artık sağlıklı düşünemiyorum herkesin fikrine ihtiyacım var.

• Konu Sahibi Konu Sahibi lar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence haksızsın...
Oncelıkle kufur ve hakaret cok cırkın bırsey bır bayana asla yakısmaz hele kı sen bunu sevgılıne soyluyorsun ustelık bu bırcok kez yasanmıs sevgılın de defalarca affetmıs...Ayrıca kartından ve aılesıyle olan mevzuusuna karısman da enteresan cunku buna hakkın yok...
Sevgılının yerınde olsam donmezdım sana ve o akıllı bırıyse eger senın tekrar aynı seylerı yapacagını tahmın eder...

öfke kontrolü karşındakinin sabrı taşmadan yapılabilecek bir ilişki kurtarma çalışması bence..
sabrı taşan taraf için, karşısındaki bir daha öfkelense de kendini tutabileceği konusunda güvenmekse imkansız..
umarım canını yakmıyorumdur ama barışsanız bile sonu yok gibi görünüyor be canım kardeşim..
bayan genelde dayanan sabreden taraftır hatta, ben bir erkeğin hele ki gurununu zedeleyecek küfürler varsa kolay sindirebileceğini sanmıyorum..
bu tarz ilişkiler bir süre sonra inada biniyor çünkü, her kavgada bir öncekinin bir tık daha üstüne çıkılıyor.. umarım sizinki böyle bir şey değildir..

evet acıtıyor canımı..raydan cıkmıs seyi tekrar duzene sokmak,benim ettigim laflar sonucu onun da bana söyledikleri..nasıl eskisi gibi olur ki.
ama unutulmuyor da işte ilk aşk diye sanırım..

kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum tatlım .
agır kufurler etmesı hakaret etmesı hıc hos olmamıs kesınlıkle ama ,
sevgılısının kredı kartına karısabılır dıye dusunuyorum .nedenı de su ;
sımdı bu ınsalar eger evlenecek ıse evlılık planı dusunuyorlar ıse
bunların bırıkım yapmaları lazım borcun fılan altına gırmemelerı gerekır .
hele bır de aıle dugun de hıc yardım etmeyecek ıse ,borc yapacak lukse hıc sahıp olmamaları gerekır .
sımdı cogu aıle artık yardımcı olmuyor .cıftler kendılerı yapıyor dugunu dernegı .
aıle hem yardımcı olmayıp da bır de evlenecek olan cocugu hıc dusunmeden kredı borcuna
sokuyor ıse ben de gucenırdım gercekten .

evet temelde kendimi haklı gördüğüm nokta da bu zaten.o calısarak 20 bin lira biriktirdi evlenebilmek icin hatta bana ciddiyetini ispat etmek icin benim hesabıma yatırttı parayı,bana karış dedi harcama de dedi biriktir de dedi,beni gaza getir hep dedi..ama abisine ve ailesine olan bu zaafı,biz evlenme arifesindeyken..ama kindarrrrrr da bi noktada haklı,bu konular bence dile gelmemeli..işte bunu da benim sevgilim ayarlayamadı,dengeyi kuramadı.benim de laflarım tuz biber oldu.kimse %100 haklı veya hatalı değil yani.ne o,ne ben.

ara bence bi süre geçtikten sonra...hay Allah ne söyledin kimbilir...neyse inşallah düzelirsiniz

ne söyledigimi kimseye söyleyemiyorum..
onun beni özlemesi gerekiyor bu noktada.

Canım ben seni çok iyi anlıyorum, bende sinirlenince insanı can alıcı tarafından vururum, amacım canı yansın bir daha tekrarlamasın diye kötü niyet yok asla olayları bu boyuta getirmeseydi, bu sözleri söyletmeseydi sana sonuçta bir ilişki yaşıyorsunuz anlaşırsanız evleneceksiniz... Bence arama onun aramasını bekle aramazsada kendi bilir üstünde yük yok yaa bu şekilde ayrılmak en mantıklısı...
bu

işte o sivri dilimiz gelip kendi bi tarafımıza batıyor sonunda.umarım dayanamaz.arar.

canım erkek mılletıne haklı da olsan kesınlıkle aılesını kotuleme .ılk baslar da yanın da gıbı gorunur ama ,sonrasın da buz gıbı soguyorlar .
aılesının yaptıgı yanlısı agır bır sekılde ıfade etmek yerıne guzelce "bak askım bız evlenecegız onlar bıze yardımcı olamayabılır ,bız fazla masarafa acılmayalım
aılene tabıkı de destek ol destek cık ama ,fazla acılma hayatım bızı de dusun "seklın de guzelce ızah et .
senın aılen soyle senın aılen boyle dersen eger,aılesı ıcın soyledıklerın dogru seyler de olsa kabullenmezler .
ılk baslarda yanında gıbı gorunur ama ,sonraları degısıyorlar.

evet ilk ben bu kadar sapıtmamışken bana hak verdi hatta kendi eleştirdi durdu ailesini cok sinirliydi onlara.sonra abisi buna bikac guzel söz söyledi.ben el kızı oldum :)

canım evet karsı tarafa ıtıcı gelebılır tabıkı de ,zaten karsıtıgını da bellı etmemelı .
karısacak ama bellı etmeden :34: bır oncekı yorumumda da belırttıgım gıbı ;
senın aılen soyle senın aılen senı boyle somuruyor demek yerıne
"aılene tabıkı de destek cık onlar senın aılen ama ,bıraz da bızı dusun .cok acılma tamam mı
hayatım"seklın de bıraz yaglasın tavlasın :1:

ahh ahh ne yol bildim ne yordam zaten.kaynana gibi dil vermiş Allah bana.tatlı dil sıfır.

çok kötü olmuş yaa:(( bencede zamana bırakın,bende 3 yıllık erkek arkadaşımla nişanlıyım ilk defa oluyor 2 gündür konuşmuyoruz benim çenem yüzünden sürekli olumsuzluklar oluyor maddi konular ve benimle paylaşmadığı sorunlar yüzünden bende korkudan hep kehanetlerde bulunuyorum önceki günde ona sürekli kızıp üzdüm bide ayrılalım dedim oda bu sefer kabul etti ben aramam ama o arıcak:D bu sefer sabırlı olmaya ve çenemi tutmaya çalışıcam ama hiç küfür yada hakaret etmedim çünkü ozaman telafisi olmucakmış gibi geliyor bana öle bişe yapılsa asla muhatap olmam o kişiyle aşkından gebersemde,insallah sizin içinde hayırlı olan olur...

umarım tatlım senin için de benim için de hayırlısı olsun.ve lütfen hayırlısı da geri gelmeleri olsun.

canım boyle seyler soyleme sakın .hatanı anlamak da bır basarıdır tatlım .
erkek mılletı arkadas lafının doldurusuna ınan cok gelıyor .sen ona bır kere
hatanın farkın da oldugunu pısman oldugunu elımde olsa herseyı degıstırebılecegını belırt yeterlı .
cok da ustune gıtme ozurunu dılemıssın pısman oldugunu ıfade etmıssın .daha da ustune gıtme .
donecegı varsa da donmez .ıyıce havası tavan yapar .tamam su durum da o haklı ama
senın ozur dılemen hatanı bılıp dıllendırmen yeterlı .fazlaya gerek yok .onu suan da zaten arkadasları
pohpohluyup duruyordur .onlardan da guc alıyordur .bırak bıraz sensızlıgı yasasın .arkadasları ne kadar
yetecek ona zaman gosterır zaten .
erkek arkadasını haklı bulmsutum ama ,arkadasına durumu anlatıp "kac canını kurtar "onerısıyle
yonlenmesıne de ınanılmaz uyuz oldum .hıc hoslanmam boyle seylerden .ılıskı de olan bıtenı
cevreye gore yasayan ınsanlar her zaman tehlıkelıdır .yonlendırmeye musaıttır cunku .
erkek arkadasın her ne kadar haklı da olsa davasın da ,gıdıp de sızın olayınızı arkadaslarına malzeme yapması hıc hos olmamıs

gercekten anlatmıs mıdır bilmiyorum aslına bakarsan.cünkü ondan oncesinde ben bu kredi kartı konusunda arkadasım ...... da bana hak veriyor demiştim."onda da bende de kendimizi haklı cıkarmak icin o da böyle diyor bu bile böyle diyor" deme huyu var.can acıtmak icin de her lafı der o da,benim kadar kendini kaybetmese de o da az degil.

en yakın arkadasına anlatmış,arkadaşı kaç canını kurtar demiş.ne kadar kötü bir insanmışım meger ben.
bunu bide gecmis bana anlatıyor.yeni sevgili falan mı yaptın diye sordum yapmadım ama inşallah en yakın zamanda olur oyle birşey dedi.ben de olursa inşallah ölürsün bende ölürüm dedim.
offf bu ben miyim:30:

arkadaşına kesinlikle hak veriyorum,erkek arkadaşın kaçıp canını kurtarmalı,
ben nişanlıyken bile parasına karışacak hakkı kendimde bulmuyorum...kendi parası diyorum.
sen daha şimdiden değerlerine küfrettim diyosun...
bitmiş bir ilişki bu,sadece ders al da bir dahaki ilişkinde aynı hataları yapma.

Bence haksızsın...
Oncelıkle kufur ve hakaret cok cırkın bırsey bır bayana asla yakısmaz hele kı sen bunu sevgılıne soyluyorsun ustelık bu bırcok kez yasanmıs sevgılın de defalarca affetmıs...Ayrıca kartından ve aılesıyle olan mevzuusuna karısman da enteresan cunku buna hakkın yok...
Sevgılının yerınde olsam donmezdım sana ve o akıllı bırıyse eger senın tekrar aynı seylerı yapacagını tahmın eder...

+1 her harfine katılıyorum.erkek arkadaşının ailesiyle olan mevzularından sana ne değilmi?

Erkek arkadaşın,canına "tak" ettiği noktaya gelmiş.
Bardağı taşıran son damla...

8 senedir sana defalarca şans vermiş.
Bunca sene düzelmemişsin,evlenince daha beter olacağı aşikar.

Aşk gözü kör eder ama 8 senede artık göz açılır.
Seninle evlenirse mutlu olamayacağına karar vermiş.
Kararını anlamak ve saygı göstermek gerekir.

Saygı bitip küfür ve hakaret çizgisi kalkınca,geri dönüşü yoktur.

Bir dahaki ilişkinde,kızgınken 3 kere düşünüp 1 kere söylemeni tavsiye ederim.

içim okadar dolu ki,anlatmanın bile acı verdigi günler yasıyorum.
evlilik düşündüğümüz ciddi düşündüğümüz erkek arkadaşıma edilebilecek en agır hakaretleri ettim,kızgınlıkla.ve o gune kadar benim icin herseyi yapan,beni kaybetmekten korkan insan,bu tartışmanın oldugu günden sonra yüzümü görmek istemiyor,15 gün geçti,özür diledim.gaflette bulundugumu soyledim,gururumu ayaklar altına aldım,bir daha olmayacagına dair yeminler ettim.sandım ki beni affedicek.devam edicez yolumuza.istemiyorum artık dedi senli hayaller kurmuyorum sevgimde umudum da sabrım da bitti birdaha senle asla dedi.daha once de benim ofke kontrolsuzlugum yüzünden ettigim kufurler hakaretler yuzunden defalarca ayrıldık,8 yıldır bu sekilde,hep geri döndü.saygı bi ilişkideki en önemli şey hatta sevgiden bile biliyorum ama,bugun artık diyorum ki sevgi bu kadar mı basit hiçe sayılır?empati yapamıyorum.ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.bazen cok kızıyorum nefret ediyorum ondan,sevse affederdi diyorum.bazen onu da anlıyorum.ben artık ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.tanıdıgım kimseye anlatmak istemiyorum.herkes bıktı bizden,kavgalarımızdan.aslında herkes haklı.ama bu sevgi ne olduysa bitmedi yıllardır iste.
bu arada neden sinirlendin kendini kaybettin diyeceksiniz.sebebi ailesi,ailesinin onu somurmesi,kredi kartına 20 küsür bin lira borc takması..konu buralardan uzadı.ama daha once de sinirlenip kendimi kaybedip butun degerlerine hakaret ettigim oldu.övünmüyorum,canını acıtmak istedigim için söylediğim sözler,aslında en çok benim canım yaktılar.

Sorununuzu yazmissiniz, sinirlenince öfkenizi kontrol edemiyorsunuz. O halde bir psikologdan yardim alabilir, bu durumu düzeltmek icin
bir adim atabilirsiniz.
Iliskinize gelince, bazen zamana birakmak gerekiyor, belki iki tarafinda kücük bir molaya düsünüp tasinmaya ihtiyaci vardir.
Evlilik kolay bir karar degil, öncesinde iyi düsünmek gerekiyor.
Üstüne fazla düsmeyin ve öfke kontrolü konusunda birseyler yapmanizin tam zamani

Söylenebilecek her şeyi söylemişler aslında.
Erkek arkadaşın ne yazık ki haklı.
Öfke anında kişinin kendine hakin olamaması kötü.
Bu senin hayatında çok kayıplara sebep olacaktır.
Bir çözümünü bulmaya bak.
Ve ailesinin onu sömürmesi mevzusuna gelince kusura bakmayın şahsi görüşüm;
Sizin onun ailesiyle ilişkilerine karışmaya hakkınız yok.
Kişi anne ve babası için gerekirse canını vermeli.(Biraz abartmış olabilirim ama bence öyle)
Ne bileyim Anne babadır onlar.Ne olursa olsun.Yapılabilecek olanı yapmalı onlar için.
Bence sizin ki biraz bencillik olmuş.
ve öfkenizle birleşince ortaya geri dönülmesi zor durum çıkmış.
Umarım sizin için hayırlısı budur.

Canım, tepkinde haklı olabilirsin ancak tartıştığınız konu buna uygun değil.
Benimde sevgilimle bazen ailesi ya da maddi konular üzerinde konuşmalarımız olur, eğer birşey varsa inceden laf dokundurur geçerim ben.
Ha, onuda yapmamam lazım sonuçta ailesi veya maddiyatı beni hiç alakadar etmez ama ne kadar olmamalı desemde içimde tutamayacağımdan bir şekilde söylemiş bulunuyorum. Aslında amacım biraz da olsa gözünü açabilmek sadece, ben bu mantıkla yaklaşıyorum.

Hakaret kısmına gelince, evet hiç hoş değil.
Bende yapıyorum onu malesef bazen. Hatta daha dün gece yaptım.
Her zaman ki gibi abarttığımdan çıktı o tartışmada. Kendimi az da olsa haklı gördüğümden.
Ve, sevgilim tartışma arasında, senden gerçekten korkuyorum artık dedi. Ben açık ol dedikçe, çekindiğinden söyleyemiyormuş bazı şeyleri. Ama yinede bahanelere sığınma dedim, mazaret değil bu benim için.
Dün gece bitirmeye çalıştım yine, uzun zamandır damardan girmeye çalışıyorum şöyle yapmaya devam edeceksen, böyle yapmaya devam edeceksen bitsin, davranışlarınla sen bitiriyorsun diye. Hayır ben bitirmiyorum, bitirmekte istemiyorum. Ne istiyorsan dikkat edeceğim, yapacağım dedi. Her seferinde bitirelim artık, tamam mı dediğimde hayır tamam değil dedi durdu.

Çok sevdiği için kopamıyor benden bunun bende farkındayım, kendiside. Ama bazı şeyler sevginin önüne geçebiliyor ve herkesinde bir sabrı var muhakkak.
Senin sevgilin o sabrının bitme noktasında mı bilemiyorum, eğer geri dönmezse üzgünüm ama dayanamayacağını anlamıştır artık.

Benimki şımarıklık, ilgi deliliği hatta bencillikte diyebiliriz.
Sevgilimin benim için herşey yapmasına rağmen kırıcı olmaya devam edersem benim de durumum senden farklı olmayacak.

canım 8 sene bu şekilde hakaretli konuşmaya sabretmesi bile o kişinin sadakatinin ne kadar çok olduğunu gösteriyor.yani evli adam bile boşar deilki sevgili.. o seni o kadar idare etmiş.bence ayrılma kararına saygı göstermelisin.ilk bunu öğrenmen lazım.herşey sevgi ,aşk deil.ne kadar 8 sene de olsa o senin erkek arkadaşın hem senle evli olsa bile yine de ailesiyle ilişkisi devam edecek..

ben doktora gitmeni tavsiye ederim sanırım öfke kontrolünü yapamıyorsun ve hiç istemediğin halde bu senin ilişkilerine zarar veriyor..kendine bile şaşrdığını ifade ediyorsun..ben bu kadar kötümüyüm diyorsun...sanırım geçmişte yıpranmışsın bilinçaltında bazı tereddütlerin var savunma psiklojin had safhaya çıkmış kendi isteklerini yapmak için karşı tarafa hakaret bile ediyorsun.

ve tekrarla söylüyorum canım psikoloğa gitmekten çekinme konuşman lazım..

hayatta herşey istediğin gibi gitmiyorsa mutluluğunu bile kendi ellerinle,hatalarınla bozabiliyorsan bence eksiklik nerde diye düşünmenin vakti gelmiş geçiyor bile..güven ve saygı konusunda kendini bi daha değerlendir yada başka bir yerdedir eksiklik..iç muhakemeni yap.vicdanın sana doğruyu söyleyecektir.

ve üzülerek sana şunu da belirteyim yine aynı davranışlarla,psikolojiyle hayata devam edersen bu ilişkin yada bir başkası da yıpranmaya mahkum olacak..

eğer tam tersi olsaydı, yani hakaret eden erkek arkadaşınız olsaydı, şuan çoğu kk üyeleri ' ayrıl, böyle yaşam mı olur' derdi. :ssz:
demek istediğim belki siz erkek arkadaşınızın yerinde olsaydınız çoktan ayrılmıştınız. böyle hayat geçmez çünkü...
geri dönmesini istiyorsanız, bunun bir daha tekrarlanmayacağını ona kanıtlamalısınız

seni kırmak istemiyorum ama 8 yıldır sevgiline küfür hakaret ediyormuşsun o sana defalarca şans vermiş seni affetmiş demek ki artık sabrı taşmış senin düzeleceğine dair umudu kalmamış.8 yıl az değil ama burda hatalı sensin canım.sevgilin sana döner mi bilmem ama eğer barışırsanız bu hataya tekrar düşme aranızdaki saygıyı daha çok kaybetmeyin

Kusura bakmayin kizlar hepinize tek tek cevap veremesem de bir bir hepsini okudum.
ben sevgiyi kendiliginden olusup bitmicek bisey gibi gordum.evet kendi kendine olustugu dogru,ama surekliligi emek ve bakim istiyormus.yabani ot gibi olmucak yerde olmucak zamanda kendi kendine ciksa da,bakimsiz solan biseymis.
Bana hep sunu dwmisti,seni affederim affederim ama sevgimden yerim.bunu yapma,en azindan 2 hatan arasinda cok uzun zaman farki olsun ki yeniden hata yapabilme kredin olsun diye.neyse bekleyelim..

Kusura bakmayin kizlar hepinize tek tek cevap veremesem de bir bir hepsini okudum.
ben sevgiyi kendiliginden olusup bitmicek bisey gibi gordum.evet kendi kendine olustugu dogru,ama surekliligi emek ve bakim istiyormus.yabani ot gibi olmucak yerde olmucak zamanda kendi kendine ciksa da,bakimsiz solan biseymis.
Bana hep sunu dwmisti,seni affederim affederim ama sevgimden yerim.bunu yapma,en azindan 2 hatan arasinda cok uzun zaman farki olsun ki yeniden hata yapabilme kredin olsun diye.neyse bekleyelim..

aynen oyle canım .karsılıklı emek vermek gerekıyor .
bak sevgılın de senı defalarca uyarmıs .ahh be canım
keske kontrol edebılseydın .
ama 8 yıllık ılıskıyı de tahmın edebılıyorum .
kım bılır neler yasadınız ne sıkıntılar atlattınız .
8 yıllık ılıskı de sınırler laçkalasabılıyor .
benım de de 2.5 yıllık ılıskım var .
zamanın da ıkımızının de sınırlerı fazlasıyla lackalasmıstı .
ıkımız de karsılık hakaret edıyorduk :9:
bız de bayag seyler yasadık .artık ıkımız de ofkemıze yenı dusuyorduk .
ama sımdı oyle degılız .kontrol edebılıyoruz kendımızı .
bunun cozumunu de konusrak cozduk .
şöyle anlatayım ; tartısma boyutuna geldıgımız de ıkımız de
"benım bıraz nefes almam lazım "deyıp telefonu kapatıyoruz .
aradan 1 saat gecıyor .tekrar konusuyoruz .
o surede zaten fevrı cıkıslarla yapılacak hataları engellıyoruz .
sonra sakinlesmıs oluyoruz .ve neden tartısıtıgmızı konusuyoruz .
neden tartıstıgımızı konusuyoruz kı ,cozum bulmak adına .
ve bır daha o sebepden dolayı tartısmamak adına konusuyoruz .
cok da sakınlesmıs olsak da neden tartıstıgımız artık umrumuzda olmasa bıle ,
yıne de konusurz konusulmadan kapatılan konu tekrar onune cıkacaktır cunku .
bu sekıl de aramız da saglıklı bır ıletısım kurduk .eger sız de barısırsanız deneyın bunu .
gercekten cok etkılı bır yontem .

haketmişsiniz. bence de affetmesin sizi. bu zamana kadar affetmişte nolmuş, yine yapmışsınız.
ve eminim affetse yine yapacaksınız. öfkesine kontrol olamayan biri sinirlendiği her an hakaret etme yoluna başvuruyor çünkü.
8 yıl dayanmış bile. dil yarası çok zordur, unutulmaz, sindirilmez.
bence siz öfke kontrolü için tedavi olun, psikoloğa gidin.

üzgünüm ama adam haklı.
ne demek öfke kontrol sorunum var.
madem seviyorsunuz kendinizi frenlemeyi bilecektiniz.

bugün bu tavırlara maruz kalan siz olsaydınız herkesin cevabı aynı olurdu.
hepimiz birden bu ne saygısızlık ,kaç kurtar kendini derdik.

hatanızı anlamışsınız,
eğer sevgilinizi geri dönmeye ikna ederseniz ilişkinizin sağlığı açısından tedavi olmanızı öneririm.

bu konuda bir sürü arkadaş öfke kontrolünden bahsetmiş. lütfen öfke kontrolünün nasıl yapıldığını bana da anlatır mısın? illa profesyonel yardım mı almak gerekir, yoksa kendi kendimize başarabilir miyiz? zaman zaman ben de o kadar sinirlenebiliyorum ki, sinirden kudurmak diye bişey varsa onu yaşıyorum resmen, sonra bi kaç dakika sonra düşünüyorum, aman o kadar sinirlenecek ne varmış diyorum kendi kendime.. ama iş işten geçmiş oluyor malesef.

Hem bir sürü küfürler ettim her seferinde yine de barıştık demişsin. Hem de sevgi bu kadar mı basit diyorsun.
Sana yeminler edip yine küfretse napardın?
Bence de bırak peşini adamın.

insN sevdigine küfür hakaret edermi yaaa bu nasıl bi anlayış aklım almıyo. benmkide arada bi öyle hakaretleri olur sogurum ondan bunu hissediyorm insan bıkıyo bizmandan sonra bencede 8 sene bayaaa dayanmış.. yaşayan biri olarak söylüyorm..!

erkek arkadaşını çok iyi anlıyorum..insanı en çok sevdiği insanın sözleri acıtıyor.
küfür duymadım hiç ama çok ağır hakaretler duymuştum bende..
dönmese hakkı var gerçekten..biraz sert oldu kusura bakma ama onun ne hissettiğini anladığım için böyle yazıyorum..ama sen yinede o istemesede kazanmaya çalış..seviyordur mutlaka ama kızdığından öyle konuşmuştur..vazgeçme derim ben..

eminim seni çok seviyordur, sen de çok seviyorsundur, istemeden de olsa söylediğin sözler yüzünden zaman içinde erkek arkadaşın soğumuştur bu ilişkiden. çünkü insan ne kadar çok severse sevsin, leyla ile mecnun bile olsalar bi noktadan sonra sevgisinii kalbine gömebiliyor. emin ol sevgi o kadar ucuz değil..
bence erkek arkadaşından vazgeçme, ne kadar kırıcı ne kadar zorlayıcı olsa da bırakma onu. öncelikle biraz zaman ver, sonra ona bazı şeylerin değiştiğini göster.. fakat gerçekten işin çok zor. çünkü bi kız bin kere bitti der ama coğu zaman ciddi değilizdir bitmez, erkek bi kere bitti dedi mi gerçekten bitmiştir. gerçekten seviyorsan Allah yardımcın olsun

Back
X