- Konu Sahibi LivreAmour
Kızlar merhaba; uyku düzenim yıllardır maşallah seviyesinde idi. Zaten üniversiteden sonra hep çalıştım, son bir yıldır çalışmıyorum. Uykum hep 23:00-07:00 aralığında idi. Daha kafam yastığa gider gitmez uyuyakalırdım. Ama son bir yıldır, belki çalışmamanın getirdiği stresi kafamda çok büyüttüğümden ( evde çok sıkılıyorum çünkü ) belki de pandemininde ortaya çıkması ile korkunç bir uykusuzluk sorunu yaşıyorum. Şubat ayında doktora gitmiştim; 2 ay kadar akşamları hafif bir ilaç verdi bana; sonra bıraktım çünkü ilaç kullanmak istemedim. 6-7 aydır idare ediyordum yani gene fena değildi uyku düzenim ama son 1 aydır neredeyse sabah 5 olmadan uyuyamıyorum ve en geç 10 da uyanıyorum sıcaktan ve güneşten. Artık bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Çünkü 23:30 gibi yatıyorum ve inat edip uyuyana kadar kalkmıyorum; düşünsenize 5 saat dön allah dön. Lütfen bu konuda çözüm sağlamış; daha önce bozuk olan uyku düzenini stabile almış arkadaşlarım fikir beyan edebilirler mi ? Bir meditasyon app’ine üye oldum, bakalım onu deneyeceğim bir de. Sizin önerileriniz ?
Sorun uyku düzeniniz değil stres ve kaygı yüzünden uykuya geçemiyorsunuz bu durumu bende yaşarım. Kaygılı dönemlerimde ya çok sevdiğim bir hobi ile kafamı dağıtırım ya tatile çıkarım ya da spor yaparım..
zaten siz o dönemi sevdiğiniz uğraşlarla farketmeden atlattığınız için uyku düzeni dahil her şey yoluna giriyor...