Artık nerden nasıl toplayacağım bilmiyorum.

Evet bende onun için diyorum. Yoksa banane:KK12:
Çünkü ilerde daha farklı zorluklar çıkabilir. Bu tutumu yanlış şimdiden

Konu sahibi umarım burada konuyu sadece açmak için açmıyordur.
Yani buradan bu fikirlerden umarım yola çıkar.
Sabit fikirli olduğu kanısına vardım tanımasam da inat gibi.
Ve üzgünüm ki ailesine daha çok cırlayan tipler vardır ya onun gibi.
Yani eleştiri bazında değilde kendini bir an evvel yumuşatması açısından dile getiriyorum.
Burada ki amaç sadece sağlıklı yardımcı olabilmek.
Yoksa düştüğü durum üzücü.Ama ilk ayrılan kendi olmayacak.
Şimdi kurduğu hayalleri vardı ileriye dönük olmayınca hem kendine hem çevresine sitem içinde.
Allah yardımcısı olsun ne diyelim....

Burada konu açmakta olduğun ısrarı boşanmak için gösterseydin şimdiye yüz kere boşanmıştın.
Babanın okulun konusundaki fikrini dinle ama davayı açma kocan açsın lafını dinleme
Git davanı aç ;)

Canım zor bir süreçten geçiyorsun. Kabullenmek zor. Çevrenin ne diyeceğini düşünsen o daha zor. Bunların hepsini buradaki herkes anlıyor ve sıkıntını paylaşıyot zaten. Bir doğruya ulaşmak için tek bir yol yoktur. Kafanda bir şema oluşturmuş ona uymayınca herşeyi kenara koyuyorsun. Bak canım bu süreçte ailenin ne olursa olsun( dırdır mırdır olacaktır olmaz desem hayal kurmuş olurum bunları önemseme) sana desteği çok önemli. Burada yapayalnız kalmış boşanmaya çalışan kadınlar var. Bana sen üçüncü şahısların sözlerini çok kafaya takıyorsun gibi geldi. Biraz gamsız ol kafanı kullan. İnan bu kadar hassasiyet seni çok yıpratır ve senden alır alacağını kalırsın öyle ortada. Şu an işe girsen alacağın para ona buna gidecek bir de eğitimini tamamlamadığın için ona göre bir maaşın olacak. Sen geleceğini yeniden kuruyorsun. Daha geniş daha büyük düşün. Babanın önerisi çok güzel. Hemen git kaydını yaptır eğer taş koyarsa dediğin gibi oldu bittiye getir. Kendi işini görmeye bak. Hayat seni üzeceğine sen hayata çelme tak:) Aaa sen söylemiştin yaptırdım kaydımı seni dinliyorum babacığım yap. Haklısın de. Git okuluna başla. Çevren değişir arkadaş edinirsin. Soyadına falan takılma kimse farketmeyecek bile sen takıntı yapıyorsun. Soran olursa boşandım dersin olur biter değişince. Bak bizim okulda öz babasının soyadından annesinin evlendiği üvey babasının nüfusuna geçmiş biri vardı. Üstelik erkek. Biz o söyleyene kadar farketmedik üstelik yakın arkadaşımızdı. Sadece idarede farkedilir boşandım dersin biter canımın içi. Okula git hayatını yaşa gez dolaş. Hayatını yeniden kazandın öyle düşün. Bir kabustan uyandın. Bunun güzelliklerini yaşa. Keşke böyle olmasaydı evet ama olduktan sonra da yıpratmanın üzülmenin bir faydası yok ki. Sıfırdan başla. Yaşının da çok büyük olduğunu sanmıyorum. Kalk bir silkin. Kendini iyi hissetmiyorsan git vitaminlerine bir baktır psikoloğa git kurtar kendini. Yıllar geçince kayıplarına üzüleceğine başarılarınla sevinirsin. Umarım herşey istediğin gibi olur.

Boşanma davası konusunu da babanla iyice konuş. Çekişmeli aç eğer süründürmek istiyorsan. Bak ben bunu buradan öğrendim. Burada bu konuda bilgili çok insan var istersen ayrı bir konu yap bunu çok güzel fikir verenler olacaktır.

Boşanıyorum e ne güzel kurtuluyorum ama bu adam benim hayatımdan çok şey götürdü eğitimim ailemin güveni arkadaşlarım şunlar bunlar
Darmadağın oldum artık hiçbir şeye gücüm yok tüm günüm evde tv bakıp buralarda takılmakla geçiyor
Babam başımda bik bik bırak o açsın davayı sen açmayacaksın derdinde sanki boşanmam gerekmiyormuş gibi bu evde 5 ay önce ki normal halimle hiç evlenmemiş gibi duruyorum
Çevremde bir tane arkadaşım kalmadı yarısı evlendim diye sırtını döndü yarısıyla bu hödük yüzünden yüz göz oldum tüm arkadaşlarımı kaybettim.
Babam hiçbir şey olmamış gibi 2. Dönem örgünden okula başla diyor atladığı bir konu var ben daha boşanmadım.
Soyadım. Hala resmiyette onun soyadı ben bu soyadla hastaneye bile gitmiyorum hatta kargo bile almıyorum sevmiyorum istemiyorum üstüme yapışan bu soyadını
Sorunların düzelmesi için tek bir yolum var sadece şehir değiştirmek bu şehirden kurtulmak baba gel bak başka şehire gideyim okumak için diyorum yok artık kadınmışım ?? Ee önemli olan şey bu zar mı iyi de bu zar bende evlenmeden önce de yoktu ki zaten bakire değildim ..
Ben ne yapıcam bilmiyorum
İş tekliflerime dönüşler geliyor babam sadece bekle biraz geliyor hayatımı beklemeye aldım bu bekleme modu hiç gitmeyecek gibi
Baban ne guzel destekci sana okula basla diyor ayrica kendini eve kapatma tv pc olmasin hayatin arkadaslarin yoksa eminim kuzenlerin vardir.. ayrica diyorsun ya babam sehir disi istemiyor artik kadinmisim diye sonrada ekliyorusun yaa ee bu zar ben evlenmeden oncede yoktu diyee baban biliyormuydu evlenmeden önce olmadigini zarinin? Babana bazi yerlerde hakver ve empati kur ayrica okuluna devam et bence babanda destekliyorken

Yahu tamam da sen kötü bişey yapmışsın gibi görüyosun kendini , en önce sen bunu kendine yapıyorsun.Ne diye insanlardan kaçmak istiyosun ki? Sen hatalarınla sensin.Dedikodunu mu yapıcaklar bırak yapsınlar arkandan değil yüzüne yüzüne söylesinler isterlerse , sen utanılacak bişey yapmadın.Önce bunu sen kendin kabul et.Kaçmaya çalışınca suçlu senmişsin de kaçıyormuşsun gibi olmaz mı? Utanma çekinme hiç kimseden.Evlenip ayrılmak çok mu kötü bir şey?

Baban bence yine iyi destek oluyor sana.Okuluna devam et diyor.Kır dizini otur evde dese daha mı iyiydi?

Ayrıca eş için sevgili için arkadaşını boşlayan insanların sonu da pek iyi olmuyor.Bu hödük için arkadaşlarımla yüzgöz oldum diyorsun , olmasaydın madem.Sınırını çizseydin de arkadaşlarına karıştırtmasaydın.Şimdi de böyle yalnız hissediyorsun işte.

Artık eşini ve diğer insanları suçlamayı bırak.Konularını hep takip ettim ama çok yazmadım.Kendine dön.Olaylara mağdur psikolojisiyle yaklaşma.Kimse seni zorla evlendirmedi.Kararlarının arkasında dur artık.Eşinle iyiyken iyiydi ayrılırken mi kötü oldu? O hep aynı adamdı büyük ihtimalle de sen görmüyordun.Şükret ki artık görüyorsun ve zararın neresinden dönersen kârdır diyip Allah'tan hayırlısını dile ve önüne bak.

Boşanıyorum e ne güzel kurtuluyorum ama bu adam benim hayatımdan çok şey götürdü eğitimim ailemin güveni arkadaşlarım şunlar bunlar
Darmadağın oldum artık hiçbir şeye gücüm yok tüm günüm evde tv bakıp buralarda takılmakla geçiyor
Babam başımda bik bik bırak o açsın davayı sen açmayacaksın derdinde sanki boşanmam gerekmiyormuş gibi bu evde 5 ay önce ki normal halimle hiç evlenmemiş gibi duruyorum
Çevremde bir tane arkadaşım kalmadı yarısı evlendim diye sırtını döndü yarısıyla bu hödük yüzünden yüz göz oldum tüm arkadaşlarımı kaybettim.
Babam hiçbir şey olmamış gibi 2. Dönem örgünden okula başla diyor atladığı bir konu var ben daha boşanmadım.
Soyadım. Hala resmiyette onun soyadı ben bu soyadla hastaneye bile gitmiyorum hatta kargo bile almıyorum sevmiyorum istemiyorum üstüme yapışan bu soyadını
Sorunların düzelmesi için tek bir yolum var sadece şehir değiştirmek bu şehirden kurtulmak baba gel bak başka şehire gideyim okumak için diyorum yok artık kadınmışım ?? Ee önemli olan şey bu zar mı iyi de bu zar bende evlenmeden önce de yoktu ki zaten bakire değildim ..
Ben ne yapıcam bilmiyorum
İş tekliflerime dönüşler geliyor babam sadece bekle biraz geliyor hayatımı beklemeye aldım bu bekleme modu hiç gitmeyecek gibi
o soyadla hastaneye çok gideceksin
ben boşanalı 8 sene oldu
ıkıncıye evlendım
4 senelık evlıyım ve hala ilk gittiğim her hastanede dr ekranında ismim ve eski eşimin soyadı ile çağırılıyorum.

ülkenin sistemi b...tan bir sistem .

Canım zor bir süreçten geçiyorsun. Kabullenmek zor. Çevrenin ne diyeceğini düşünsen o daha zor. Bunların hepsini buradaki herkes anlıyor ve sıkıntını paylaşıyot zaten. Bir doğruya ulaşmak için tek bir yol yoktur. Kafanda bir şema oluşturmuş ona uymayınca herşeyi kenara koyuyorsun. Bak canım bu süreçte ailenin ne olursa olsun( dırdır mırdır olacaktır olmaz desem hayal kurmuş olurum bunları önemseme) sana desteği çok önemli. Burada yapayalnız kalmış boşanmaya çalışan kadınlar var. Bana sen üçüncü şahısların sözlerini çok kafaya takıyorsun gibi geldi. Biraz gamsız ol kafanı kullan. İnan bu kadar hassasiyet seni çok yıpratır ve senden alır alacağını kalırsın öyle ortada. Şu an işe girsen alacağın para ona buna gidecek bir de eğitimini tamamlamadığın için ona göre bir maaşın olacak. Sen geleceğini yeniden kuruyorsun. Daha geniş daha büyük düşün. Babanın önerisi çok güzel. Hemen git kaydını yaptır eğer taş koyarsa dediğin gibi oldu bittiye getir. Kendi işini görmeye bak. Hayat seni üzeceğine sen hayata çelme tak:) Aaa sen söylemiştin yaptırdım kaydımı seni dinliyorum babacığım yap. Haklısın de. Git okuluna başla. Çevren değişir arkadaş edinirsin. Soyadına falan takılma kimse farketmeyecek bile sen takıntı yapıyorsun. Soran olursa boşandım dersin olur biter değişince. Bak bizim okulda öz babasının soyadından annesinin evlendiği üvey babasının nüfusuna geçmiş biri vardı. Üstelik erkek. Biz o söyleyene kadar farketmedik üstelik yakın arkadaşımızdı. Sadece idarede farkedilir boşandım dersin biter canımın içi. Okula git hayatını yaşa gez dolaş. Hayatını yeniden kazandın öyle düşün. Bir kabustan uyandın. Bunun güzelliklerini yaşa. Keşke böyle olmasaydı evet ama olduktan sonra da yıpratmanın üzülmenin bir faydası yok ki. Sıfırdan başla. Yaşının da çok büyük olduğunu sanmıyorum. Kalk bir silkin. Kendini iyi hissetmiyorsan git vitaminlerine bir baktır psikoloğa git kurtar kendini. Yıllar geçince kayıplarına üzüleceğine başarılarınla sevinirsin. Umarım herşey istediğin gibi olur.
Herşey o kadar motive edici oldu ki belki 2 sene sonra olsa böyle olmayacaktı ama ne ben ne ailem kimse bişey anlamadı 5 ay içinde oldu bitti herşey kafam bunaldı

Babani dinle.
Okula şimdilik devam. Hemde uca uca.

Boşanma davasi trde nasil bilmem ama burda davayi acan ödüyor. Suclu sucsuz yok yani.

Eğer cok istiyorsan git ac. Babana sormak zorunda değilsin...

Arkadaş konusuna gelince: zaten değillermiş. Seni sap gibi birakan insanlarami üzülüyorsun???

Valla baban hakli benim bi arkadasin vardi unide bosanip geldi cok sapitti. Baban da az bucuk kizini biliyor sana guvenmiyor. Amac okulsa kir dizini otur okuluna odaklan.

Aslında tek isteğiniz kaçmak insanlardan. Yeni başlangıçlar istiyorsunuz, hayatınızda yeni bir sayfa açmak. Depresyondayken yaşamıştım bu duyguyu, biliyorum. İnsanlardan tiksinmiştim, hiç bilmediğim yerlere gitmek istedim. Ama neyi idrak ettim biliyor musunuz? Şehir değiştirmek, insanların sizi tanıyıp tanımaması, farklı yerler, isminiz... Neyi değiştirirseniz değiştirin. Olduğunuz kişi değişmiyor. Yapmanız gereken, yeni bir sayfa açabilmek adına ilk önce düşüncelerinizin duygu yüklerini nötrlemek. Nefret, kin gibi olumsuz duygulardan kurtulun.Bu yeni başlayacağınız hayatta neyi isteyip neyi istemediğinize, bu yeni hayatınızda tam olarak kim olmak istediğinizi belirleyin. Karakter değiştirin demiyorum, önceki yıllarda kendinizi olduğunuz gibi ifade edememiş olabilirsiniz diyorum. Belki de bu yeni hayatınızda bazı özelliklerini törpülemek ya da dışa vurmak istersiniz. Kaçıp gitmek yerine bir gün güneşin sizin için doğmasına izin verin ve yatağınızdan olmak istediğiniz, geçmişten sıyrılan bir siz olarak kalkın. Bırakın etraftaki her şey aynı olsun. Sizin perspektifiniz değiştiğinde daha önce milyonlarca kez baktığınız nesneyi farklı görmeye başlayacaksınız.

Babanda bir problem göremedim ben adam gayet makul mantıklı şeyler söylüyor. Kocana dön, okuma, çalış eve para getir, evden çıkma sen dulsun laf ederler falan demiş sanki adam öyle bir anlatmışsın ki

Back
X