Artık kendime laf ettirmiycem !

mutsuzamaumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
249
44
68
Diğer
buraya konu açtığımdan beri dediğim gibi kayınvalideme hiç gitmedim hatta kapıdan bile seslenmedim. bir kaç kez aradı gel şu var bu var seni de görmek istiyorlar diye ama ben sürekli bişey bahane ederek gelenlerin sevdiğim kişiler olmasına rağmen gitmedim çünkü o günden sonra kesin karar vermiştim eşimle gitcektim onunla birlikte evime çıkacaktım çünkü yüzüm çok yumuşak ve bunun acısını ben çekiyorum.

bugün beni aradı yemek yaptım akşama gelin beraber yiyelim dedi bende eşime sorayım isterse geliriz dedim neden inip çıkmıyosun hiç gelmiyosun artık dedi. bende işlerim oluyo kendime göre dedim. evde ne işin olur her gün her gün dedi çalışmıyorum ya :) bende çalışmayanın daha çok işi oluyo evde iş mi biter dedim herneyse :) akşama da eşimi aradı artık beni sürekli arayamıyo. tamam gelelim dedi oda. neyse yemekler sofraya gelmiş bizi bekliyorlarmış benim eltide orda bi kenarda oturuyo sadece gittiğimde nasılsın dedim o kadar başka hiç konuşmadık önceden laf atardım ortaya sohbet açılsın muhabbet edelim diye hiç oralı olmadım bu sefer. kayınvalidem ağzımın içine bakıyo resmen şunu ye kızım bunu ye beğendin mi diye.

ben yine üstüme düşeni yaptım kalktım sofrayı tolamaya yardım ettim bulaşıkları yıkadım. ben bulaşık yıkamaya başladım kv diyor ki eltimden dolayı haber verelim mi bulaşık yıkıyoruz diye bide haber vermedik diye darılır dedi :D bende anne canına minnet onun bulaşık yıkadığımı bilmiyo mu yardım etcek insan gelir eder dedim. sonra kv darılmasın diye gitti seslendi tabi o bulaşığın bitmesi üzerine geldi ben elimi durladım çıktım o durulamaya devam etti artık yine hiç konuşmadım.çayımızı içtik kalktık.

son oturmadan sonra çok moralim bozulduğu ve yapılanları hazmedemediğim için soğumuşum onu fark ettim. çok iyi bi oturma olmasa da en azından bi sorun olmadan geldim.

bu arada eklemeden geçemiycem iner inmez arabayı sen mi kullandın bugün dedi evet dedim pazara gidip gelmiştim kp görmüş ama beni eşim sanmış yani arabayı o kullanıyo sanmış çok hızlı kullanıyo diye kızmış evde sonra benim kullanığımı öğrenince kaza yapacakmışsın nerdeyse dedi bende nerden çıkmış ki o dedim bu arada gayet de iyi ve dikkatli kullanırım arabayı 18e girdim ehliyet aldım allaha şükür başımdan hiç kazada geçmedi. önceden olsa dikkat ederim hızlı değildim ama falan derdim. daha sert çıktım her şeyimi eleştirmeye çalıştıkları için hayır gayette dikkatliydim kaç senedir kullanıyorum ben arabayı babama öyle gelmiştir o yayan olduğu için dedim :) konu direk kapandı.

bugün şunu da öğrendim ki ne kadar iyi niyet gösterirsen o kadar insanların gözünde değersiz oluyorsun ne kadar da kendini geri çeker kasılırsan o kadar kıymetli maalesef ben bu insanoğlunu anlayamadım :(

buraya konu açtığımdan beri dediğim gibi kayınvalideme hiç gitmedim hatta kapıdan bile seslenmedim. bir kaç kez aradı gel şu var bu var seni de görmek istiyorlar diye ama ben sürekli bişey bahane ederek gelenlerin sevdiğim kişiler olmasına rağmen gitmedim çünkü o günden sonra kesin karar vermiştim eşimle gitcektim onunla birlikte evime çıkacaktım çünkü yüzüm çok yumuşak ve bunun acısını ben çekiyorum.

bugün beni aradı yemek yaptım akşama gelin beraber yiyelim dedi bende eşime sorayım isterse geliriz dedim neden inip çıkmıyosun hiç gelmiyosun artık dedi. bende işlerim oluyo kendime göre dedim. evde ne işin olur her gün her gün dedi çalışmıyorum ya :) bende çalışmayanın daha çok işi oluyo evde iş mi biter dedim herneyse :) akşama da eşimi aradı artık beni sürekli arayamıyo. tamam gelelim dedi oda. neyse yemekler sofraya gelmiş bizi bekliyorlarmış benim eltide orda bi kenarda oturuyo sadece gittiğimde nasılsın dedim o kadar başka hiç konuşmadık önceden laf atardım ortaya sohbet açılsın muhabbet edelim diye hiç oralı olmadım bu sefer. kayınvalidem ağzımın içine bakıyo resmen şunu ye kızım bunu ye beğendin mi diye.

ben yine üstüme düşeni yaptım kalktım sofrayı tolamaya yardım ettim bulaşıkları yıkadım. ben bulaşık yıkamaya başladım kv diyor ki eltimden dolayı haber verelim mi bulaşık yıkıyoruz diye bide haber vermedik diye darılır dedi :D bende anne canına minnet onun bulaşık yıkadığımı bilmiyo mu yardım etcek insan gelir eder dedim. sonra kv darılmasın diye gitti seslendi tabi o bulaşığın bitmesi üzerine geldi ben elimi durladım çıktım o durulamaya devam etti artık yine hiç konuşmadım.çayımızı içtik kalktık.

son oturmadan sonra çok moralim bozulduğu ve yapılanları hazmedemediğim için soğumuşum onu fark ettim. çok iyi bi oturma olmasa da en azından bi sorun olmadan geldim.

bu arada eklemeden geçemiycem iner inmez arabayı sen mi kullandın bugün dedi evet dedim pazara gidip gelmiştim kp görmüş ama beni eşim sanmış yani arabayı o kullanıyo sanmış çok hızlı kullanıyo diye kızmış evde sonra benim kullanığımı öğrenince kaza yapacakmışsın nerdeyse dedi bende nerden çıkmış ki o dedim bu arada gayet de iyi ve dikkatli kullanırım arabayı 18e girdim ehliyet aldım allaha şükür başımdan hiç kazada geçmedi. önceden olsa dikkat ederim hızlı değildim ama falan derdim. daha sert çıktım her şeyimi eleştirmeye çalıştıkları için hayır gayette dikkatliydim kaç senedir kullanıyorum ben arabayı babama öyle gelmiştir o yayan olduğu için dedim :) konu direk kapandı.

bugün şunu da öğrendim ki ne kadar iyi niyet gösterirsen o kadar insanların gözünde değersiz oluyorsun ne kadar da kendini geri çeker kasılırsan o kadar kıymetli maalesef ben bu insanoğlunu anlayamadım :(

Kaybetme korkusu diyorlar bunun adına :)

İyi yapıyorsun canım. Mesafe koymak en güzeli. Malesef insanlar iyi niyetini suistimal etmeye çalışmışlar. İyi ki eşinde senden yana. Böyle devam et. Takma kafana :)

Boşuna dememişler en güzel şey mesafe diye mesafe olunca ne kötü söz ne laf sokma ne de patavatsız konuşmalar olmuyor ne yaşanıyorsa fazla samimiyetten yani yüzgöz olmaktan oluyor.Ve lafınızı hiçbirzaman esirgemeyin kendinizi ezdirmeyin güçlü durun...

burada sizinle derdimi paylaştıktan sonra kendi hatalarımında farkına vardım ben iyilik olsun muhabbet olsun istiyordum ama onlarla kendi annem ve babamla aramdaki muhabbet olmazdı bunu fark edememiştim ki o gün o hale gelene kadar. çok sağolun destek oldunuz. eşime de konuyu tam tamına anlatmadım ama laf arasında söyledim sensiz gitmek istemiyorum artık çok rahatsız oldum sözlerinden dedim eşimde cevabını versene neden laf ettiriyosun kendine dedi bende sen beni bilmiyo musun cevap veremiyorum içime atıyorum içimde büyüyo yapılanlar dedim. cevap veremiyorsan benim üzerime at ben bilmem eşimle konuşun bu lafları bana söyleme de gelsin annemde bana söylesin dedi. ama ben yalnız inmeyeceğim için inşallah böyle bir sorunum olmayacak.

tekrar hepinize teşekkür ederim. :)

Nasıl mutlu nasıl huzurlu oluyorsan öyle davran hayat senin hayatın eşinle gitmek istiyorsan ondan kuvvet alıyorsan onunla git.Sen de arkadaşım gibisin belli cevap veremiyorsun içine atıyorsun ben de tam tersi hiç alttan almam her lafa cevap veririm kendimi ezdirmem.Mecburiyetler sıkıcıdır ama bu sıkıcılığı hafifletmek senin elinde tek gitme artık içinden nasıl geliyorsa öyle davran kimse kendi anan baban gibi olmaz evet ama eşinin ailesini de atamazsın saygı duy saygı duyurt o zaman bi problem olmaz.

"Bir gün adamın biri Hz. Ali’ye gelir ve şöyle der: 'Ey Ali! Falanca adam seni öldürmek istiyormuş.' Hz. Ali bir süre düşünür ve cevap verir: "Hayır. O beni öldüremez." Neden diye sorduğunda ise verdiği cevap çok ilginçtir. "Ben O'na hiç iyilik yapmadım ki!" kısacası birine iyilik yapmadıysanız ondan kötülük görmezsiniz...

canım en güzeli bende hep kendimi geri çekerim ve şimdiye kadar kimseyle eşimin tarasfıdan ne kavga ne bişe laf sokuldugundada efendim anlayamadım ne demek istediğinizi diorum insanların 5 sn içinde sölediklerinin nasıl tam tersini sölediklerine kendi bizzat şahit oluyorum :) ve lafda sokulmuyo artık bana genelde arkamdan konuşurlar :) ben ne bunu bana söleyenle nede arkamdan konuşanla bidaha muhattap olurum daha bi sınırda olurum:) gayet başarılı bi yöntem aslında çook kolaydır ama bi o kadardas zor bi yöntemdir:) zaman içinde samimi olcam insanlarda olabilir belki ama şu an içinde kimin iyi kimin kötü olmadıgını bilmediğim için tanımak için kendimi korumak için böle davramak ZORUNDAYIM genelde şu an için beni eşimin ailesinde saygıda kusur etmez insanlar ama sevdiklerini düşünmüorum çünkü bişe paylaşmıorum:) ama herkes birbiriyle kavga etmiştir ben etmedim:) sevilememek mi? yüz göz olmamak mı? seçim aslında.....

Çok şükür eşin arkanda ya, dağları devirirsiniz artık birşeyi dert etme.

canım en güzeli bende hep kendimi geri çekerim ve şimdiye kadar kimseyle eşimin tarasfıdan ne kavga ne bişe laf sokuldugundada efendim anlayamadım ne demek istediğinizi diorum insanların 5 sn içinde sölediklerinin nasıl tam tersini sölediklerine kendi bizzat şahit oluyorum :) ve lafda sokulmuyo artık bana genelde arkamdan konuşurlar :) ben ne bunu bana söleyenle nede arkamdan konuşanla bidaha muhattap olurum daha bi sınırda olurum:) gayet başarılı bi yöntem aslında çook kolaydır ama bi o kadardas zor bi yöntemdir:) zaman içinde samimi olcam insanlarda olabilir belki ama şu an içinde kimin iyi kimin kötü olmadıgını bilmediğim için tanımak için kendimi korumak için böle davramak ZORUNDAYIM genelde şu an için beni eşimin ailesinde saygıda kusur etmez insanlar ama sevdiklerini düşünmüorum çünkü bişe paylaşmıorum:) ama herkes birbiriyle kavga etmiştir ben etmedim:) sevilememek mi? yüz göz olmamak mı? seçim aslında.....

bir alkış da sana kalinkacım :46::46::46::46::46::46::46:

Çok şükür eşin arkanda ya, dağları devirirsiniz artık birşeyi dert etme.

allaha şükür eşim haklı olduğumu bildiği için hep yanımda olmuştur. zaten insanın evinin içinde huzuru olmalı ben eşimle kötü olsam kv kp eltiyle çok iyi olsam ne faydası var.
hepinizin evindeki huzur kaybolmasın kızlar.

allaha şükür eşim haklı olduğumu bildiği için hep yanımda olmuştur. zaten insanın evinin içinde huzuru olmalı ben eşimle kötü olsam kv kp eltiyle çok iyi olsam ne faydası var.
hepinizin evindeki huzur kaybolmasın kızlar.

çok haklısın. Senin bu konun evinde ve eşinin ailesiyle problemi olan herkese örnek olsun.

İşte bu demek ki ne kadar mülayim, iyi niyetli davranırsan o kadar eziliyorsun malesef.
Herkes yerini bilecek.
İyi yapmışsın arkadaşım, örnek olsun.

selam canım
-saflık, temiz kalplilik iyi niyet iyidir ama bazen kalbin kırılabilir
-kalbin kırıldığı için katılaşırsın ve sen de kalp kırmaya başlarsın, insanların yanlışlarına yanlışla cevap verirsin, işte bu çok kötüdür
-kalbin kırılsa da kalp kırmayacağım dersen işte bu erdemdir

sen onlara tepki vermeye başlayınca senden korkmamışlarıdr, şaşırmışlardır
sen niye başkası için kalbini kirletiyorsun ki
sonuçta bu da imtihan
Allah insanları birbirleriyle imtihan eder
onlara karşı sen de yanlış davranacak mısın diye imtihan ediliyorsan bu sınavı geçmeye mi çalışırsın yoksa kaybetmek için mi çabalarsın
kırılmak istemiyorsan mesafeli olursun,
ama karşılık verirsen, laf sokarsan, kalp kırarsan, aile bağlarını koparırsan, art niyet düşünürsen boşu boşuna kaybedersin
niye başkası için kaybetmeyi göze alıyorsun

selam canım
-saflık, temiz kalplilik iyi niyet iyidir ama bazen kalbin kırılabilir
-kalbin kırıldığı için katılaşırsın ve sen de kalp kırmaya başlarsın, insanların yanlışlarına yanlışla cevap verirsin, işte bu çok kötüdür
-kalbin kırılsa da kalp kırmayacağım dersen işte bu erdemdir

sen onlara tepki vermeye başlayınca senden korkmamışlarıdr, şaşırmışlardır
sen niye başkası için kalbini kirletiyorsun ki
sonuçta bu da imtihan
Allah insanları birbirleriyle imtihan eder
onlara karşı sen de yanlış davranacak mısın diye imtihan ediliyorsan bu sınavı geçmeye mi çalışırsın yoksa kaybetmek için mi çabalarsın
kırılmak istemiyorsan mesafeli olursun,
ama karşılık verirsen, laf sokarsan, kalp kırarsan, aile bağlarını koparırsan, art niyet düşünürsen boşu boşuna kaybedersin
niye başkası için kaybetmeyi göze alıyorsun

ne kadar güzel söylemişsin. çok haklısın bence. ama zaten ben onlara saygısızlık yine yapmıyorum kalp kırmıyorum eminim. laf sokmak ise hiç bana göre şeyler değil. ben sadece beni ne derler ezip pusturmaya çalışmalarına izin vermiycem bundan sonra. mesela sofra toplamaya başladığımda düşündüm hep ben yapıyorum kıymetim bilinmiyor elti yiyip içip oturuyor diye eltimde benden 6 yaş büyük bu arada. o onun ayıbı olsun dedim kendi kendime üstüme düşen görevi yerine getirdimi düşünüyorum

anlayamadım deme bak gayet iyi anlamışsın :):46:

Güzel ve örnek bir davranış.. Yalnız bir söz var, onu hatırlatmak istedim birden. Çok sert olma kırılırsın, yumuşak olma ezilirsin. Sen sert çıktıkça onlar geri çekilirse durumu fazla abartabilir misin diye bir düşünce geçti aklımdan. Konunun sonunda güzel bir sözün var, insanlara iyilikle yaklaştıkça gerçekten kötülük görüyorsun. Ben yaşadım çok iyi biliyorum, herkese temkinli olmaya başlıyorsun ki bu da pek iyi değil :(

ben 2 yıllık evliyim henüz laf sokma vs olmadı arkamdan konuşulmuş mudur bilemem.k.valideme rağmen mesafeli durmaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki fazla içli dışlı olursak huzursuzluklar çıkacak.ayrıca başlarda çok daha farklıydım ama yaşanan 1-2 olaydan sonra iyi niyetimi biraz törpüledim (keşke tamamen törpülesem ama beceremiyorum:))biraz kaba bi tabir belki ama artık ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla ilerliyorum yoksa kırılan üzülen ben oluyorum

çok iyi bi kara vermişsin bozma tavrını....
yüz vermeye gelmez zaten insanlara tepene çıkmaya yer ararlar...

ben 2 yıllık evliyim henüz laf sokma vs olmadı arkamdan konuşulmuş mudur bilemem.k.valideme rağmen mesafeli durmaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki fazla içli dışlı olursak huzursuzluklar çıkacak.ayrıca başlarda çok daha farklıydım ama yaşanan 1-2 olaydan sonra iyi niyetimi biraz törpüledim (keşke tamamen törpülesem ama beceremiyorum:))biraz kaba bi tabir belki ama artık ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla ilerliyorum yoksa kırılan üzülen ben oluyorum

sanki beni anlatmışsın.

Back
X