Karakter dediğimiz olay duygu ve düşüncelerin davranışlara yansımasıdır. Bir kere bunları yönetmek için kesinlikle istekli olmak için görü ve farkındalık sahibi olmak gerekir. Bu ne demek ? Eşinizin siz sessiz kaldığınızda gönül almaya çalışması farkındalık sahibi olması anlamına geliyor. Örneğin sizin yaptığınız herhangi birseyin saçma olduğunu düşündü ve ardından hafif bir öfke duydu ve neticede sizi azarladi. Yani buradaki davranış biçimi azarlama. Ne yapabilirdi sizinle neden sizin o davranış biçiminizi saçma bulduğunu sizi kırmadan konuşabilirdi. Ama yapmadı yapamadı. Ama kilit nokta kendi davranışını da haklı bulup olduğu gibi devam etmek yerine gönül almaya çalıştı. Diger taraftan kusmek ve trip atmakta doğru davranış biçimleri olamadığı için kendini haklı çıkarmaya çalışacak sebepler bulup hatasını devam ettirdi. Sizin eğer geçinmeye enerjininiz varsa sabırla her defasında ben diliyle kendinizi ifade etmeniz lazım. Senin beni eleştirme biçimin benim kendimi yetersiz hissetmeme, kötü oldugumu düşünmeme neden oluyor bu sebeple bocaliyorum ve seni anlamakta zorlaniyorum. Eğer izlediğim diziyi saçma buluyorsan bunu neden saçma bulduğunu konuşabiliriz demek ben diliyle kendinizi ifade etmenizdir. Tabi tüm bunları olay esnasında değil o konuşmaya hazır olduğunda yapmalısınız. Bunu yapmak çok zor her seferinde diyecek siniz. O zaman size iki seçenek sunuyorum bir tarafta küsen trip atan azarlanan sussada aynı davranışlara sürekli maruz kalan siz, diğer tarafta sakin kalan kendini ifade edebilen yorulmayan ve zamanla eşinin davranışlarından uyanmasını sağlamayı başarabilen siz.. sizce hangisi daha yorucu...