bebeğin hayırlı olsun öncelikle benimde 3,5 yaşında bir oğlum var ve suanda 1 aylık hamileyim eşim çok seçicidir isim konusunda oğlumda da çok zoorlanmıştım bu yüzden isim seçereken hiçbirşeyi beğenmedi senin ki gibi ondan çok var o çok klasik yok anlamı iyi değil diye diye bunalttı beni doğuma 3 gün kala isme karar verdik onda da yine tam olarak benim istediğim olmadı artık koy ne yaparsan yap dedim yani yine aynı şeyleri yaşayacağıma eminim ben :)
aslında en iyisi ortak noktada buluşmak iki isim koyabilirsin kızına biri dini anlamı olan bir isim olabilir biride modern babasının istediği kız için zor bir durum oluyor biliyorum ama ikinizde yıpranmamış olursunuz.....
Allah yardımcınız olsun, bu durum gerçekten zor. Çok erken olmasına rağmen bizde oğlumun ismi konusunda babamızla aynı sorunu yaşıyoruz. İlginç, pek duyulmamış ama kulağa hoş gelen ve anlamı da güzel olan bir isim listesi yapıp o isimlerle tanışmasını sağlasan acaba bir yararı olur mu? Şimdiden hayırlı bir doğum diliyorum...
Biz isim koyma konusunda şöyle bir yol izlemiştik:
İkimizde 10 isimden oluşan bir liste hazırladık kopya çekmeden birbirimizden.
Sonra bu listeyi karşılaştırıp ortak yazılanlardan yeni bir liste yaptık.
Bizde 5-6 isim ortaktı.
Yeni listede herkes ilk üçünü belirledi.En çok tercih edilen oğlumuzun adı oldu.
Biraz uefa torbalarından kura çeker gibi gözüküyor ama en azından hiç başımız ağrımamıştı bu konuda.
Bu arada sanırım burdaki en kötü senaryo yazdığınız 10 isimde hiç ortak çıkmaması olur ki o zaman listeyi 25 e falan çıkarın ille tutar.
Tutmazsa da artık bırakın ismi başkası koysun
Günaydın Arkadaslar..
Biz Anketler Actık babamızla güzel güzel yorumladık Güzelce secmeye calısırken Tam Zeynep olsun derken
BABAMIZ YINE VAZGECTI!
Artık ne dicegimi ne yapacagimi bilemiyorum cok sinirleniyorum cünkü doguma az kaldı..
Sürekli isimlere Eski, Cok var, Olmaz Halamin adi onun adı bunun adı demesınden Sıkıldım
Dünyada isim kalmadı Artık hep var demesınden..
Kendi begendigi ismin cok manasız anlamsız bebegimize Dinimize uygun olmadigini söledim MASAL, HAYAL vb. hayal alemindeki isimler hosuna gidiyor..
Ben ise cok üzülüyorum cünkü Bebegimin isminin Anlamı güzel olsun istiyorum..
Benim gibi isim sorunu Esiyle yasiyan var mi? Ne Yapmam Gerekiyor?
Bi ismin anlamı çok önemli keşke anlayabilse eşlerimiz. Biz inciyi seçtiğimizde anlamına daldım ne yani denizde yaşayan istiridye denen hayvanın içindeki değerli taş mı olacaktı ismi. Çok uğraştım küstüm ama inciyi beğenmişti. Benim için de zordu çünkü çok narin bi isimdi. Kızımın bu ismi taşıması hoşuma gidecekti. Geçmişten günümüze kadar inciyi derinlemesine araştırınca çok güzel anlamlar buldum. Huzur taşı olduğunu öğrendim. Kızımında huzurla ve inci gibi değerli büyümesi için OKEY verdim :)
Senin durumunu da anlıyorum bu yüzden bi şey diyemiyorum. Eşler böyle demek ki. E bi de ilk çocuk heyecanları olunca babalık duyguları coşuyor.
Hemen hemen üstteki yoruma yakın bi fikir sunacağım
Eşine kati olarak bunu sun. Sonuç ne çıkarsa razı olacaksınız artık yapacak bi şey yok :)
ikiniz de beğendiğiniz isimlerden 2şer tane kağıtlara yazın bi kutunun içine atın. ikiniz de aynı ismi çekene kadar kuraya devam edin. Kolay ve güzel bi yöntem. Ama caymak yok tabi ki ikiniz için de geçerli. İlerde de kızınıza ismini verirken hangi yöntemi kullandığınızı boool bol anlatırsınız :)
canım bende seninle aynı durumdayım benimde eşim karrasız ne istediğinide bilmiyor benim bulduklalrımada bir bahane ve kulp takıyor artık benimde sabrım taşmak üzere bakalım sok dk oldu bitiye gelemz inşallah . kızlar cidden bu isim işi çok zormuş:)
canım benim oğlum 3.5 yaşında doktor oğlan olduğunu söyleyince eşim hemen ben koyucam ismini dedi.iyi tamam dedim ama içim buruktu yinede bende seslenicem sonuçta bebeğime sonra direttim benimde çocuğum değilmi.o zaman dediki o zaman sende isim ara ama şöle kulağa hoş gelen karizmatik bi olsun dedi.sanırım erkekler hep modernlikten yana.neyse aradım taradım en sonunda eymen ismini buldum çevremden hiç duymamıştım 4 sene önce.başkada hiç bi isim içime sinmedi.eşime söledim eymeni düşüneyim falan dedi ama begenmişti ve sonra ona karar verdik.şimdi ki bebeğimin cinsiyeti belli değil ama kız olursa hiç karışmıcam dedi sen bul dedi.erkek olursada beraber karar veririrz dedi sonuçta sen karnında taşısıyosun zahmetini sen çekiyosun dedi herşeye hakkın var.bende kızım olursa adını MELEK koymayı düşünüyorum.eğer seninde hoşuna giderse eşine bi söle bakalım belki beğenir.sonuçta meleğin anlamından başka güzel anlma varmı hem kurandada hep geçer.eşimde teline beni melek diye kaydetmiş.ve ikinci isim olarak GÜL'ü çok sevdim çiçeklerin en güzelidir ve bir sürüde anlamı vardır.şunuda unutma canım isimlerin anlamları mutlaka ama mutlaka kişiliklerine yansıyo.sen sen ol eşini ikna etmeye çalışbirazda duygu sömürüsü yap
iki isim koyun,ikinizin de içine sinsin
benim eşim de hiçbir ismi beğenmiyor aslında ben de kolay beğenmem biz kızımla daha ortada hiç bebk yokken rüya ismi de güzel değil mi?kardeşin olursa koyabiliriz demiştim o da evet güzel demişti o nedenle ilk ismi hazır ama iki isim istiyoruz ve ikinci isim arıyoruz onda zorlanıyoruz biz de ama biz ikimiz de arapça isim istemiyoruz Türkçe ve kolay anlaşılır isim istiyoruz ortak noktada buluşmamız işimizi biraz daha kolaylaştırıyor tabii
Evet cnm haklisin cok tsk ederim Kızının ismi inci mi ? insALLAH Bahtida ismi kadar güzel ve degerli olur cnm :))
:) amiin amin. Hepimizin bebişleri güzel bahtlı olsun inşallah. Kucağıma alayım da inşallah inci olacak miniğimin ismi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?