• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yoruldum

Sizin sorunlarınız hallolmayacak gibi degil. Ama ciddi bir psikolojik bunalım geçiriyorsunuz hemde uzun zamandır. Diger konularının inceledim maddi olanaksızdır var psikolojik destek alamayacaksınız şu aşamada devlet sadece psikiyatr destegi sağlıyor fakat sizin için şuan çok da gerekli oldugunu düşünmüyorum onun.Kendinize iyi gelecek uğraşlar edinmeye çalışın. Oğlunuzla birlikte yapabileceğiniz şeyler de olabilir. Halk egitim kursları var ücretsiz. Hem onun için hem kendiniz için ayrı ayrı uğraşlar da bulabilirsiniz orda.
Kursa gideyim dedim ama oğlanı kime bırakacağım en yakın kurs dolmuşla 20 dk oğlanıda gönderemedim
Oyunlar oynamaya çalışıyorum sma oynamıyor artık

Kutsa gideyim dedim ama oğlanı kime bırakacağım en yakın kurs dolmuşla 20 dk oğlanıda gönderemedim
Oyunlar oynamaya çalışıyorum sma oynamıyor artık
Sakinleşmek şuan ihtiyacınız olan şey. Sizi çırpınıyor gibi hissettim. Çırpınmayın batarsınız çırpındıkça. Sakinleşince önce anlıyorum iyi hissetmiyorsunuz kendinizi. Deger görmediğiniz için fazlasıyla üzgün hissediyorsunuz. Sizin etrafınızdaki insanlardan deger görememeniz, değersiz olduğunuz anlamına gelmez. DEGERLİSİNİZ! Kendi kendinize deger vermeyi deneyin başkaları bunu yapmıyorsa. İnternete ulaşabiliyorsunuz en azından. Burdan bile kendinize uğraş alanları edinebilirsiniz. Ögrenmek istediğiniz şeyler vardır eminim onları araştırın. İlginç bulduğunuz şeyleri bir kitaba not edin mesela. Zor zamanlar geçiriyor olmanız çaresiz olduğunuz anlamına gelmez. Kendi iç dünyanıza önem verin odaklanın.

Sakinleşmek şuan ihtiyacınız olan şey. Sizi çırpınıyor gibi hissettim. Çırpınmayın batarsınız çırpındıkça. Sakinleşince önce anlıyorum iyi hissetmiyorsun kendinizi. Deger görmediğiniz için fazlasıyla üzgün hissediyorsunuz. Sizin etrafınızdaki insanlardan deger görememeniz, değersiz olduğunuz anlamına gelmez. DEGERLİSİNİZ! Kendi kendinize deger vermeyi deneyin başkaları bunu yapmıyorsa. İnternete ulaşabiliyorsunuz en azından. Burdan bile kendinize uğraş alanları edinebilirsiniz. Ögrenmek istediğiniz şeyler vardır eminim onları araştırın. İlginç bulduğunuz şeyleri bir kitaba not edin mesela. Zor zamanlar geçiriyor olmanız çaresiz olduğunuz anlamına gelmez. Kendi iç dünyanıza önem verin odaklanın.
Haklısınız sadece sevilmek istiyorum ya yardım istiyorum hastayım evim leş yardım istedim annem ve kızkardeşimden gelemeyiz dediler
Eşime yalvardım ne olur dedim kirası az olan bir eve çıkalım sigaranı bırak interneti kapat şu çocugu devlet ana okuluna yazdıralım bende iş bulayım yada evden boncuk işi yapayım ama ne olur nefes almama yardım et dedim yazdıramam dedi
Kv elti ve görümce sürekli evimin düzensizliğini sağlığımı ve kilolarımı diline doluyor
Yoruldum dik durmaya çalışıyorum kuyruğumu dik tutuyorum yüzüm hep gülüyor ama içim paramparça

Haklısınız sadece sevilmek istiyorum ya yardım istiyorum hastayım evim leş yardım istedim annem ve kızkardeşimden gelemeyiz dediler
Eşime yalvardım ne olur dedim kirası az olan bir eve çıkalım sigaranı bırak interneti kapat şu çocugu devlet ana okuluna yazdıralım bende iş bulayım yada evden boncuk işi yapayım ama ne olur nefes almama yardım et dedim yazdıramam dedi
Kv elti ve görümce sürekli evimin düzensizliğini sağlığımı ve kilolarımı diline doluyor
Yoruldum dik durmaya çalışıyorum kuyruğumu dik tutuyorum yüzüm hep gülüyor ama içim paramparça
Anlayabiliyorum sizi anlamak zor degil. Hepimizin bazen zor dönemlerden geçtiğinin farkındayım. Ben de aynı dertlerden muzdarip olabilirim bir gün ben de kendimi halsiz, ruhsuz ve çaresiz hissedebilirim. İnsan olayların içindeyken farkedemiyor yapması gerekenleri anlatmaya çalıştığım birinin sizi silkeleyip kendinize getirmesi gerek. Birden bire hayatınızdaki etkenler değişmeyecek bunu biliyoruz degil mi. Ama biz değişebiliriz gerçekten dertli olabilirsiniz gerçekten sorunlarınız olabilir bugün sabaha kadar bu dertler için ağlayıp sızlana bilirsiniz. Ama hayatınızda birşeyleri değiştirmek zorundasınız. KENDİNİZİ VE KENDİNİZE KARŞI BAKIŞ AÇINIZI DEGİŞTİRİN. Kocanız değişmeyecek, kayın valideniz yada ettiniz de hatta anneniz kardeşleriniz bile. Ama siz kendinizi daha çok sevip daha mutlu bir insana dönüşebilirsiniz. Zor oldugunu biliyorum kalay olmayacak. Ama tek çareniz kendi kendinize daha mutlu bir insan haline getirmek. Mesela bir uğraşınız sizi mutlu eden birşey yok mu eski zamanlardan belki aklınızda kalan, Yada şimdilerde yaptığınız?

Herkesin hayatında dibe çöküş yaşadığı zamanlar olmuştur bende o zamanları yaşıyorum daha önce de sorunlar yaşadım ama artık yoruldum
İlk sorun :evleninceye kadar bana hayatı zehir eden erkek kardeşim ve kız kardeşim acayip tuhaf bir kinleri var
İkinci sorun :ailemin ben evlenince yokmuşum gibi davranması
Üçüncü sorun : eşimin ailesi kv ve görümcemin bitmek bilmeyen eziyetleri
Dördüncü sorun :eşim
Beşinci sorun :sağlığım
Altıncı sorun: eltim
Yedinci sorun ise oglum
Yıllardır bunlarla mücadele ediyorum yıllardır ilaç kullanıyorum
Ama artık canım dan bezdim aglama krizleri geçiriyorum yığılıp kalıyorum olduğum yere gücüm kuvvetim kalmadı
Sorunlarımı ayrıntılı yazarak uzatmak istemedim ama bezdim artık
Sorun bende mi diye diye psikolojimi bozdum
Dr um sen değil etrafındakiler bana gelse sen iyileşirsin dedi
Arkadaşlarım beni çok sever herşeylerini çekinmeden anlatırlar
Bana sen bu dönemin insanı değilsin diyenleri bile var
Nerde nasıl hata yapıyorum bilmiyorum
Defalarca yardım istedim oğlum ve temizlik ve sağlık konusunda ama herkes kulagını tıkadı
Aldığım kararlar sonucunda çoğu akrabamla irtibatı kestim
Ama kardeşle irtibat kesilmiyor yada ailelerle
Yoruldum
Bittim
hayatındaki tüm insanları sorun olarak görüyorsan ki evladını bile

Yalnız sorunlar Türkiye'deki kadınların birçoğunun yaşadığı sorunlar. Yapmanız gereken şey; ailelerle irtibatı en aza indirmek. Çocuğu devletin anaokullarına yazdırabilirsin belki parasız. Araştır derim. Kaç yaşından itibaren alıyorlar bilmiyorum. Oğlunuzu götürün doktora. İğneyi hiçbir çocuk sevmez. Onun yerine hap verir belki. Anlatın durumu. Hiç olmadı evin yakınlarında park yok mu? Götürün parka koştursun dursun. Atlasın zıplasın. Oğlunuzun enerjisini atmaya ihtiyacı var.

sana bişey söyliyim mi,
bugün yaşadıgın sıkıntılar 2 yıl sonra senın için sıkıntı olarak kalmayacak ve önemlerini yitirecekler..
sinirlerin bozuldugu için tahammülün çok azalmış ve tahammülü azalan birine herşey problem gelir ve her yeni problemde biraz daha gardı düşer ınsanın...
en dip iyidir,bundan sonra çıkış zamanı baslar cünkü..
öncelıkle eger sürekli kendını kanıtlamaya calısan,ispatlamaya calısan veya aklamya calısan biriysen bundan vazgeç..
ne eş ne kv.ne elti ne baska biri için kendını anlatmaya uğraşma bu senı yorar onlarında fikrini değiştirmez,boşa kürek cekmek oluyor..
haklı olmaktan daha önemli bir mesele var mutlu olmak..
sen mesela eşine bir konudan sinirlimisin yüzünümü görmek istemıyorsun,oda oyledır emınım..
ummadıgı bi anda ona ıyı yaklaş..tamam hayatım de..olumlu konuş pozitif ol..
cocuguna karşı sinirlensen bile yansıtma,bağırma..senın ıcın gececek bir an ama onun için kalacak bir hatıra olacak..unutmayacak..
en tahammul edemedıgın anlarda bıle sende cocuklaş..
mesela ben cok doldugumda hadı sarkı soyleyelım diyorum,kızımla bagıra cagıra gırtlagımıız yırtana kadar bagırıyoruz..he o bunu oyun sanıyo ama ben sinirimi ve stresimi atıyorum:)

Erkek kardeşim mesela durup dururken bana vurur kitaplarımı yırtar veya benim hakkımda yalan söyler annemden dayak yememe sebeb olurdu neden böyle yapıyorsun dediğimde hoşuma gidiyor demişliği var arada taciz de etmişligi oldu
Kız kardeşim de aynı
Ailem ben evlenince beni yok saydı evime gelip gitmezler aramaz sormazlar sordum defalarca gittim yok aynı düşünün ki akşama kadar oturuyoruz bir nasılsın demiyorlar
Eşimin ailesi beni değil başkasını düşünüyorlarmış eşim için eşim benden vazgeçmedi diye dügünümü yapmadılar eşya almadılar türlü türlü iftiralar attılar
Eşim ilk 3 yılı ailesinin etkisiyle bana zehir etti
Eltimin neden benim le uğraştığını İnan bilmiyorum
Arkadaşım erkek kardeşimin arada taciz ettiği de oldu diyorsun. Bu öyle laf arasında söylenecek bi sorun değil Sana bir kez bile elini o şekilde sürdüyse bu sende korkunç bir travma yaratmıştır. Diğer sorunlarınız öyle hayata kahredecek şeyler değil. Artık yetişkin bir kadınsınız kardeşlerinizle kırk yılın başı görüşürsünüz ailenize vazifelerinizi yapıp kenara çekilir önemsemezsiniz eşiniz eş aileniz çok sıkıntı çıkarıyorsa boşanırsınız çocuğunuzla ilişkinizi yeniden düzenlersiniz ayrıca elti kim köpek ki onu takıyorsunuz. Sizin önemsemeniz ve üstüne gidip çözmeniz gereken iki acil şey var; biri sağlığınız diğeri de erkek kardeş taciziyle yüzleşmek. Bunu tek başınıza yapamazsınız mutlaka bi uzman yardımı alın. Böyle feci birşey yaşadığınız işin çok üzüldüm bu eski yarayı tedavi etmeye bakın bence kalan herşey düzelir ondan sonra

Vurdurtmayin niçin kendinize vurdurtuyorsunuz ki böyle annelik mı olur her dediği yapılır mı cocugun ilk vurduğunda sert bir şekilde kizin bir daha yüzüne bakmayın hatasını anlayıp sakinleşince güzelce konuşun annelere vuranın eli kırılır diyorum ben
Çocuklarımizi hayata hazirlamamiz gerekiyor temelli başlarında olmucaz

Allah yardımcınız olsun. İhtiyaç duyduğumuzda en yakinlarinizin bile uzak olması çok ağır ve incitici gerçekten.

Bence siz ise oğlunuzdan başlayın. Mesela her istediğini yapmayın. Siz akşam yemeğinde ne yapmissaniz onu yesin. Suyu yere doktugunde onu çok incitmeyecek cezalar verin. Çocuk eğitimi için uzmana gidemiyorsaniz bile internetten kitaplardan yardım alabilirsiniz. Onlar da yardımcı olacaktır.

Her annenin bir eğitim tarzı vardır. Kızım 2 yaşında ve yapmaması gereken bir şeyi yaptıysa diyorum ki kızım 3 e kadar sayıyoruz ben saymaya başlıyorum o da hemen gidip hatasını düzeltiyor. Bunu alışkanlık haline getirdik mesela. Ya da çok ağlamaya bağırmaya başladığında gidelim biraz yalnız kalalım diyorum odasına giriyor. Kapıyı kapatıyorum. En fazla 30 saniye sonra açıyorum ki sakinleşmis ve gülücükler saçıyor.

Siz annesinin oğlunuzu en iyi siz tanirsiniz siz de kendinize göre kurallar koyun emin olun o zaman hayatınız kolaylaşacak ve belki de bu konuda en iyi yardımcınız oğlunuz olacak. Şunu da unutmayın sizin yaşadığınız stres ve sorunlardan oğlunuz da etkileniyor ve belki de bu hırçınlığınin nedeni sizin yaşadıklarınız ve oglunuzun bu yaşadıklarınizla ilgili hissettikleri.

sürekli mücadele ettim ogluma bir gün bagırmadım vurmadım parka götüremiyorum çünkü liseli gençler ahlaksız hareketler yapıyor sigara ve bira içenler var annemlere götürüyorum yegenlerim biz gidince odaya kapanıyorlar çıkmıyorlar yada benimkini hırpalıyorlar
kayınvalideye gidiyorum kayınvalide çocuğu doldurmaya çalışıyor
nefes alalım diye sokaga çıkıyoruz herşey parayla bişeyler istiyor alamıyorum o kadar çok eziyet ediyor ki eve aglayarak dönüyorum
günlerdir evimizde tek kuruş yok bu yüzden 1 haftadır dışarı adım atmıyorum

Oğlunuzu çocuk paikiyatriskine götürebilirsiniz devlette olmasi gerekir. İnsanın cocugu rahatsız ise gerisinde ne olursa olsun bir yerden başlayamaz. Ama trdavisi olmayan ya da cok zor bir hastaligi da olabilirdi o zaman hic disariya da cikamazdiniz. Kesinlikle ailenizle ve eşinizin ailesiyle gorüşmeyin. Sağlıklı yaşam için adım atın ve bir iş bulun mutlaka. Oğlunuzun zaten anaokulu yaşı geliyor eşiniz neden istemiyor

sana bişey söyliyim mi,
bugün yaşadıgın sıkıntılar 2 yıl sonra senın için sıkıntı olarak kalmayacak ve önemlerini yitirecekler..
sinirlerin bozuldugu için tahammülün çok azalmış ve tahammülü azalan birine herşey problem gelir ve her yeni problemde biraz daha gardı düşer ınsanın...
en dip iyidir,bundan sonra çıkış zamanı baslar cünkü..
öncelıkle eger sürekli kendını kanıtlamaya calısan,ispatlamaya calısan veya aklamya calısan biriysen bundan vazgeç..
ne eş ne kv.ne elti ne baska biri için kendını anlatmaya uğraşma bu senı yorar onlarında fikrini değiştirmez,boşa kürek cekmek oluyor..
haklı olmaktan daha önemli bir mesele var mutlu olmak..
sen mesela eşine bir konudan sinirlimisin yüzünümü görmek istemıyorsun,oda oyledır emınım..
ummadıgı bi anda ona ıyı yaklaş..tamam hayatım de..olumlu konuş pozitif ol..
cocuguna karşı sinirlensen bile yansıtma,bağırma..senın ıcın gececek bir an ama onun için kalacak bir hatıra olacak..unutmayacak..
en tahammul edemedıgın anlarda bıle sende cocuklaş..
mesela ben cok doldugumda hadı sarkı soyleyelım diyorum,kızımla bagıra cagıra gırtlagımıız yırtana kadar bagırıyoruz..he o bunu oyun sanıyo ama ben sinirimi ve stresimi atıyorum:)
şu eşe sinirli iken kendini anlatmaya çalışmamayı bi türlü beceremedim
beş yıldır anlatıyorum anlamıyor ama ben hala sinirli ve kırgın olduğumda anlatmaya çalışıyorum maalesef

canım 4 sene sıkmışsın dişini 1 2 sene daha sık devlet okuluna ver anaokuluna ,sen de çalışırsın böylelikle , çocuk sıkılıyor demekki onu da anlamak lazım , evde ona bir köşe ayır ver eline un ver su ver hamur yapsın çamur yapsın , ya ne bileyim doldur banyoda leğeni suyla oynasın ,yemek mi yapıyorsun beraber yapın ., temizlik mi yapıyorsun verin eline bezi döksün saçsın ,o arada sen evi de toplarsın ,belli ki kendini evi çok boşlamışsın ama çocuğunla da aranda kopukluk var yoksa bukadar asi olmaz ,belli ki çocuğun bir eksikliği var senden çıkarıyor acısını

Back
X