Bence annen sadece sana kızgın. Emin ol o da senin için ne hayaller kurmuştur. Ama bak şimdi ne oldu? Şu haline o daha çok üzülüyordur. O ister miydi kızı 19 yaşında boşansın, bir de çocukla baba evine dönsün? Yaşadığı hayal kırıklığının neticesinde o da olumlu bakamıyor ve bunu da sana yansıtıyor. Çünkü bu konuda tek muhatabı sensin. Bu acımasız seçimi yapan sensin çünkü, 17 yaşında evlenerek bunu kendine yapan sensin. Acısını böyle çıkarıyor o da.
Bir de ben mi yanlışım beni düzeltiverin, bir kişi anneanne ya da babaanne olunca illa torununa bakmak zorunda mı oluyor? Bir anne evet çocuğuna bakmak zorunda, ki bakmış da büyütmüş seni. Ama senin çocuğuna neden bakmak zorunda? Tamam duşa gireceğin zaman falan yaptıkları biraz olumsuz fakat bence o hırsından ileri gelen bir şey.
Fakat üyelerin dediği gibi annen sinir olunacak birisi değil. Şahsen benim çocuğum olsa, annem bakmak istemese gücenmem. Beni zorluklarla büyütmüş, onca sene çalışıp yorulmuş kadına tam dinleneceği sırada istemediği bir şey yaptırmak istemem. Ama kızım sen çalış geleceğini güvence altına al, ben de bakabildiğim kadar bakarım derse, ben de sağlık durumundan eminsem eyvallah derim, minnet duyarım. Bu kadar da acımasız olmayalım.
Son tavsiyem, hata yapmışsın o yaşta evlenerek hele bir de aileni ezip geçmişsin. Kendinden evvel, o annenin gönlünü al, ilişkinizi düzelt. Hemen olacak bir şey değil, emek vereceksin. 17 yıllık aileni bir çırpıda ezmişsin, şimdi bir çırpıda toparlayamazsın. Hemen o insanlardan isteklerde bulunamazsın. Çocuğuma bakın, bana iyi davranın, yağlı ballı olalım diyemezsin. Saygı ve sevgi kazanılan bir şeydir. Biraz emek ver, hak et önce. Bir daha kendini böyle kötü hallere düşürmeyeceğine ikna et, iyi bir evlat olacağının sinyalini ver, güven ver onlara. Önce sana güvenmeliler, yıktığını düzelt. Enkazın üstüne bir şey kuramazsın.
Bak ben evli değilim, yaşım da senden büyük, ama birkaç defa senin kadar olmasa da bazı hatalar yaptım. Annem benim hakkımda hayal kırıklığı yaşadı, ve düzeltmem zaman aldı. Anne kız ilişkisi göründüğü kadar basit değildir. Her hatana rağmen seni sever fakat hiçbir şey olmamış gibi davranması da beklenemez bunu unutma. Önce yaptıklarını temizle, sonra yeni hayatına başla.