artık bu kadar olmaz...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
sinirlenmiyim, herşeyi büyütüp kendime hayatı zindan etmiyim diyorum ama yok, bu kayınvalide benim hayatımda olduğu sürece hayatım asla düzelmeyecek... ailem çok uzakta, kayınvalidemlerde aynı binada yaşıyoruz. evlendiğimizden bu yana o kadar çok sıkıntı yaşadık ki.. eltimin durumları çok iyi diye hep dışladılar beni... kayınvalidem eltimle aramızı bozdu, şimdi birbirimizin yüzüne bakmıyoruz. bikaç ay önce çok hastalandım, oğlumda küçücük kalkıp ona bakmaya halim yoktu, sürünerek çorba yapıp yedirdim ona kaçgün hasta yattım bir lokma yemeden... bir günde gelip bişeye ihtiyacın var mı demedi hemen alt katımdaki kaynanam... hep sineye çektim , kayınvalidemler umreye gitti, geçtiğimiz hafta döndüler. geldiğinde orada hastalanmışlar, baya baya ateşli, ayakta durmaya hali yok, yine de çorba yaptım yedirdim gittim baktım, geçenlerde yine bakmaya gittiğimde kuran okutcam dedi ne zaman dedim bilmiyorum pazar mı olur pazartesi de mi olsa dedi bende sen bilirsin ne yapılcaksa yaparım hazırlıklara yardım ederim, sen söyle demiştim. şehir dışından kayınvalidemin annesi babası gelince ona sorup öyle bakarız gününe dedi. sonra cmt kayınvalidemlerin annesi babası gelmiş, eşim de akşam işten gelince aşağıya inelim gelmişler dedi, eltim var diye gitmek istemedim ama yine eşim kırılmasın diye indim, ama ben aşağı inince hepsinin suratı 5 karış oldu. hoşgeldiniz dedim sadece bi hoşbulduk dedi kayınvalidemin annesini hangi ara ben inene kadar nasıl doldurmuşlar anlamadım hiç biri konusmak istemedi ,çok dışlanmış hissettim kendimi eşimde farketti çıkalım dedi. önceki gün görmedm hiç birini.
dün sabahtan eltimin sesleri geliyodu aşağıdan, kahvaltıya falan çağırdılar herhalde die düşündüm. dün arkadasım çocukları okula bırakınca kahve içmeye geldi. onların ziline basmış muhtemelen, tam kız bizim kapıyı çaldı açtım, hoşgeldin dememle kayınvalidem melankolikkahve die seslendi efendim dedim Kuran var dedi, ne zaman dedim şimdi dedi... deminde geldim yoktun dedi, çocuğu 15 dk lık okula bırakıp gelmiştim. o da hergün aynı saatte çıktığımı biliyor. bende şimdi mi söylenir anne dedim, o da söyledim ya daha önce dedi, söyledin ama gününü söylemedin dedim. arkadasım geldi gelemeyeceğim deyip girdim içeri, arkadaşım şok oldu, haliyle bozuldu olmazsa gideyim dedi bende yok sen gelsen gelmesen son dakika çağırdı, gitmezdim zaten dedim... ama nasıl kötü hissettim kendimi, nasıl üzüldüm. sonra bugün komşulardan biri neden yoktum diye sordu, insanlar toplanınca çağırmayı aklına getirmiş misafirim vardı gelemedim dedim. ben ne yapsam yaranamayacağım bunlara, şimdi nasıl bi tavır sergilesem? ne yapmalıyım sizce ? hiçbirşey olmamış gibi davranamam...

aslında olan birşey yok, ben onlara göre fazla açıksözlüyüm o yüzden hiç sevemediler beni, kayınvalidem ve kızı benimde dahil insanların yüzüne gülüp arkalarından demediklerini bırakmaz, dedikoduları yalanları yüzünden geri çektim kendimi onlardan, çok içli dışlı olmamaya çalışıyordum, ailemde burada yok, yalnız buldukları için ezmeye çalışıyorlar.

sinirlenmiyim, herşeyi büyütüp kendime hayatı zindan etmiyim diyorum ama yok, bu kayınvalide benim hayatımda olduğu sürece hayatım asla düzelmeyecek... ailem çok uzakta, kayınvalidemlerde aynı binada yaşıyoruz. evlendiğimizden bu yana o kadar çok sıkıntı yaşadık ki.. eltimin durumları çok iyi diye hep dışladılar beni... kayınvalidem eltimle aramızı bozdu, şimdi birbirimizin yüzüne bakmıyoruz. bikaç ay önce çok hastalandım, oğlumda küçücük kalkıp ona bakmaya halim yoktu, sürünerek çorba yapıp yedirdim ona kaçgün hasta yattım bir lokma yemeden... bir günde gelip bişeye ihtiyacın var mı demedi hemen alt katımdaki kaynanam... hep sineye çektim , kayınvalidemler umreye gitti, geçtiğimiz hafta döndüler. geldiğinde orada hastalanmışlar, baya baya ateşli, ayakta durmaya hali yok, yine de çorba yaptım yedirdim gittim baktım, geçenlerde yine bakmaya gittiğimde kuran okutcam dedi ne zaman dedim bilmiyorum pazar mı olur pazartesi de mi olsa dedi bende sen bilirsin ne yapılcaksa yaparım hazırlıklara yardım ederim, sen söyle demiştim. şehir dışından kayınvalidemin annesi babası gelince ona sorup öyle bakarız gününe dedi. sonra cmt kayınvalidemlerin annesi babası gelmiş, eşim de akşam işten gelince aşağıya inelim gelmişler dedi, eltim var diye gitmek istemedim ama yine eşim kırılmasın diye indim, ama ben aşağı inince hepsinin suratı 5 karış oldu. hoşgeldiniz dedim sadece bi hoşbulduk dedi kayınvalidemin annesini hangi ara ben inene kadar nasıl doldurmuşlar anlamadım hiç biri konusmak istemedi ,çok dışlanmış hissettim kendimi eşimde farketti çıkalım dedi. önceki gün görmedm hiç birini.
dün sabahtan eltimin sesleri geliyodu aşağıdan, kahvaltıya falan çağırdılar herhalde die düşündüm. dün arkadasım çocukları okula bırakınca kahve içmeye geldi. onların ziline basmış muhtemelen, tam kız bizim kapıyı çaldı açtım, hoşgeldin dememle kayınvalidem melankolikkahve die seslendi efendim dedim Kuran var dedi, ne zaman dedim şimdi dedi... deminde geldim yoktun dedi, çocuğu 15 dk lık okula bırakıp gelmiştim. o da hergün aynı saatte çıktığımı biliyor. bende şimdi mi söylenir anne dedim, o da söyledim ya daha önce dedi, söyledin ama gününü söylemedin dedim. arkadasım geldi gelemeyeceğim deyip girdim içeri, arkadaşım şok oldu, haliyle bozuldu olmazsa gideyim dedi bende yok sen gelsen gelmesen son dakika çağırdı, gitmezdim zaten dedim... ama nasıl kötü hissettim kendimi, nasıl üzüldüm. sonra bugün komşulardan biri neden yoktum diye sordu, insanlar toplanınca çağırmayı aklına getirmiş misafirim vardı gelemedim dedim. ben ne yapsam yaranamayacağım bunlara, şimdi nasıl bi tavır sergilesem? ne yapmalıyım sizce ? hiçbirşey olmamış gibi davranamam...

arkadaşım bu insanlara karşı çok çok büyük hataların yoksa
bence artık eşini falan düşünme, bu insanlara kesin ve kati tepkini koy
onları yoksay
hiç birşey bekleme, hiç birşey verme
gitme, görme, konuşma
tesadüfen karşılaşırsanız merhaba de geç
eşin ne derse desin, affedemiyorum beni böyle kabul et de
bence onları tamamen çıkar hayatından
ha arayıp birşey sorarlarsa soru köklerine cevap ver
niye böylesin derlerse kıvırma, yumuşatma dosdoğru (ama hakaret etmeden) söyle
kesinlikle daha fazla tavizi, alttan almayı düşünme, haketmiyorlar
hasta da olsan, sürünsen de medet umma onlardan

hiç birşey olmamış gibi davran zira o geç çağırmış sende gitmemişsin durum 1-1
eğer laf sokmaya kalkarlarsa o komşuya söylediğinin aynını söylersin

kendi kendini dolduruşa getirme bence. aynı binadasınız küs olmak üzücü olur . birde mesafe koy ne o öyle vıcık vıcık

taşınma durumumuz var ama şimdi değil malesef, ev aldık kredi borcumuz hafifleyene kadar kiraya verdik. bir şekilde çıkacağız ama 5-6 yılımız var daha. ama 1 gün daha geçirecek halim kalmadı burada. sabrediyorum olmuyor...

arkadaşım bu insanlara karşı çok çok büyük hataların yoksa
bence artık eşini falan düşünme, bu insanlara kesin ve kati tepkini koy
onları yoksay
hiç birşey bekleme, hiç birşey verme
gitme, görme, konuşma
tesadüfen karşılaşırsanız merhaba de geç
eşin ne derse desin, affedemiyorum beni böyle kabul et de
bence onları tamamen çıkar hayatından
ha arayıp birşey sorarlarsa soru köklerine cevap ver
niye böylesin derlerse kıvırma, yumuşatma dosdoğru (ama hakaret etmeden) söyle
kesinlikle daha fazla tavizi, alttan almayı düşünme, haketmiyorlar
hasta da olsan, sürünsen de medet umma onlardan
bir dönem konusmamayı da denedim, beni oğlumla merdivenlerde görünce oğluma bile bakmayıp yüz çeviriyorlardı, ama eşim çok üzüldü gerildi, eve de yansıdı haliyle. ailesine çok düşkün, yaptıklarını sindiremiyor ama bişeyde söyleyemiyor. bu defa evdeki ortam sürekli gergin oluyor.

bir dönem konusmamayı da denedim, beni oğlumla merdivenlerde görünce oğluma bile bakmayıp yüz çeviriyorlardı, ama eşim çok üzüldü gerildi, eve de yansıdı haliyle. ailesine çok düşkün, yaptıklarını sindiremiyor ama bişeyde söyleyemiyor. bu defa evdeki ortam sürekli gergin oluyor.

canım haklısın tabi ama
böyle yaşanmaz
ben buradan acayip sinir oldum, seni düşünemiyorum

eşinle otur tek bir sefer çok ciddi konuş
de ki ben artık tükettim, ne giderse benden gidiyor, ben bundan sonra böyle davranacağım, bu kadar saygısızlığı sen de bana layık göremiyor olmalısın de, lütfen bana anlayış göster ama gösteremezsen de sen bilirsin de. olan bize oluyor sonra, evdeki gerginlik bitmiyor, bu konuyu artık kapımızın dışında bırakalım de
eşin ona sormadığını, onay istemediğini, senin kesin kararlı olduğunu anlasın mutlaka
sana yapacağı her kaprisin ona döneceğini anlasın

Merhaba, merhaba, gerektiği kadar güleryüz, hal hatır, kocanı üzmeyecek kadar, he he diyip geçmek..

Sen insanlardan bir beklenti içinde olmazsan kimse seni üzümez. Çekirdek ailenle mutlu ol. Çağırmasınlar etmesinler , boşver daha iyi işte... Kuran da niye yok diye o açıklamayı yapsın soranlara; sen milletin hakkında ne düşüneceğine takılıp, stress yaptığına değmez.

Merhaba, merhaba, gerektiği kadar güleryüz, hal hatır, kocanı üzmeyecek kadar, he he diyip geçmek..

Sen insanlardan bir beklenti içinde olmazsan kimse seni üzümez. Çekirdek ailenle mutlu ol. Çağırmasınlar etmesinler , boşver daha iyi işte... Kuran da niye yok diye o açıklamayı yapsın soranlara; sen milletin hakkında ne düşüneceğine takılıp, stress yaptığına değmez.
yok ben artık onu o kadar iyi tanıyorum ki; onun tek derdi misafirimin geldiğini görünce çağırıp nasılsa gelemeyeceğim, insanlara da çağırdım ama gelmedi diyecekti. nitekim öyle de oldu.

Muzurtilki arkadaşımız güzel anlatmış...

Eşinizi karşınıza alın ailesini suçlamadan, çok eleştirmeden "olanlara sen de şahitsin, bu yapılanlar hiç hoş şeyler değil aile içinde olmaz, kaldi ki her ne olursa olsun senin annen gerginlikleri yumuşatmalı ama o gelininin ardına düşmüş elaleme laf veriyor. Ben bu tarz bir davranışı hak etmedim ve ailenle çok içli dışlı olmak istemiyorum, zaten senin de yanında torunlarının yüzüne bile bakmayan, beni dışlayan bu tavırlara üzüldüğünden eminim." de ve o aile ile mümkün mertebe görüşme. Çok da büyütmeden ve zamana bırakın bakalım ne olacak...

yok ben artık onu o kadar iyi tanıyorum ki; onun tek derdi misafirimin geldiğini görünce çağırıp nasılsa gelemeyeceğim, insanlara da çağırdım ama gelmedi diyecekti. nitekim öyle de oldu.
Boşver canım, öyle olsun n'olcak, sen kendini biliyorsun değil mi? En fazla 3-5 boş kadın arkandan konuşur, o zaman da günahını alırlar zaten...aman, takılma allaasen. Yuvan da mutlu ol, eşin senin yanında sanki, ne güzel, maşallah .

canım haklısın tabi ama
böyle yaşanmaz
ben buradan acayip sinir oldum, seni düşünemiyorum

eşinle otur tek bir sefer çok ciddi konuş
de ki ben artık tükettim, ne giderse benden gidiyor, ben bundan sonra böyle davranacağım, bu kadar saygısızlığı sen de bana layık göremiyor olmalısın de, lütfen bana anlayış göster ama gösteremezsen de sen bilirsin de. olan bize oluyor sonra, evdeki gerginlik bitmiyor, bu konuyu artık kapımızın dışında bırakalım de
eşin ona sormadığını, onay istemediğini, senin kesin kararlı olduğunu anlasın mutlaka
sana yapacağı her kaprisin ona döneceğini anlasın
[/QUOTE]
canım eşimle daha önce çok konustuk, ben gidip gelmeyeceğim, istiyorsan oğlumu da al siz inin ama benim onların yanında yerim yok dedim. bi süre görüşmedim ama eşim çok değişti o dönemde evin içinde hep huzursuzluk vardı.

okudukça benim moralim bozuldu ne biçim insanlarmış bunlar böyle. bence oradan taşın kendi evinde kuru ekmek ye ama huzurlu ol.

Tatlım kapa kapını dışarda bırak dışardaki insanları da dertlerini de.Kimseye yaranmak zorunda değilsin.Kimsenin peşinde pervane olmak zorunda değilsin.Sen herşeye he dersen daha çoooookkk tepene çıkarırsın.Saygısızlık yapma ama mesafeni koru.Bu kadar basit.

O binada geçirmek zorunda olduğunuz 5-6 yılı Allah kolay eylesin. Hiç kolay değil. Ne dediklerini umursamayın. Biraz daha kendi açınızdan mesafeli olun onlara karşı. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

X