Arkamdan kuyumu kazıyorlar

laleenver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
164
0
116
İstanbul
Bir kurumda şube sorumlusu olarak çalışıyorum, personele yaklaşımım her zaman ılımlı ve yapıcı olmuştur ama resmiyimdir aynı zamanda, işin içinde satışta olduğu için zaman zaman baskı yapmam gerekebiliyor, ama personelimin birbirleriyle yaptığı gizli yazışmaları okudum, hiç haketmediğim "kendini birşey zannediyor" "sıkıldım artık bununla mı uğraşıcam" gibi yazışmalarını okudum, üstelik yazışmalardaki taraflardan biri benim gibi yetkili bir kişiydi,hakkımda konuşulanları sadece dinlemekle yetinmiş,hiçbir müdaafaa etmemiş, nasıl davranmam gerektiğine karar veremedim, yardım ederseniz sevinirim..

al karsina konus,boyle bi yetkin var senin sonucta
neyimi gordunuzde boyle konusuyosunuz diyin

yine bu tur seylerle karsilasirsan kov gtsin

Bana çok doğal geldi bu durum
İş hayatında değilim ama tahmin etmek zor değil
Ayrıca sizin dedikodunuzu yapmışlar kuyunuzu kazacak bi davranış sezemedim
İnsanoğlu sever arkadan konuşmayı

muhatap olarak gereğinden fazla değer vermiş olursun..kesinlikle duymamış,görmemiş ol..baskı yapmasan pısırık,idareci vizyonundan uzak, baskı yapsan egosu şişkin ukala falan..

idarecilik sonsuz iyi niyetle yapılacak bir iş değildir.pozisyonun neyi gerektiriyorsa öyle davranman zorundasın.hoşgörü,sevecenlik ve iyi niyet çoğunlukla adam yerine konmamak olarak geri dönüyor..varsın arkandan konuşsunlar,yüzüne gülmeliler nasılsa..

bence de kuyu kazmak gibi bir fiil yok burada
ayrıca arkasından konuşulmayan insan var mı acaba hiç bu dünyada

Endişeye sıkıntıya gerek yok bu tip durumlar her işyerinde oluyor genel olarak bütün işyerlerinde herkes birbirini sever gibidir ama aslında gerçek şudurki kimse kimseyi sevmez menfaatler çakıştığı anda da bu su yüzüne çıkar .Karşına alıp konuşmak seviyeye zarar verebilir bu yüzden hiç görmemiş gibi davranıp aynı mesafede çalışmaya devam etmek bana kalırsa en mantıklısı.

banada normal geldi
bende böyle konuşuyorum gıcık olduğum zaman işyerinde

takma kafana

Son düzenleme:
ben de olsam konuşamam. sen mesleğinin gereklerini yaptıktan sonra ve kendi davranışların seni düşündürmüyorsa neden konuşasın ki?
ayrıca mesleğin bu senin saygı duymak zorundalar.
konuşmam ama bildiğimi düşünmelerini sağlarım.

Hiç karşınıza alıp konuşup da yüz göz olmaya gerek yok aslnda. O dedikoducularla aynı seviyeye inmeye de. He ne oldu siz onların ve yönetici arkadaşınızın gerçek yüzlerini ve düşüncelerinizi öğrendiniz, daha dikkatli temkinli olursunuz. Yine aynı şekilde davranmaya devam edin bence..

Ben de birkaç kez mdürümün benle ilgili konuşmalarını duydum, hatta bir seferinde benim yapmadığım birşeyi yapmışım gibi anlatıyordu. Her adımı duyduğumda atılıyordum saf ayağına yatıyordum, yada benle ilgili konuşmaları bittikten yani en sessiz sessiz dinledikten sonra hemen sonra olay yerine giriş yapıyordum, pis pis gülüyordum onlara :) Sonra yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde taşı hep gediğine koydum, birbirlerinin dedikodularını bunlara söyledim :) Kimilerini yüz üstü bıraktım bana muhtaç oldukları zaman, görevini yapmayanı ifşa ettim, yaa ben şuna dedim de yerinde bulamadım falan derdim mesela,aa senin mallar ortada kalmışş derdim ve ortalktaki mallar toplayan diğer kızgn çalşanla birbirlerine girerlerdi :)) Artık benle ilgili birşey konuşulduğuna şahit olmuyorum :))
Y
ukardaki arkadaş benden önce davranmış, yani direkt söylemek yerine onların sizin arkanızdan konuştuklarını bildiğinizi bir şekilde onlara hissettirin. Yanlış bir yöntem ama genelde iş yerlerinde müdürlerin afedersiniz yalakaları, laf taşıyıcıları olur. Başıma çok geldi, yeni işe girdiğim yerlerde hep eski bi eleman yanma gelir müdürün dedikodusunu yapar atar tutar onunla ilgili. Sonra senin verdiin cevapları gider hemen yetiştirir. Tongaya düşer miyim düşmem.:)) Böyle insanlara karşı da dikkatli olun derim ama yaa aslında böyle omurgasız birini kullanmak da fena fikir değil sanki :))

Kötü örnek olmak istemem ama kurt kapanı, entrikacı insanlar herşeyi hak ediyor ne yaparsınız...Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Herkes herkesin arkasından konuşuyor. Ama iyi ama kötü yapacak birşey yok. Bazen ağzınla kuş dahi tutsan kimseye yaranamazsın. Dün senin arkandan konuşanı, yarında bir başkası onun hakkında konuşuyordur. Bu böyle maalesef sıkma canını.

Önemsemeyin o kişileri de olayı da ...Üstüne düşüp kendinizi üzmeye değmez.O onların basitliği ben de denk geliyorum öğreniyorum bazen arkamdan konuşulanlara o onların pisliği deyip geçmek gerek.Boşverin kendinize yönelik ders çıkarın sadece mesela bundan çıkarımda bulunup ne kötü bir şey olduğunu anladınız siz de kimsenin ardından konuşmazsınız olur biter.

Ciddiye alıp yüz göz olmayın derim.
Kişisel bir diyaloğa girmezsiniz,ki zaten resmi davranıyormuşsunuz.
Bir arkadaş ''kov gitsin''demiş.
Diyecek bir şey bulamadım

direkt konuşmayın ama aralarındaki konuşmayı bildiğinizi bir iki cümleyle ima edin,ardından kalkık bir kaş ve pis ve aşağılayacı bir sırıtma duruşunuz güven dolu olsun..sonrada uzaktan izleyin...

Size normal gelen ama karşınızdakine anormal gelen davranışlarınız olabilir.
Ayrıca üstler hakkında bu tür konuşmalar iş yerlerinde yapılır. Yapılmayan işyeride yoktur.
Bunun kuyu kazmakla ilgisi de yoktur. Onlar yazışmışlar ama siz birde muhabbet esnasında söylenenleri duysanız dudağınız uçuklar.
İdareci olarak size düşen muhatap olmamak ve susmaktır.

emin ol çok iyi ve samimi davransan suistimal edilir ki gün gelir sinirli bi anına denk gelir ağzından bi emir kipi çıkar senden kötüsü olmaz o anda. şimdiye kadar nasılsan öyle devam et emin ol üstte kim varsa alttakiler tarafından isterse maaşını aralarında paylaştırsın sevilmez yani bu bi gerçek takmamaya çalış

Özel yazışmaları okumakla hata etmişsin.

"Kapı dinleyen,kendini dinler" derler.O hesap...

hiiiiiç boşa konuşma derim konuştuğunda da söylediğin bir kelimeyi yanlış anlayıp büyütüp büyütp başka dedikodu malzemesi yaparlar, zaten şefini,müdürünü seven de görmedim sevsede arkasından ko nuşurlar galiba bu bi kural olmulş :) Hiç umursamayıp kendi kendine devam ediceksin aynı şekilde çalışmana ne yapsan aynı sonuç çünkü

al karsina konus,boyle bi yetkin var senin sonucta
neyimi gordunuzde boyle konusuyosunuz diyin

yine bu tur seylerle karsilasirsan kov gtsin

diyecek birşey bulamıyorum size pes
iş hayatında olur boyle şeyler. çok umursamayın herkes herkesi svemek zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…