Artık vaz mı geçmeli?

margeratt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
29
13
28
Merhabalar.
Bir sıkıntı içimde.
Bir arkadaşım var.(Bu bahsettiğim arkadaşım erkek.)
Çocukluk arkadaşıyız.
Gerçek dost bildim hep onu.
Bu yıl ikimizinde sınavı var.
Kendisi ruhsal olarak çökmüş durumda, ben hep destek oldum, sınavı kötü geçti her gece ağladı her sabah ağladı yanında hep ben vardım.
Ailesiyle de arası iyi değildi her şeyini bana anlatır ben desteklerdim onu.
Ben de ona anlatırdım.
Kardeşim gibi görüyordum artık.
Lakin sınav sonuçlarına kadar.
Arkadaşımın sınav puanı kötü geldi.
Bana karşı tavrı değişti, soğuk davrandı ama anlıyordum onu bunu önemsemiyordum o yüzden.
Sonra düzeldi zaten.
Ama son 1 2 aydır falan sevgilim olmasa atlatamazdım bana çok destek oldu sınav döneminde diyordu sürekli.
İçimden hep dedim ki peki benim yaptıklarım?
Bir şey oluyor, sevgilim olmasaydı şu an iyi olamazdım beni o düzeltti diyor.
Ben biliyorum Allah var yukarıda inanır mısınız onun sorunlarından ders çalışamıyordum, sürekli ağlıyor sürekli ailesiyle kavga ediyordu.
Saat kaç bilmeksizin onun yanına koştum her sıkıntısında.
Onun sorunlarıyla uğraşmaktan kendi sorunlarımla ilgilenemiyordum.

Geçen gün de biz buluşacaktık, bir arkadaşına benden önce söz vermiş ben de tamam o zaman dedim.
Sonra bana arkadaşımın işi çıkmış gelemiyor dedi.
Biz buluşalım dedi.
Tamam 2 de buluşuruz dedim kendimi ona göre ayarladım.
Sonra bana neyse arkadaşım gelecekmiş biz onunla buluşacağız dedi.
ikimizle de aynı sebepten buluşacaktı, ders çalışmak için.
Ama diğer arkadaşının matematiği daha iyi diye beni es geçti.
En azından bir açıklama yap değil mi?
Hadi görüşürüz dedi.
Daha çok şey var buna benzer ama en yakın yaşadığım bu.
Önceden kaç defa daha tartışıp arkadaşlığımızı bitirdim kapıma gelip ağlayarak özür diledi.
Ama artık onun içindeki dostluğu sevgiyi hissedemiyorum.
Samimiyetine artık inanmıyorum.
Artık anlıyorum ki her şey menfaat.

Birkaç gündür konuşmuyoruz.
Sosyal paylaşım hesaplarına arkadaşlarıyla fotoğraf atıp gerçek dost diyor imalı imalı.
18 yıllık arkadaşız ama soğudum gerçekten onunla konuşasım gelmiyor.
Ben de yıprandım artık insanlardan, düşüncesizliklerinden.
Anlamıyorum gerçekten nerede yapıyorum hatayı?
İnsanlar hep mi böyle?
bu yıl üniversiteye gideceğim inşallah, oradan da korkar oldum.
kendimi bildim bileli dost arayışındayım, artık vaz mı geçmeliyim?
Dost diye bir şey yok mu?

Bir gün gelecek onun için açtığınız bu konuya bile pişman olacaksınız.
Nefret ediyorum bu tiplerden,bırakın ne halleri varsa görsünler.Çekin kendinizi.

Bu arada dost arayışı içine girmeyin.Çünkü dost aranarak bulunmaz.Zamanla karşılıklı bir şeyleri paylaşarak olur bu iş.Üniversite ortamına girdiğinizde bu kaygınız kalmayacaktır.

Bir gün gelecek onun için açtığınız bu konuya bile pişman olacaksınız.
Nefret ediyorum bu tiplerden,bırakın ne halleri varsa görsünler.Çekin kendinizi.

Bu arada dost arayışı içine girmeyin.Çünkü dost aranarak bulunmaz.Zamanla karşılıklı bir şeyleri paylaşarak olur bu iş.Üniversite ortamına girdiğinizde bu kaygınız kalmayacaktır.
Sanırım haklısınız bu arayış yersiz ama umarım bir gün gerçek dost diyebileceğim birileri çıkar karşıma.
Teşekkür ederim.

Sanırım haklısınız bu arayış yersiz ama umarım bir gün gerçek dost diyebileceğim birileri çıkar karşıma.
Teşekkür ederim.
Çıkar inanın çıkar.Sonra birini seversiniz ve her şeyiniz olur. Dostunuz,aşkınız,hüznünüz,mutluluğunuz..
Diğerleri umrunuzda bile olmaz.Arkadaşlığı o yüzden sıkıntı etmeyin
:KK51:

Bu ne ya, bir sınav için ağlayan zırlayan erkek de yeni duydum, kaç yaşında bu 18 yıllık arkadaşınız?
Bir de sonuç kötü gelince şok olup deprasyonlara gireni asla anlamam. İnsan hiç mi kendini bilmez, ne yapabileceğini kestiremez?

Tabii ki dostluk diye bişey var, ama insanlara hayır demeyi de bilmelisin. Senin de bir hayatın var, arada önceliklerin olacak tabi.

Bu ne ya, bir sınav için ağlayan zırlayan erkek de yeni duydum, kaç yaşında bu 18 yıllık arkadaşınız?
Bir de sonuç kötü gelince şok olup deprasyonlara gireni asla anlamam. İnsan hiç mi kendini bilmez, ne yapabileceğini kestiremez?

Tabii ki dostluk diye bişey var, ama insanlara hayır demeyi de bilmelisin. Senin de bir hayatın var, arada önceliklerin olacak tabi.
18 yaşındayız ikimizde.
Artık farkına vardım ben de mesafemi koyacağım ki zaten artık içimde el vermiyor konuşmaya.
Öyle soğudum öyle yoruldum.

ota bota ağlayan erkek mi olur ya? :)
gerçekten çıkarcı bi tipmiş. sınavı falan kazansa yüzüne bakmayacak anlaşılan. neyse insanlar kocalarından boşanıyolar bi arkadaş sonuçta. üzülme.

Üzülmeye değmez güzelim. Çıkarcı insanları çıkar hayatından, önüne bak. Gerçek dost, arkadaşının olması tabiki de önemli. Ama onlarsızda olur. Önemli olan kendini bilmen, kendini sevmen, kendinle dost olabilmen. Herkes gider, bir tek kendi benliğin kalır.
Senin yaşadığının benzerini de ban yaşadım. Çok yakın arkadaşım, dostum, kardeşim dediğim insan; üniversite sınavını kazanamayınca; kazanamama sebebini benden bildi, ailesi. Direktman hayatımdan çıkardım. Böyle çıkarcı, iki yüzlü, şahsiyetsiz insanlara boş yere zamanını harcama..

Bende aynı senin gibi, o her çağırdığında yanına giderdim. Derdini dinlerdim. Çözüm bulmaya çalışırdım.. Her zaman yardımcı olmuşumdur. Beni bildiğin psikolog gözünde görmüş. Sanki ben dert babası mıyım. Sonradan geldi aklım başıma. Ders oldu bana. Hiç üzülme kardeşim. Bu yaşadıklarını, hayat tecrübesi olarak gör. Hiç üzülme. Bundan sonrada insanlarla arkadaş, dost olacağın zaman iki kere düşün. Kendinden ödün verme.

Bende aynı senin gibi, o her çağırdığında yanına giderdim. Derdini dinlerdim. Çözüm bulmaya çalışırdım.. Her zaman yardımcı olmuşumdur. Beni bildiğin psikolog gözünde görmüş. Sanki ben dert babası mıyım. Sonradan geldi aklım başıma. Ders oldu bana. Hiç üzülme kardeşim. Bu yaşadıklarını, hayat tecrübesi olarak gör. Hiç üzülme. Bundan sonrada insanlarla arkadaş, dost olacağın zaman iki kere düşün. Kendinden ödün verme.
Haklısınız bunları söyleyince bir de şunu fark ettim.
Artık öyle büyük sıkıntıları yok çoğunu aştı belki ondan artık beni önemsemiyordur.
Bilmiyorum artık kendisi bilir.
Sınavıma 1 ay kaldı artık sadece sınavımı düşüneceğim onun için üzülmek istemiyorum.
Yazdıklarınız için teşekkür ederim.

X