Artık dayanamıyorum eşimin bu huyuna

Eşimin bana sanırım saygısı yok. Şöyle ki bi müzik açsam bi dizi izlesem dalga geçer eleştirir, kapatmayıp izlemeye devam edersem kapat ya bu ne der kalbimi kırar. Mutfaktaki işlerime karışır. Şunu niye böyle yapmadın diye. Bi şey yaparız beraber ona göre yanlış bişey yaptıysam azarlar beni. Sadece bana değil tüm yakınlarına böyle ters huysuz. Ben sakin kalırsam pişman olur çay getirir kahve getirir laf atar ama sinirlenip trip atarsam küsersem o da uzatır gönül almaz. Ben de sürekli sakin kalamıyorum çünkü zoruma gidiyo. 3 senedir de değişmedi çok kez söylediğim halde. Sürekli bi diken üzerindeyim böyle olunca doğru bildiğim işi de unutup şaşırıyorum yanlış yapıyorum. Mutsuzum bu konuda. Önerilerinizi bekliyorum merakla..
Esımın bu huyu lohusalık donemınde ağzımdan burnumdan getırdı. Bızımkıde buzdolabını acar kontrol eder curuk bısey varmı dıye lımon bulr getırır. Küfür eder kızar. Susarım. Nasıl olsa "essekmıs calısıp getırırmıs" ben malıma deger vermıyormusum. Sonra sakınlesınce konuyu acarım kırıldığımı soylerım. Bende gecen gün onun acgını yakalayınca gayet sakın sekılde yuzune vurdum. Normalde asla yapmam huyum degıl. Oda konusur cunku hep haklıdır. Yada ev ıslerıne laf eder kaynanadan beter. Bu huyunu degostıremıyorum ne yazıkkı. Konuyu takıpteyım.

Sizin ne izlediğiniz ne yaptığınız onu ne alakadar eder ki. herkesin bir hayatı var kendine ait o size sadece fikrini beyan edebilir daha fazlasını yapamaz. Kendinize ezdirmeyin. Seni ilgilendirmez ne izlediğim diyip devam edin izlemeye. sen çok mu hoşsun sanki önce kendine bak diyin. Geri adım atmayın gerekirse konuşmayın o biliypr siz adım atacaksınız dediğini yapacaksınız ondan böyle yapıyor

Ahlakı bozuk diyoruz böylelerine.
Tıpkı benim kp..
Erkek dediğin bazı şeylere karışmayacak arkadaş.
Her şeyi bilip karışanla ben de yapamam.
Allah kolaylık versin.
Maalesef bu huy kolay bırakılmaz.
Kız benim kp de böyle.Bi insan herşeye mi karışır.Karısını hiç mi insan yerine koyup bi konuda fikir almaz.Allahtan kocam ona çekmemiş.Valla çekilecek dert değil.Böyleleri insanın ömrünü yer.

Benim kp de böyle. Karısını azarlar. Kadın da en az derecede muhattap oluyo aralarında bi bağ kalmamış. Eşime de rol model olmuş babası.
Kv mutlu ve sağlıklı mı?
Kv sizin gelecekte haliniz.
Ona göre düşünün, karar verin.

Maalesef bu huylar benim yaşadıklarıma istinaden kalıcı oluyor. 7 de neyse 70 o derler ya o misal. Ben her zaman derim Bi tık gamsızlık huzur getirir

Aynısını yapsan ?
Bencede. Madem siz sakin kalınca hatasını anlıyor geçin karşısına güzelce konuşun.
Sizi çok üzdüğünüzü, sevgi ve saygınızın azaldığını ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin.
Bilinçli bi şekilde 1 hafta boyunca senin bana davrandığın gibi davranıcam diyin.
O zaman hatasını anlar belki.

Çok biliyorsan buyur sen yap deyin bırakın gidin.
Iyice bir ağzının payını verin ki pişman olsun.Kusersede küssün ne kadar uzatırsa sizde uzatın asla geri adım atmayın.Belki biraz düşünür
10 gün küser. Kavgayla barısırız anca.
Boyle tiplere ne yapsan bos degismezler. Benim esim de ayni bahsettiginiz gibi. Elestiri o kadar hayatini sarmis ki meslegimle ilgili bile benden daha bilgili havalarinda. Gerci biz bosaniyoruz. Size sonsuz sabirlar dilerim. Diken ustunde yasamak olmekten beter malesef:KK43:(
Benim çocuğum yok korkuyorum da değişeceğine zaten inanmıyorum da törpülese bari

Cinnet gecirin .

Tamamen ortadan kaldırmaz gıcık huyları ama bir süreliğine kaldırır.

Huyları tekrar geri gelince yine cinnet gecirirsiniz.
Öyle huylarım yok ben çok abartırsam o da abartıyo üzerime geliyo iyice
Karakter dediğimiz olay duygu ve düşüncelerin davranışlara yansımasıdır. Bir kere bunları yönetmek için kesinlikle istekli olmak için görü ve farkındalık sahibi olmak gerekir. Bu ne demek ? Eşinizin siz sessiz kaldığınızda gönül almaya çalışması farkındalık sahibi olması anlamına geliyor. Örneğin sizin yaptığınız herhangi birseyin saçma olduğunu düşündü ve ardından hafif bir öfke duydu ve neticede sizi azarladi. Yani buradaki davranış biçimi azarlama. Ne yapabilirdi sizinle neden sizin o davranış biçiminizi saçma bulduğunu sizi kırmadan konuşabilirdi. Ama yapmadı yapamadı. Ama kilit nokta kendi davranışını da haklı bulup olduğu gibi devam etmek yerine gönül almaya çalıştı. Diger taraftan kusmek ve trip atmakta doğru davranış biçimleri olamadığı için kendini haklı çıkarmaya çalışacak sebepler bulup hatasını devam ettirdi. Sizin eğer geçinmeye enerjininiz varsa sabırla her defasında ben diliyle kendinizi ifade etmeniz lazım. Senin beni eleştirme biçimin benim kendimi yetersiz hissetmeme, kötü oldugumu düşünmeme neden oluyor bu sebeple bocaliyorum ve seni anlamakta zorlaniyorum. Eğer izlediğim diziyi saçma buluyorsan bunu neden saçma bulduğunu konuşabiliriz demek ben diliyle kendinizi ifade etmenizdir. Tabi tüm bunları olay esnasında değil o konuşmaya hazır olduğunda yapmalısınız. Bunu yapmak çok zor her seferinde diyecek siniz. O zaman size iki seçenek sunuyorum bir tarafta küsen trip atan azarlanan sussada aynı davranışlara sürekli maruz kalan siz, diğer tarafta sakin kalan kendini ifade edebilen yorulmayan ve zamanla eşinin davranışlarından uyanmasını sağlamayı başarabilen siz.. sizce hangisi daha yorucu...
Çok teşekkür ederim konustum inanın belki suçlayıcı konustum ondan ters tepti bi de böyle deneyeyim ama enerjim pek yok
Aynısını yapsan ?
Sakince niye böyle yapıyosun diye tepki veriyo büyütmüyo kendisi sabıkalı diyedir belki bu konuda hani yüzü yok gibi

Elinden iş geliyorsa sizde bu huyunu kullanın.
Sen daha iyi yapıyorsun diyip sıyrılın.
Dili yorulacagına eli yorulsun barii
Geliyo ama sürekli yapmıyo tabi ki arada sırada ama bana her gün karışıyo
Sizin ne izlediğiniz ne yaptığınız onu ne alakadar eder ki. herkesin bir hayatı var kendine ait o size sadece fikrini beyan edebilir daha fazlasını yapamaz. Kendinize ezdirmeyin. Seni ilgilendirmez ne izlediğim diyip devam edin izlemeye. sen çok mu hoşsun sanki önce kendine bak diyin. Geri adım atmayın gerekirse konuşmayın o biliypr siz adım atacaksınız dediğini yapacaksınız ondan böyle yapıyor
Evet haklısınız bu konuda tınlamayınca belki vazgeçer ama sinirleniyo da ben aldırmayınca
Kv mutlu ve sağlıklı mı?
Kv sizin gelecekte haliniz.
Ona göre düşünün, karar verin.
Sağlıklı ama mutlu mu pek bilemiyorum eşinden yana mutsuz tabiki bana da idare et biz de ettik diyo
Bencede. Madem siz sakin kalınca hatasını anlıyor geçin karşısına güzelce konuşun.
Sizi çok üzdüğünüzü, sevgi ve saygınızın azaldığını ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin.
Bilinçli bi şekilde 1 hafta boyunca senin bana davrandığın gibi davranıcam diyin.
O zaman hatasını anlar belki.
Bunu da deneyebilirim tşkler

Babamın eski versiyonu .

Hersey onun doğru bildiği şekilde olmaliydi Herkes kendisinden tereddüt eder, tedirgin olurdu.:KK17: Tedirgin olanlara da neden tedirginsiniz diye ayrıca sinirlenirdi.

Yemek düzeni, bardaklarin uyumu, kaşıkta kalan su lekesi, turşunun konduğu tabak, bulaşık makinesine konmamasi gereken gereçler...:işsiz:

Hep haklıydı, hep doğru oydu, hep karşı taraf yanlış yapardı onun gözünde. Böyle yapa yapa doğru dediklerine de sinir olur, inatlasirdik , özellikle ben :KK12:

Sizi çok iyi anlıyorum. Evlat olarak çok zordu benim için, eş olarak daha da zor olacağını düşünüyorum. :KK51:

Şimdi öyle değil. Hala biraz var ama çok azalmış durumda. Daha sakin, daha uyumlu.:KK49:

Son düzenleme:
Benim biara saçim cok dökülürdü eşimde çocullara şakay her yerde annenizin saçı var yemeklerdede çıkar dedi. Bende madem yemek yapmim sen yap dedim.
Sonra eşim yok sen yap saç çikarsa ayıklar yerim dedi

Eşinizde çok biliyorsa kendi yapsın bi zahmet. En gicik koca tipi

Ay Allah sabır versin ben dayanamam avazım çıktığı kadar bağırırım bir cinnet çözüm getirir

Benim biara saçim cok dökülürdü eşimde çocullara şakay her yerde annenizin saçı var yemeklerdede çıkar dedi. Bende madem yemek yapmim sen yap dedim.
Sonra eşim yok sen yap saç çikarsa ayıklar yerim dedi

Eşinizde çok biliyorsa kendi yapsın bi zahmet. En gicik koca tipi
Onu da diyorum suratını asıp oturuyo öyle söyleyince bikaç saat
Ay Allah sabır versin ben dayanamam avazım çıktığı kadar bağırırım bir cinnet çözüm getirir
Öyle huylarım da yok işte allah nasıl sabır vermişse bana

10 yillik evliliyim benim esim de boyle. ve ben su an o kadar tahammulsuzum ki, elestirdigi anda basliyorum bagirmaya.
omur torpusu cidden cekilecek dert degil

Back
X