• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık kız değil erkek alınıyor sanırım!

Aynı şeyleri yaşadım , evimde iğnesi bile olmadı inan.
Herşeyi kendimiz yaptık birde şehir dışından gelip benim yeni evimde kalmaya kalktılar.
Ooo neler neler, bazen diyorum ne sabır varmış bende.
Eşimi bankamatik gibi görürler, her ay yardım ederiz, kanaat etmez fazlasını beklerler.
Benden alır, eltime verir, ne aldım nereye gittim merak edilir.
En iyisi baştan mesafeli ol.
Tavrını hiç bozma , eşinin işsiz olmasıda bunaltmıştır seni.
Zamanla herşey düzelir. Yeterki yıpratmayın birbirinizi.
Ergeç taşlar yerine oturuyor ama zaman alıyor.

İşte tamda bu benim yaşadığım , evimde fincan takımlarından başka birşeyleri yok. Bu bir kız birşey istermı neye heves eder hiçbiri bana sorulmadı.. Kaynım var oda evlenecek çok merak edıyorum ona nasıl kız alacaklar.
Emınım kı onun herseyı dort dortluk olur..
Üstüne bizden yardım ıstemeseler barı

benim kayınvalidem de bana laf sokmuştu oğlumu elimden aldın diye:27:gelin almışsın hayırlı olsun diyenlere de oğlum gitti evden ben gelin almadım ki diyormuştu:52:senin gene fincan takımın varmış,benim yorgan patik yazmadan başka birşey yok:27:

Benim eşim evlenmeden önce benle tanışmadan önce resmen maaşa bağlamış onları . dediğin gibi işe başlasın hemen yapışacaklar . Ama oda neyın ne oldugunu ıyı bılıyor :54: yani sanırımm:ssz:

emin ol neyin ne olduğunu bilmez erkekler aradıkları anda yardımlarına koşar onlar bana böyle yaptı zamanında demez. ama senin ailenle ufak bi şey yaşa her tartışmada normal anında bile yüzüne vurur bunu. sen sen ol sakın ailenle ilgili şeyleri eşine anlatma ben ilk zamanlar anlattım hala ceremesini çekiyorum yeri gelince :20:

hem okudum hem güldüm..Aman yanlış anlama kendime güldüm bende aynı sıkıntıları yaşadım hatta fazlası var eksiği yok..Ama gel gelelim zamanla çözüyorsun işi.Çünkü laf çarpmalarını,huyunu suyunu,nabza göre şerbet vermeyi öğreniyorsun.En zevkli kısmı şimdi evlilikte kayınvalide usta sen çömezsin ya dolayısı ile o sana nerden laf sokucak biliyor,zamanla sen öğrenince asıl zevki çıkıyor:)

Şahsi fikrim bence eşine belli etme derim.Çünkü eninde sonunda senin fazla kafaya takıp,büyüttüğünü düşünecek.En önemlisi sen fazla takma kafana biliyorum kolay değil,görmeyi konuşmayı bile için almıyor ama bir arkadaş demiş bak 24 saat aynı evde olanları düşün için rahatlar.Bende senin gibi aradıklarında bulaşığa,tuvalete koşuyorum:) Bazen aklıma geliyor yaptıkları,lafları oturup ağlıyorum biraz rahatlıyorum,bazen sinirleniyorum sanki içime kayınvalidem kaçıyor aynı onun bana yaptığı gibi davranıyorum ona,o zaman 5 dk bile dayanamıyor kendine:)) Olurda sana söylediklerine kızıp laf sokarsan mutlaka lafın sonunda gülmeyi unutma,baktın dozunu kaçırdın ilahi anne ben sana şaka yaptım de.Bak bu kesinlikle tutuyor,denendi:)

En önemlisi evliliğinin en güzel,mutlu zamanlarındasın.Bırak yapmadıklarıyla keyfinizi kaçırmalarına müsade etme.Sen üzülürken,sıkılırken onların bundan haberleri bile yok..Hem bak sen 1-0 öndesin en azından eksik iş yapıp ağızlarına laf vermemişsin;)

Nedir biz bu kızların çektiği :2:
Hepinize çok teşekkür ederım kızlar tecrubelerınızden faydalanacağımdan hiç süpheniz olmasın . İnşallah herşey dediğiniz gibi olur.. :30:

:21::21::21:

emin ol neyin ne olduğunu bilmez erkekler aradıkları anda yardımlarına koşar onlar bana böyle yaptı zamanında demez. ama senin ailenle ufak bi şey yaşa her tartışmada normal anında bile yüzüne vurur bunu. sen sen ol sakın ailenle ilgili şeyleri eşine anlatma ben ilk zamanlar anlattım hala ceremesini çekiyorum yeri gelince :20:

Eşim bile olsa o bir el. Bunuda buyuklerımden cok duydum ve asla anlatmam cunku yerı gelınce cok guzel laf carpabılıyor..

benim kayınvalidem de bana laf sokmuştu oğlumu elimden aldın diye:27:gelin almışsın hayırlı olsun diyenlere de oğlum gitti evden ben gelin almadım ki diyormuştu:52:senin gene fincan takımın varmış,benim yorgan patik yazmadan başka birşey yok:27:

Aman onların hiçbişeyını ıstemem zaten olan butun ufak tefek seylerınıde kaldırdım kullanmıyorum :33::27:

bende yeni evliyim istemediğim bişeyi de zorla yapmak huyum değildir, yapmacık olamıyorum.
içimden geldiği gibi davranıyorum.
seninkiler yine uzakta, benimkiler bana yakın ve hiç gitmek istemiyorum.
çok sıkıyolar beni, bende sıkıya gelemiyorum.
hastayım belim ağrıyo bi haftadan fazladır, sadece oğullarına sorarlar nasıldır diye.
ne arama ne gelme.
ama onlardan birine bişey olsa neden aramadın sormadın oluyo.
bazen insan hataları kendinde aramalı bence, onlar nasıl davranıyorsa bende öyle davranıyorum.
dedim ya huyum bu, kendimi bu saatten sonra değiştiremem.
gidersin yanlarına senden iyisi yoktur, ama kendi evime geçince ne ilgi ne alaka.
bende buna anlam veremiyorum.
6 aydır evliyim, adam gibi gelip de bi arada oturmuşluğumuz yoktur.
gelirler bana, iki dk sonra evde iş var deyip giderler.
hele görümcem ''hayde anne,hayde anne'' der durur.
sinir oluyorum....

1 sene nişanlı kaldım. nişan sürecinde zaten hep benim söylemelerimle tanışılma oldu.
ben eşime, eşim annesini zorlamasıyla yani.
nişanıma misafir gibi geldiler gittiler. nişanıma 1 gün kala sormuş kp ne yaptınız bişeye ihtiyacın var mı diye.
anlatsam roman olur 2 senede yaşadıklarımı :ssz:

Son düzenleme:
Erkekler senin haklı olduğun soruya hiç bir zaman cevap vermez. Kendini yırtsan, öldürsen, assan, çıldırsan bile. Sen asla o mevzuları unutmayacaksın ama cevap alamadığın için sana haklısın demediği için sürekli önüne serip daha da mutsuz olacaksın. Unutma ama cevap alamayacağın şeyleri de sormak insana keyif vermeyeceği için bir süre sonra sormayacaksın. Sorma diyeceğim için içini yiyecek ama sorma bence boşver. Boşu boşuna kendini yıpratırsın anca. Eşinin ailesini özel günlerde ara he hı de olsun bitsin. Gerekince de kayınvaliden ağzına lafı verince dersin. Eşinin suçu yok sonuçta. Ailesinin suçu. Umarım en yakın zamanda eşin iş bulur ve az da olsa rahata erersiniz. Allah yardımcın olsun. :/

ben öyle yaptığımda duyduğum söz neydi biliyomusun :) bizim burda komsunun gelını hergun arıyo konusuyolar , sen nııye aramıyosun oldu :1:

ayy aynı şey bizdede oluyodu.. komşumun gelini hergün geliyo.. haftasonları sabahtan akşama kadar komşumdalar..
hey allam git komşunun gelininin kız kardeşi falan varsa utanma onu da sor:47: ne sinir olurdum bende böyle duydukça...
ya bide aramak falan zorunda değilsin valal bir ararsın iki ararsın sen aradıkça istekleri artarak devam edecek boşver..
hergün duycaksın kötü bi laf düşün.
sonra hergün şunu dedi bunu dedi diye kafayı yiyeceksin:50:

ben görümce olaraktan bazen bozuluyorum gelinlerin hep erkek tarafını suçlamalarına.bizde küçük abimi kendi memleketizmizden değilde başka yerden evlendirdik.bizde baba yok.öyle gelip gidemedik.ama hep aradık.para gönderdik.ama bizim gelinimiz gönderdiğimiz paraları inkar ediyor.neymiş kendileri ev olmuşlar kimse yardım etmemiş.halbuki hesaplarına yatırıldı para.kendileri oldukları yerde beyaz eşya mobilya beğenemedikleri için diğer şehirlerde hazır parayı yol parası yemek parası harcadılar ve unutuldu.hala yüzümüze vuruyor.kendimiz ev olduk diye.annem dul kadın.her defasında abime harçlık verir.kendisine verir.alamadığını alır ama yaranamıyor.annem yanlarına gittiklerinde parası bitene kadar misafir eder.parasının bittiğini hissettiğinde huzursuzluk çıkarır.annemde anlar abime birşey demeden oğlum ben gideyim artık der ve evimize gelir.abimede eşin böyle böyle demez.ben kızarım ama annem abinin hatrına diye susturur.bence kötü niyetli gelinlerde çok.yazdıkça sinirleniyorum.allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.amin.

ben görümce olaraktan bazen bozuluyorum gelinlerin hep erkek tarafını suçlamalarına.bizde küçük abimi kendi memleketizmizden değilde başka yerden evlendirdik.bizde baba yok.öyle gelip gidemedik.ama hep aradık.para gönderdik.ama bizim gelinimiz gönderdiğimiz paraları inkar ediyor.neymiş kendileri ev olmuşlar kimse yardım etmemiş.halbuki hesaplarına yatırıldı para.kendileri oldukları yerde beyaz eşya mobilya beğenemedikleri için diğer şehirlerde hazır parayı yol parası yemek parası harcadılar ve unutuldu.hala yüzümüze vuruyor.kendimiz ev olduk diye.annem dul kadın.her defasında abime harçlık verir.kendisine verir.alamadığını alır ama yaranamıyor.annem yanlarına gittiklerinde parası bitene kadar misafir eder.parasının bittiğini hissettiğinde huzursuzluk çıkarır.annemde anlar abime birşey demeden oğlum ben gideyim artık der ve evimize gelir.abimede eşin böyle böyle demez.ben kızarım ama annem abinin hatrına diye susturur.bence kötü niyetli gelinlerde çok.yazdıkça sinirleniyorum.allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.amin.

bende erkek kardeşim evlenince görümce olacağım fakat herkes sizin aileniz gibi olmuyor buraya yazanların çoğu ne sorunlar yaşıyor eşlerinden destek görmüyor da bunalıyor rahatlamak amacıyla yazıyor.. benim k.v k.p çok iyilerdir bana karşı haklarını yemeyim ama bazı yapılanlar varki ben kabullenemiyorum zaten onları kabullensem sorun kalmayacak..

Canım bizde aynen senin gibi evlendik kv.kp.misafir gibi gelip gittiler,
hatta yol paraları ve takılarını eşim verdi yani hiç destek olmadılar,
4evlatları var 3kız 1erkek şuan hepsi evli ve hiçbirine bişey yapmadılar..
yıllardır memlekette ev araba kredi borcu ödüyolardı ve bir anda evleri yandı araba kaza geçirdi kphastalandı ne var ne yoksa gitti
ve yine biz evlatları toparladık belki pişmanlar belki akıllarına bile gelmiyo,
ama biz eşimle hep konuşuyoruz hiçbir çocuğuna bir yardımda bulunmadı ,
ALLAH bilir tabide insan düşününce eve arabaya vericeği parayla çocuklarına çok güzel gelecek kursalardı bizde çok daha yardım ederdik,
onlara yine borç içindeler.
tek sen değilsin yani,birazda iyi yönünü düşün benim çevremde aile desteğiyle evlenene çok karışıyolar biz 8senelik evliyiz ilk 3sene görümcemleri saymassam bize kimse karışmadı,bundan sonrada karışmazlar inşallah...:55:

Beni ailem tabiri caizse yemedi yedirdi giymedi giydirdi şeklinde büyüttü. Çok zorluklar çeksek de üniversiteyi okuyup bir işe girdim. Ondan sonra da benim varım yoğum onlarındı. Annem hep bi harcama yapsa gelir şuraya şuraya verdim derdi ben de kızardım. Anne senin benim mi var. Şimdi evlendim. Kız kardeşim şu anda benim yerimi aldı. Ama o da ilerde evlenince ikimiz birden bizimkilere yardım edicez. Ha biz yardım etmeden geçinemezler mi? Asgari şartlarda geçinirler. Hani arabayla çok çıkmazlar benzin yakmasın diye ya da et tavuk çok almazlar ama neden böyle olsun ki? Ben neden yardım etmeyeyim. Eşime söyledim. Senin annenin de ihtiyacı vardır. Bir miktar belirleyelim misal 500 lira, hem sizinkilere hem bizimkilere verelim. O da kabul etti. Ben o yüzden anlayamıyorum insanlar ailesine yardımda bulunan kişilere tepki gösterince. Tamam varını yoğunu vermeyeceksin tabi ki de, ya da ne biliyim ailenin durumu zaten iyiyse sen onlardan daha zor duruma düşeceksen vermeyeceksin ama evlenince aileyi unutmak bana ters geliyor. Annem işe girdikten sonra hep benim için altın biriktirdi. Ama inanın biriktirmeyip kendisine harcasa beni daha çok mutlu ederdi. Bir gün yüzü görse, bir tatile gitse 50 yaşından sonra.

Düğün mevzusuna gelince. Eğer iki kişi tüm masrafları çekebiliyorsa sıkıntı yapmaya gerek yok bence. Erkek tarafı her şeyi yapacak diye bir kanun yok ki. Açıkçası bana da bir inci kolye alındı ama onu da eşim aldı. Kolumdaki bilezikleri kendi ailem taktı. Gelinliğimi kendim aldım. Kuaförde artık önce onun bi kartını uazattık limiti doluydu sonra ben bi kart uzattım o da doluydu en son benim başka bir kartımı kullandık. Bunları herkese gülerek anlatırız. Bizim orda mahalle arası düğünlerde damadın annesinden 5 burma babasından 5 burma falan diye söylenir. Bu mudur mutluluk? Eşimin annesi bir emekli insan tamam evi var ama sat da bana düğün yap mı diyim? Ev araba bunlar zaruri ihtiyaçlar. Onlar bizi büyütmüş, okutmuş ve bi yere getirmiş. Kaynıma da belki daha fazla masraf yapılacak çünkü onun maaşı eşiminki kadar iyi değil. Olabilir. Banane. Beni ben ve eşim ilgilendirir. Eğer kendi yağınızda kavrulabiliyorsanız bunları çok dert etmeyin. Ha çok da melek değilim bazen ben de bedavadan gelin aldınız derim (eşime tabi asla ailesine değil) ama dedikçe utanırım kendimden. Yani size dediklerimi kendime de diyorum.

Back
X