Arkadaşlık ve Profesyonellik

balik91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2023
1
1
1
33
Merhabalar

Çalıştığım firmada üretim müdürü olarak pozisyonum değişti. Yaklaşık 8 senedir aynı firmadayım. Öyle çok büyük bir işletme değiliz. Herkese çok sevecen ve iyi niyetle yaklaşırım.
Sorunum şu ki müdür olmamla beraber ekibin bana karşı tavırları değişmedi hala onlarla aynı pozisyonda çalışıyormuş gibi davranıyorlar. Açıkçası bende nasıl davranmamgerekitğini çok kestiremiyorum. Kimsenin kalini kırmak istemiyorum. Uyarıda bulunmak istiyorum ama çok çekiniyorum.
Mesela mola saatlerini uzatan birisine nasıl uyarıda bulunmam gerekiyor. Çok da utanıyorum sanki müdür oldu kendini birşey sandı gibi düşünsün istemiyorum. Çok fazla alıngan ve çekingenim. Sert olmak ve gerektiğinde ters olmam konusunda patronumda tekinlerde bulundu. Profesyonellik bu olduğunu bugün kötü yarın iyi olabileceğini söylüyor. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

makama saygı göstermeleri lazım herşeyden önce
sen müdürsün ve görevini yapmak zorundasın
hepsini topla ve ciddi bir konuşma yap
ne derlerse desinler
yarın onlar yüzünden seni işten çıkarırlarsa ayıbı o zaman farkedersin
onlar hadddini bilmiyorsa sen bildirmelisin
sen müdür oldun diye onlar gevşek davranıyorsa bu onların ayıbı

Siz onları uyarırsanız görevinizi yapmış olacaksınız. Size saygı duymak zorundalar. Aklı başında insanlarsa zaten sizi anlarlar.

Odanıza çağırıp gel seninle bir konuşalım diyin.
Mola saatlerinden bahsedin kibar bir üslupla bundan sonra sürelere dikkat etmeni istiyorum diyebilirsiniz.
Arkadaşımız müdür oldu kafamıza göre takılırız gibi bir düşünceleri olmamalı bence.
Hepsiyle bir toplantida yapabilirsiniz konumum gereği bu açıklamayı yapmak durumundayim deyip genel kuralları da hatirlatabilrisiniz.

Herkesi bir araya toplayıp sizinle arkadaşız yakınız, bu böyle olmaya devam edecek ama artık yeni bir görevim var vs. diye tatlı yollu ama otoriter bir konuşma yapabilirsiniz.

Er ya da geç otorite koymak zorundasınız, başka yolu yok. Aksi takdirde başarısız bir yönetici olursunuz.

Bu tabii ki herkese bağırıp çağırın demek değil. Fakat çalışanlarla aranızda bir çizgi olmalı.

iş başka arkadaşlık başka babam olsa tanımam o sınırı koymanız gerekiyor yoksa ezer geçerler

İşinizden olmak istemiyorsanız yeni görevinizi de hakkıyla yapın. Profesyonel olamayacaksanız da arkadaşlarınıza mesafe koyun. 8 sene emek vererek yükseldiğiniz bir pozisyonu kaybetmeyin.

Çok da utanıyorum sanki müdür oldu kendini birşey sandı gibi düşünsün istemiyorum.
Tam da bu yüzden yapmalısınız zaten.
Müdür oldunuz ve bir şeysiniz. Bunu önce siz sanın. Sanın ki onlar da hissetsin bu ağırlığı.
Hiyerarşik olarak onların üzerinde ve saygı duymaları gereken bir şeysiniz.
Ama saygı hak edilen bir şeydir.
Sizde çok fazla iyi niyet ve duygusallık var. Bu tutumunuz değişmezse, görevden alınır ve daha da itibar kaybedersiniz.
Profesyonellikte duygusallığa yer yoktur.
Molaları uzatıyorlarsa, topluluğa hitaben ve ciddi bir üslupla "arkadaşlar herkes işinin başına!" demek yeter.
Bunu derhal yapmak zorundasınız. Çünkü patronlar, gemiyi limana getirip getirmediğinize bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…