Artık ne yapacağımı şaşırdım... Lütfen yardım...

BAL_2

GüLe SevdaLı
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
88
1
86
İstanbul
öncelikle herkeze merhaba
nezamandır sitenizi takip edip faydalanmaktayım belli bir müddet sitenizi iyice tanıdım gördüm ki arkadaslık paylasım yardımlasma sevecenlik eglence hersey sahane emeği geçen herkesin gönlüne paylasımına sağlık
dilerim bende zamanla paylasımda bulunarak sizlere yardımcı olurum ve dilerim ki burada kalıcı olurum. aslında ilk böyle giriş yapmak istemezdim
ama bende önceki bir arkadasın yazdıklarını okuduktan sonra onun konusuna içimden gelenleri yazıp konusunu dağıtmıim kendi adıma bir sayfa açıp derdimi paylasmak istedim

yaklasık 1,5yıldır bir beraberliğim var ve çok mutluyum askın buzamana kadar nedemek oldugunu bilmeyen ben, askın ne oldugunu öğrendim çıkarsız ve yalansız bir iliskim var ama isin kötüsü biz birbirimizi bukadar sevmemize rağmen ailem karsı. kısaca nasıl tanıstırıldık neden karsı olduklarını anlatayım

Bundan 2 yıl önce kuzenimin aracılığa tanıstırıldım çok iyi biriydi ama nedense biz birbirimisi sevince birden çok kötü bir insan oldu ve kuzenim tarafından her gecen gün biseyler söyleniyo hakkında.... En kötüsü ise zaza ve ortaokul mezunu benim için kesinikle bir problem yok ama ailem karsı kesinlikle olmaz diyolar. Annem babama demis ve babam benimle konusmuyo ki babam bana hiç kıyamas sadece çoçugun istedigini benimde gönlümün oldugnu ama çıkmadığımızı biliyo. annem herseyi yasakladı dısarı bile tek çıkamıyorum telde konusturmuyo internete görüsmek yasak yarın doğum günüm onun gelmesine bile razı değil iki ayda bile görüsmeye razıyım ama o bile yok bir saat bile yeter o bile yok inanın bütün vücudum yara oldu doktor ilaç veriyo geçmiyo o bile sasırdı ah be kızım anlamadım ne diye üzüyosun bukadar kendini diyo.
sizce durum bukadar mı imkansız bi okul okumadı diye veya kürt diye simdi ben mutlu olamaz mıyım onunla. ne olur bi çıkar yol söyleyin gerçekten onlar mı haklı yoksa ben deli gibi asık oldugum için gözüm mü kör oldu..

aşkta mantık yoktur her zaman söylerim bunu
seversem sonuna kadar giderim kimseyi dinlemem
ne diploma nede başka bir şeyi sorun ederim derim her zaman bu benim şahsi fikrim
bilmiyorum belki başıma gelmediği için böyle düşünüyorum
bir aralar kk da bu konunun tartışması yapıldı
davul bile dengi dengine dedi bir çok arkadaşımız bilmiyorum belkide haklılar
ama şu açıdan bakalım olaya her şeyi geçtim
ben bana benzeyen biriyle hayatımı birleştirmek isterim
bana benzeyen derken şunu kasdediyorum ırk mezhep farkı
bunu söylememdeki amaç aranızdaki kültür farkı gerçekten birlikte yaşamadan anlayamıyorsun
tabiki burda kimseyi küçük görmek gibi bir durum söz konusu bile değil
sadece ileride sana zorluk oluşturacak uyum sağlamakta zorluk çekeceksin
ama aşkım her şeyin üstünde diyorsan bi şekilde anneni bana ikna etmeni tavsiye ederim
kendinden eminsen gözümü kararttım sonuna kadar giderim diyorsa hiç durma derim
çünkü aşk insanın kapısını her zaman çalmaz bulmuşken bırakmamak gerek
ama o olduğuna eminsen tabiki....

aşkta mantık yoktur her zaman söylerim bunu
seversem sonuna kadar giderim kimseyi dinlemem
ne diploma nede başka bir şeyi sorun ederim derim her zaman bu benim şahsi fikrim
bilmiyorum belki başıma gelmediği için böyle düşünüyorum
bir aralar kk da bu konunun tartışması yapıldı
davul bile dengi dengine dedi bir çok arkadaşımız bilmiyorum belkide haklılar
ama şu açıdan bakalım olaya her şeyi geçtim
ben bana benzeyen biriyle hayatımı birleştirmek isterim
bana benzeyen derken şunu kasdediyorum ırk mezhep farkı
bunu söylememdeki amaç aranızdaki kültür farkı gerçekten birlikte yaşamadan anlayamıyorsun
tabiki burda kimseyi küçük görmek gibi bir durum söz konusu bile değil
sadece ileride sana zorluk oluşturacak uyum sağlamakta zorluk çekeceksin
ama aşkım her şeyin üstünde diyorsan bi şekilde anneni bana ikna etmeni tavsiye ederim
kendinden eminsen gözümü kararttım sonuna kadar giderim diyorsa hiç durma derim
çünkü aşk insanın kapısını her zaman çalmaz bulmuşken bırakmamak gerek
ama o olduğuna eminsen tabiki....

zaman ayırıp okudugun ve yorumda bulundugun için ilkönce çok tesekkür ederim

okadar çok seviyorumki öyle böyle değil ve okul benim için kesinlikle bir engel olamaz okumus olupta birden fazla diploması olsaydı ama cahil olsaydı daha kötüydü bence.
ama okumamasına rağmen kendini gelistirmis kibar mantıklı düsenebiliyor en azından hiç bir kötü alıskanlığı yok içinde allah korkusu merhamet var birsey olduğunda can acısını biliyo ağlamayı biliyo ya yeri geldiginde erkegim deyip çekip gitmiyo adam gibi gelip askım özür dilerim demesini biliyo hiç bir zaman demedim üniversite mezunu olsun çok parası olsun evi olsun arabası olsun. adam olsun dedim ya beni ele muhtaç etmesin sevdigine sahip çıksın yeter iki ekmek olmasada bir ekmek getirsin yemin ederim paylasır yerim hiç sorun değil yeterki askım cebimde 1 liram var ancak bunu aldım diye bilsin. kurban olduğum rabbim öyle bir ask verdiki simdi bana ben bu askı yasayamazsam ölürüm. evet belki dediğin gibi kültür farkı sorun olabilir ama benim haddime değilki ayrım yapamamki kürt türk diye tamam belki biraz tutucular ama bu cocuk bursada yetismis kendini gelistirmis ailesine gelince eğer esimi seviyosam onlarda basımın tacı olur beni sevdikleri sürece tabii, ben yapacağımdan eminim desinler ki bana bak para sıkıntısı çekersin okey inkar etmiyorum para sıkıntısı çekerim çekicemde biliyyorum ama beraber basa çıkıcağımıda biliyorum birgün beni yarı yolda bırakmayacağını da biliyorum pes edip gitmeyeceğini de biliyorum. iste bunu aileme anlatamıyorum daha doğrusu beni dinlemiyo bile ya bağırıp cağırıyo birde babamında güvenini sarsmaktan korkuyorum hayatta babamdan sonra güvendigim tek insan askım babam biyana dünya biryana o bana kaçarız dedeğinde seninle beraber ölürüm deki 50 yıl bekle beklerim ama asla kaçmam babamın basını eğdirmem ama onun bu iliskiyi kabul etmeyeceğini de adım gibide biliyorum

Keşke mutlu bir evlilik için aşk yeterli olsaydı. Ama ne yazık ki olmuyor. Para da gerekli, kültür uyumu da ailenin rızası da...
Ani karar verme ve lütfen kendine, aşkına, ailene zaman tanı.

zaman ayırıp okudugun ve yorumda bulundugun için ilkönce çok tesekkür ederim

okadar çok seviyorumki öyle böyle değil ve okul benim için kesinlikle bir engel olamaz okumus olupta birden fazla diploması olsaydı ama cahil olsaydı daha kötüydü bence.
ama okumamasına rağmen kendini gelistirmis kibar mantıklı düsenebiliyor en azından hiç bir kötü alıskanlığı yok içinde allah korkusu merhamet var birsey olduğunda can acısını biliyo ağlamayı biliyo ya yeri geldiginde erkegim deyip çekip gitmiyo adam gibi gelip askım özür dilerim demesini biliyo hiç bir zaman demedim üniversite mezunu olsun çok parası olsun evi olsun arabası olsun. adam olsun dedim ya beni ele muhtaç etmesin sevdigine sahip çıksın yeter iki ekmek olmasada bir ekmek getirsin yemin ederim paylasır yerim hiç sorun değil yeterki askım cebimde 1 liram var ancak bunu aldım diye bilsin. kurban olduğum rabbim öyle bir ask verdiki simdi bana ben bu askı yasayamazsam ölürüm. evet belki dediğin gibi kültür farkı sorun olabilir ama benim haddime değilki ayrım yapamamki kürt türk diye tamam belki biraz tutucular ama bu cocuk bursada yetismis kendini gelistirmis ailesine gelince eğer esimi seviyosam onlarda basımın tacı olur beni sevdikleri sürece tabii, ben yapacağımdan eminim desinler ki bana bak para sıkıntısı çekersin okey inkar etmiyorum para sıkıntısı çekerim çekicemde biliyyorum ama beraber basa çıkıcağımıda biliyorum birgün beni yarı yolda bırakmayacağını da biliyorum pes edip gitmeyeceğini de biliyorum. iste bunu aileme anlatamıyorum daha doğrusu beni dinlemiyo bile ya bağırıp cağırıyo birde babamında güvenini sarsmaktan korkuyorum hayatta babamdan sonra güvendigim tek insan askım babam biyana dünya biryana o bana kaçarız dedeğinde seninle beraber ölürüm deki 50 yıl bekle beklerim ama asla kaçmam babamın basını eğdirmem ama onun bu iliskiyi kabul etmeyeceğini de adım gibide biliyorum

arkadaşım öncelikle durumun zor çelişkili bir durum üzüntünü anlayabiliyorum
ama aşkın imkansızlığı onu ikiye katlar malesef
şimdi ben bu aşkı yaşayamazdam ölürüm diyorsun ama kimse ölmüyor canım
gerçekten öyle onsuz yaşayamam yapamam ölürüm diyen çok kişi gördüm
sen de onlardan birisin demiyorum ama ölmezsin inan bana bu hayatta her şey geçiyor her şey unutuluyor
unutmak zorunda olsan belli bire süre üzülürsün ama unutmasanda alışırsın
öncelikle bu aşk olmazsa olmazım düşüncesini sil at kafandan
elbette aşk çok güzel bir şey seninde dediğin gibi diploma gibi bir şeyi bende sorun etmem
adam olsun adam gibi adam dürüst kendi kendine yetebilen okumamış ama cahil kalmamış olsun derim
bende seninle aynı fikirdeyim ama aşk karın doyurmuyor malesef her şeye yetmiyor
iyi düşün pişman olmayacağın bir karar ver
zaten sen kararını verdikten sonra bu kararlılığınla ailenide inandırırsın aşkına
benim anladığım kadarıyla senin kafan biraz karışık ailem yada aşkım arasında kaldım diyorsun belki ama
seçim yapılacak gibi değil ki ailen yanında olmadan mutlu olabilirmisin
sen öncelikle kararını ver hangisini seni daha mutlu edecek sonrası kolay...

arkadasım aynı durum bendede var seni en iyi damdan düşen birisi anlar oda ben benimde sevdigim evlenmeyi düşündügüm insan kürt ve ben okuyorum o liseli bizim ailede cogu okumus ve görmüş geçirmiş hepsininde bana diyecekleri şey aynı benim babamda kabul etmeyecek zorluyacak beni sevgi emek ister ben kimseyi ayırt etmedim etmemde allah ettirmesin ırki,mezhebi,farklı sehirden olması önemli degiil önemli olan insan olabilmesi...ama gelde bunu ailelere etrafındakilere anlat kendi kültürlerinden olsun istiyorlar kendi içlerine yakışşın istiyorlar haklılarda ama bunu isterken bizim ne hissettigimizi,ne yaşadıgımızı düşünmüyorlar.biz ne biliriz sen kaç insan tanıdın mutsuz olcaksın bikerede ne olursa olsun senin yanındayız bunu yaşamak istiyorsan destekleriz deseler.bizim seçtigimiz kişile kötü olsa serseri olsa haklılar ama araştır et kültür farkı,ırkını katma .evet yasanmıs cok hikaye var kültür farkı ailelerin uyumu önemli istisnalarda var.önemli olan aynı dili paylaşabilmek anlaşabilmek beni karsımdaki anlamadıktan sonra sevmedikten snra istedigi kadar köylüm olsun,kültürümüz uyuşsun önemli mi ya hayat bence fazla planlarla yaşanmamalı inanıyorsan güveniyorsan bişeylere denenmeli başkaları mutsuz oldu yada mutlu oldu die seçimler yapılmamalı die düşünüyorum asla bende kaçmam ama sonuna kadar savasırım karsımdakine inanıyorsam ikna etmeye calısırım.hersey nasip kısmet arkadasım eger alnımızda varsa karsımızda dünya dursa bu iş olur yeterki allahım alnımıza yazmış olsun.cok agladım ne olcak bu iş dedim kendime zarar verdim hatta ailem için vazgecmeyi düşündüm:(sonra aklıma geldi ben bu kişiyi kültürü benzemiyor yok kürt yok ünili degil die red edersem insanlıgına bakmadan hep pişman olcam ve vicdan azabı cekecegim biliyorum cünkü birisi beni ırkım yüzünden red etseydi kndimi cok kötü hisseterdim ve allah korusun isyan ederdim neden ben die:(hepimiz allahın kuluyuz bu ayrımı kim yapabiliyor ya önemli olan din kardeşligidir kültür ,ırk,dil farkını gecelim ve insanları kuçaklamasını bilelim bu yüzden sevgisiz bir toplumda yasıyoruz önyargılarımızdan kurtulalım okadar üzülüyorum ki öyle bi dünyada yasıyoruz cogu sey gelişti ama beyinlerimiz hala gelişemedi hepimiz insanları ne olursa olsun kuçaklamasını bilseydik burada ırk yüzünden sevdigine kavusamayanlar olmazdı büyük konşmak istemiyorum ama ailem kimligi yüzünden sevdigime beni vermiyecekse evet aileme karsı gelemem onlar beni büyüttü yetiştirdi ama asla onlarıda affetmem biz yanlıslarımız,hatalarımızın düzeltilmesini istiyoruz ama asla başkalarının dogrularını yaşamak istemiyoruz:(akıl verirken lütfen bunlarada dikkat edelim inş arkadasım hersey hayırlısıyla yoluna girer üzülme allah büyük hayırlısını iste allah yar ve yardımcımız olsun...

Keşke mutlu bir evlilik için aşk yeterli olsaydı. Ama ne yazık ki olmuyor. Para da gerekli, kültür uyumu da ailenin rızası da...
Ani karar verme ve lütfen kendine, aşkına, ailene zaman tanı.

haklısın belkide.belki bundan 5 yıl sonra ah ben ne yaptım dicem belkide iyiki evet demessim iyiki direnmissim diyeceğim. ileriyi görmek gibi bi sansım olmadığından yasayıp göreceğim yasamadan bilemem ki. bilmiyorum belki daha yolun basındayız yaklasık 1,5 yıl olmus neolacağını bilemeyiz hiç birzaman büyük konusmadım konusmayacağımda. rabbim hayırsızsa eğer bir ömür ağlayacaksam simdi baba evinde ağlamaya razıyım ama para kültür farkı bir yana benim için en önemlisi ailemin rızası enazından yanımda olsunlar rabbim oyle bir günü göstermesin tabii olur ya canım yanarsa sığınacak bir kapım olsun istiyorum onların dualarını almadan zaten çıkmam gereksirse beklerim ama onların rızasını alarak çıkarım artık iki tarafta üzülmesin istiyorum yarimde ailemde

arkadaşım öncelikle durumun zor çelişkili bir durum üzüntünü anlayabiliyorum
ama aşkın imkansızlığı onu ikiye katlar malesef
şimdi ben bu aşkı yaşayamazdam ölürüm diyorsun ama kimse ölmüyor canım
gerçekten öyle onsuz yaşayamam yapamam ölürüm diyen çok kişi gördüm
sen de onlardan birisin demiyorum ama ölmezsin inan bana bu hayatta her şey geçiyor her şey unutuluyor
unutmak zorunda olsan belli bire süre üzülürsün ama unutmasanda alışırsın
öncelikle bu aşk olmazsa olmazım düşüncesini sil at kafandan
elbette aşk çok güzel bir şey seninde dediğin gibi diploma gibi bir şeyi bende sorun etmem
adam olsun adam gibi adam dürüst kendi kendine yetebilen okumamış ama cahil kalmamış olsun derim
bende seninle aynı fikirdeyim ama aşk karın doyurmuyor malesef her şeye yetmiyor
iyi düşün pişman olmayacağın bir karar ver
zaten sen kararını verdikten sonra bu kararlılığınla ailenide inandırırsın aşkına
benim anladığım kadarıyla senin kafan biraz karışık ailem yada aşkım arasında kaldım diyorsun belki ama
seçim yapılacak gibi değil ki ailen yanında olmadan mutlu olabilirmisin
sen öncelikle kararını ver hangisini seni daha mutlu edecek sonrası kolay...

belkide sen haklısındır ilk çıktığım paylastıklarımıs var hatıralar var yasanmıslıklar verilen sözler kurulan hayaller var geriye dönüp baktığımda beraber geçen günler yasanılanlara rağmen onun mücadelesi sevgisi bırakamam bıraksamda yasayamam gibi geliyo tabiiki gidipte canıma kıyamam rabbimin verdigi canı almak kimin haddine zamanla onsuzluğa alıssamda yasarım ama ölü olarak hayatımada kimseyi sokmam gibime geliyo belkide simdiki yasadığım asktan dolayı böyle düsünüyorum bilemem hayat zor ama inan simdi ayrılmak ölümden beter geliyo hangisi seni mutlu edecek dersen ikiside be arkadasım çok mu sey istiyorum bilmiyorum ama sevdigim ve ailemi biradara görmek istiyorum yanyana ne yardan vazgeçmek istiyorum nede ailemden

Evet aşkın gözü kördür evet aşkın mantığı,dili,dini,rengi yoktur ama şuda bir gerçekki canım büyük sözü dinlemeyenin pişmanlığıda büyük olur ailenin bir bildiği vardır çünkü ileride sen üzülürsen onlarda üzülecekler bence biraz zaman ver kendine ve ailenin neden karşı olduğunu anlamaya çalış inan bana annen ve baban kadar kimse ama hiç kimse senin iyiliğini isteyemez bu dünyada o çok sevdiğin adam bile gün gelir kendinden başkasını düşünmez hale gelir ama anneciğin asla sana sırt dönemez ne hali varsa görsün diyemez sana tavsiyem canım asla bir erkek için aileni karşına alma çok pişman olursun..

arkadasım aynı durum bendede var seni en iyi damdan düşen birisi anlar oda ben benimde sevdigim evlenmeyi düşündügüm insan kürt ve ben okuyorum o liseli bizim ailede cogu okumus ve görmüş geçirmiş hepsininde bana diyecekleri şey aynı benim babamda kabul etmeyecek zorluyacak beni sevgi emek ister ben kimseyi ayırt etmedim etmemde allah ettirmesin ırki,mezhebi,farklı sehirden olması önemli degiil önemli olan insan olabilmesi...ama gelde bunu ailelere etrafındakilere anlat kendi kültürlerinden olsun istiyorlar kendi içlerine yakışşın istiyorlar haklılarda ama bunu isterken bizim ne hissettigimizi,ne yaşadıgımızı düşünmüyorlar.biz ne biliriz sen kaç insan tanıdın mutsuz olcaksın bikerede ne olursa olsun senin yanındayız bunu yaşamak istiyorsan destekleriz deseler.bizim seçtigimiz kişile kötü olsa serseri olsa haklılar ama araştır et kültür farkı,ırkını katma .evet yasanmıs cok hikaye var kültür farkı ailelerin uyumu önemli istisnalarda var.önemli olan aynı dili paylaşabilmek anlaşabilmek beni karsımdaki anlamadıktan sonra sevmedikten snra istedigi kadar köylüm olsun,kültürümüz uyuşsun önemli mi ya hayat bence fazla planlarla yaşanmamalı inanıyorsan güveniyorsan bişeylere denenmeli başkaları mutsuz oldu yada mutlu oldu die seçimler yapılmamalı die düşünüyorum asla bende kaçmam ama sonuna kadar savasırım karsımdakine inanıyorsam ikna etmeye calısırım.hersey nasip kısmet arkadasım eger alnımızda varsa karsımızda dünya dursa bu iş olur yeterki allahım alnımıza yazmış olsun.cok agladım ne olcak bu iş dedim kendime zarar verdim hatta ailem için vazgecmeyi düşündüm:(sonra aklıma geldi ben bu kişiyi kültürü benzemiyor yok kürt yok ünili degil die red edersem insanlıgına bakmadan hep pişman olcam ve vicdan azabı cekecegim biliyorum cünkü birisi beni ırkım yüzünden red etseydi kndimi cok kötü hisseterdim ve allah korusun isyan ederdim neden ben die:(hepimiz allahın kuluyuz bu ayrımı kim yapabiliyor ya önemli olan din kardeşligidir kültür ,ırk,dil farkını gecelim ve insanları kuçaklamasını bilelim bu yüzden sevgisiz bir toplumda yasıyoruz önyargılarımızdan kurtulalım okadar üzülüyorum ki öyle bi dünyada yasıyoruz cogu sey gelişti ama beyinlerimiz hala gelişemedi hepimiz insanları ne olursa olsun kuçaklamasını bilseydik burada ırk yüzünden sevdigine kavusamayanlar olmazdı büyük konşmak istemiyorum ama ailem kimligi yüzünden sevdigime beni vermiyecekse evet aileme karsı gelemem onlar beni büyüttü yetiştirdi ama asla onlarıda affetmem biz yanlıslarımız,hatalarımızın düzeltilmesini istiyoruz ama asla başkalarının dogrularını yaşamak istemiyoruz:(akıl verirken lütfen bunlarada dikkat edelim inş arkadasım hersey hayırlısıyla yoluna girer üzülme allah büyük hayırlısını iste allah yar ve yardımcımız olsun...

öncelikle rabbim bizimle beraber olmak üzere yar hasreti çekipte yarine kavusması imkansız olan herkezin gönlündekini nasip etsin yarine kavustursun......
allah yardımcın olsun güzel kardesim

sevdigim kürt degil tamam doğulu ama zaza kürtce gibi ama konusmaları daha farklı tabii ailesi ile beraber kendide türkçe biliyo. türkçe bilsede birseyi değistirmiyo tabii. bi sansın var en azından lise mezunu benimkinin lise diplomasıda yok diyorum belki bi sans olurdu ne bilim acıktan filan biraz gayretle üniversite okurdu. ama simdi lise 4 sene oldu o bitecek üniversite 4 yıl o bitecek hadi okuluda geçtik bi seklide babam hep der ben kürde kız vermem babama göre zaza daha kötü tabii halbuku anlatamıyorum ki nekadar iyi olduklarını caresiz kalmak bukadarmı zor bende aynen senin gibiyim karsıma alıpta konusamam seviyorum diye ama simdi olmazsa elbit olcak belki bugün değil yarın değil ama zaman gelicek babam yine olmaz derse ozaman bak babacım böyle böyle anlatıcam tek istediğim kestirip atmasın en azından bir göreyim gelsin desin bir görsün ya

Evet aşkın gözü kördür evet aşkın mantığı,dili,dini,rengi yoktur ama şuda bir gerçekki canım büyük sözü dinlemeyenin pişmanlığıda büyük olur ailenin bir bildiği vardır çünkü ileride sen üzülürsen onlarda üzülecekler bence biraz zaman ver kendine ve ailenin neden karşı olduğunu anlamaya çalış inan bana annen ve baban kadar kimse ama hiç kimse senin iyiliğini isteyemez bu dünyada o çok sevdiğin adam bile gün gelir kendinden başkasını düşünmez hale gelir ama anneciğin asla sana sırt dönemez ne hali varsa görsün diyemez sana tavsiyem canım asla bir erkek için aileni karşına alma çok pişman olursun..

ama bukararı onu tanıyarak verseler olmazmı çokmu sey istiyorum bi tanısınlar görüp konussunlar onu gördükten sonra derseler ya bu çoçuk 5 para etmez kızım üzülürsün canım yansada birdaha aramam biliyorum iyiligimi istiyolar eminim buzamana kadar ailem birdedigimi iki etmedi çok zengin olmasakta çok rahat büyüdüm bi zorluk çekmedim onlarda ondan korkuyolar biliyorum ama bi tanısınlar ya tek istediğim o simdi ondan ayrılmakta çok zor geliyo yapamıyorum
demissin ya askın gözü kör mantğı yok cidden mantığın bittiği yerde ask baslıyo olsa gerek çünkü hiç biseyi düsünemez oldum herseyi basarırım yaparım gibi me geliyo bu is zaten onlarsız olmaz doğru diyosun kimseye güven yok
her iki tarafada zaman tanıyorum zaten hemen evleneyim demiyorum 21 yasındayım erkek arkadasım 25 onunda benimde toparlanmamız için en az 4 yıl daha var diyorum gerçi o kabul etmesede ben kabul etiricem bukadar beklemeyi ilerde zorluk çekmeyelim diye hersey tatlı birsekilde olsun telli duvağımla baba evinden çıkayım diye bekliyorum

Canım gerçekten zor bir durumdasın anlayabiliyorum. Ben de senin yaşındayım. Gerçekten burada bu tartışmalar çok yapıldı.Tamam sevdiğin kişi okumamış ama mesleği var mı? İşi gücü var mı? Ve bu mesleği geçerli bir meslek mi? İlk olarak bunu merak ettim.

Ayrıca her zaman engellenen şeyler daha cazip gelir. Belki bu nedenle sana bu kadar cazip geliyordur.:sm_confused: Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya. Bu durumda onun gibi birşey olabilir. Belki de sen böyle melankoliye aşıksındır. Gerçekten 20-30 yıl sonrasını bir düşün. Üniversite okuyorsun. İleride nasıl ortamlara gireceğim ve gireceğim ortamlara eşim de uyum gösterebilecek mi? Birileriyle tanıştırırken zorlanacak mıyım? Kesinlikle ben o insanı aşağılamak için söylemiyorum bunları ama eş dediğin şey çok önemli. Aslında eşini seçerken koca bir hayat seçeceksin. Düşün en basitinden arkadaşlarınla tanıştıracaksın oturup onlarla sohbet etmesini bekleyeceksin. Ama kültür farkı (kültür derken doğu batı vs gibi etkenleri kastediyorum) sorun oluşturur mu diye düşünmelisin. Gerçekten belki o da mutsuz olacak ileride. Senin işin başka insanlarla çok fazla görüşmeni iletişim kurmanı gerektirecek bir iş olacak o da üzülecek. Onu da düşün kendini de düşün. Ben aşka inanırım ama o da bir yere kadar. Çocuğun aç olunca emin ol aşkı düşünmezsin.

arkadasım tek tek yorumları okudum seni okadar iyi anlıyorum ki evet tanısıp deselerki bu adam beş para etmez,serefsiz,serseri amenna öyle bir insanı zaten bizde istemeyiz ama önce kürt diyorlar:(dogulu diyorlar mesela benim sevdigim kürt ama kürtle alakası yok sana şunu diyorum sevdigine deki beni nasıl seviyorsan bunu aileme ıspatla eger ailene ıspatlaysa buda zamanla olcak bence ailen inanır ve inş engelleri ortadan kaldırır.ilk başta sen inan sevdigine gözü kapalı bir şekilde zaman ver eger gerçekten bu diyorsanda bunu ailene göster zaten nasipsede olur.kendinide fazla yıpratma olan sana oluyor bir yorumda denmişki ''Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya.''(mecnun'un lafı şudur mecnun buldu mevlasını neylesin leylasını)mecnun leylada aşkı buluyor ama yaratanına olan aşkı acı çekmeye kimse hevesli olamaz yanlış anlasılmasın düzeltmek istedim sadece kul olarak kimseyi kücük görmeye hakkımız yok ve büyük konuşma gelir başına belkide ailelerimizin lafı yüzünden bu noktadayız arkadasım baban demişya kürtte kız vermem diye cok büyük konuşmuş vermek zorunda kaldımı hatasını görür canım hersey olcagına varıyor YARATANIM GERÇEKTEN SEVENLERı AYIRMASIN HAYIRLISIYLA ONLARI BıRLEŞTıRSıN BıR ÖMÜR BOYU...amin

Canım gerçekten zor bir durumdasın anlayabiliyorum. Ben de senin yaşındayım. Gerçekten burada bu tartışmalar çok yapıldı.Tamam sevdiğin kişi okumamış ama mesleği var mı? İşi gücü var mı? Ve bu mesleği geçerli bir meslek mi? İlk olarak bunu merak ettim.

Ayrıca her zaman engellenen şeyler daha cazip gelir. Belki bu nedenle sana bu kadar cazip geliyordur.:sm_confused: Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya. Bu durumda onun gibi birşey olabilir. Belki de sen böyle melankoliye aşıksındır. Gerçekten 20-30 yıl sonrasını bir düşün. Üniversite okuyorsun. İleride nasıl ortamlara gireceğim ve gireceğim ortamlara eşim de uyum gösterebilecek mi? Birileriyle tanıştırırken zorlanacak mıyım? Kesinlikle ben o insanı aşağılamak için söylemiyorum bunları ama eş dediğin şey çok önemli. Aslında eşini seçerken koca bir hayat seçeceksin. Düşün en basitinden arkadaşlarınla tanıştıracaksın oturup onlarla sohbet etmesini bekleyeceksin. Ama kültür farkı (kültür derken doğu batı vs gibi etkenleri kastediyorum) sorun oluşturur mu diye düşünmelisin. Gerçekten belki o da mutsuz olacak ileride. Senin işin başka insanlarla çok fazla görüşmeni iletişim kurmanı gerektirecek bir iş olacak o da üzülecek. Onu da düşün kendini de düşün. Ben aşka inanırım ama o da bir yere kadar. Çocuğun aç olunca emin ol aşkı düşünmezsin.

seninle beraber okuyupta yorumda bulunan tüm arkadasların yüreklerine sağlık.

şöyle söylim babasıyla beraber bi islettikleri ceyiz mağazası var bursada (ayrı sehirledeyiz yani) bu krizden dolayı isler pek iyi değil ama antalya gidiyolar ara ara yazın değil de genelde kasım mart arası hali satmaya öyle o yönden eminim rabbim ona sağlık verdigi sürece o yılmaz çalısır. aslında halıcılıkta güsel para var ama iste taksitle mal satılıyo ödemeler iki ay sonra baslıyo taksit günü geldiginde kapı kapı dolasıyo ama para yok para vermeyince suanda ceyiz dükkanında zaten bi kazanç yok mecbur oranın ödemeleri kapansın diye borç alınıyo faiz isliyo yani bacım is zor birazcık sudönemlerde ama ileriyi kim bilebilir ki isterdim tabii çok kazançı olmasada en azından ayda sabit bi maasi geliri olsun olmadı yine sükürler olsunki canı bedeni sağ bırakıp baska ise girse diyorum maaslı çalısa simdi üniversite mezunları açıkta o nasıl bulsun kırmak ta istemiyorum onu

yok be güzelim bu öyle bisey değil sırf onlar onaylamıyo diye yasak diye o yüzden onun pesinde değilim bende biliyorum inan hergün basımı yastığa koydugumda düsünüyorum herseyi içimden bazen tek sorun para olsun diyorum olmadı bende calısırım ama o öleceğimi bilsem sen calısamazsın diyo. diyorum kuru ekmekte yerim yeterki huzur olsun ama is cocuğa gelince orda duraklıyorum ona bir gelecek bir hayat güzel bir yasam sunamayacağımızı düsünmek bile simdiden canımı sıkıyo iste araya o girince inan uykularım kacıyo ama olmuyo iste çok seviyorum ya baska bi sebep olsa bırakır atarım askından ölsem de mesala serseri isi gücü yok anca baba parasını yiyen biri olsa dicem ki yok annem haklı bunla sonum yok çok sevsemde gözüm görmez onu. ama öyle değil o dükkan isler onun sayesinde dönüyor diyebilirim o mücadelesi ikimizi de ayakta tutan belkide o. çok güsel demissin es değil bir hayat sececeksin [/B]kendine doğru bir hayat seçicem beraber sürdeceğimiz bir hayat ve ve öyle doğru bir karar vermem gerek ki ileride çoçuklarımın hayatı söz konusu sadık yılmayan bir es iyi bir baba biliyomusun iste ben onları onda görebiliyorum belki bukararı vermek için çok erken hayat ne gösterir bilinmez ama ben zaman tanıdım hem ona hem kendime hem aileme bu zaman sevgimiz için değil ikimizde eminiz. bu zaman onun kendini toparlayıp bize yuva hazırlaması iyi bir gelecek sunması icin aileminde bu zamanda onun tanıyıp askımızı görmeleri icin. ama onlar bu askı yasamaya mücadeleye de izin vermiyolar
ayrıca sunada cevap vereyim zaten çok aktif biri arkadas ortamları çok küçük büyük her yastan insana ayak uyduran biri bir kaç defa arkadas ortamıma girdi gayet iyi ben dedim hatta içimden simdi belki sorun çıkar tahmin ettiğim gibi olmadı çok rahat davrandı öyle çekingenligi yok boş konusan biri değil söyledikleri çok mantıklı konustugunda dinlenicek biri ama gel görelim ki imkansız deniyo olmaz yapamazsınız diyolar dinlemiyolar bile açıklama yapmamı

arkadasım tek tek yorumları okudum seni okadar iyi anlıyorum ki evet tanısıp deselerki bu adam beş para etmez,serefsiz,serseri amenna öyle bir insanı zaten bizde istemeyiz ama önce kürt diyorlar:(dogulu diyorlar mesela benim sevdigim kürt ama kürtle alakası yok sana şunu diyorum sevdigine deki beni nasıl seviyorsan bunu aileme ıspatla eger ailene ıspatlaysa buda zamanla olcak bence ailen inanır ve inş engelleri ortadan kaldırır.ilk başta sen inan sevdigine gözü kapalı bir şekilde zaman ver eger gerçekten bu diyorsanda bunu ailene göster zaten nasipsede olur.kendinide fazla yıpratma olan sana oluyor bir yorumda denmişki ''Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya.''(mecnun'un lafı şudur mecnun buldu mevlasını neylesin leylasını)mecnun leylada aşkı buluyor ama yaratanına olan aşkı acı çekmeye kimse hevesli olamaz yanlış anlasılmasın düzeltmek istedim sadece kul olarak kimseyi kücük görmeye hakkımız yok ve büyük konuşma gelir başına belkide ailelerimizin lafı yüzünden bu noktadayız arkadasım baban demişya kürtte kız vermem diye cok büyük konuşmuş vermek zorunda kaldımı hatasını görür canım hersey olcagına varıyor YARATANIM GERÇEKTEN SEVENLERİ AYIRMASIN HAYIRLISIYLA ONLARI BİRLEŞTİRSİN BİR ÖMÜR BOYU...amin

amin bacım amin insallah rabbim cümlemezin gönlündeki sevgiliyi nasip etsin ama gerçekten hayırlı ise

insallah bir gün anlarlar mücadelemizi görüp tanımaktan kaçmazlar insallah
inan artık bir zaman bir vakit koymuyorum hayırlısı nezamansa ozaman diyorum.
diyorum ki yarabbim eğer bu is hayırsızsa mutsuz olacaksam bu zaman içinde bu isin olmayacağına inandır beni bunu görmemi sağla,yok eğer bizim kaderimiz bir yazılmışsa ancak beraber mutlu olacaksak ne olur bunu aileme de inandır baska yapacak hiçbirseyimiz yok

evet babam çok büyük konustu çok ve halada konusmaya devam ediyo rabbim sonumuzu hayır etsin

Canım sana en guzel ornegı kendı aılemden verıcem cok faydalı olucaktır bende onları ornek alıyorum..

Benım 3 tane ablam var en buyugu cok sevdı babam ortaokul mezunu enıstem dıye vermedı ablamda kactı ve evlendı..Para sıkıntıları oldu kaynanası ve kayınpederıyle yasıyordu onun kucugu olan ablam onu gordu gıttı cok zengın bırıyle evlendı yuksek lısans meznu mantık evlılıgı dıye arabaları oldu 2tane ev aldılar evlerı dayalı doselı mukemmeldı...dugunlerı arka arkaya oldu yaklasık bundan 10 sene once falan..

Sımdı yıl 2009 sana sonucu anlatayım hemen.Buyuk ablamın 2 cocugu var tabıkıde babamla ılk cocuguna hamıle kaldgnda barıstı yıne kaynanası onla yasıyor ama ablam ıse gıdıyor kadın Allah var cocuklarada bakıyor yemekte yapıyor ordan oraya kosturyor para sıkıntısı cekıyorlar ama cocugu kocası yanında mutlu..
Dıger ablam ıse bır kızı oldu sonra bosandılar saygı sevgı yoktu cunku.Cocuk 7 yasında anne baba ayr oldgu ıcın konusmuyor ve tedavı goruyor ablam ıse bır daha evlenmedı duzensız bır hayat yıne parası var ama neye yarar sence????

Iste hayat bu seekılde ıkı yolunda sonunda uzuntuler olucaktr elbet sen ıyıısı ıcınden ne gelıyorsa kalbın ne dıyorsa onu yap..Ben buyuk ablamın yolunu sectım smdı yaza nısanlanıyorum belkıde ıkısının ortası hem cok sevıyorum hemde maddı sıkıntımız cok olmuycak..Babam bkarsı tabıkı lıse mezunu dıye ama dınleyene kım ben babacıgımı kırmadan uzmeden en guzel halletmeye calıscm..Sende savbret bız cok sabrettık ve daha bır suru kısı cok cektık Zafer yolunda cekılen cıle kutsaldır derler ya aynen ondan sen kımı sevıyosan ona gıt cunku bır daha o hissi sana kımse veremez

Bak canım, bu yaşta herşey aşk etrafında dönüyor gibi senin için ama maalesef değil...
Şu anda üniversitede okuyorsun o ise ortaokul mezunu... Ve ölsem seni çalıştırmam diyor..
Sen bunu hazmedebilecekmsin, o kadar sene emek verip okuduktan soonra bir adam gelecek ve seni çalıştırmam diyecek... Ben hazmedemezdim...
O seni hazmedebilecekmi?? Hazmedebilecek olsa çalıştırmam demezdi, neden çalıştırmam diyor biliyormusun, iş ortamında ondan daha iyi eğitimli, senin yetişme tarzına daha yakın erkeklerle aynı ortamda bulunup onunla karşılaştırma yapmanı istemiyor o yüzden, iş ortamında çoğunluğu üniv. eğitimi almış kişilerle çalışıcan, onlarla aynı ortama girdiğinde kendini ezik hissedecek o yüzden çalıştırmam diyor...

ıyi düşün... Mesele zaza (bu arada zazalar kürtlerin bir koludur) olması değil mesele aradaki eğitim ve kültür farkı...
Bende bir zaza ile evliyim zaza ve alevi... Bense Arnavut-Çerkes melezi bir sünniyim... Aiem ilkbaşta çok karşı çıktı, ama biz 5 yıl direndik, sabrettik....
Ama eşim üniv. mezunu olmasaydı aynı şey sözkonusu olmazdı, o zaman ben istemezdim, çünkü bir şekilde kendini bana karşı ezik hisseerdi, ve bu ezikliği beni baka türlü ezerek kapatmaya çalışırdı, mesela senin sevgilinin dediği gibi çalıştırmayarak...
Bizimki tam bir AŞK ilişkisiydi, ilk görüşte aşık olduk, ben başkasıyla uzatmalı bir ilişkideydim, ve ayrıldım hemen, çünkü aşık olmuştum....
Ve şimdiki eşimle çıkmaya başladım...
Ama evliliğim mantık evliliği oldu, mantığıma yatmasaydı evlenmezdim.... Hem aşıktım, hem de mantığım bu adamla mutlu olabileceğimi söylüyordu...
Babamın evinde yaşadığım sosyal ve ekonomik hayatın bir basamak üstünü sunabiliyordu, benimle aynı eğitim düzeyindeydi, evet alevilik nedeniyle bir mezhep farkı vardı ama bu bizim için sorun olmadı...
Şu an çok mutlu bir evliliğim var, iyiki eşimle evlenmişim....

Benim maceram sennkine çok benzemiyor, sevgilin sana babanın sağladıklarını sğlayamazsa mutsuz olursun, sevgilin seni çalıştımam diye yaklaşırsa mutsuz olursun, yarın öbürgün bırak gezmeye gitmeyi akşama ekmek alıp gelemezse mutsuz olursun.. ışte o zaman aşk maşk hikaye olur... Aşk ancak mantıkla besleniyorsa güzeldir... ımkansız aşklar mtluluk vermez, aksine hayatı insana zindan eder...

Back
X