Salata Tarifi Arpa Şehriye Salatası

BenNazKsK

Çiçek&Böcük:)
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2007
3.943
9
316
İzmir
Bu tarz tarifleri kendi kafamdan uyduruyorum genelde..Benzerlerini bulup damak tadına göre değiştirip baştan yaratmak gibi birşey..Misafirlerim geldiğinde değişiklikte oluyor kısır yerine kullanabiliyorum yada makarna salatası yada garnitür bir nevi rus salatası yerine..Umarım beğenirsiniz..Hepinize afiyet olsun

Malzemeler 3 kişi için yazıyorum çoğaltmak azaltmak size kalıyor:)

2 Bardak arpa şehriyesi
Bir kaç dal Maydanoz,dereotu
1 taneSalatalık
1 tane Domates
1 tane Biber
Karabiber,tuz
Göz kararı sevdiğiniz kadar mayonez
Yarım Limon

Öncelikle şehriyemizi makarna haşlar gibi haşlıyoruz..Süzüyoruz..Diğer malzemelerimizi iyice yıkayıp minik minik doğruyoruz ve hepsini birden karıştırıyoruz ..Hoşunuza giden diğer malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ...Mayonezide aynen öyle ister yoğun ister birazcık üzerine limonumuzuda sıkıp bir kez daha karıştırıyoruz salatamız hazır.. Afiyet olsun...

Bu resimde Libyananın sini köftesini yapmıştım bu akşam servis halindeyken

Son düzenleme:
canım uzun zamandır yapıyormusun bunu,nasıl tazdı güzelmi deneyenlerin fikirleri nasıl olumlumu yani,ona göre yapalım,daha önce duymamıştım hiç,ellerine sağlık

canım uzun zamandır yapıyormusun bunu,nasıl tazdı güzelmi deneyenlerin fikirleri nasıl olumlumu yani,ona göre yapalım,daha önce duymamıştım hiç,ellerine sağlık

Az önce İftarda yedik çocuklarda çok seviyor özellikle bayanlar bir kez denemeni tavsiye ederim ,oldukça pratiktir yapılışı ....Damak tadına uyarsa devamı gelir..Ben sık sık yapıyorum daha önce duymamanız oldukça normal çünkü kendi uydurduğum bir salata türükaydirigubbakcemile3Deneyenler buradan tarifi aldıktan sonra fikirlerini yazacaklar dediğim gibi içindeki malzemelerle oynamak serbest neyi nasıl seviyorsanız kaydirigubbakcemile5

Nazlı'cım bu konuda baya marifetlisin..Hele birde iftarı beklerken böyle bir resimle karşı karşıya kalmak inan bitirdi benicokacimcoookBende muhakkak deneyeceğim,hele şu Ramazan hayırlısı ile bitirelim,Bayramımızı güzelce bir geçirelim verdiğin tüm tarifleri deneyeceğim inşallahkaydirigubbakcemile5

çok güzel görünüyor hem çokta kolay bende deneyecegım...
ellerine saglık...

ben arpa şehriyeyi haşlayıp, yoğurt,mayonez, garnitür, kornişon turşu ile karıştırarak,makarna salatası gibi yapıyorum. arpa şehriye ayrı bir lezzet katıyor.
bu şekilde de deneyeceğim.

ben çok seviyorum bunu. pilavınıda yaparım ona da bayılırım. iri şehriyelerle yaparsanız daha güzel oluyor. ayrıca topak şehriyeylede deneyebilirsiniz. oda lezzetli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…