimdir...paran varsa dostunda olur arkadasin akrabanda ama birde görki parasiz olasin, ne dostun kalir nede akraban...

Bir bakima gercektende öyle, iyi gününde her tarafin dostlarinla dolu olur, ama kötü gününde kimseyi bulamazsin yaninda.

Bencede senin saydigin kriterlere göre bir dost bulmak imkansiz, o yüzden hicte böyle bir beklentide olmamak lazim

Gülsümcüm benim de hep annem öyle söyler :kahve:

Bir de arkadaş ararsanız çok bulursunuz, zaten arkadaşlar zaman ve mekana göre değişirler, miatları vardır, hayatınızın bir kaç ay yada bir kaç senesini kaplarlar ama sonra hayatınızdan çıkıp giderler yerlerine yenileri gelir :hulya:

hayatımın her döneminde arkadaşlığa ve dostluğa önem verdim o benim olmazsa olmazım sanki dostum olmazsa hayatımda eksik bişeyler var dost aramakla bulunmaz dostluk zamanla yaşanan değerlerle oluşur çok sevdiğiniz arkadaşınız bigün bişey yapar ve onoun dostun olamıyacağını anlarsın paraya gelince hayatını güvence altına alacak kadar tabiki olmalı başkasına muhtaç olmayacak kadar en azından günümüzde maalesef birçok kapıyı açıyor şu meret:içelim:

teşekkür ediyorum size duyarlı yaklaşımınızv dan dolayı benim dosluk vede arkakadaşlık bir arayışım yok sadece hayatımız da dosluk adına yitirdiğimiz bu kavramları tekrar dile getirmek istedim ...
evet dosru dosluk kolay kurulmaz belki zamanla yeşerir ve zamanla filizlenir...belki bu bazı kişiler için farklı olabilir cok güzel doslukları olan insanlarda vardır ama bulmuşken elinizin altından kayıp gitmesine izin vermeyin bence bende hayatımda hep arkadaşlığa önem verdim ama şunu da anladım ki değeri kadar alabildiğin kadar vereceksin cümki fazlasını verdiğin zaman değersiz oluyorsun bu bir gercek ...

bi kere şu dostluk ve arkadaşlığı birbirinden ayırmak lazım dost ayrı arkadaş ayrıdır
herkesden arkadaş olur lakin herkesden dost olmaz
zaten herkesden dostluk beklemekde bu zaman da mümkün değil
biz kendi nefsimize istediğimiz şeyleri karşımızda ki insana çok gördüğümüz zaman kaybettik dostluğu arkadaş yeri gelir sizin mutluluğunuzu kıskanır ama dost kıskanmaz
arkadaş kaybetmekten yüksünmem ama dostumu kaybetmek beni acıtır
ben bi defa bi insanın öyle 4-5 tane dostunun olmasına da mantıklı bakmıyorum 1 bilemedin 2 olur ama dost 10 tane olmaz zaten
benim 1 tane dostum var yüreğimin dolusunca dostum diyorum selam olsun ona
ne zaman sıkıntı yaşasa yüreğim daralır ararım hemen sende bişey mi var diye mutlaka sıkıntıdadır
ha kolay mı koruduk dostluğumuzu asla ne imtihanlardan geçtik
ama yine de kendi nefsimize izstediğimizi birbirimize çok görmedik

tabiki arkadaşım katılıyorum sana arkadaşlık farklı dosluk farklı bu ikisini bir birinden ayırmak lazım ...ne mutlu sana ki öyle bir dostun olduğu için..dost..yüreğinden geceni bilmeli,vericekse almadan vermeli,sığınacak yerin yoksa kucanı acabilmeli,sırtını yaslandığında asırlık cınar,gerekirse kalkan olabilmeli,vel hasır dost olduğunu bilmeli,iki yüreği bir bedende sayabilmeli,ben herkeze dost demem,benim dostum yüreğimin sesini uzakdan duyandır...dost ozaman dosttur işte arkadaşım....

hani bir söz vardır
tok açın halinden anlamaz
bir noktada derdini anlatırsı dost bildiğine
böyle seni dinlerken ha evet hım boşver der
seni anlamaz başından salma şeklinde konuşur
bunu farkettiğimde o dostuma sıkıntımı anlatmadım
aylar oldu koca aylar geçti
mesaj yazdım sen dost değilsin dostluğun köprüğü geçene kadarmış dedim
köpürdü tabi şimdi onunla konuşmuyorum
kötü zamanında yanında oldum ama o durumunu düzeltiğinde işi alaya aldı
şimdi kafam rahat çevremde
görgülü,gösterişe riyaya önem vermeyen insanlara yer açıyorum:1closedeyes:
sende öyle yap...
Tok arkadaş bir zaman sonra aç arkadaşını anlamaz :kızgın:sengözlerimebaksanab

öyle arkadaşım okadar güzel anlatmışşın ki yüreğine sağlık evet bende öyle yapıyorum hayat bu ..bak sana küçük bir şey anlatıyım benimde bir arkadaşım vardı ama ben ona dostum dedim dost kapılarını vede evimi actım cümki gercekden kendisine cok değer vermişdim işinden dolayı yaptığı işe vede emeğine saygı duymuşdum ..benimde zaaf nokdam cok sevdiğim değer verdiğim bir arkadaşım olduğu zaman onun için yoksa yaratırım benimde öyle bir yapım var.. bu dostum dediğim kişiynin iyi ve kötü gününde hep yanında olmaya caılşdım maddi olarakda oldum yeterki o sıkıntı cekmesin diye okadardar alcak gönüllüyüm ki kendi değerlerimden bile üstün görmüştüm ben dost olarak gördüm o arkadaş olarak gördü sonuşda şuan bu arkadaşlığım bitti baktım hep sevği konusunda da olsun veren taraf ben oldum dostum dedimye üstüne düştüm ye kendini bir şey zannetti rahatsız oldu cümki beni galiye almaz tavırları vardı..şimdi baktım zaman ne kadar aptalmışım diyorum kendimce ne kadar ödün vermişim diyorum değmezmiş bile diyorum öyüzden secimimizi iyi yapmak lazım

aşkta,sevgide,dostluklarda karşılıksız olmalı şu hayatta...kimse karşılıksız sevmeyi bilmiyor..o sevsin bende seveyim,o benle şuraya gelsin bende giderim,o bana borç versin ben de veririm...herşey karşımızdakine odaklı..karşılıksız sevip mutlu olmayı bir denesekk!

hani bir söz vardır
tok açın halinden anlamaz
bir noktada derdini anlatırsı dost bildiğine
böyle seni dinlerken ha evet hım boşver der
seni anlamaz başından salma şeklinde konuşur
bunu farkettiğimde o dostuma sıkıntımı anlatmadım
aylar oldu koca aylar geçti
mesaj yazdım sen dost değilsin dostluğun köprüğü geçene kadarmış dedim
köpürdü tabi şimdi onunla konuşmuyorum
kötü zamanında yanında oldum ama o durumunu düzeltiğinde işi alaya aldı
şimdi kafam rahat çevremde
görgülü,gösterişe riyaya önem vermeyen insanlara yer açıyorum:1closedeyes:
sende öyle yap...
Tok arkadaş bir zaman sonra aç arkadaşını anlamaz :kızgın:sengözlerimebaksanab

aynısı benim başıma geldi arkadaşım...
abim talihsiz bir olay yaadı ve ağır yarandı.
ve biz maddi manevi çaresizlik içindeyken beni aradı,
bana bu durumu bildiği halde ço yakın dostum sanmıştım onu
geçmiş olsun demeyi bırak,bizim şu kadar altınımız var,eşine söyle bizi kuyumcuya götürsün bozdurcaz,bilmemne yapıcaz şöyle böyle...
ben ağlaya ağlaya derdimi anlatıyorum hala...
o gün defterden tek kalemde sildim onu.
tekrarda rabbim öyle insanlar çıkarmasın karşıma:Saruboceq:

merhaba öncelikle hoş geldiniz duyarlılığınız için.Evet ben arkadaşlığa ve dosluğa olan inancımı yitirdim ben her zaman hayatda şu felsefeye inandım dost dediğin iyi yada kötü gününde yanında olur sıkıntılı ve zor zamanlarında ona destek verir zorlukları vede mücadeleyi birlikte aşar yeri gelir ağladığın zaman omzuna yaslandıgın da bir cınar olur menfaatsiz ve cıkarsız karşılık beklemeden aynı havayı birlikte solumakdır saate bakmaksızın onu aramakdır birlikde gülmek birlikde ağlamakdır yürekden sevmekdir...ben hep bu felsefeye inandım ama mağlasef bu hayatda böyle dost bulmak cok zor insanlar ilşkilerini hep cıkar üzerine kurmuşlar ilişkiler arasında nerde o hoş görü vede alcak gönüllülük ....ben buldum sanmışdım ama malisef dost dediğim insanlar dost bile deyilmiş.Eger bir gün böyle bir dost bulursam belki bu yitirdiğim değerleri tekrar kazanırım......Kim bilir....

vereliniortak

tabiki arkadaşım katılıyorum sana arkadaşlık farklı dosluk farklı bu ikisini bir birinden ayırmak lazım ...ne mutlu sana ki öyle bir dostun olduğu için..dost..yüreğinden geceni bilmeli,vericekse almadan vermeli,sığınacak yerin yoksa kucanı acabilmeli,sırtını yaslandığında asırlık cınar,gerekirse kalkan olabilmeli,vel hasır dost olduğunu bilmeli,iki yüreği bir bedende sayabilmeli,ben herkeze dost demem,benim dostum yüreğimin sesini uzakdan duyandır...dost ozaman dosttur işte arkadaşım....
dostluk bulunması cok zor..
ama allahıma sukur olsunkı yukarıda belırrtıgını tum durumlarda canım kanım 12 senelık dostum hemen yanımda bıter..
baska sehırde olsa dahı ucakla gunu bırlık gelıp gıder okadar ssaglamkı dostlugumuz ne kımse boza bılır nede baska bısı olur..dılerım sızınde karsınıza dostum dıcek kısıler cıkar..
sunuda belırteyım bu sıte sayesınde cok guzel arkadaslıklar edındım..
ve dostluga donmek uzere gunde 2 saat telefonda konusuyoz sıtedekı arkadaslarımla..3 senem oldu burda arkadaslıklarımda 3 sene 5 den sonra kanımca dostluk olur:)..

haklısın arkadaşım cok güzl anlatmış vede ifade etmişşin yok ben hayatım da şuan 30 yaşındayım ama bu saydığım kriterlerde dostum diyebileceğim bir dostum olmadı hiç girmedimi hayatıma tabiki girdi ama benim ost sandıklarım dost olmadı hiç oyüzde hep darbe yiyen üzülen inçilen taraf ben oldum artık kapılarımı kapattım arkadaşım .......

aynısı benim başıma geldi arkadaşım...
abim talihsiz bir olay yaadı ve ağır yarandı.
ve biz maddi manevi çaresizlik içindeyken beni aradı,
bana bu durumu bildiği halde ço yakın dostum sanmıştım onu
geçmiş olsun demeyi bırak,bizim şu kadar altınımız var,eşine söyle bizi kuyumcuya götürsün bozdurcaz,bilmemne yapıcaz şöyle böyle...
ben ağlaya ağlaya derdimi anlatıyorum hala...
o gün defterden tek kalemde sildim onu.
tekrarda rabbim öyle insanlar çıkarmasın karşıma:Saruboceq:

Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizi
ama arada böyle çürük insanlar çıkıyor onlarda kendi alemlerinde yaşıyrlar acıyorum onlara
ama bizden uzak olsunlar...

Back
X