Arkamdan konuan eski snf Arkadama engel olamyorum

sanat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
589
3
96
Diğer
slm kızlar benim üniverstede aynı sınıfta olduğum bi kız vardı.şimdi benim iş yerimde çalışmaya başlamış. ben ona kötü bişey yapmadım ama o sağa sola yalan yanlış uydurup abartıp beni kötüleciyi şeyler söylüyomuş. onunla konuşmuyorum. bulaşmıyorum benden ne istediğini anlamıyorum. onu görüp konuşmadığım için mi yapıyo anlamadım ama okuldan biliyorum onunla konuşursam zararlı çıkarım. dışardan kimse anlamaz onun ne karakterde olduğunu şaşırdım valla.
gidip güzel güzel söylesem ben sana ne yapıyorum niye böyle yapıyosun diye daha kötü olmasından korkuyorum

arkadaşın hakkında seni küçük düşürücü yanlış tanıtacak şeyler anlatıyorsa neden susuyorsun ki?
ben şahsen çoktan konuşmuş haddini bildirmiştim
hem daha kötü olsa ne yapabilir ki?
seninle geçmişten gelen bir sıkıntısı var muhtemelen sende ne olduunu biliyorsundur bence..

ben konuşurdum derdı neymış ögrenırdim............
beni kötüleyecek....bende susucam....
hemde bütün arkadasların oldugu yerde dırek yüzüne sorardım ....
yanlız degil...herkesin içinde....
o zamanda arkamdan konuştugu gibi çene yapacakmı bakalım....
susma bence...ne korkuyosun ki....

arkadaşın hakkında seni küçük düşürücü yanlış tanıtacak şeyler anlatıyorsa neden susuyorsun ki?
ben şahsen çoktan konuşmuş haddini bildirmiştim
hem daha kötü olsa ne yapabilir ki?
seninle geçmişten gelen bir sıkıntısı var muhtemelen sende ne olduunu biliyorsundur bence..

bu yoruma katılmamak mümkün mü
ayrıca durduk yere birinin böyle bir şey yapması için hasta olması
problemlerinin olması sağlıksız düşünüyor olması gerekir
ayrıca atalarımız boşuna dememiş ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye
sorunlarınızı hallederseniz bence arkanızdan konuşmayacaktır daha fazla

Allah Allah ne atıp tutuyormuş ki arkanızdan?
En kötü ne diyebilir?:uhm:
Geçimsiz,kötü huylu vs..
Ben olsam karşıma çekip konuşmam,direkt kötülediği kişilerle yüzleştiririm..:delphin:
Kime,ne demiş biliyorsunuz nasıl olsa?

Bu durumda susup sabretmen seni diğer arkadaşları gözündede haksız gösterebilir..
Sakın susma hakkını ara yoksa sonu gelmez nasıl olsa sesini çıkaramıyor diye düşünür..
Böyle insanlarla muhattap olmaman endoğrusu ancak tepene çıkar..
Kötü olacaksada olur, arkandan konuşması kadar daha ne kötü olabilir..
Bencede o arkadaşlarınla yüzleştirmen en mantıklısı..

hayatm besbelli arkadaşın seni kıskanıo herhalde .. ama sen neden suskunluğunu koruyosunn yaa.. ezdirme kendini ekmeğini omu verıo saanki.. ayrıca gusel gusel de konuşma sert konuş bidaha böle bişe yapmaya cesaret edemesinn ... çok kötu böyle arkadaları olunca insanın yaa..

ben tahmin ediorum kime dediğini. onun bi kız arkadaşı var hep yannda gördüğüm bana bugün sen şöyle şöyle yapmışsın okuldayken diyen arkadaşımın da arkadaşı.
benim namusuma da iftira atmasından korkuyorum çünkü ünv deyken onun oda arkadaşı olan benim bi arkadaşımın namusuna da iftira atmıştı arkasından söylemediği kalmamış bende başkalarında duymuştum.
o beni kötüleyen kızın arkadaşıyla mı konuşsam kızın kendisiyle mi yoksa boşver ne derse desin mi desem
ben eminim o kızın söylediğini çünkü başka sınıf arkadaşı var ama onlar demez he onların okızın bahsettiği şeylerden haberi bile yok
ne yapcam ben

ben tahmin ediorum kime dediğini. onun bi kız arkadaşı var hep yannda gördüğüm bana bugün sen şöyle şöyle yapmışsın okuldayken diyen arkadaşımın da arkadaşı.
benim namusuma da iftira atmasından korkuyorum çünkü ünv deyken onun oda arkadaşı olan benim bi arkadaşımın namusuna da iftira atmıştı arkasından söylemediği kalmamış bende başkalarında duymuştum.
o beni kötüleyen kızın arkadaşıyla mı konuşsam kızın kendisiyle mi yoksa boşver ne derse desin mi desem
ben eminim o kızın söylediğini çünkü başka sınıf arkadaşı var ama onlar demez he onların okızın bahsettiği şeylerden haberi bile yok
ne yapcam ben

:1no2:son cümlelerinden bir şey anladıysam arap olayım

neyse...Herşeye sessiz kalınabilir ama iftiraya asla...
Hele namus filan diyorsunuz, nasıl sessiz kalabiliyorsunuz ki...
Nasıl bir yerde çalışıyorsunuz, iş ortamınız nasıl, insanlar sizi nasıl tanıyorlar bilmiyorum ama insanları onun yalancılığı konusunda uyarabilirsiniz, kendisine de birşeyler duyduğunuzu ve yalancılığı ve dedikoduculuğu konusunda yöneticilerine şikayette bulunacağınızı söyleyin....Korkak alıştırmayın kendiniizi...

canım kusura bakmada benim aklıma bir açığını biliyor ve sen bunu kullanmasından korkuyormuşsun gibi geliyor.
yoksa öyle kolay değil hakkında atıp tutması.sen kendinden eminsen oda insanlar hakkında bu kadar rahat atıp tutabilecek biriyse zaten hastadır ve ciddiye alınmaz.gerçeklerde er geç ortaya çıkar.
hele ki namus iftirası yapıcak zor o biraz !!:delphin:

canım kusura bakmada benim aklıma bir açığını biliyor ve sen bunu kullanmasından korkuyormuşsun gibi geliyor.
yoksa öyle kolay değil hakkında atıp tutması.sen kendinden eminsen oda insanlar hakkında bu kadar rahat atıp tutabilecek biriyse zaten hastadır ve ciddiye alınmaz.gerçeklerde er geç ortaya çıkar.

okuldayken bi arkadaşımın arkasından konuşmuş ben de inanmamıştım zaten.
yani yaptığı bana şu bi olayı abartıp değiştirerek anlatmış. o kadar mühim bişey değil de. daha önceden yaptıkalrını düşününce taktım. yoksa o kadar mühim bişey dememiş.
sengözlerimebaksanab

açığımı filan bildiği yok zaten samimiyetim yok konuşmuyorum onunla okuldayken de konuşmhuyodum. ama beni kötü biriymişim gibi lanse ediyo kendi bakış açısından anlatıyo yorumlarını katarak

savcılığa şikayette bulun.arkanızdan olur olmadık konuşması suçtur.ben bizzat bu tür bişeyden birinin birini savcılığa verdiğini gözlerimle gördüm.
çok zor değil..yapman gereken şey;gidiyorsun ve dilekçe yazıyorsun.dilekçene itibarını zedelediğini,özkişilik haklarına müdahale ettiğini,özel hayatına karıştığını ve de senin için konuştuğu şeyleri yaz.
emin ol bi sonuç çıkmasa da bu ona enazından göz dağı verecektir.bizim savcılığa şikayet edilen arkadaş,şikayet edenin ismini bile ağzına almıyor artık.
sen de öyle yap ama tüm bunlar içinde sertliğini ciddiyetini kararlılığını daha da arttır. onun hakkındada konuşma.hatta ben seni biraz sessiz gördüm,yanına menejar icabı bir de destekçi bul.sengözlerimebaksanab
bırak savcılık görsün şunun işini

savcılığa şikayette bulun.arkanızdan olur olmadık konuşması suçtur.ben bizzat bu tür bişeyden birinin birini savcılığa verdiğini gözlerimle gördüm.
çok zor değil..yapman gereken şey;gidiyorsun ve dilekçe yazıyorsun.dilekçene itibarını zedelediğini,özkişilik haklarına müdahale ettiğini,özel hayatına karıştığını ve de senin için konuştuğu şeyleri yaz.
emin ol bi sonuç çıkmasa da bu ona enazından göz dağı verecektir.bizim savcılığa şikayet edilen arkadaş,şikayet edenin ismini bile ağzına almıyor artık.
sen de öyle yap ama tüm bunlar içinde sertliğini ciddiyetini kararlılığını daha da arttır. onun hakkındada konuşma.hatta ben seni biraz sessiz gördüm,yanına menejar icabı bir de destekçi bul.sengözlerimebaksanab
bırak savcılık görsün şunun işini

sağol canım.
o kadar kötü bişey demedi ya da benim kulağıma gelmedi ama abartırsa diye korktuydum.
peki şikayet ettim diyelim nasıl ispatlıycam ben?
kimse gidip te savcılıkta ifade vermez böyle bişey içinsenağlama

bazen susmak işe yaramaz gıdıp haddını bıldırsen,ağzınınpayını alsa belkı susar ve haddını bılır...

canım bak şöyle diyeyim;bizim işyerinde x kişi, y kişi için ''ne kadar salak biri'' demiş.y kişi savcılığa gitti ve bunu kendisine anlatan kişinin ismini şahit gösterek dilekçe yazdı.yaklaşık 15 gün 1 ay bekledi.bu bekleme süresinde savcılık ismi şahit yazılan kişiden ifade istedi.fakat ismi yazılan şahıs,olaylara karışmamak için aksi yönde ya da hatırlamıyorum gibisinden ifade verdi.sonuç olarak hukuken hiç bir şey çıkmadı ama,ötekine öylesine bir korku oldu ki bu,kadın bin pişman oldu dediğine,çok ta iyi oldu,kimsenin kimse arkasından konuşma hakkı yok
yani sen kimden duyduysan onun ismini yazdırdığın takdirde o kişiyi de dinleyeceklerdir,yani birisi gidip ifade vermiyor,senin yazdırdığın kişiyi çağırıyorlar,haklı çıkmasan da bunu yap,maddi hiç bir zararı yok.
o kadar kötü olmasına gerek yok ne dediğinin,arkandan konuşması bile suçtur,dilekçene de ileride namusuma yönelik iftira atmasından endişeliyim falan de.
tabi cnm yine de sen bilirsin,ama haketmiş yani arkadaşın,yani düşünsene bir gün eşinin bile kulağına gidip inanacağı şeyler yaydığını.
ayrıca şunu da ekliyim;en azından elinde yasal bir belge olacak,bu belge ilerleyen zamanlarda sana yapacakları için de çok faydalı olacak,yarın bir gün seni rahatsız ettiğinde direk o suçlu çıkacak,kendisi bunu bilincinde olduğu için senin arkandan konuşmaya da devam etmez sanırım,o ne kadar devam ederse sen de devam et.ondan daha güçlü olduğunu hissettir yani

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylemeden edemeyeceğim, çok tırsık gördüm seni... :delphin:
Kendine biraz güvenin olsun. Çık karşısına ve yapılanların hesabını sor.. Hem de burnundan getire getire... :mymeka:
Biraz başın dik olsun..

Kimse senin yerine, hesabını görüvermez; sen hakkını savunmazsan kimse senin hakkını savunmaz...
Kendi göbeğini, kendin keseceksin.. :jeyyar:

Zaten zaman, akı karayı meydana çıkarır er veya geç... Herkes anlar o vatandaşın ne olduğunu zamanla..
Sen de bi sigara yakar, keyfine bakarsın... :delphin::delphin:

evet ya ne bu tırsıklık.
gidip diyim yeni işin hayırlı olsun heralde benden sana hayırlı olsun dememi bekledin. bana kırıldın.kulağıma benim hakkımda söylediklerin geldi. hakkımda konuşmanı buna bağlıyorum.
bi daha kulağıma böyle şeyler gelirse doğru savcılığa gitcem haberin olsun.
nasıl?

Back
X