Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ya artık nefret ediyorum bu insanlardan tiksindirdiler beni evime gelen misafire rahat vermediler gönderdiler sonra kavga çıkarttılar evimden ettiler 2 sonra döndüm hala rahat vermiyorlar eşimi dolduruyorlar herkesin eşide bu kara ailecimi benim bebeğim daha on aylık ama yetti canıma bunlar ellerini dillerini bağlamıyorlar tetti artık canıma yetti
ben bu durumlarda her zaman aileden çok eşi suçlu görüyorum.
karısını ezdirdiği için benim gözümde koca daha suçludur.
biri durdursun diyorsunuz ama o kişi sizin eşinizden başkası olamaz.
onun tepkisi nedir bu durumlara?
ya artık nefret ediyorum bu insanlardan tiksindirdiler beni evime gelen misafire rahat vermediler gönderdiler sonra kavga çıkarttılar evimden ettiler 2 sonra döndüm hala rahat vermiyorlar eşimi dolduruyorlar herkesin eşide bu kara ailecimi benim bebeğim daha on aylık ama yetti canıma bunlar ellerini dillerini bağlamıyorlar tetti artık canıma yetti
Allah kolaylık versin cnm ama bende essmeralda'ya katılıyorum.tabiki k.validenle görümcelerin asıl suçlu olanlar ama aranızı yapması gerekende eşindir.ilk önce eşinle konuş bakalım sakince.
Gerçekten oyle...Essmeralda'ya katiliyorum
Boyle durumlarda, tek suçlu es dir
Bu insanlara Durun ! diyecek olan tek insan yine es dir...
Ne diyebiliriz ki...
Allah yardimciniz olsun
ama bilin ki bu firsatlari esiniz veriyor ailesine!
eşim malesef bana başka ailesine başka konuşuyor bana her zaman ben seni ezdirmiyorum diyordu ilk önceleri bende inanırdım ama sonradan anladım ki onlara daha başka konuşuyor siz haklısınız demese bile susuyor eşimin bu tavrıda onları daha da şahlandırıyor 5 sene sustum hep eşime söyledim ama hiç değişmedi bu durum en sonunda evime gelip misafirimin gitmesine neden oldular ve kavga ettiler o zaman bıçak kemiğe dayandı ve ben de susmadım bu sefer çünkü beni koruyan bir eşim olmadı ben kendi kendimi korumak zorunda kaldım cvp verdiğim için şiddete uğradım ama hala gizli gizli dolduruyorlar duymasamda eşim söylemesede anlayabiliyorum davranışlarından işin aslı artık hayat arkadaşımada güvenim yok
Peki senin evine mi geliyorlar sürekli,evimi terk ettim demişsin?Canım eşini doldursalar bile sonucta Allah cok adaletli emin ol sonunda herkes kazdığı kuyuya düşüyor..O yüzden sabret...
gerçekten zor bir durum allaha havale et ama bu sorunu kesinlikle eşinin halletmesi gerekiyor aynı fikirde olmadığınız sürece çok zor fazla yıpranırsın zamana bırakıp sabret derim
sürekli evime geliyorlardı ama kavgadan sonra artık görüşmüyorum onlarda gelmiyor ama eşimi doldurmaktan da vazgeçmiyorlar biliyormusun o kadar doluyum ki bu insanlara karşı iyi niyetimi suistimal ettiler ve en sonunda benide çileden çıkarttılar kaynanamla görüşmüyorum görümcem tamamen bitti artık benim için ne ölüme ne ölüsüne eşimle hep konuşmaya çalıştım eşimin bu olay karşısında tutumunu yazdım zaten birde ben ailesiyle kötü olduğum için o da benim ailemle kötü benim ailemi kendi çirkinliklerine ad ettiler hep dileri yaptıkları kendilerini bulur
11 yıllık evliyim bende kaynanamdan çok çektim ama eşim hep benim yanımdaydı annesinin yüzünden depresyona girdi öyle nefret ediyorumki anne bile demiyorum artık allah sana kolaylık versinklava:
amin canım inşallah sen şanslıymışsın benim eşim yanımdaymış gibi görünüyor ama aslında yanında olduğu taraf ailesi sözleri artık inandırıcılığını kaybetti ne kadar söylesede ya da yaptıkları için özürde dilese hergün onlaın etkisinde kalıp yeniden sinirlerimle oynuyor ömrümü törpülüyor
ama biliyormusun sadece kaynana olsa hadi kaynanadır diyecem bu görümceye ne oluyosa benim başımda malesef 4 kaynana var
:1no2:
allah yardım etsin canımm ya ama iş gerçektende eşde bitiyor seninkide onlara ses çıkarmıyorsa demekki her iki tarafı idare etmek istiyor ne sana ne onlara sırt çevirmek istemiyor. inş. kafalarına bir saksıu düşürde kendilerine gelip biz napıyoruz derler
anlama hiç böle insanları nevar yani ortalağı karıştırp huzur bozacak oturdukarı yerde oturmazlar illa karıştırcaklar ne diyeyim inş. düzelir yolunu alırda hzurun yerine gelir
inşallah canım gönül isterki iyi dileklerindeki gibi olsun herşey
Ama benim pek umudum yok haddini bilmeyen bir insan cahil insandır cahil insandanda korkulur ve malesef bu insanlar hadlerini bilmiyor hiç düşünmüyorlarki acaba diğer insanlar bizim hakkımızda ne düşünüyorlar diye
aslında eşimde biliyor biz onlar yüzünden boşansak onların yanında kalamayacağını bir iki belki üç gün belki bir hafta ya sonrası karını kaybedeceksin yavrunu mahkemenin izin verdiği ölçüde göreceksin düzenin bitecek kavgalarını bile özleyeceksin ve anlayacaksın ailende olsa annende olsa artık onlar yuvanı yıkan insanlar olacak o da biliyor ailesini atmasını istemiyorum sadece bana aslan kesilen adamın ailesine kedi olması benim saygımı bitiriyor
Ben bir kaniya vardim...esinize ailesini kötüledigniz sürece onlarin hakkinda olumsuz konustugnuz sürece esiniz sizden yana olmuyor...
Teyzemin kizininda cok problemleri vardir kaynanasiyla hem maddi hem manevi zarari oluyordu kadinin...kavgalar tartismalar neler neler yasadi...sonra evini barkini ayirsada her allahin günü coluk cocugunla gelmesi kahvaltidan aksam yemegine kadar oturmasi kuzenimi cileden cikartiyordu...iki tane kücük cocugu var biri romatizma hastasi..zaten kizin derdi kendine yeter...benneyaptımki
Oda sinirini esinden cikartiyordu...annen söyle kardeslerin böyle..biktim usandim...hergün kavga gürültü....birgün kuzenimle konustuk esinle tartismis falan bende dedimki Fulyacim bir müddet annesi ve ailesi hakkinda tek bir kelime bile etme...o anlatsa bile konuyu degistir hic ne sor ne dinle...
Gercekende bir zaman sonra esi annesine karsi tavir almaya basladi...Fulya senin hakkinda hicbir olumsuz laf söylemesken sen bana sürekli karimi kötülüyorsun anne...demekki fulya hakliymis...demekki ben hep bosu bosuna karimla kötü oluyorum senin yüzünden demis ve cekmis gitmis...
Sonra Fulya bana bunu anlatti..Abla hakliydin ben ailesi hakkinda konustukca aslinda kendime esime ve eviligime zarar veriyordum...Ercan herseyi simdi daha iyi anliyor dedi..a.s.
Sende dene arkadasim...evinde kesinlikle onlarin adini bile agzina alma..hatta esin anlatsa bile lüften duymak istemiyorum baska seyler konusalim de...zordur tabiki fakat denemeye deger...a.s
canım bu önerini dikkate alacağm ve deneyeceğim aslında bir süredir yapmaya çalışıyorum ama arada kaçıveriyor ağzımdan hırslanıyorum çünkü Allah'ım inşallah eşimin onların gerçek yüzünü gördüğü günleri gösterir bana
bu arada ben 5 yıllık evliyim çocuğum birtanecik oğlum
canım bende bı kac gun once kayınvalıdemlerle sorun yasadım....o zamana kadar da esım hep benım yanımdaydı ama tepkısı cok fazla olmuyodu.en son yaadıgımız olayda herseyi anladı ve agzına gelenı soyledi..şimdi haftada bır gıdıyoruz arayıp sormuyoruz...ınan kı esler bır sure sonra herseyı anlıyo evının karısının kıymetını bılıyo..kaynanamgıl ıcın cok tatrısırdık esımle..artık hıc umrumda bıle degıller..sende onemseme onları onemsedıkce daha kotu oluyo..mısafır gıbı gıt gel esınde annesıne tepkısnı gostersın bak gor bıdaha yapacaklarmı....umarım hersey gonlunce olur
burada en önemli husus önemsememek bence. iplerin kotuğu iyi olmuş. hiç olmazsa haftanın 2-3 günü onları çekmek zorunda değildin artık.bence bundan sonra senin yapacağın şey onlar yokmuş gibi davranmak madem bu kadar koptunuz bi faydası olsun sana da. ama eşinin gitmesine yada oğlunuzu götürmesine ses çıkarma abartmadığı sürece. gitsin haftada bir görsün annesini sülalesini. sen gitme deme yada gidiyor diye trip yapma.Gülsüm Sultanın da dediği gibi haklarında da hiçbir şey söyleme eşine. erkekler didiklenip azarlandıkça aksini yapma yönünde eğilimlidirler. o yüzden her şeyin yolu tatlı dil. b,iliyorum zor ama sonunda kazanan sen olacaksın . şimdiden koaly geldin inşallah herşey yoluna girer.
eşinin yalnız gitmesine izin verme seyrek gidin ama birlikte gidin artık oğullarının yalnız olmadığını bir eşi olduğunu bilsinler onların yanında onlar yokmuş gibi davranman onlara en büyük ceza olur eşinin neolursa olsun yanında olduğunu bilmesi onun gözünde senin değerini artırır bunlar bizzat yaşadığım tecrübelerim birkaç sene sonra hepsi düzelir inan bana biraz sabır kardeşim:hooray: