Artık kapı önünde içmek de yasak olacak!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Artık kapı önünde içmek de yasak olacak!

Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Tütün Kontrol Programı 2015-2018 Eylem Planı yürürlüğe girdi. Yeni plan içeriğinde bina girişlerinde de sigara içilmeyecek.
Sabah'ta yer alan habere göre, planın kimi ana başlıkları şu şekilde:

-AVM, sinema vb. yerlerin girişlerinde pasif etkilenim mesafesinde sigara yasağı.
-İlk kez Avustralya'nın uyguladığı Kara Paket diye de bilinen tek tip düz paket uygulaması konusunda gerekli mevzuat değişiklikleri yapılarak hayata geçirilecek.
-Sağlık uyarılarını kapatan kaplama ve benzeri kılıfların önüne geçilecek.
-Gençlerden 18 yaş için kimlik sorulacak. Eğitim kurumlarına 100 metre mesafede sigara satışı yasaklanacak.
-Sigara Bırakma Hattı hizmetleri SMS, elektronik posta ve web uygulamaları aracılığı ile geliştirilecek.
-Sigara içen çalışanı bulunmayan işyerlerinin olması için özendirme çalışması yapılacak.
-Sigara ve diğer tütün ürünlerinin vergilendirme politikası, karşılıklı olarak birbirlerine yönelmeye yol açmayacak şekilde düzenlenecek.
-Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) tütün ve tütün ürünlerini içermemesine yönelik gerekli mevzuat düzenlemesi için çalışma başlatılacak.
-Tek sigara, yaprak sigara kâğıdının satışı önlenecek. Tütün üretiminden vazgeçen üreticilere alternatif önerilecek

http://www.ulusalkanal.com.tr/egitim-saglik/artik-kapi-onunde-icmek-de-yasak-olacak-h48315.html

artik_kapi_onunde_icmek_de_yasak_olacak_h48315_73d58.jpg

Ben sigara içmiyorum ve kapalı ortamda sigara yasağını da destekliyorum ama kapı önü de artık biraz fazla olmuş. Nerede içecek bu insanlar yav?

Evi kokmasın diye apartmanın içinde içen ilkel yaratıkları da kapsayacak mı acebağğğğ :KK53:

iyi olmuş aslında.. bir de cafe'lerde en manzaralı köşeler hep sigara içenlere ayrılıyor.. biz içeride tıkılıyoruz onlar havalı havalı takılıyorlar :KK53: mağdurum da mağdurum :KK53:

Evi kokmasın diye apartmanın içinde içen ilkel yaratıkları da kapsayacak mı acebağğğğ :KK53:

iyi olmuş aslında.. bir de cafe'lerde en manzaralı köşeler hep sigara içenlere ayrılıyor.. biz içeride tıkılıyoruz onlar havalı havalı takılıyorlar :KK53: mağdurum da mağdurum :KK53:

Ayol biz mağduruz her yeri kapıyorlar sırf içmeyelim diye,atıyorlar arkaya içiyoz bizde :KK70:

Dun isyerimin kapisindan ciktim, dogum izni icin insan kaynaklariyla gorusmeye gitmistim. Haliyle oglum da yanimda.
kapinin onunde calisanlar sigara iciyorlar haliyle, tam birinin onunden gecmek uzereyim, kocaman bir pufff yapti butun duman oglanin agzina girdi.
Tek dumandan bir sey olmaz tabii, ama az kenarda icseler diye icimden gecirmedim degil. Bir de otobus duraklairnda zorlaniyorum. Duragin uZaginda bekliyorum otobus elini gostermeyince durmuyor burada, haliyle ayni otobuse binecek birileri yoksa arada kaciriyorum. Bebek arabasiyla manevra Zor oluyor.

X