- 23 Kasım 2014
- 397
- 216
- 48
- Konu Sahibi Terazikizi
-
Herkes yüksek not almak ister tabi ki, sizin de asıl amacınızın bu olması gerekir. Ama bir insan yüksek not almak için bir başkasına nasıl zarar verir hayal edemedim. Başıma gelmedi böyle bişey.Hanımlar merhaba, ben bir konuyu merak ediyorum ben özellikle üniversitede arkadaşlıklar yüzünden çok zarar gördüm. Hemen herkes yüksek not almak adına çelme taktı bende yok ya arkadaşımdır yapmaz deyip oldukça büyük kazıklar yedim, sizlerinde başınıza bu durumlar geldi mi? Başkasının mutsuzluğundan mutlu olan, ayak kaydırmaya çalışan arkadaşlardan çok bunaldım,insan kendini nasıl koruyabilir, tavsiyeleriniz nelerdir?
İşte yurtdışı bursları, okul derecesine bağlı olarak burslar işin için girince, hocalarda bu yola itince böyle sonuçlar doğdu. Yani insanlar birbirinin iyiliğini ister gibi yapıp kötülüğe yönlendirdiler.Herkes yüksek not almak ister tabi ki, sizin de asıl amacınızın bu olması gerekir. Ama bir insan yüksek not almak için bir başkasına nasıl zarar verir hayal edemedim. Başıma gelmedi böyle bişey.
Biz genelde birbirimizin arkasından konuşmak, birilerini dışlamak falan gibi basit şeylerle uğraşırdık.
Bunda çok ama çok haklısınız benim yurtdışına gitme hayalim vardı bu rekabet ortasındaki verimsizlikten dolayı suya düştü gibi anlamıyorum neden böyle kasıtlı zarar vermeye çalışan kişi sayısı çok...Samimi olma, net. Ben de akil almayacak yok ya olamaz dedigim seyler gördüm. Insan daha da bir büyüyor üzücü de olsa. Saftim resmen bu kaziklar beni büyüttü. Samimi olma arkadasim. Kendi safligini koru, kimseye gercekten de güvenme. Hatan kendin gibi sanmak, sanma. Kimse düsündügün gibi degil, en yakinlarin iyi de olsa kötü de olsa ailendir. Bunu da hic unutma.
Simdi anlamakta zorlaniyorsan zarar veren insanlardan degilsin demektir. Onlarla bir olmak zordur. Sen ben ve bazilari anlamakta zorlaniyor bu yüzden. Kötülügün nedenini nasil anlarsin i o duygulari icinde barindirmadan, insallah bundan sonra iyi insanlar yoluna cikarBunda çok ama çok haklısınız benim yurtdışına gitme hayalim vardı bu rekabet ortasındaki verimsizlikten dolayı suya düştü gibi anlamıyorum neden böyle kasıtlı zarar vermeye çalışan kişi sayısı çok...
Çok teşekkürler inşallah öyle olur hedefim yurt dışına gitmekti 10 yıldır ama sırf ortamda rekabet edemedim diye gidemeyeceğim gibi gözüküyor.Simdi anlamakta zorlaniyorsan zarar veren insanlardan degilsin demektir. Onlarla bir olmak zordur. Sen ben ve bazilari anlamakta zorlaniyor bu yüzden. Kötülügün nedenini nasil anlarsin i o duygulari icinde barindirmadan, insallah bundan sonra iyi insanlar yoluna cikar
Üzüldüm bu duruma. Ortami böyle degistiremeyiz, keske dogru bildiklerimizi yaparak basarili dürüst olarak bu isler cözülseÇok teşekkürler inşallah öyle olur hedefim yurt dışına gitmekti 10 yıldır ama sırf ortamda rekabet edemedim diye gidemeyeceğim gibi gözüküyor.
Aynen bir benzeri başıma geldi en üzüldüğüm konuysa insanlara dersler ödevler konusunda çok yardımcı oldum ona rağmen beni soktular her alanda ben şimdi isteklerimi gerçekleştirmiyorum .üniversite ortamı bir nevi rekabet ortamı , onlar senin kardeşin değil rakibin , sakın dost arkadaş olarak görme, tökezlediğin an mutsuz değil mutlu olurlar , şahsen biz atama evresinde dönem uzatan arkadaşlara seviniyorduk , tercih öncesi önümüzden adam eksildi diye, kimse kimsenin arkadaşlıgına bakmıyor. bir arkadaşım yurt dışı lisans egitimine başvurdu kendinden yüksek puanlı arkadaşı kazanmasın diye tercih dönemini haber vermedi hiç bahsetmedi , kazandı bursu, diğer arkadaşı neden bana söylemedin tercihi kaçırdım demiş oda ben biliyordun sandım demiş, bunuda bana anlattı gayet rahat, aynı şekilde iş hayatında da rekabet var , bunları ögren sende ona göre hareket et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?