Evliliğini sürdürmek istiyorsan, annesine odaklanıp , kendinide psikolojik doldurma , sabırlı ve politik ol. Kayınvalide diye önyargıyla diş bilersen, kafanda takıntı haline dönüşür ve istem dışı eve yansıtırsın. Onu yaşlı ve zaman zaman saçmalaması normal olan bir kadın gibi görürsen olgunca yaklaşırsın olaylara. Zaman kaybetmeden hemen eşinin karşısına dikil(eğer kaybetmeye niyetin yoksa). Ilımlı ve az konuş , üzgün olduğunu belirt. Annesine de gereken muameleyi çekeceksin tabiki. Bazı arkadaşlar sana gaz vermişler fakat evlilik kurumunda yerine göre haksızlığa uğrasanda susma erdemi ve terbiyesi göstermek herzaman sana kazandırır. Akıllı ol. Ya bu deveyi güdersin yada hiç bir evliliği yürütemezsin. Maalesef bu işler böyle işliyor. Sana kolay gelsin canım.
ahh canım şimdiye kadar hep kaynanamı alttan aldım sustum görmezlıkten duymazlıktan geldim,ama o hep daha ilerisine gitti,eşim zile bassa kapıyı açarım 5.kata kadar çıkmasını beklerım kapı önünde kaynanamda gelir yanıma dikilir oda bekler,eşimi yolcu ederim öperim iki gülüşürüz hemen yanımıza gelir bağırır çağırır içerde öpüşün elaleme duyurmayın,kendı kızlarının sevgilisine gelince birşey diyemez ama.. ben hep sustum,öyle şeytan ki kaynanam ne yapıyor ne edıyor bır bahane buluyor
birgün hastayım evde yatıyorum eşimde annesini aramış anne bizim eve gitte bak hanıma sor yardım edilcek birşey varmı demiş
oğluna telefonda tamam oğlum demiş,benım haberım yok bunlardan
kapı çaldı,baktım kaynanam girdi içeri bir hışımla
hemen mutfağa baktı yemek yok sen nasıl kadınsın bu evde yemek pişmez,çabuk oğlumun kirli çamaşırlarını getir yıkıcam dedi
ben gözlerimi yeni açtım uykuluyum şaşkınım getirdim 2-3 parça elbise hepsi bumu dedi kendisi şaşırdı evet dedim,attı makıneye yıkanana kadar saydı sayıştırdı
bende öyle üzüldüm ki içimden eşim galiba annesine dertlendi dedim,neyse kaynana gitti
hemen eşime tel açtım yazıklar olsun sana hastayım ananımı yolladın dedim oda ben ne yaptım sana iyilik yaramaz dedi suratıma kapattı..
gene aramızı bozmuştu
kızlar soruyorum size bu kimin aklına gelir bu şeytanlık anne hanıma yardımcı ol hasta diyor kaynanam farklı davranışlar sergiliyor eve bakmayan biriymişim gibi
bu kadın gerçekten hasta ama şizofreni konumunda ,ne yapıcam bundan nasıl kurtulucam bilmiyorum ,eşimi çok sevıyorum oda benı ama bu kadın oldukca huzur bıze zor gibi