Artik kaldiramiyorum.

Oğlumdan sadece iki yaş büyükmüşsünüz,
20 yaş yeniden okumak için niye geç olsun?
Hiç bir yaş,hiç bir şey için geç değildir.
Size katılmadığım konu mutluluğunuzu istediğiniz gibi bir eğitim almaya bu kadar endekslemeniz.
'Şu bölümü okursam çok mutlu olurum' mantığını bir kenara bırakın.
Bazen okurken pişman olur insan, bazen bölümü bitince. Bazen de o alanda çalışmaya başlayınca.
Keşkeler hepimizin hayatında var,mesela ben, mesleğimi de şu anda yaptığım işi de seviyorum ama bazen şunu da düşünüyorum.
Dil öğrenmeye çok yatkınlığım vardı, İngilizcemi geliştirip o alanda çalışsam ve dünyayı gezebileceğim bir iş yapsam nasıl olurdu?
Şu anda siz o kadar genç ve yolun başındasınız ki.
Size tavsiyem bir uzmandan kariyer danışmanlığı alın ki daha sağlıklı kararlar verebilesiniz.
Zaten ben o pismanligimi yasadim ki.. okudugum 2 yillik bolumden pisman olarak mezun oldum. 20 yasindayim ve suan elimde elle tutulur bir sey yok. Kendi ayaklarimin uzerinde nasil duracagim? Bos bos yasamak istemiyorum. Hayatimi dunyami daha anlamli kilmaliyim. Bir seyler katmaliyim ben de bu dunyaya..

Yahu o mesleği siz yapacaksınız ailenize ne? Nedir bu kadar hayata burun sokma olayı? Tamam sen onların çocuğusun da ne hakla?

Engel olan ailemin beni bunaltmasi, is yerinde enerjimin yani ruh halimin eksilere kadar dusup calisacak kafa kalmamasi, yani ruh durumu olarak. Fiziksel olarak yorulmuyorum ama iste ruhumu emiliyor. Bir isteksiz oldumx her seye karsi, sanki yine olmayacakmis gibi , savasmaktan cok yoruldum. Istemedigim yerlerde olmaktan yoruldum, bunlar yetmez mi sizcede. Istiyorum hem de cok ama savasacak guc kalmadi bende. Ya olmazsa diyorum yine, ailemle nasil bas ederim ozaman bir suru olumsuzluklar geliyor aklima..

Zaten hiç savaşmamışsınız ki neyde nasıl yorulmuşsunuz anlamadım,ben sabah 6 da evden çıktığım akşam 7 de eve pestilim çıkmış bi şekilde girdiğim yıl kpssye çalışıp 89 la atandım,bundan sekiz yıl önce,kimse bulunduğu yere kolay gelmiyor,siz ancak olduğunuz yerde istemiyorum istemiyorum deyip mızmızlanıyorsunuz bence o yüzden de kimse sizi ciddiye almıyor. İki yıllık okurken tekrar sınava hazırlanıp istediğiniz bölüm için emek verebilirdiniz onu da yapmamışsınız valla ailenizden biri olsam onların verdiği tepkiyi verebilirdim. Okumak istiyorum diyorsunuz da hayaliniz için ne yapmışsınız ki anca laf..

Zaten hiç savaşmamışsınız ki neyde nasıl yorulmuşsunuz anlamadım,ben sabah 6 da evden çıktığım akşam 7 de eve pestilim çıkmış bi şekilde girdiğim yıl kpssye çalışıp 89 la atandım,bundan sekiz yıl önce,kimse bulunduğu yere kolay gelmiyor,siz ancak olduğunuz yerde istemiyorum istemiyorum deyip mızmızlanıyorsunuz bence o yüzden de kimse sizi ciddiye almıyor. İki yıllık okurken tekrar sınava hazırlanıp istediğiniz bölüm için emek verebilirdiniz onu da yapmamışsınız valla ailenizden biri olsam onların verdiği tepkiyi verebilirdim. Okumak istiyorum diyorsunuz da hayaliniz için ne yapmışsınız ki anca laf..
Biraz kirici olmadiniz mi sizce de 2 yil boyunca ne yasadigimi bilmeden...

Back
X