ARTIK SİNİR HASTASI OLUCAM

yasel

utkum iiki varsin
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
207
0
296
Kocaeli
oglüm 7 yasında 2ncı sınıfa gidiyor gecen sene cok iidi derslerimiz bu sene cıvıttı ders yaptıramıyorum derslerini hep ikimiz cevapları hep yapıyorum yapamadıgı zaman oturup hemen aglıyo hiç sozumu dinlemiyo istediği bişeyi reddettıgım zaman evi dagıtıyo bagırıyo aglıyo 3yasında kardesi var ona zarar veriyo cıldırıyo resmen yaa en son dayanamayıp bi iki carpıstırıyorum sonra aglayıp susuyo dogru degil yaptıgım farkındayım ama en son cileden cıkıyorum kocaelide tavs
ye edecegınız cocuk pedadaog varmı

7 yasindaki cocuga bu kadar ders verilmesi baslica zaten sorun. Biz yetiskin oldugumuz halde her aksam ders yapmaktan bunaliyorduk o yastaki cocuk napsin. Tabi sizide anliyorum ama. Sakin olmaya calisin lutfen herkezde ayni sorun var. Hangi cocuk kendi istegiyle ders yapar ki.

Ayrica tabi disiplin onemli. Cocuklar kotuye kullaniyor aglayinca veya hircinlasinca dedigi olmayacak bu sekilde dedigini yapmak dogru degil tabi. ama bir egitim uzmanina danisirsaniz belki size bir kac oneride bulunabilir, boyle bir cocukta nasil davranilmasi gerektigini falan.

Cocuklar aslinda istedigi tek sey ailesi tarafindan sevilmek. Bazen dogruyu soylemek gerekirse bende cevremde goruyorum. Anne yogun cocuklar yeterince ilgilenemiyor. birde kucuk cocuk daha varsa zaten butun gun ev isi yemek bulasik yorgun oluyor. Bazi aksamlari belki yarim saat veya 1 saat cocugnuzun hosuna giden birseyi yapsaniz yardimci olabilir mi. Ders bitirdikten sonra anne baba ve cocuk bir kelime oyunu ne biliyim puzzle veya kitap okumak gibi eglenceli birsey yapinca belki duzene g

Yapmasi gereken seyleri ona anlatmalisin nasilsa yemek yiyip oyun oynuyorsa bence ders yapması gerektiğini de bilmeli konusarak bu agresif tavirlari sergileyerek bundan kacamayacigini bilmeli bizde yaptık zamaninda o da yapacak ogrenmesi icin pratik yapilmasi gerekiyor sınıflarda 25 30 kisi var evde calismadan pekiştirmek zor cocuklar icin

ben duruma bambaska bi acidan bakmak istiyorum..
7 yasindaki cocugun ders calismaktan baska bi aktivitesi var mi? okula gidip gelmekten baska ne yapiyor bu cocuk?
mutlu cocuk oturup sabahtan aksama kadar kitap basindan pinekleyen cocuktan binlerce kat makbuldur.
oglunuzun ilgi alanlarini kesfedin..resim muzik spor? zihni acik olan cocuk zaten leb demeden leblebiyi kapar.

ben hatirliyorum benim babam aynen sizin gibi ustumde baski kurardi,nefret ederdim onunla ders calismaktan..
yapmayin..iki ucgen kare yuzunde a b yuzunden iliskinizi berbat etmeyin.

Benimde biri 7 biri 3 yaşında iki kızım var. Benzer sıkıntıları ben geçen sene yaşadım. Bu sene çok şükür sorunumız yok. Pedegog ne tavsiye eder bilmiyorum ama benim işim yarayan şey sosyalleşmek oldu. Haftasonları yüzmeye yazdırdım, arkadaşlarını eve davet ettim. Boş zamanlarda ara ara abla kardeş programlar yaptım. Bir ksç ay içinde sorun çözüldü.

Derince eğitim ve araştırma hastahanesine goturun orda cocuk klinigi var duyduguma gore iyi psikiyatrisler var

Benim de 7 ve 5 yaşında 2 kızım var. Küçük olan anaokuna gidiyor onun da ödevleri oluyor. İkisi ile ilgilenmek aynı zamanda da çalışmak zorundayım. Bu yüzden bir düzen kurduk (çocuklarla birlikte), okuldan geldiklerinde (16:30) 30-45 dk birlikte oyun oynama süreleri var. Süre bitince büyük olan başka bir odaya geçiyor ödevlerini yapmak için, küçük olan benimle kalıyor. Ödevini bitiren resim yapabilir, puzzle yapabilir vs sessiz bir şekilde zaman geçiriyor. Büyük olan tek başına ödev yapmakta zorlandığında yapamadığı kısımları boş bırakıyor ve en son bana getiriyor nasıl yapması gerektiği konusunda yardımcı oluyorum. Yol gösteriyorum, onun yerine yapmıyorum, sonuca kendisi ulaşıyor. Büyüğün ödevlerini kontrol ettikten sonra onu sözlerimle sevgi dolu hareketlerle yüceltiyorum. Bu şekilde hem ödev yapmaktan keyif alıyor hem de daha kısa sürede bitiriyor.
Ödevleri yaklaşık 1 saatte bitiyor, sonra yemek yeniyor. Yemekten sonra 30 dk tv izleme hakları var. Sonra okuma saati yapıyoruz, bazen büyük kendi kendine okuyor kitabını ben ufaklığa okuyorum. Bazense büyük kızım kardeşine okuyor ve 20:30 - 21:00 arası yatıyorlar.
Düzen kurarsanız, ve bu düzeni oğlunuzla birlikte kurar onun isteklerine de kulak verir söz hakkı olduğunu hissettirirseniz kısa sürede problemleri çözersiniz. Oğlunuzun oyun saatinde kardeşi ile oynaması yaş farkından dolayı zor olacaktır, bu yüzden sizinle oynayabileceği oyunlar türetebilirsiniz. Hem sizinle daha fazla vakit geçirmiş olacağından aranızdaki diyalog da artacaktır. Birbirinizi daha iyi anlamaya başlayabilirsiniz bu sayede.
Ben 1. sınıfta ödev konusunda zorlanmıştım, yazı çalışmaları yorucu oluyordu. Bu yüzden ilk 4-5 ay kızım okuldayken fiyatı 1 lirayı geçmeyen minik ödüller alıyordum, ödevini bitirince veriyordum çok mutlu oluyordu. Zamanla maddesel ödüllerin yerini duygusal ödüller aldı. Siz de deneyebilirsiniz, neticede pedagogların sihirli değnekleri yok yine size yapmanız gereken benzer tavsiyelerde bulunacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…