Artık sadece kendim için birseyler yapmam lazım. Fikir verin lütfen

ekscaliburx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2017
119
31
98
Eşimden boşanıyorum. Hatırlamak istemiyorum o yüzden bahsetmekte... Uzun zaman oldu bir şey paylaşmayalı. Tek istediğim bundan sonra kendi istediğim gibi bir hayat yaşamak, ufak tefek hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmek.
İç Anadolu da bir ilin küçük bir ilçesine atandım ve tek yaşıyorum. Bulunduğum ilçe küçük ve fazla gelişmemiş. Sosyalleşme adına yapılabilecek hiç bir şey yok. Mesai arkadaslarim hep 40 li 50 li yaşlarda.
İsteğim kafa dengi bir arkadaşım olsun birlikte yurt içi, yurt dışı tur planları yapalım, paten kayalım, dövme yaptıralım, bakım yaptıralım ne bilim birlikte bir çay içsek bile yeterli. (Bu arada paten kaymayı bilmiyorum, hiç dövmem de yok bunlar hep içimde kalıpta şimdiye kadar yapamadıklarım) Fotograf çekmeyi de çekinmeyi de çok seviyorum.
Bunları tek başına da yapabilirsin diyeceksiniz ama insan tek başına olunca hiç bir şey yapası gelmiyor. En basit alışverişte bile insan fikir almak istiyor. Bunu buraya yazma sebebim sizden akıl almak. Nereden bulabilirim böyle bir arkadaş. Bulunduğum sehirde cok sıkılıyorum, daralıyorum, kendimi yalnız hissediyorum.

Bence bosandiginiz icin israrla arkadas diyorsunuz ama oncelikle kendikendinize mutlu olmanin yollarini arayin derim. Cogumuz arkadas kazigini yemisizdir ve mutlu olmayi bir arkadasa baglarsaniz uzulursunuz.
Evet doğru söylüyorsunuz ama 1 buçuk yıl oldu buraya geleli.kendimle çok fazla yalnız kaldım ve bu şekilde mutsuzum

Araba alın tek başınıza yavaş yavaş çevre şehirleri keşfedin bence. Arkadaş beklentinizin olması sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Arkadaşlık zaman ve emek isteyen bir ilişki türü. Kafa dengi birini bulduğunuzu düşünseniz bile hemen güvenip nasıl seyahatlere çıkacaksınız..

Araba alın tek başınıza yavaş yavaş çevre şehirleri keşfedin bence. Arkadaş beklentinizin olması sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Arkadaşlık zaman ve emek isteyen bir ilişki türü. Kafa dengi birini bulduğunuzu düşünseniz bile hemen güvenip nasıl seyahatlere çıkacaksınız..
Arabam var denedim gittim bir kac yere ama tek başıma kendimi yapayalnız hissediyorum.

Eşimden boşanıyorum. Hatırlamak istemiyorum o yüzden bahsetmekte... Uzun zaman oldu bir şey paylaşmayalı. Tek istediğim bundan sonra kendi istediğim gibi bir hayat yaşamak, ufak tefek hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmek.
İç Anadolu da bir ilin küçük bir ilçesine atandım ve tek yaşıyorum. Bulunduğum ilçe küçük ve fazla gelişmemiş. Sosyalleşme adına yapılabilecek hiç bir şey yok. Mesai arkadaslarim hep 40 li 50 li yaşlarda.
İsteğim kafa dengi bir arkadaşım olsun birlikte yurt içi, yurt dışı tur planları yapalım, paten kayalım, dövme yaptıralım, bakım yaptıralım ne bilim birlikte bir çay içsek bile yeterli. (Bu arada paten kaymayı bilmiyorum, hiç dövmem de yok bunlar hep içimde kalıpta şimdiye kadar yapamadıklarım) Fotograf çekmeyi de çekinmeyi de çok seviyorum.
Bunları tek başına da yapabilirsin diyeceksiniz ama insan tek başına olunca hiç bir şey yapası gelmiyor. En basit alışverişte bile insan fikir almak istiyor. Bunu buraya yazma sebebim sizden akıl almak. Nereden bulabilirim böyle bir arkadaş. Bulunduğum sehirde cok sıkılıyorum, daralıyorum, kendimi yalnız hissediyorum.
Sehrinizin facebook sayfalari var mi?cok küçük bir umut tabi, ama mesela benim arkadasim fotografcilik sayfalarindan tanıştığı kisilerle geze geze çekiyordu fotograf. Bir cok seyi de paylaşmış oluyorlardi.

Bilemedim bunun dışında kurslara yada duydugunuz etkinliklere katilabilirsiniz ordan cevre edinebilirsiniz.

Bazı insanlar yalnızlıktan hoşlanmaz.
Ben de bunlardan biriyim.

Madem kafa dengi iş ortamında yok alanı genişletmek lazım.
Halk eğitim kursları koro falan ne bileyim.
Ay kuaföre gidin bari :)

Zamana bırakın
Bu dediklerinizin hepsi yavaş yavaş olacak.
Siz oldurmaya çalışmayın, yanlış insanlarla karşılaşmamak adına.

Arkanıza yaslanın ve yalnızlığın tadını çıkarın

Arabam var denedim gittim bir kac yere ama tek başıma kendimi yapayalnız hissediyorum.

Mesela kendi ilçenizde aktiviteler yoksa en yakın ilçeye gidin haftada bir spora gidin mesela bahaneniz olsun ya da bir köpek alın sabah akşam onu yürüyüşe çıkarın, hafta sonları onu gezdirmek bahanesiyle farklı yerlere gidin o size yoldaş olsun. Ankara'da bir çok kadın gördüm bu şekilde yaşayan, bana bile enerji verirdi bu kadınlar. Siz sabahın köründe iş için uyanıp yola stresle koyulurken kadınlar ne güzel mutlu mutlu köpek gezdiriyorlar yol ortasında ufak ufak diyaloglara da başlamışlar bu sosyalleşmeye katkı :))

Sehrinizin facebook sayfalari var mi?cok küçük bir umut tabi, ama mesela benim arkadasim fotografcilik sayfalarindan tanıştığı kisilerle geze geze çekiyordu fotograf. Bir cok seyi de paylaşmış oluyorlardi.

Bilemedim bunun dışında kurslara yada duydugunuz etkinliklere katilabilirsiniz ordan cevre edinebilirsiniz.
O

Evet küçük bir umut gerçekten ama yine de bakayım

Mesela kendi ilçenizde aktiviteler yoksa en yakın ilçeye gidin haftada bir spora gidin mesela bahaneniz olsun ya da bir köpek alın sabah akşam onu yürüyüşe çıkarın, hafta sonları onu gezdirmek bahanesiyle farklı yerlere gidin o size yoldaş olsun. Ankara'da bir çok kadın gördüm bu şekilde yaşayan, bana bile enerji verirdi bu kadınlar. Siz sabahın köründe iş için uyanıp yola stresle koyulurken kadınlar ne güzel mutlu mutlu köpek gezdiriyorlar yol ortasında ufak ufak diyaloglara da başlamışlar bu sosyalleşmeye katkı :))
Hayvanları çok seviyorum. Kedi ya da köpek almayı düşündüm. Ev sahibime sordum kabul etmedi. Ev sahibim 1. katta oturuyor ve evine kesinlikle hayvan konulmasını istemiyor

Bazı insanlar yalnızlıktan hoşlanmaz.
Ben de bunlardan biriyim.

Madem kafa dengi iş ortamında yok alanı genişletmek lazım.
Halk eğitim kursları koro falan ne bileyim.
Ay kuaföre gidin bari :)
Evet yalnızlıktan hiç ama hiç hoşlanmıyorum. En zor günlerimde hep yalnız kaldım bir cok şeyin üstesinden tek basima gelmem gerekti. Artık kendimi mutlu etmek için bir şeyler yapmam lazım. Fikirleriniz icin teşekkürler :)

Ben de öyleyim, kendimle vakit geçirmeyi de seviyorum ama yalnız olmayı genelde hiç sevmiyorum. Bir yere giderken özellikle yalnız gitmeyi sevmiyorum. Benim yaşadığım yer de öyle. Ben çocukken çok yalnız kaldım onun etkisi sanırım.

Hayvanları çok seviyorum. Kedi ya da köpek almayı düşündüm. Ev sahibime sordum kabul etmedi. Ev sahibim 1. katta oturuyor ve evine kesinlikle hayvan konulmasını istemiyor

Böyle ev sahiplerini hiç anlamıyorum. Evi kiraya veriyorsa kullanım hakkını tamamen kiralamakta, ister köpek beslerim ister kedi ona ne. Evine zarar vermediği müddetçe istediğim kullanım hakkına sahibim. Her neyse en olmadı başka eve çıkın rahat rahat yaşayın. Tayin dönemi ne zaman? Başka bir yere tayin istersiniz. Arkadaşlık güzel şey ama ha deyince olmuyor... Sabır zaman gerekli. Ha bi de belki o zamana kadar kurumda çalışan 40lı 50li yaştaki kişilere de şans verebilirsiniz. Belki hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz ama yalnızlığınıza bir nebze derman olurlar.

Annen kızkardeşin felan yok mu
Yanına gelseler bir süre
Annem geldi sadece 2 hafta durabildi 3. Gün ben çok sıkıldım çok daraldım burası çok sıkıcı bu ne sen nasil duruyorsun burda dedi ve gitti gelmek istemiyor. Kiz kardeşim de sadece 4 gun durabildi. Küçümsemek icin söylemiyorum yanlis anlaşılmasın buradaki insanlar çok soğuk cok degisik büyük bir köy gibi insanlar bir cok seyi yadırgıyor. Ataerkil bir toplum ve kadinlar hep bastırılmış.

Back
X