Artık ümidim kalmadı kafam çok karışık.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
muhasebeden kaçmak için evlenilir mi hiç.O bölümü kazandıysan derslerinide verebilecek kabiliyettesindir.Senin herkesten ne eksiğin var?kolaya herkes kaçar.Bilen birinden yardım al,alıştırmalar yap.Kendi mantığının aldığında üsteleme ,dersin mantığına göre çalış.

Slm öncelikle herkese a.s.

Bilen arkadaşlar bilir beni üniversite ikinci sınıftayım iki senelik işletme okuyorum
Çevremden iki senelik diye küçümseyen çok kişi oldu
Ama inanın meslek okulları çok daha zor
Çünkü fakültede işletme okuyan arkadaşların 4senede gördüğü derslerin daha fazlasını 2senede görüyoruz....
Özellikle bizim çevremizdeki ilçede okuyan arkadaşlarla konuştum ve hocalarda aynı şeyi söylüyor ilçelerde daha basit olduğunu hatta konuları daha farklı gördüklerini söyledi arkadaşlarım...
Bende aslında işletmeyi seviyorum bankacı olmak istiyorum
Fakat alttan kalan derslerim var ve hepsi muhasebe ben bu muhasebelerden kaldığım için bu dönemde 3dersi alamadım yaz okulunda alıcam ayrıca seneye bir dönem daha uzadı muhasebeler var alttan
Bu dönemde birini geçemezsem okul bir sene uzayacak ki belki bir seneyide geçecek
Şimdi ben bu muhasebeye çok çalışıyorum nefret etsemde çalışırken midem bulansada çalışıyorum fakat hesapları falan aklımda tutamadığım için olmuyor geçemiyorum
Artık geçmem de mucize olur herhalde
Yani bazen diyorumki bu okul bitmeyecek bırak ve evlen diyorum kendime
Bazende ne kadar saçma düşünüyorum diye kızıyorum
ama bu aralar vizeler var ve çalıştığım halde olmuyor öyle ümitsizimki artık
Erkek arkadaşımda evleniriz ama herşey iyi olsun diye para biriktireyim biraz beklesek iyi olur diyor
Herşeyimiz tam olsun istiyo
çünkü ailesi yok annesi öldü babası ile tartıştı başka evde tek başına kalıyor işi var çalışıyo askerliğinide liseden sonra yapmış 24 şuan tek engel para biriktirmesi
Ama ben okuluda bitirmek işe girmek istiyorum
Kafam çok karışık sanki bu dersleri hiç geçemicem ve okul bitmicek gibi geliyor
senağlama

bıter bıter 2 senelıgı 4 senede bıtırırsın yıne bıter..ayrıca okulu bırakıp evlenmeyı dusunuyorsun sakın boyle bır sacmalık yapma..2 senelıkte olsa hep soylerım unıv. unıv.dır..bıde okulu bıraktıgını dusun o cevrende senı kucumsuyen ınsanlar bu seferde 2 yıllıgı bıle bıtıremedı dıye küçümseyecekler..azmın sonu zaferdır bunu unutma:delphin:

Canim hadi diyelimki okulunu biraktin ve evlendin.Ustelik coooook da mutlusunuz ve (Allah korusun) esin bi kaza gecirdi ve calisimayacak hale geldi!!!! iste inan o zaman kafani taslara vurursun keske okulumu bitirseydim ve elimde meslegim olsaydi diye...Yada diyelimki (yine Allah korusun) esini kaybettin ve cocugunla kalakaldin..Sunu unutmaki canim her sey insanlar icin. Sakin benim basima gelmez deme.....Okulunu bitir tatlim ...opuyorum seni umarim hayatta her sey gonlunce olur...

canım bak sana kendimden örnek vericem .
ben eşimle evlendiğimde okulum bitmmişti alttan derslerim vardı.. ama evlenmiştim.
o dersleri vermek o kadar gözümde büyüyorduki aynen senin gibi.
ama benim bir iyi durumum oldu eşimde mühendis olduğu için ve benden önce mezun olduğu için evlendiğimde beni bir güzel çalıştırdı ve onun sayesinde okulumu bitirdim. diplomamı aldım

ama sen bu kadar şanslı olmayabilirsin. o yüzden sana okul bitmeden evlenmemeni tavsiye ederim.

diplomanı aldıktan sonra bu sıkıntılı günler aklına bile gelmicek

geçilemicek ders yoktur canım inan.sadece yanlış yönden bakıyosundur.bilen arkadaşlarınla çalışmanı ve okulunu mutlaka bitirip öyle çalışma hayatına atılmanı öneririm.evlilik güzel ama elinde zor günler için dayanıcağın bi mesleğin mutlaka olmalı.canla başla çaıl.ben geçiceğine inanıyorum

Canım bende işletme mezunuyum (lisans), herkes işletmeyi kolay bir bölüm zanneder ama gerçek hiç de öyle diil, çok çalışmak lazım, okulda dinlediklerin yeterli olmaz, çünkü hocaların genellikle vakti yoktur ve artık ilkokul, ortaokul öğrencisi gibi ben anlatırım sen öğrenirsin mantığından ilerdelerdir, öğrenciyi araştırma yapmaya, kendi kendisine öğrenmeye yöneltirler... (en azından bizim üniversite öyleydi) . Derslerine asıl biraz, gerekirse gece gündüz çalış, Allah emekleri boşa çıkarmaz, birde kızmazsan bişey söylicem forumlarda çok fazla dolaşıyorsun, :1no2: , buralara takılma fazla, cep telefonunu ve bilgisayarı hayatından 1 haftalığına çıkar, kendini soyutla herşeyden, derslerine odaklanıp, kafanı dağıtmazsan ne kadar başarılı olacağını tahmin bile edemezsin kaydirigubbakcemile5.

zorlanıyorsan baska bir bölümü dene aöf tutturmak cok zor değil ki.
ayrıca bende aöf öğrencisiyim ve küçümsenecek birsey yok. emin ol sadece ünv mezunu olman önemli. hangi ünv oldugu değil. zaten mezun olunca aöf değil.
eskisehir anadolu ünv. diploması alacaksın

bende işletme mezunuyum (lisans). 1.sınıfta muhasebeye girişle başlayarak her sene muhasebe derslerini alttan aldım ama hiç yapamıyorum bırakıyorum diye düşünmedim. uzatmadan,4 senede bitirdim okulumu. inanki zor değil bak. hocaların soru tarzı bellidir zaten ona göre çalışırsın. ayrıca bütün hesap kodlarını da ezbere bilmek zorunda değilsin ki. nasıl olsa uzayacak diye düşünme verebildiğin kadar dersi ver. ayrıca uzaması emeklerinin boşa gitmesinden iyidir. bırakıp evlenmek hayatının hatası olur ki erkek arkadaşında evlenmeye hazır değilmiş. lütfen azmet ve bitir okulunu, sonra dikey geçişle 4 yıllığa tamamlayabilirsin de.

Güzelim evlilik nasıl olsa olur sen okulunu bitirmeye bak. Okulunu bitir sonra evlenırsın ama once evlenmeyı dusunursen sonra emın ol cok pişman olursun. her zaman evlenebılırsın ama emın ol her zaman okuyamazsın...

cnm seni anlıyorum aynı seyı yasıyoruz cunku bende 2yllık m.y.o okudum ve 4.senemde anca mezun olabıldım ama hıc pes etmedım istanbuldan izmire gidiyordum alttan ders sınavları icin yılma bak bende bitiramecegım başaramayacağım dıye karalar baglamıstım ama bitti çok şükür kendine gel ve guven yapanlar nasıl yapıyor extra beyın mı var ? Oraya kadar gelebıldıgıne gore bıtırmende mucıze değil yanı ben mesela sımdı devam etmeye karar verdım 4yllık okuyanlardan neyım eksık ? Başaracagına ınan ve kımseye aldırmadan yoluna devam et başarılar sana :1hug:

muhasebenin mantığını aldıktan sonra aslında çok zevklidir bunun için tüm hesap planını ezberlemenede gerek yok...bence sen bulunduğun şehirde bir muhasebeciye git deki ben bu derslerden anlamıyorum bu işin mantığını bana gösterin inan sana yardım edeceklerdir sakın vazgeçme

Canım arkadaşım,
Diplomanı almadan evlenme derim!!

son sınıfsın zaten, bırak uzasın nolcak kuzum ya, kursa git istersen, KPSS ye hazırlandıran kurumlar, sadece muhasebe için sınıf açıyorlar, ona gitmeyi dene, hocalarından ek ödev iste,

dersi seviyormuş gibi yap, aanladığını düşün :)) psikolojik yani biraz...

ben de, ıstatistik dersini 2 sene almıştım, çok zorlanmıştım ama nasıl geçtim bir ben bilirim yani...
aylarca çalıştım, matematiği baştan aldım mecbur, ama koydum kafaya geçtim sonuçta (kafiyeli oldu :roflol:

sen yaparsın canım, sevgiler öpücükler sana Şeniz

hülyacım.. bende işletme okuyorum.. muhasebeyi cok sevdigimden dolayı bi şekilde geciyorum.. sende kendini nefret ettrme.. herdersten sonra deftere yaz o gün gördügün konuları... bide anlamadıysan tekrar yaz.... varsın olsun okul 3 senede 4 senede bitsin.. eger bırakırsan ailen ne dicek.. onlar senin için harc parası ödüyo sana haşlık veriyo.. emekleri bosuna mı gitsin.. erkek arkadasın sen 4 yıldada bitirsen 5 yıldada bitirsen bekler eger seviyorsa hemde durumlarını düzeltir.. kendini sartlandırma sakın.. evlenmek herseyi cözmüyo.. hayat zor sartlar zor.. bi yola bas koymussun sonu getir.. gelecek herzaman önemlidir...

canim ne kadar calistin da olmadi hele de bakam bana bi?

bence tembellik ediyorsun gibi geldi. bende iki yıllık bitirdim. ve kpss ile atandım. ama hala işletme okuyorum. ve senin gibi de değil. okuduğum bölüm bilgisayar programcılığı. yani işletmeyle alakam bile yoktu. şu an 3. sınıfım. ha bu arada evliyim çalışıyorum. bir kızım var. ve çok yoğunum. ama yinede bu işletme bitecek. ve tekrar kpss ye girip daha üst bir memurluğa atanacağım inşaallah. tek değilsin. sakın vazgeçme. heleki evlenmek için. bir arada gidiyor merak etme. kolay gelsin

canım bende 2 yıllık mezunuyum gerçekten 4 yıllık okuyanlarla eşit dersleri alıyoruz sıkıştırılmış şekilde bitiriyoruz dersleri. etrafındakilere hiç aldırma sonuçta üniversite. 4 yıllık okuyupta aptal aptal gezenleri tanıyorum ben. okulunu bitir güzelde bir iş bulursun inşallah ondan sonra evlenin. acelesi mi var evlilik daha fazla sorumluluk istiyor.

ümidini kaybetme yakın olsa ben çalıştırırdım seni aslında mantığını kavrasan hiç çalışmadanda geçersin dersleri

eğitimini bitirmeden evlenmeyi falan düşünme çalışır geçersin bankacıda olursun sonra evlenirsin

canım bence yapman gereken son bir gayretle işlerini yoluna koymak
arkanızda maddi destek olmayınca yuva kurma yükü omzunuza binecek
bu da maddi açıdan iki kişinin çalışmasıyla daha kolay halledilir...
gelecek güzel günleri düşün ve toparlan,
herşey güzel olur inşallah,
Allah kolaylıklar lutfetsin....

Back
X