• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik bikti

Faranjit degildi, ilk hastalandigimda yani ocakda öksürük (kuru), bogaz agrisi (siddetli öksürükden kaynakli siskinlik falan yoktu), halsizlik grip belirtileriydi, test yapildi grip degil dedi doktor.

Gecen hafta da burnum tikaliydi, affedersiniz, sari yesil igrenc bi sekilde akiyordu, buna bagli olarak bas agrisi hafif kulak agrisi vardi ve yine halsizlik bitkinlik.

Su anda da yine burnum tikali, hafif bi kuru öksürükde var, ve beni deli eden su halsizlik bitkinlik.
faranjit işte... faranjitin değişik tipleri vardır. bazen bogazda şişlik yuapmaz bazen yapar, bazen öksürük yapar bazen yapmaz. ateş bazen yapar bazen yapmadıgı da görülür. bazen agır derece isen bogazında yutak dilde beyaz lekeler oluşur. onlardan kültür alınır ve faranjiti yaratan miktobun cesidi bulunur ve ona göre ilaç verilir.
hatta ayaga kalmassın.
o sümük zor cıkıyor muydu? yada arada kanlı sac jölesi gibi topak halde cıkar mıydı ?
bunlara evet diyorsan alerjik faranjitsin :KK70:

terlemem var yazmıştın. vucutta bir enfeksiyon oldugu aşikar. burunda tıkalı diyorsun...
büyük bir şehirde yaşıyorsan iyileşmen zor. cunku cok fazla mikrop var. toplumdan kazanılan bazı mikroplar sürekli gecer yeniden başla gecer yaniden başlar. bir kere vucut direncinde düşmüş... kolay olmayacaktır.
doktorunu istersen degiştir ama muhakkak bir hekime görünüp ciddi anlamda bir tedavi görüp saglıgına geri dönmelisin.

yapacakların : kendini mümkün oldugunca kendini sıcak tutmak. üşümetme,ceyranda kalma, avm lere gitme, evini havalandır. ılık şeyler ye iç. sıcak soguktan uzak dur.
birde cok önemli birşey alerjik de bu olabilir stresten de sürekli hasta olabilirsin. alerjik ise yatak yorganını toplama dagınık kalsın ( mikeler : nemli ortamı seven deri döküntüsü yiyen gözle görünmeyen ve kolay kolay ölmeyen canlılardır. ve hasta ederler) halılaırnı kaldır, koltukların hepsine hafta en az 1 kere yıkamak kaydı ile carsaf ort. peluş meluş tüylü şeylern uzak dur.
beslenmene her halukarda dikkat et. stresden uzak dur. gebelik fikrini de azıcık daha rafa kaldır. cok beklemişsin 3-5 ay daha bekleyebilirsin.
bogazında da kuruluk yutak ve gerisinde kırmızılanma varsa doktorundan agız-bogaz gargarası (ama gargara spreyleri degil) isteyebilirsin.
doktorun ilaç ve yanında kortizon vermek isteyebilir. mesela kortizonlu burun spreyi vermek istemiş olabilir. red etmesen iyi edersin. ayrıca bir antihistaminik tablerden de kullanmanı önerirse lutfen kullan.
bol su iç.
geçmiş olsun :)

Cok tesekkür ederim, zaman ayirip bu kadar yazmissin.

Ev devamli havalandirilir, is yerinde de aynen o sekilde. Yatak yorgan da, koltukdaki ötrülerde haftada bir yakinir.

Diger tavsiyelerini de uygulamaya calisicam. Gerekli olan ilaclar hepevde var. Doktoruma kizamiyorum cünkü verilmesi gereken ilaclari hep verdi de ben iste kullanmadim dogru düzgün.

konu sahibi alerjik faranjit biri olarak büyük şehirden taşındıktan sonra ben hiç hasta olmadım. küçük köy gibi bir kasabda oturuyoruz artık ve yıllarca 2 hafta da bir ( kış aylarında tabi ) hasta olmaktan öykkk etmiştim.. şimdi şükür olmuyorum.

faranjit işte... faranjitin değişik tipleri vardır. bazen bogazda şişlik yuapmaz bazen yapar, bazen öksürük yapar bazen yapmaz. ateş bazen yapar bazen yapmadıgı da görülür. bazen agır derece isen bogazında yutak dilde beyaz lekeler oluşur. onlardan kültür alınır ve faranjiti yaratan miktobun cesidi bulunur ve ona göre ilaç verilir.
hatta ayaga kalmassın.
o sümük zor cıkıyor muydu? yada arada kanlı sac jölesi gibi topak halde cıkar mıydı ?
bunlara evet diyorsan alerjik faranjitsin :KK70:

Evet valla öyleydi :(

Cok tesekkür ederim, zaman ayirip bu kadar yazmissin.

Ev devamli havalandirilir, is yerinde de aynen o sekilde. Yatak yorgan da, koltukdaki ötrülerde haftada bir yakinir.

Diger tavsiyelerini de uygulamaya calisicam. Gerekli olan ilaclar hepevde var. Doktoruma kizamiyorum cünkü verilmesi gereken ilaclari hep verdi de ben iste kullanmadim dogru düzgün.
rica ederim :) cok beter bir şeydir bilirim...geçmiş olsun

Hanımefendi hamile değilsiniz kalmayı düşünüyorsunuz Allah aşkına önce sağlığınız sonra çocuk zaten bu halde sürekli hasta olarak hamile kalırsanız yine zarar çünkü bağışıklık sisteminiz çökmüş sizin. Önce ne ilaç gerekiyorsa onları için demek ki hafif ilaçlar verildi fayda etmedi iyileşip ilaçları kesince hamile kalabilirsiniz öncesinde içtiğiniz ilaçların hiçbir zararı olmaz 5 aydır geçmeyen hastalık ve siz hamilelik düşünüyorum diye uygun ilaç almıyorsunuz. Zaten bu halde hamile kalamazsınız.

Evet valla öyleydi :KK43:
:KK70: o zaman yapacagın tek şey topla eşyayı köye taşın. 6 seneden beri adet günlerimde bir adet parol veya dişim için 1 kutu antibiotik içtim. grip içinde bir kere norofen içtim. 6 sene de sadece bunlar.
mevsim degişikligi dönemlerde de antihistaminik alıyorum o mecbur.
ekleyeyim : büyük kente yaşarken oldugum hastalanma sayısı ile burada ki sayı oldukca düşltügü için hiç hasta olmuyorum yazdım.

konu sahibi alerjik faranjit biri olarak büyük şehirden taşındıktan sonra ben hiç hasta olmadım. küçük köy gibi bir kasabda oturuyoruz artık ve yıllarca 2 hafta da bir ( kış aylarında tabi ) hasta olmaktan öykkk etmiştim.. şimdi şükür olmuyorum.

Bu burun akmasiyla beraber olan hastalik bi kere oldu yanliz. Bu durumda da alerjik diyebilirmiyiz. Ilk hastalandigimda bu yil burnum daha cok su gibi akardi, oda cok nadir.

Bu burun akmasiyla beraber olan hastalik bi kere oldu yanliz. Bu durumda da alerjik diyebilirmiyiz. Ilk hastalandigimda bu yil burnum daha cok su gibi akardi, oda cok nadir.
akmaya başladıgında durduramadıgın mendile yetişemeden yerlere damlamaya calışan su gibi akan sümük alerjik sünüktür.
:D sümügü de bu kadar edebi anlatan kimseyi de bulamazsın :D

:KK70: o zaman yapacagın tek şey topla eşyayı köye taşın. 6 seneden beri adet günlerimde bir adet parol veya dişim için 1 kutu antibiotik içtim. grip içinde bir kere norofen içtim. 6 sene de sadece bunlar.
mevsim degişikligi dönemlerde de antihistaminik alıyorum o mecbur.
ekleyeyim : büyük kente yaşarken oldugum hastalanma sayısı ile burada ki sayı oldukca düşltügü için hiç hasta olmuyorum yazdım.

Dogrudur simdi eskisine göre daha büyük bi sehirde yasiyorum, hele calistigim sehir sabah aksam kalabalik bi yerdir, haliyle araba bilmemne resmen kokuyor disarisi bazen pis pis.

Bana kalsa bende daha sakin bi yerde yasamak isterim aslinda :D

Resmen derdimi dökmek icin yaziyorum su anda, uzaktan tedavi edilemeyecegimi biliyorum.

Tam 5 aydir hastayim, bogmaca olmamla basladi hersey. Ondan beridir düzelemiyorum. En son yil basindan sonra hasta oldum, 2 hafta kolumu kipirdatamadim yattim anca. Sonra 1,5 hafta kadar iyiyidim, tekrar hastaladim, bir hafta yine yattim. Tam 5 gün iyiydim, ha bu sefer gecti dedim, sabah uyandim ve yine hastayim. Su anda bi yandan donuyorum bi yanda da ter icinde kaldim. Is yerindeyim. Devamli rapor almak istemiyorum. Zaten yeni yila gireli ne kadar oldu ki, ben 3 hafta rapor aldim bile :/

Ilacda kullanamiyorum hamile kalmayi düsündügüm icin. Doktorum ona göre ilac veriyor ama onlarda pek fayda etmedi malesef. Usandim artik. Aglicam artik. Ne yapim ne edim bilmiyorum. Yok hamile olmadigima emin oldugum bi dönemde hastalansam ilaclari da dert etmeden alicam, ama arada kaldigim dönemde vicdanen rahat edemiyorum her ilaci kullanmaya.
ÖNCELİKLE ÇOK GEÇmş olsun sizin sağlığınız daha önemli hamile kalmayı erteleyin bi süre ya siz hamileyken daha kötü olsa Allah korusun bebeğe bişey olsa önce kendi sağlığınızı düşünün sonra bebek olur inşallah

Allah iyiligini versin :KK70: millet bana bakiyo bu kadin is yerinde neye gülüyo diye :KK70:
iyi iyi gül :D almanya saglık sartları cok sert bir ülke. doktor gerek görmüyorsa öl agla sana hiç bir şey vermiyorlar. anlatmazlarda pek.. diye biliyrum. köln üni. den pretisyen hekim bir ark. var ondan biliyorum. bildigin gaddar doktor :D

iyi iyi gül :KK70: almanya saglık sartları cok sert bir ülke. doktor gerek görmüyorsa öl agla sana hiç bir şey vermiyorlar. anlatmazlarda pek.. diye biliyrum. köln üni. den pretisyen hekim bir ark. var ondan biliyorum. bildigin gaddar doktor :KK70:

Evet bazisi gercekden öyle. Ama benim doktorum sansima cok iyi :) Ilac yada rapor yazarken hic sorun cikarmaz. Bazisi var ölsen agri kesici bile vermez.

Back
X