Ev sizinmiş, ben bu durumda kesinlikle bir yere gitmez, evi tamamen yenilerdim. Zaten 2500le ömür boyu kiracı kalırsınız, evler çılgına döndü.
Atıyorum bir duvar komple cam mı, söktürüp ördürün hatta yeni duvarı yalıtımlı ördürün.
Bir kesimde cam mı var, söktürün çift kat cam yaptırın. Benim şimdi yaşadığım evin bir duvarı da aynen boydan boya cam, bayılıyorum oraya ferah ferah mis.. Camlar ısıcam olunca gayet güzel.
Yerler mi soğuk, para biriktirdikçe oda oda yaptırın, yaptırırken yalıtım olayına da bakarsınız zemin için.
Kombi zaten en kolayı onu geçiyorum.
Küf için özel boyalar var diye biliyorum, diğerlerine göre biraz daha pahalı ama sorununuzu çözecektir.
Evet sizin sorunuza cevap değil belki yazdıklarım ama düşünsenize bu yaptırdıklarınız ömürlük olacak. Bana kalırsa taşınmak mantıklı bir hamle değil, evi adım adım istediğiniz hale getirip bir kaç yıl içinde müstakil ve size ait bir evde yaşayabilirsiniz. sahibinden sitesine bir bakın derim yaşadığınız yerde müstakil ve bakımlı evler ne kadar.
Ayrıca evi parça parça yaptıracağınız için eşinizin ailesiyle "biz yapacaktık" sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum, ne yani cam mı bulup getirip takacaklar?