Artık dayanamıyorum

"seni çok iyi anlıyorum." demeye geldim.
Çok uzun süren ve çok ağır bir depresyon yaşadım. Depresyonun ağırlığı yüzünden bipolar demişti doktorlar. Asıl teşhis yıllar sonra konulabildi. Neredeyse tüm psikiyatrik ilaçları kullanmış oldum. Defalarca hastaneye yattım defalarca ekt aldım. Terapi ile düzeltiyorum. İnan ki senin de geçecek.

Mutlaka iyi bir terapist bul ve terapi al. İlaçlarını sakın ama sakın aksatma. Yaşamın çok düzenli olsun. Kendine iyi gelecek olan şeyleri en iyi sen bilirsin. Kullanacağı ilaçlar seni maniden de depresyondan da koruyacaktır. İyi bir psikiyatrist le aşamaya ağın hastalık yok. Ve inan şimdi seni çok üzen, rahatsız eden şeyler depresyon atağı dan sonra bu kadar üzmeye ek. Hep tavsiye ettiğim bir kitap var bana da doktor tavsiye etmişti. "iyi hissetmek" kitabın ismi. Belki depresyon atağında yardımcı olabilir. Ve hep şunu düşünmeye çalış: atak geçince böyle hissetmeyeceğim.
Bir de ekt kötü anıları silmiyor maalesef. Geçici hafıza kaybı yapıyor ama o da son dönem için. O da birkaç aya geçiyor ve her şeyi hatırlıyorsun. Keşke filmdeki gibi olsa da istediğimiz her şeyi sildirebilsek beynimizden...

İnsanların benle dalga geçişleri, bana bağırmaları, beni hor görmeleri,hayatıma giren erkeklerin yaptıkları, kendi üzülmeme sebep olduğum için kendimi affedemiyorum kendimden nefret etmeye başladım sonra gelecek takıntısı şöyle bu hastalık hayatımı mahvedecek iş ve evlilik konusunda diyorum özgüvenim sıfırlandı
Psikoloğa gittiniz mi? Bununla başa çıkmanız birşey önermedi mi?

başta eski sevgilim olmak üzere diğer insanların bana yaptıklarını unutturacak bir teknik biliyo musunuz
Teknik yok.
Yardım alırsınız, kendinize bol bol yardım edersiniz .
En başta değerinizi kendiniz belirlersiniz, kendinize ona göre davranırsınız .
Insanlar konu acı olunca hap çözümler arıyor ama hap çözümler maalesef zihinsel şeylerde işlevsel degil .

Back
X