Artık beynim durdu bi akıl verin :(

görümce konusuna bir sey diyemicem ama kayınvalidenler konusunda cok haksızsın. siz zaten her hafta iki gece onlarda kalıyormussunuz ne var onlar bir gece sizin evinizde kalsa, ihtiyac hasıl olmus. uzak diye gec saatte donmek ıstemeyıp sizde kalmaları bence bu kadar abartılacak bır sey degil. siz cok onyargılısınız bence. siz de o zaman köyde ayrı ev tutun isiniz oldugunda orada kalın belki kayınvalideniz de sizden rahatsız oluyordur her hafta iki gece az degil yani
Her hafta degil bu hafta kaldık. Orda ayrı oda banyo lavabo filan var bizim için.

Ozet...
Konu sahibinin kizi kardesi stajdan dolayi yatiliya geldi, gitti.
Gorumcede isten dolayi yatili kaldi ama hala gitmedi.
Burda evin duvarlarini en az goren kisi evin oz ev sahibi " konu sahibinin esi".
Bundan sitemkar konu sahibi.

Ayrica son gunler konu sahibi evi kitleyip koye gitmis isleri cikmis koyde. Sonra bi sabah uyanmis " aaa o evinde oz ev sahibi yok". Cunku kv ve kp geri hoppa sehre gitmis konu sahibi hala koydeyken. Sehirde ne yapsak? Demisler. Gelin kizin evine gidek orda yatak demisler.

Yorumum; bence haklisin senin evin yol gecen hani olmus. Ama bunlar hep esinin duzensiz isinden dolayi. Esin bi hele isi birksin hersey duzene girer galiba.
Sizi tebrik ediyorum bu kadar karmaşık yazmama ragmen çok iyi ozetlemissiniz. Dediğim gibi artık o kadar yoruldum ki turkceyi kaybetmeye başladım.

Sanat filmi gibi konu.Sanat filminden birşey anlamadığım gibi bu konudan da birşey anlamadım.Sorun iyi anlaştığın görümcenin sizde kalması mı?görümceye daha iyi anlaşacağı bi adam bulun evlendirin:))
:)) Kendisi yeni nişanlandı ama nasıl bir genislikse, beklemeleri için hiçbir sebep olmadığı halde babası iki yıl daha düğün yapmayı düşünmüyor.

İlk mesajimi duzenledim umarım bu sefer anlatabilmisimdir
Görümcen emekli olana kadar sizle kalmayı mı planlıyor? Ev tutsun eşya için para biriktirsin arkadaş var mı böyle saçmalık?
Siz görümcenize laf arasında söyleyin işte şurda 1+1 ev varmış çok şirin tam senlik, ya da instagramdan internetten falan şirin evleri eşyaları gösterin, sana da tutalım bir ev böyle eşyalar seçeriz falan diye iliştirin laf arasına eşek değilse anlar herhalde.

Ayrıca yalnızlıktan ölüyor da olsanız kimsenin yanında özellikle de akrabalarınıza evde tek kalamıyorum falan demeyin. Yoksa iki de bir bu bahaneyle eviniz pansiyona döner. Hem sömürülürsünüz üstüne de bak sayemde yalnız kalmadı diye minnet etmeniz beklenir. Evde tek kalmak öyle büyük bir nimet ki zaten siz de farkına varmışsınız.

Baştan taviz vermissiniz şimdi birsey deseniz kötü olacaksınız. Zor yani bilemedim

Görümcen emekli olana kadar sizle kalmayı mı planlıyor? Ev tutsun eşya için para biriktirsin arkadaş var mı böyle saçmalık?
Siz görümcenize laf arasında söyleyin işte şurda 1+1 ev varmış çok şirin tam senlik, ya da instagramdan internetten falan şirin evleri eşyaları gösterin, sana da tutalım bir ev böyle eşyalar seçeriz falan diye iliştirin laf arasına eşek değilse anlar herhalde.

Ayrıca yalnızlıktan ölüyor da olsanız kimsenin yanında özellikle de akrabalarınıza evde tek kalamıyorum falan demeyin. Yoksa iki de bir bu bahaneyle eviniz pansiyona döner. Hem sömürülürsünüz üstüne de bak sayemde yalnız kalmadı diye minnet etmeniz beklenir. Evde tek kalmak öyle büyük bir nimet ki zaten siz de farkına varmışsınız.
Evet başlarda yanlız kaldım zaten dediğiniz gibi hiç şikayetçi olmadim.Ailesi ayrı ev tutmasına izin vermez.Unideyken bile yurtta kalmıştı izin vermemişlerdi. Kızımız okududa evde oturuyor demesinler diye calstryorlar yanı aslında hiç ihtiyacı yokda. Biz sakasina baya laf söylüyoruz esimle . kayinvalidem siz benim kızımı istemiyor musunuz diyor. Yok öyle şey mi olur diyo esimde. Konu kapanıyor. Yani herkes farkında ama kimsenin işine gelmiyor işten çıkarmak.

Baştan taviz vermissiniz şimdi birsey deseniz kötü olacaksınız. Zor yani bilemedim
Aynen öyle aynen. Akıl edemedim işte bu kadar kalacağını. Sabırlı olmaya çalışıyorum ama sinir sistemim bitmiş durumda artık. Bu konu beni yordugu için artık en ufak sey bana batıyor. Ne yapsam kendimi özgür hissedemiyorum

Aynen öyle aynen. Akıl edemedim işte bu kadar kalacağını. Sabırlı olmaya çalışıyorum ama sinir sistemim bitmiş durumda artık. Bu konu beni yordugu için artık en ufak sey bana batıyor. Ne yapsam kendimi özgür hissedemiyorum
Haklısınız baştan böyle olacağını düşünememissiniz. İnsan evinde yalnız kalmak istiyor, kafa dinlemek istiyor ki sizin ev yol geçen hanına dönmüş. Dediğim gibi birsey söylerseniz kötü olacaksınız.

Haklısınız baştan böyle olacağını düşünememissiniz. İnsan evinde yalnız kalmak istiyor, kafa dinlemek istiyor ki sizin ev yol geçen hanına dönmüş. Dediğim gibi birsey söylerseniz kötü olacaksınız.
Oyle oldu maalesef :(

Evlilik yıldönümmz olduğu için geçen akşam gorumcemden kuzeninde kalmasıni istedim.
Benimde eşimin kuzeniyle aram çok iyidir. Ona durumu anlattım. Gorumcemle konuşmasını istedim. O da sanki kendi fikriymis gibi onunla konuşmuş.Onlar yeni evliler birlikte yaşamanız doğru değil filan demiş.Gormemen duymaman gereken şeyler olur. İşini değiştir otobüsle gel git yada işi bırak demiş.
Meger gorumcem bizim hiçbir rahatsızlık duymadigimizi dusunuyormus. Kaldığım için bende rahatsız oluyorum ama onlara rahatsızlık vermiyorum demiş.

TEKRARDAN ANLATAYİM.
Eşimle 4 yıl nisanlılıgın ardından(üniversite sebeyle) 29 agst. 2015 de evlendik. Benim ve eşimin ailesi köyde yaşıyor bizim evimiz ilcede. Gorumcem şubat ayında ise girdi bizde kalmaya başladı. Mesai saatleri her hafta değiştiği için çok nadir otobüse yetişip evine gidiyor.
Esimde eylül - haziran arası izmire gidiyor. Haftanın iki uç günü gelebiliyor sadece. O yüzden başta gorumcemin benle kalması beni çok rahatsız etmedi.Rahat etmesi için baya fedakarlik yaptım.
Sonra kendi kardesminde 2 aylık staji vardı. Nasıl olsa evde yanlız kalamiyoruz diye düşündüm sende gel dedim. Yaz tatilinde o da kalınca ben iyice bunaldim.
Kardeşimin stajı bitti gorumcem hala bizde.
Bu arada ben ziraat mühendisym.Köyde fidan yetiştiriyoruz. Gündüzleri evde kalamyruz çoğu zaman. Ve eve geldgmde kapıyı kapatıp kafami dinlemek istiyorum.Ben dört duvar kavramına çok önem veriyorum. İki kişiye özel olması gerektiğini düşünüyorum. Ama maalesef bazı seyleri üçüncü bir kişiyle daha paylaşmak zorunda kalıyoruz ve bu beni çok yoruyor.
Esimde benle aynı fikirde ama sabırlı olmamız gerektiğini söylüyor.Bizde kalmani istemiyoruz nasıl diyeyim diyor. Düşününce mantıklı geliyor bende kendi ailemden birine bunu söyleyemezdim. Böylede çok mutsuzum artık ne yapacagimi şaşırdım.
En cokda birisinin yüzüne soyleyemeyip de arkasından böyle dusundugum için ve bu sınava katlanamadigim için üzülüyorum. Rabbim affetsin.
Bu kadar alttan alip yuz vermeyin..sonu iyi olmaz gibi bu gidisle..

Ne kadar doğrudur bilmiyorum esimle bana biraz garip geldi ama,
eşimin babası kızım rahat edemiyorsan diğer evdeki kiracyi çıkaralım oraya taşın demiş.
Ama abimler cikmami istemez. Burda ev yok mu derler. Sonra aramiz bozulur demis. Kuzeni bu şekilde anlattı.
Oyyyy ben nerelere gidem..
:deli::110::kızgın:

Ben şimdiye kadar hiç bir rahatsizligimi açıkça belli etmedim. Hep kendilignden anlamasını bekledim. Ama böyle dusundugunu öğrenince yanlış yaptığımı farkettim.
Rahatsizligimi belli etmemekle kalmadim.O evdeyken hiç esimle birlikte dahi olmadık.Kuzeni konuşunca rahat edemezler evde biri varken demis. Gorumcemde onlar hiç rahatsız olmuyor biz yan yana odalarda yatıyoruz. Hatta aradaki sürgülü kapı açık oluyor demiş. Bunun sebebi de klima. Yani artık böyle dusunmesine nasıl fırsat vermisim kendime yuh dedim. :oha:
Hemen bunun üzerine düşünmeye başladım. Dün akşam bana mesaj attı 12 de ckti işten. Arkadaşlarımla bi kahve içip gelicem merak etmeyin diye.
Bende "Bizde eve yeni geldik.Gelmeden önce haber ver ;) " dedim. Bundan sonra açıkça belli edicem yanı ortada bisey olmasa da. Madem sorun buymus.
:KK53:

Ne kadar doğrudur bilmiyorum esimle bana biraz garip geldi ama,
eşimin babası kızım rahat edemiyorsan diğer evdeki kiracyi çıkaralım oraya taşın demiş.
Ama abimler cikmami istemez. Burda ev yok mu derler. Sonra aramiz bozulur demis. Kuzeni bu şekilde anlattı.
Oyyyy ben nerelere gidem..
:deli::110::kızgın:

iki tarafta güzel insanlarsınız.
Evet güzel başlamış zorlanma olmamış en başlarda ama haklısınız. Uzun süreli misafirde ben de rahatsız olurum.Görümceniz de o da sizi kırarım korkusuyla hareket etmiş.

Benim abi de derdi gel yanımızda yaşa, bir oda senin odan yengemde ısrar ederdi. Ben 2 3 gün kalır kaçardım.
Çözümüz nedir bilmiyorum ama görümce de iyi niyetli eşinize söyleyin o konuşsun.

Nereye kadar gidecek ki bu böyle

iki tarafta güzel insanlarsınız.
Evet güzel başlamış zorlanma olmamış en başlarda ama haklısınız. Uzun süreli misafirde ben de rahatsız olurum.Görümceniz de o da sizi kırarım korkusuyla hareket etmiş.

Benim abi de derdi gel yanımızda yaşa, bir oda senin odan yengemde ısrar ederdi. Ben 2 3 gün kalır kaçardım.
Çözümüz nedir bilmiyorum ama görümce de iyi niyetli eşinize söyleyin o konuşsun.
En iyisini yapmıssınız. Ortada bırakmak istemiyor insan işte böyle gel diyor. Ama sonra pişman olunabiliyor. 8 ay az bi zaman değil.

Back
X