• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşsızlık

işte ben de tam böyle aşırı olmayan normal bir güler yüzle normal ses tonuyla yani her şey normal olarak konuşma başlattığım kişiler sanki hani bazı erkekler kızlara yapışık yapışık yılışır ya -tabi ben yılışık ve yapışık değilim mesafemi korurum- kızlarda rahatsız olur aynı bana öyle hissettiriyorlar. kendimi kötü hissediyorum ya
Çok mu samimi davranıyorsun peki ilk kez tanıdığın kişilere? Hayır, bizim insanımız samimiyet sevmezde, arkasından kuyu kazman lazım:KK53:

İstisnalar hariç artık ciddi anlamda arkadaş dost yok. Sen 2 aramayınca hepsi başka çevre edinip seni unutuyorlar. Oysa senin ne derdin var ne sorunum var soran yok. Eskiden çok arkadaşım vardı bazıları kaç saat uzağa gittiler ama kalbimde yerleri hala sıcacık telden konusuruz bu gün, veya 1 sene sonra bile geri gelseler kaldığımız yerden devam edebiliriz. Bazılarıda elendikçe bitti tükendi. Okullu çocuğum var ama artık girisken olamıyorum veya o gün orada sohbet muhabbet eder orada bitiririm çunki pekte güvenim kalmadı yeni çevre edinmeğe. Eklendiğim anneler guruplarından bile hemen çıkıyorum. Bir arkadaş anlatmış ya hani ilk sayfalarda, arkadaş dediğin bıraktığın gibi bıraktığın yerde kalmalı diye çok haklı. En ufak şeyde değişecek insanlara gerek yok. Boş kaldıkça buraya giriyorum, annemle,kardeşimle görüntülü konuşuyoruz bana yetiyor. İçinden gelmiyorsa çabalama derim gercekten seni sevecek seninle arkadaşlık kuracak biri seni zaten bulur her ortamdan.
çabalamıyorum yani akışa bıraktım gelişine yaşıyorum zaten. Bir de ben de muhabbet ettiğim kişilerle orda bitiriyorum hani ileriye dönük bi plan program yapıp ertesi güne konuşacak bi şey kalmıyor gibime geliyor, ne kadar da koyu sohbet etsemde konuşma bitince devamı gelmiyor.

Arkadaşlar önceki derdimin dermanını bulmak her baba yiğidin harcı olmadığından onu zamana bırakıyorum yinede yazılarınızı bekliyorum çünkü o derdim çözülmedi.

Neyse bugün ki hiç geçmeyen derdim de YALNIZLIK.
O kadar yalnızım ki ne çalıştığım yerde ne mahallede ne akrabaların içinde ne kuzenlerden-çünkü çok küçükler- ne de kenarda köşede bi kahve içeceğim 1 tane arkadaşım var.yani ben de 4 senedir arkadaşsız olduğum için artık kendi kendime arkadaşta edinemiyorum. Aslında iş yerinde bir çok arkadaş olabileceğim insan var ama onların yanına gittiğimde de hep birbirleriyle konusuyorlar,ben laf versem kısaca geçiştirip kaale almıyorlar.Üniversite ve lisedekilerde aramıyor,sormuyor,yalandan bi mesaj bile atan yok.Yani kurs vs. bunlarıda denedim ama kimse arkadaşlık kurmak istemiyor. tabi bende kimseyi sıkmıyorum ısrarcı ve yapışık falan da değilim. Niye hep böyle oluyor ya? internetteki arkadaşlıklarda yüzyüze olmayınca orda kalıyor ne anladım ben bu işten. Sizce nasıl arkadaş edinirim?

Istanbul da yaşıyorsan arkadas olabiliriz,
Tabi sana yasli gelmezsem
Yas 37

Canım önceki meselene yazdım önce sonra hop buraya damladim. Bu konu senin önceki konunla ilgili. Demişsin ya özgüvenim oluşmadı ailem yüzünden diye arkadaslik kurmada yaşadığın sıkıntı da tamamen bununla alakalı. Ne zamanki sen bundan önceki meseleni çözüme kavusturursun bu arkadaşlık meselesi de otomatik duzelir, sen rahat ol.
Öncelikle yorumların için çok teşekkür ederim. Aslında banada öyle geliyor çünkü ailemden utandığımdan cıvıl cıvıl olamıyorum yani aşkım,bitanem,hayatım gibi günlük kullanılan kelimeleri bile söylemekten utanıyorum. Böyle olunca da dışarda da kimseye güzel gelebilecek bir kelime söyleyemediğimdendir diye düşünüyorum.

Çok mu samimi davranıyorsun peki ilk kez tanıdığın kişilere? Hayır, bizim insanımız samimiyet sevmezde, arkasından kuyu kazman lazım:KK53:
:D aslında çok samimi de davranmıyorum. işte herkesin bildiği gibi normal bir gülümseme, konuşma.

Öncelikle yorumların için çok teşekkür ederim. Aslında banada öyle geliyor çünkü ailemden utandığımdan cıvıl cıvıl olamıyorum yani aşkım,bitanem,hayatım gibi günlük kullanılan kelimeleri bile söylemekten utanıyorum. Böyle olunca da dışarda da kimseye güzel gelebilecek bir kelime söyleyemediğimdendir diye düşünüyorum.
Aslında güzel kelimeden ziyade senin nasıl bir arkadaş istediğine bağlı bu. Hep dedikodu yapayım, boş boş geyik muhabbeti dondurecegim bir arkadaş arıyorum dersen bu kişiler için dediğin şey geçerli. Canimli cicimli böyle yapış yapış oluyor iliski genelde. Bunlar günübirlik olur zaten. Diğer türlü sağlam arkadaşlıklar için kendin gibi olman yeterli. Degismene gerek yok. Sadece seninle ortak bir noktası olan insanları bul. Bir kulübe katıl, etkinliğe git. Yapmaktan zevk aldığın işlerde bulunursan kendine yakın insanları daha çabuk bulur daha kolay arkadaş edinebilirsin.

Arkadaşlar önceki derdimin dermanını bulmak her baba yiğidin harcı olmadığından onu zamana bırakıyorum yinede yazılarınızı bekliyorum çünkü o derdim çözülmedi.

Neyse bugün ki hiç geçmeyen derdim de YALNIZLIK.
O kadar yalnızım ki ne çalıştığım yerde ne mahallede ne akrabaların içinde ne kuzenlerden-çünkü çok küçükler- ne de kenarda köşede bi kahve içeceğim 1 tane arkadaşım var.yani ben de 4 senedir arkadaşsız olduğum için artık kendi kendime arkadaşta edinemiyorum. Aslında iş yerinde bir çok arkadaş olabileceğim insan var ama onların yanına gittiğimde de hep birbirleriyle konusuyorlar,ben laf versem kısaca geçiştirip kaale almıyorlar.Üniversite ve lisedekilerde aramıyor,sormuyor,yalandan bi mesaj bile atan yok.Yani kurs vs. bunlarıda denedim ama kimse arkadaşlık kurmak istemiyor. tabi bende kimseyi sıkmıyorum ısrarcı ve yapışık falan da değilim. Niye hep böyle oluyor ya? internetteki arkadaşlıklarda yüzyüze olmayınca orda kalıyor ne anladım ben bu işten. Sizce nasıl arkadaş edinirim?
Bir şeyleri değiştirmeye çalışın galiba biraz çekingensiniz bu huyunuzu yenebilirseniz konuşmalarına daha çok ortak olabilirsiniz ya da farklı bir özelliğinizle dikkat çekip sizinle arkadaş olmak istemelerini sağlayabilirsiniz sizinle konuşmuyorlarsa büyük ihtimal ilgilerini çeken bir yönünüz yoktur ya da dışarıdan soğuk biride görünüyor olabilirsiniz oturup bunun üzerine düşünmelisiniz.

Kemal Sunal'ın bir filmi vardı yakışıklı diye. "Arkadaş ariyorum, arkadaş arıyorum" diye az telsiz başında beklemedi. Ne yapsak kız sana da boyle telsizli melsizli bir şeyler mi ayarlasak ki :KK45:

Bir şeyleri değiştirmeye çalışın galiba biraz çekingensiniz bu huyunuzu yenebilirseniz konuşmalarına daha çok ortak olabilirsiniz ya da farklı bir özelliğinizle dikkat çekip sizinle arkadaş olmak istemelerini sağlayabilirsiniz sizinle konuşmuyorlarsa büyük ihtimal ilgilerini çeken bir yönünüz yoktur ya da dışarıdan soğuk biride görünüyor olabilirsiniz oturup bunun üzerine düşünmelisiniz.
Artık değişiklik için her ihtimali düşünüp uygulamaya koymayı bekliyorum. Dışardan soğuk göründüğümü söylüyorlar evet ama napabilirim ki sürekli güleryüzlü olmaya çalışıyorum

Kemal Sunal'ın bir filmi vardı yakışıklı diye. "Arkadaş ariyorum, arkadaş arıyorum" diye az telsiz başında beklemedi. Ne yapsak kız sana da boyle telsizli melsizli bir şeyler mi ayarlasak ki :KK45:
zaten bi arada baktım olmuyor sosyal medyaları devreye soktum. bir sürü arkadaş yağdı ve herkeste benimle o kadar sohbet etmeyi sevdiki mesajlara yetişemiyordum bi tuvalete hızlıca gidip geliyordum. Ama öylede olmuyor ki çünkü gerçek değil. Düşünsene sürekli bir hayali arkadaş var ve aynı yerinde oturuyorsun aynı yürüme bandında koşuyorsun koşuyorsunda bir arpa boyu yol alamıyorsun öyle.aslında bunlar vakit geçirmek içindir sosyal olmak için değildir.

zaten bi arada baktım olmuyor sosyal medyaları devreye soktum. bir sürü arkadaş yağdı ve herkeste benimle o kadar sohbet etmeyi sevdiki mesajlara yetişemiyordum bi tuvalete hızlıca gidip geliyordum. Ama öylede olmuyor ki çünkü gerçek değil. Düşünsene sürekli bir hayali arkadaş var ve aynı yerinde oturuyorsun aynı yürüme bandında koşuyorsun koşuyorsunda bir arpa boyu yol alamıyorsun öyle.aslında bunlar vakit geçirmek içindir sosyal olmak için değildir.
İşte mesele bu sohbet havasını reelde gerçekleştirememen. Birisiyle yüzyüze tanıştığında, sohbet ettiğinde ya da internette tanışıp orada sohbet ettiğinde aradaki fark ne? Yüzyüze olunca daha mi heyecanlı oluyorsun yeni biriyle tanıştığın için.ya da mesaj da çok mu rahatsin nasılsa yüzyüze değiliz diye. Bak şu an bile benimle iletisimdesin ve gayet rahat rahat anlaşıyoruz seninle.

İşte mesele bu sohbet havasını reelde gerçekleştirememen. Birisiyle yüzyüze tanıştığında, sohbet ettiğinde ya da internette tanışıp orada sohbet ettiğinde aradaki fark ne? Yüzyüze olunca daha mi heyecanlı oluyorsun yeni biriyle tanıştığın için.ya da mesaj da çok mu rahatsin nasılsa yüzyüze değiliz diye. Bak şu an bile benimle iletisimdesin ve gayet rahat rahat anlaşıyoruz seninle.
bak burada nasıl samimiysem gerçektede aynıyım zaten ben rol yapamam ki sahte olamıyorum üzerimde sırıtmıyor adeta kahkaha atıyor :D

Hngi sosyal ağda öyke msjlar yağdı bnde bu konuda şansızım.. Girişken olun demiş bazı üyelerde alakası yok, çok girişkenim ama yok yani olmuyor.

bak burada nasıl samimiysem gerçektede aynıyım zaten ben rol yapamam ki sahte olamıyorum üzerimde sırıtmıyor adeta kahkaha atıyor :KK70:
Bence sen kıymeti bilinmeyen arkadaş kategorisine giriyorsun. Aman be bilmeyenler utansın. İnsanlar senin arkadaşlığını kazanmalı böyle düşün. Bak böyle düşününce mesele sende değil karşı tarafta oluyor gördün mü :KK66:
Bak hem şimdiden bir arkadaş edindin :KK71: tuttum seni adamim.

Bence sen kıymeti bilinmeyen arkadaş kategorisine giriyorsun. Aman be bilmeyenler utansın. İnsanlar senin arkadaşlığını kazanmalı böyle düşün. Bak böyle düşününce mesele sende değil karşı tarafta oluyor gördün mü :KK66:
Bak hem şimdiden bir arkadaş edindin :KK71: tuttum seni adamim.
teşekkür ederim. :) hangi ildesin belki buluşuruz :)

Hngi sosyal ağda öyke msjlar yağdı bnde bu konuda şansızım.. Girişken olun demiş bazı üyelerde alakası yok, çok girişkenim ama yok yani olmuyor.
facebook,instagram,messenger. mesela facebookta bir gruba katılmıştım, konu hakkında bilgi almak için mesaj atmıştım ama gerçekten bilgi almak için. sonra böyle böyle muhabbet başlıyor

D denizormankum benim de pek kimsem yok bu yüzden gayet iyi anlıyorum seni. Bir sürü olumsuz şey yaşayınca soğudum insanlardan, hayat hep bize zor.
Ortak bir paydan olmayınca eski arkadaşlıkları sürdürmek çok zor, liseden üniversiteden vs boş. Kendi hayatını kuruyor insan arkadaşlık falan boş iş oluyor, sürdürmüyor. Yapışamam ben öyle insana aramayanı aramam, öyle olunca da yalnız kalıyor insan.
Senin en azından işin var, oradan farklı insanlarla tanışabilirsin, ortak alan bulmaya çalış bir çevre edinebilirsin. İşi olmayan ne yapsın. :KK42:

Back
X