Artık sadece kendim için birseyler yapmam lazım. Fikir verin lütfen

Valla 23 yaşınızdasınız ve elinizde imkanlarınız var. Arabanız var, eviniz kendinize ait bir hayatınız, işiniz var. Yalnız da gayet güzel tadı çıkar.

Komşular nasıl? :KK49:

Konu sahibinin 23 yaşında olduğunu atlamışım... E yavrum gençsin maaşın var araban var kendi hayatın var, neyin derdindesin yahu senin imkanlarına 30-40 yaşlarına gelip de ulaşamayan insanlar var. Hayatın tadını çıkar...

Böyle ev sahiplerini hiç anlamıyorum. Evi kiraya veriyorsa kullanım hakkını tamamen kiralamakta, ister köpek beslerim ister kedi ona ne. Evine zarar vermediği müddetçe istediğim kullanım hakkına sahibim. Her neyse en olmadı başka eve çıkın rahat rahat yaşayın. Tayin dönemi ne zaman? Başka bir yere tayin istersiniz. Arkadaşlık güzel şey ama ha deyince olmuyor... Sabır zaman gerekli. Ha bi de belki o zamana kadar kurumda çalışan 40lı 50li yaştaki kişilere de şans verebilirsiniz. Belki hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz ama yalnızlığınıza bir nebze derman olurlar.
Burası ataerkil bir toplum ve boşanan kadına sanki vebali gibi bakıyorlar. Sanki sadece tek bir suçlu var o da kadınmis gibi. is yerindekiler de bende mesafeliyiz hep aşırı dedikoducu bir toplum.

Köpek değil de 1 kediye ikna edebilirsiniz belki..

Kedi yalnızlık hissini çok da gideren bir hayvan değil aslında çünkü kendi dünyasında yaşar, size eşlik etmek istemez çoğu zaman. Hele erkek kedi tamamen kendi dünyasındadır, dişi kediler bi nebze daha sıcakkanlı olur, bende iki tane var oradan biliyorum. Ben onların ihtiyaçlarını gören bir aracım, canları isterlerse birazcık severler :D Yine de çok seviyorum onları canlarım benim onlar, ama kesinlikle yalnızlığı gidermezler, benim gibi yalnız kalmayı seven insanlar içindir kediler, kendi özgür alanlarında sizden bağımsız yaşarlar. Bu bağımsızlıklarına saygılı olduğunuz, onları bu halle kabul edebildiğiniz müddetçe birlikte yaşayabilirsiniz. :))

Burası ataerkil bir toplum ve boşanan kadına sanki vebali gibi bakıyorlar. Sanki sadece tek bir suçlu var o da kadınmis gibi. is yerindekiler de bende mesafeliyiz hep aşırı dedikoducu bir toplum.

O zaman tayin durumunu düşünün. Bu geçici şehirde edineceğiniz arkadaşlar da genellikle bu kafa yapısında olacaktır zaten. İstediğiniz tatmini yaşayamayabilirsiniz.

Valla 23 yaşınızdasınız ve elinizde imkanlarınız var. Arabanız var, eviniz kendinize ait bir hayatınız, işiniz var. Yalnız da gayet güzel tadı çıkar.

Komşular nasıl? :KK49:
Komşum bir ev sahibi birde diğer kiracısı. o da hiç evde durmuyor. Kendisiyle ben buraya atandıktan 3 ay sonra tanıştık. Hergün kayınvalidesine gidiyor sadece yatmadan yatmaya geliyorlar.

Boşverin, kafaya takmaya değmez. Küçük yerler hep öyle.
Parkeleri çizer, eve zarar verir, sesiyle uyutmaz vs gibi bir sürü bahanesi var :KK43:
Bizim kendi bahçeli evimiz olduğu halde komşuları bırakın babam istemiyordu, sürekli söyleniyordu vs. En sonunda çok canımı sıkmışlardı ve patladım. Artık bir şey söyleyemiyorlar.

Kedi yalnızlık hissini çok da gideren bir hayvan değil aslında çünkü kendi dünyasında yaşar, size eşlik etmek istemez çoğu zaman. Hele erkek kedi tamamen kendi dünyasındadır, dişi kediler bi nebze daha sıcakkanlı olur, bende iki tane var oradan biliyorum. Ben onların ihtiyaçlarını gören bir aracım, canları isterlerse birazcık severler :KK70: Yine de çok seviyorum onları canlarım benim onlar, ama kesinlikle yalnızlığı gidermezler, benim gibi yalnız kalmayı seven insanlar içindir kediler, kendi özgür alanlarında sizden bağımsız yaşarlar. Bu bağımsızlıklarına saygılı olduğunuz, onları bu halle kabul edebildiğiniz müddetçe birlikte yaşayabilirsiniz. :))
Benim kızım asla yalnız kalmak istemiyor, sürekli kucakta yanımda olmak, uyumak istiyor.

Başka yere tayin hakkınız yok mu?

Varsa o zamana kadar kitap okuyup, kişisel gelişim videoları gibi şeylerle vaktinizi doldurun.

Böyle sıkılıyorum dedikçe sıkılacaksınız.

Boşanmış kadına bakış açısı ile ilgilenmeyin, kimse ile aynı evde yaşamıyorsunuz.

Oturun kendinize plan yapın.

Hafta içi çalıştığınız için yorgun olursunuz zaten.

Haftasonu çalışmanız gerekmiyorsa haftasonları yakın şehirlere yada ilçelere gidip öğretmenevinde kalıp kendi kendinize şehirde gezinin.

Yol terapisi diye birşey var, sadece başka bir ilçeye gitmek, orada avare avare gezinmek bile size iyi gelir.

Kedi yalnızlık hissini çok da gideren bir hayvan değil aslında çünkü kendi dünyasında yaşar, size eşlik etmek istemez çoğu zaman. Hele erkek kedi tamamen kendi dünyasındadır, dişi kediler bi nebze daha sıcakkanlı olur, bende iki tane var oradan biliyorum. Ben onların ihtiyaçlarını gören bir aracım, canları isterlerse birazcık severler :KK70: Yine de çok seviyorum onları canlarım benim onlar, ama kesinlikle yalnızlığı gidermezler, benim gibi yalnız kalmayı seven insanlar içindir kediler, kendi özgür alanlarında sizden bağımsız yaşarlar. Bu bağımsızlıklarına saygılı olduğunuz, onları bu halle kabul edebildiğiniz müddetçe birlikte yaşayabilirsiniz. :))
Boşverin, kafaya takmaya değmez. Küçük yerler hep öyle.

Bizim kendi bahçeli evimiz olduğu halde komşuları bırakın babam istemiyordu, sürekli söyleniyordu vs. En sonunda çok canımı sıkmışlardı ve patladım. Artık bir şey söyleyemiyorlar.
nasıl ikna edebildiniz
Başka yere tayin hakkınız yok mu?

Varsa o zamana kadar kitap okuyup, kişisel gelişim videoları gibi şeylerle vaktinizi doldurun.

Böyle sıkılıyorum dedikçe sıkılacaksınız.

Boşanmış kadına bakış açısı ile ilgilenmeyin, kimse ile aynı evde yaşamıyorsunuz.

Oturun kendinize plan yapın.

Hafta içi çalıştığınız için yorgun olursunuz zaten.

Haftasonu çalışmanız gerekmiyorsa haftasonları yakın şehirlere yada ilçelere gidip öğretmenevinde kalıp kendi kendinize şehirde gezinin.

Yol terapisi diye birşey var, sadece başka bir ilçeye gitmek, orada avare avare gezinmek bile size iyi gelir.
Tayin hakkım var ama daha 1 buçuk yıl var. Kapadokyaya turla gittim bugün mutlu olacağım kendimi mutlu edeceğim dedim normalde çok neşeli biriyim ama orada kendimi çok yalnız hissettim herkes ya arkadaşı ya ailesi ya da sevgilisiyle gelmişti Tek gelen sadece bendim. Güzeldi ama buruktu benim için. Sonra gittiğim bir kaç yerde de böyle hissedince artık tek hiç bir yere gitmek istemiyorum çünkü daha mutsuz oluyorum.

Sevgili konu sahibesi, yakinda buyuk sehir/ilce var mi? O sehrin facebook gruplarinda fotografcilik grubu, doga yuruyusu vb oluyor. Olmazsa haftada 1 gun resim kursuna mesela gidebilirsin.
Yürüyüş yapilabilecek doğası pek yok cok kurak bir yer ama fotoğrafçılık grubu arastirabilirim inş bulurum :)

Yürüyüş yapilabilecek doğası pek yok cok kurak bir yer ama fotoğrafçılık grubu arastirabilirim inş bulurum :)
Konu sahibi kusura bakma da her mesaja bin bahanen var. Yasadigin yerin kadınları bastırılmış, doğa yürüyüşü uygun değil, spor salonu yok,iş arkadaslarin 50 li yaşlarda, ortam sıkıcı vs vs... Yemin ederim içim şişti. Bin arabana haftasonlari yakın şehirlere git. Mutlulukta elimizde. Hastanede bir kızla tanışmıştım kanseri yendi bacağı kesildi evden çıkamıyor senden coook daha pozitif. Şükret yahu.

Konu sahibi kusura bakma da her mesaja bin bahanen var. Yasadigin yerin kadınları bastırılmış, doğa yürüyüşü uygun değil, spor salonu yok,iş arkadaslarin 50 li yaşlarda, ortam sıkıcı vs vs... Yemin ederim içim şişti. Bin arabana haftasonlari yakın şehirlere git. Mutlulukta elimizde. Hastanede bir kızla tanışmıştım kanseri yendi bacağı kesildi evden çıkamıyor senden coook daha pozitif. Şükret yahu.
Biraz yalnızlıktan bunalmış sanırım şükürsüzlük olduğunu sanmıyorum da...Hoppa

Boşandığınızı bilmesinler

Çocuk da yok neden biliyorlar ki boşandığınızı

Anneniz nerede yaşıyor yani 3. gün nasıl sıkıldı hep mi sokakta yaşıyor

Kendi şehrinde bale resital tiyatro vs her gün mü geziyor

Eşimden boşanıyorum. Hatırlamak istemiyorum o yüzden bahsetmekte... Uzun zaman oldu bir şey paylaşmayalı. Tek istediğim bundan sonra kendi istediğim gibi bir hayat yaşamak, ufak tefek hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmek.
İç Anadolu da bir ilin küçük bir ilçesine atandım ve tek yaşıyorum. Bulunduğum ilçe küçük ve fazla gelişmemiş. Sosyalleşme adına yapılabilecek hiç bir şey yok. Mesai arkadaslarim hep 40 li 50 li yaşlarda.
İsteğim kafa dengi bir arkadaşım olsun birlikte yurt içi, yurt dışı tur planları yapalım, paten kayalım, dövme yaptıralım, bakım yaptıralım ne bilim birlikte bir çay içsek bile yeterli. (Bu arada paten kaymayı bilmiyorum, hiç dövmem de yok bunlar hep içimde kalıpta şimdiye kadar yapamadıklarım) Fotograf çekmeyi de çekinmeyi de çok seviyorum.
Bunları tek başına da yapabilirsin diyeceksiniz ama insan tek başına olunca hiç bir şey yapası gelmiyor. En basit alışverişte bile insan fikir almak istiyor. Bunu buraya yazma sebebim sizden akıl almak. Nereden bulabilirim böyle bir arkadaş. Bulunduğum sehirde cok sıkılıyorum, daralıyorum, kendimi yalnız hissediyorum.
Spor yapın hobiler edinin. Yakınınızda ki cevre ileri gezebilirsiniz turistik yerleri gezi turlarına katılabılırsıniz

Back
X