Sen elbette annenin yanında durmalısın ama konuyu açtığında durumu yanlış anlattın ya da yanlış anlaşılmana sebep olacak şekilde aktardın diyeyim, umarım sorunu anlatabilmişimdir, direkt kadını hedef alınca tepki gördün çünkü burada sorunun temeli o kadın değil, baban.
Annenle yaşıt olduğumu farz ederek kendimi örnek vereyim eşim böyle birşey yapsa ben eşimin yakasına yapışırım, kadına birşey demem, bugün x, yarın y, aldatmak isteyen biri için birlikte olduğu kişinin kim olduğunun önemi yoktur, adamın zihniyeti bozuksa eve dönerken sokakta kadınlara kaş göz yapar yine birini bulur, aynı şekilde ben eşimden boşanmak zorunda kalsam ve geçinebilmek için bir işe girsem, kot tişört giyen bir kadınım ben de, işverenim bana sarkıntılık etse, eşimden ayrılıyorum diye kıyafetlerime de bakarak bana göz koyabileceğini düşünse kafasına geçiririm küreği, dükkanında indirilmedik cam çerçeve kalmaz, o yüzden diyorum kimseyi dış görünüşe göre değerlendirme diye.
Annen senelerdir babanın bazı sıkıntılarını çekmiş, e haliyle birikmiş bir öfke var, kaç yıllık evliler bilmiyorum ama sanırım bizim kadar evliler, onlar birbiriyle restleşiyor bence, benim dediğim olacak inadına tutuşmuşlar gibi görünüyor, biraz bağırıp çağırırlar, biraz tafra yaparlar ama sonra iş boşanmaya gidiyor gibi görünüp ciddileşince yelkenleri suya iner barışırlar bence.